- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
Seni anlıyorum, o anda tek isteğin konuşup içini boşaltmak. Ama olmuyor işte. Erkekler maalesef bizim gibi düşünmüyor...
Yani biraz haklı cnm. Senin ekstradan sabır göstermen gerekiyor ki yaptığın hataları dengeleyebilesin. Eşinin gözünde kredilerini tüketmiş gibisin. Bundan sonra bir an evvel daha rahat davranmaya bak. Pek umrunda olmasın detaylar.
Eşin özledim diye aradığında sen de ona sevgi sözcükleri sarfet. O an aklına birşey takılsa da belli etme. En azından eve dönene kadar... Mesela kendi kendine söz ver telefonda asla kavga edilmeyecek diye. Çünkü telefonda gerçekten ciddi konular konuşulmuyor...
canım ben umursamamaya başladım, umursadıkça anlam yükledikçe onun haretlerine sözerine daha çok kafa yoruyorsun. benimkide kolay olmadı, senin gibi sorunun kaynağının farkındaydım ama kendimi engelleyemiyordum, ee bir taraftan da nişanlım iyice garip, huysuz tavırlar sergiliyordu, artık öyle bir hal almıştı ki ben en küçük şeyi beğenmesem adam sinileniyordu hemen, anladım ki tahammülü bitmiş.
şu kadar zaman önce oldu diyemem ama bir süredir böyle, mesela artık iş yerinde ondan hiç telefon beklemiyorum, eskiden arayp sormadgında kavga çıkıyordu, artık böyle bir beklentim olmadığı için bazen bende unutuyorum, aklıma bile gelmiyor, bu durum ikimizi de rahatlattı mesela. bir şey söyledim ve ters mi konuştu, hiç üstelemiyorum (çok sinirli değilsem, bazen taştığım oluyor tabii ama eskiye göre çok az), konuşmuyor mu hemen internete giriyorum kendime uğraş buluyorum, tv de maç mı izliyor gidiyorum evi yerleştiriyorum zaten düğn hazırlığı yapıyoruz işim çok, mesela bu akşam ben çok yorgunum seni eve bırakayım bende eve geçeyim dinleneyim dedi, "cuma cuma hemen eve gitmeyelim 1-2 saat dışarıda durur, erken döneriz evlere dedim" tamam olur dedi. eskiden olsa hemen peki der suratımı asar otururdum, bu adam beni sevmiyor mu cuma cuma eve mi gidilir hemen iş çıkışı diye, oda surat asmama kızar ve kavga çıkardı. ama artık üstüme alınmıyorum, adam yorgun ve dinlenmek istyor, bende çıkmak istediğimi söyledim ve kabul etti, kabul etmeseydide inan üzülmezdim.
ya işte sizin olaylarınızda böyle biliyorum, başkası okusa güler şunlara. yemeğe senden önce başlıyor diye sinirlenyorum diyorsunya, bizimkide yemeği biter bitmez kalkar balkona sigara içerdi, sonra ben küserdm, surat asardım ama ona göre ortada hiç sorun yok, diyorduki "ya işten çıkmışım, yemeğimizi yemişiz, şimdi niye kavga ediyoruz, sorun ne?" hep böyle derdi, şimdi kalkarsa sofradan dalga geçiyorum, takılıyorum ona "görgü kurallarını öğretcem sana" diye, oda gülüyor.yani onun hareketlerine anlam yüklemiyorum artık ve inan böyle bende çok rahatım.
konustuk bugun birsey olmamis gibi aradi, sonra kamerada gorustuk ulkenin durumlari vs.
askim li konustu yine uzamadi yani. yorgundu kapadik uyudu.
evet bugun kamerada gorustugumuzde bi ara ters bi laf etti gibi geldi ama duymamazliktan geldim , iyi konustuk bugun.
oyle yapicam uzaktayken veya isteyken telefonda kavga etmemeye calisicam.
cok ciddiye aliyorum ben, yani bi kelime etti ya gerizekalimisin dedi mesela, bana nasi gerizekali der, gerizekali diyen insan beni nasi seviyoki vs diye boyle cok ciddiye aliyorum supheye dusuyorum. bu fazla dimi?
