Yine kalbim paramparça

bir ay izin almam çok imkansız
haftaya izinliyim
onun işler yoğun alamıyor
haftasonu gidelim bir yerlere dedim
yetmez dedi bide anlamıyorsun beni dedi
ben uzun bir zaman yalnızca sen ve ben olmak istiyorum dedi

Beni anlamıyosun.
Anlatmadan içinde kopanları nerden bilicem.
Sen beni zamanında ne kadar anladın.
Pink kocan iyi bi tokat yemiş belli. Ya kendi içinde anladı bunu yada birşeylere tanık oldu yakın zamanda.

Beni anlamıyosun.
Anlatmadan içinde kopanları nerden bilicem.
Sen beni zamanında ne kadar anladın.
Pink kocan iyi bi tokat yemiş belli. Ya kendi içinde anladı bunu yada birşeylere tanık oldu yakın zamanda.
bana dedi ki
vaktinde senin yaşamış olduğun bıkkınlığı yorgunluğu yaşıyorum
seni daha iyi anlıyorum artık
ne çekilmez şeylermiş bunlar dedi

Sen bu duydukların karşısında sevinebiliyomusun.
Artık anlaşılır hala geldim diyebiliyomusun.
Yada ne düşünüyosun?
sadece şaşkınım duyduklarımın karşısında
ama benimde vaktinde yaşadığım çaresizliği yaşadığını hissedebiliyorum
bende öfkemdem oturamazdım aynen öyle

sadece şaşkınım duyduklarımın karşısında
ama benimde vaktinde yaşadığım çaresizliği yaşadığını hissedebiliyorum
bende öfkemdem oturamazdım aynen öyle
Bence çok müdahil olma pink..ne demekmiş anlasın..ama tatil fikri iyi de bir ay biraz abartı olmuş..vicdanını ancak rahatlatırım diye mi düşündü acaba..içinden nasıl geliyorsa öyle davran ama elinden tut bence kocanın

asla bir yorumda bulunmadım
seni bu kadar üzen şeyi anlatmak istersen dinleyebilirim dedim yalnızca
asla zaten ailesi benim için bitikler
ama onlarda da farklı bir tavır uygulamaya başlamıştım eşimde

Annesinin beklentilerinin bittigini sanmıyorum. Size de yansıtamıyor, yüzü yok. İçine attıkça bunalıyordur.
Arkadaşlarının yeni yıl planlarının etkisinde kalmış olabilir. Ya karı-koca aileden bagımsız yaşamalarına, rahatlıklarına heves etmiştir. Ya da kendi annesi ve kardesleri ile eşi arasındaki dengeyi kuran arkadaşlarının kalabalık mutlu aile tablosunu gördükçe heves edip geçmişte annesinin haksızlıklarına ve kendisinin yaptıklarına kızmıştır. Şu an o şekilde bir hayat sürememenizin sorumlusu o ve ailesi çünkü.

Zaten ülkece yıla kötü bir şekilde girdik, insanın en huzurlu olacagı dinlenecegi yerde evlerimizde bile rahat degiliz. Sizin geçmişteki sıkıntılar da buna eklenince daha da zorlanıyordur.
Kendisi ve sizin için yeni bir başlangıç yapmak, tüm olumsuz düşüncelerden uzaklaşmak, hatta yeniden ona aşık olmanız ile bu duyguya sarılarak her şeyi unutmak istiyor muhtemelen. Ne kadar başarılı olur bilemem tabii ki.

aslında bu duygusunun sebebi ailesinin galiba bunca olumsuzluğa rağmen hiç eşimi umursamaması
hani kendisi her sıkıntıya koşarken kendi sıkıntısı umursanmadı bile
bunlar yalnızca benim tahminim
sormuyorum sorgulamıyorum
ama gece çok kötüydü
ben öncesinde bir konuşmamızda
iki kişi evlenir ve bu iki kişi izin verirse araya 3. kişiler girer
sende buna izin verdin
ben anneni, kardeşini, halanı teyzeni suçlamıyorum
tek suçlu sensin
dengeyi de kurmak adaleti de kurmak yalnızca senin görevindi dedim
galiba artık içten içe üzülüyor olanlara yapılanlara yaptıklarına
dün bana ben nasıl bir saçmalık yapmışım aylarca birilerinin evimde ne işi varmış dedi
bilmiyorum o konuyu halledip kapatmıştık zaten
ama neden açıldı bilmiyorum

birşey söyleyemedim
yani şaşırdım herkes yuvasını düşünürken
ben kendi yuvamı ellerimle mahvettim
gidelim kimsenin olmadığı bir yere
senin dışında ne kimsenin yüzünü nede sesini duymak istemiyorum
ben kendi ailemi düzeltmek istiyorum kurtarmak istiyorum
seninle yaşayacağım huzuru istiyorum dedi
bilmiyorum ailesi ile görüşmüyorum
bir sıkıntı olsa yine dayanamaz söylerdi

sen derdin ya bana dedi doldum artık tahammülüm kalmadı diye
gerçekten öyle yoruldum ben dedi
senin bu sözleri söylerken ne yaşıyorsaydın onları yaşıyorum şimdi dedi
seninle yuvamda huzurlu olmak istiyorum
kim olursa olsun hayatımda şu omuzlarımda ki yükü atmak istiyorum senin dışında dedi

Eşinizi anlıyorum ama fazlasıyla duygusal yaklaşmış. Biraz nefes alıp gerçekçi bakması lazım. 1 ay izin gerçekçi değil. Telefonları evde bırakıp kimseye 1 ay haber vermemek gerçekçi değil. İstediği kendi ailesine haber vermemek, ya da 1 ay sesi çıkmayınca merak edip etmemelerini ölçmek mi bilmiyorum ama sonuçta sizin de bir aileniz var ve onlara haber vermemeniz mümkün değil. Ailesi ona ulaşamayınca sizi dener, size ulaşamayınca ailenizi. Ailenizin de yalan söyleyecek hali yok. Yani eşinizin planı çok gerçekçi değil. Biraz soluklanıp daha olası planlar yapsa iyi olur.
Siz de biraz destek olmaya çalışın. Geceleri kötü geçirecek kadar bunaldıysa sıkıntısı ne bir öğrenin en azından. Bu çözüme yardımcı olmanızı kolaylaştırır.

aslında onun isteği hiç kimsenin tanımadığı yere gitmek
giderken aileleri arayıp
biz tatile çıkıyoruz diye haber verip gitmek
bizim onlara değilde onların bize ulaşmasına engel olmak
bir ay izin kamuda çalıştığımız için var
yani toplamda 20 gün
o alabilir ama ben dönem olarak müsait değilim
ancak bu kadar izni yazın kullanabilirim

bizim onlara değilde onların bize ulaşmasına engel olmak

Kendi ailenizden pay biçin böyle bir şey mümkün mü? Aileler pimpiriklidir. haber alamama ihtimalini kabul edeceklerini sanmıyorum. Ki sizin ailenizi böyle bir duruma düşürmek için bir sebep de yok.

Ama dediğim gibi bu kadar bunaldıysa keşke 1 haftalık bir tatile evet dese de en azından kafası dağılsa.

Bunu yazarken bile bir yanım rahatsız oluyor ama... Madem şans verdiniz bırakın o döksün içini, sizin ona destek olmak ve kendi istekleriniz dogrultusunda sınır koymak, eskiye dönüş olmasına izin vermemekten başka yapabileceginiz birşey yok bence. O ne derse desin önemli olan, yaraları kapanması gereken kişi sizsiniz, kendinizden vazgecip ona odaklanmamanızı öneririm.

Eşiniz kadar uç davranışlarda bulunmasa da dengeyi kuramamasını ve pişmanlıgını birine benzetiyorum... Ben affedemedim.
Ama şans veriyorsam sizin gibi davranırdım sanırım. Sorgulamaz, yorum yapmaz, anlattıgında geçmiş öfkemi kusmak için fırsat kollamaz "bak işte annenler hep böyleydi" demez ancak uygun zamanda karşıma aldıgımda da benzer şekilde hataları hakkında sizin gibi konuşurdum herhalde.

Bir nevi günah çıkarıyor gibi konuşuyor eşiniz. Yerinizde olsam hemen yumusamam, şımartmam ama onu dinlemeyi, anlamaya çalışmayı da ihmal etmem herhalde. Şans vermek böyle birşey olsa gerek.

Ailesinden ne konuda ilgi bekliyor, umursanacak ne gibi bir durum var bilmiyorum ama her insanın duyacagı şefkati, yalnızlıktan uzaklaşma istegini eşiniz ailesine rest çektigi için sizin aracılıgınız ile tatmin etmeye çalıştıgını düşünüyorum.
Bu bence dogal birşey, ilgi sevgi vs. her ilişkide zaten olur ama karşılıklı olması önemli. Bu yüzden geçmişteki hataları eşinizin ayagına takılan taşlar gibi sürekli tökezlemesine, dolayısıyla bir şeyleri toparlamaya çalışmasını saglıyor galiba.

Umarım her şey sizin(pink_woman) mutlu olacagınız şekilde ilerler...

daha yeni yeni anlıyor kendi yuvasını kurmadan paramparça ettiğini.
hissettiği vicdan azabı mı, pişmanlık mı, gerçeği görmenin rahatsız edici hali mi bilmiyorum.

eşine üzülebilirsin ancak yine de seni mutsuz edecek hiçbir davranışla karşılık verme ona.

sen dik ve kararlı duruşunla eşin olmadan da bir hayat kurabileceğini gösterdin. belki de ilk kez seni kaybetme korkusu yaşıyor. boşanma belgesini hazırda tuttuğunu, bir şeyler için adım atacağını biliyor ama kestiremiyor galiba.
haketti bunları.

içinden nasıl geliyorsa, SEN nasıl mutlu olacaksan öyle davran.

Ben eskisinden daha kararlıyım
Hatta uzun zaman once bir konu açıldı yine ailesi ile alakalı ben konuşmuyorum ama nasıl açıldı hatırlamıyorum bile
Bende bak
Annenin eşinden ayrılma sebebi ben miyim dedim
Hayır dedi
Peki kız kardeşinin eşiyle arasını açacak bir iftira atan ben miyim dedim
Hayır dedi
Peki kendimi iyi göstermek için yalanla dolanla konuşan ben miyim dedim
Hayır asla dedi
Eee o zaman sen kötülüğü başka tarafta aramalısın dedim
(Ailesinin bize yaptıklarını ifade ettim)
Benim vaktim yok kin tutmaya
İnsanlara nefret bilenmeye
Ben seni tanırım seni bilirim ve seni suçlarım herşeyde
Ailene karşı korumacı olmanı gerektirecek hiç birşey yoktu ortada
Ben kötü olmaya çalışsam ne kadar kötü olabilirim ki en fazla bir insana salak diyebilirim
O yüzden koruman gereken taraf farklı dedim
Ama bende birşey oldu adam birşey demeden takır takır saydırıyorum konuyu kapattiriyorum yani o zamanda ailesi ile benle ilgili birşey konuşmuyordu :)
Takıntı olmuş ya bende

Esim ailesinin beni ilgilendirmediğini kabullendi çok şükür
Bazen kv felan aramadığım için icerledigini biliyorum
Yani bana ara yada arama demiyor
Ama şöyle bir itirafta bulundu
Ben bugüne kadar hep onlar seni arıyordu ama sen aramıyorsun zannediyordum
Çünkü hergün beni aradıkları için seni aramama ihtimalleri bile aklımın ucundan geçmemişti dedi
Bende dedim ki bak senin ailen bana kötülük yaptı
Ama ben senin ailen olduğu için onlara kalkıpta saygisizca hakaret etmem
Ama sen ilk evlendiğimizde ailene karşı ne kadar hassas olduğumu biliyorsun
Ne kadar samimiydim
Ama bunu ben bitirmedim onlar bitirdi
Ve ben aramıyorum
Sebebi bana kötülük yapmaları
Ve yaptıkları bu kötülüklerin bizim evliligimize zararı dokunduğu için
Hem dedim benim teşekkür etmeme bile kırılıyorlar (içten içe dalga geçtim resmen)
Bu kadar hassas insanlarla araya mesafe koymak daha iyi
Sonra hem benim hem onların hemde senin kalbin kırılıyor dedim
Ben sana ne ara nede git gör diyemem asla dedi demeyeceğimde dedi
Ama ailem ve ben yanlış yaptık bilerek kötülük yapmadık sana dedi
Bende suçlu olan bana göre sensin ama senin onlara düşkünlüğünü bilerek bunu kullanan insanda suçludur dedim
Sence benim kardeşlerim biz ayrılalım diye mi iftira attı dedi
Bende ben olsaydım böyle durumda ne yapardım dedim
Sen olsaydın bırak iftirayı gerçeğini duysan böyle birşeyi
Ağzına mühür vurur sessizce giderdin ve asla ne ablana ne kardeşine bunu söylemezdin dedi
Bende ha işte bu kısımda bu yapılan yanlıştan çıkıp kötülüğe dönüyor dedim...

gayet de bilinçli yapıldı o kötülükler sana.
kocanın amacı; sana haddini ve yerini öğretmek, ailesine hürmetli bir hizmetçi olmanı sağlamaktı.
diğerlerinin de amacı; seni mutsuz ve huzursuz etmekti.
kv ve görümcelerin davranışları artık klasik de, kocanın şiddet dili planlı, bilinçli ve hedefe yönelikti.

tam da pişman oldu derken, hala neyin kıvırması, beklentisi bu?

Ben eskisinden daha kararlıyım

Ama bende birşey oldu adam birşey demeden takır takır saydırıyorum konuyu kapattiriyorum yani o zamanda ailesi ile benle ilgili birşey konuşmuyordu :)
Takıntı olmuş ya bende

Dilerim bu kararlılıgınız hic degismez. Bu kadar net konuşabilmenizi saglayan şey de o kararlılıgınız, kendinize deger vermeniz, dolayısıyla hakkınızı savunabilmeniz...
Çünkü o kadar şeyden sonra "bir şans daha" vermenin konusu geçmemeli bence artık. Şu anki tavrınız bile bir lutuf. O da bunu olabildigince iyi degerlendirmeli.

Takıntı olması da dogal bence. Fakat onun pişmanlıgına ve birşeyleri düzeltmek için çabasına ikna oldugunuz, somut degisimler gördügünüz ve aileyle ilgili konular artık stabil bir hale geldigi zaman sanırım öfkeniz de zamanla söner.

Ek: Sönümlenmiyorsa da kendinizi paralayacak degilsiniz. Olmuyorsa olmuyordur, zorlamak birşey kazandırmaz, önünüzde uzun yıllar var...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…