bugun mesela kamerada gorustuk ya burda daha saat sabah 10du onun orda ise aksam 10 :) bana sormadi napicaksin bugun vs diye, bende dedimki hic sormadin napicam diye ama buralarda dolasirim dedim, o da tamam dikkatli ol askim dedi, merak etmedinmi dedim o da abartma eminim senden biliyorum gec donmezsin dedi.
daha rahat davranicam geldiginde de insallah zamanla alisirim dusunerek yapmam kendi halim olur artik. ben rahat olunca esimde daha mutlu olur, o daha cok ustume duser dimi ? sizde nasi durumlar? rahatmisin yani esine karsi ?
Anladım cnm. Ama şöyle birşey var. Senin en ufak hatanda sana gerizekalı diyorsa, bu konuda eşin hatalı bana göre. Eşimle çok şiddetli kavgalarımız da oldu, böyle kelimler hiç duymadım. Duysam benim de tepkim seninki gibi olurdu. Sen orada haklısın.
Senin haksız olduğun nokta daha basit şeylere takılman ve bunu büyütmen. Gerizekalı demesiyle, atıyorum senden önce yemeğe başlaması bir değil. Tepki vereceğin şeyi sen seçmelisin.
Mesela napacaksın diye sormadın gezerim demişsin, o da dikkatli ol falan demiş. Buraya kadar birşey yok. Ama sonra merak etmedin mi diye hala üstelemen kimi olsa bunaltır. Bu tarz uzatmalar bence eşini sıkıyor.
İnşallah zamanla düzene girer ilişkiniz.
Ben gayet rahat davranıyorum hatta eşim benden daha meraklıdır, daha çok düşünür. Çünkü ben ilk tanıştığım günden beri ne ararım, ne çok sorular sorup didiklerim ne de uzatırım. Baktım gerginlik oluyor hemen konuşmayalım deyip kapatıyorum telefonu veya evdeysek de aynı. Direk dönüyorum internete bakmaya, hiç cevap bile vermiyorum lafımı sokup bırakıyorum öyle. En geç 1 saat sonra haklı da olsa gelip özür diliyor. Benim adım atmayacağımı biliyor çünkü...
Esini kendinden uzaklastırıp yeni birinden etkilenmesine sebep olacaksn dikkatli ol.
Bana böyle davranılsa karsimdakinden sogurdum, sonra da bir baskasndan etkilenirdim. Acı ama gercek bu.
Koskoca çindesin, yabancı dilin de vardır. Git bir uzmana anlat kendini. Seninki fazla fazla fazla.. esin senden bu kadar uzakken ettigi güzel lafları duymayıp solaryuma takılıyorsun pes yahu. Adamın pes edip gitmesi cok yakındır.
Lütfen bak bir uzmana git, emin ol cok cok iyi gelecek. Herkesin takıntıları vardır emin ol. Benim de var, ama benimki daha cok kendimle ilgili mesela. Lütfen iliskindeki takıntılarının evliligini bozmasina sebep olma.
Iyi bir uzmandan randevu al hemen pazartesi için, is çıkışı 1 saat gidersin cok da iyi gelir.
merhaba,
umarim olmaz dedigin gibi bisey, esime guveniyorum beni sevdigini biliyorum..
sacma biraz biliyorum o kadar laf arasinda solaryuma girmis olmasina takilip surat asmak trip atmak. ustune kavga etmemiz..
uzmana gitmeyi dusundum bende , cok pahali saati 250 dolar saka gibi. bi de bi kere gitmelik bisey degil ki bu, yani cozmeden bi anlami yok. baya para bayilmak gerekiyo bunun icin..
suanda kk destegiyle ve arkadas destegiyle , kendimi gelistirerek asmaya calisiyorum hala. eger ciddi manada soruna doner icinden cikamazsam gidecegim.
evlimisin bu arada?
benim de bence kendimle sorunum var yani cok takiyorum buyutuyorum usteliyorum vs. zor biriyim asmaya calisiyorum..
Evli değilim.
Bence bütcenizde bu yardım için para ayırın. Gercekten bakın sürekli esiniz sizden bunaldigini ifade ediyor. Biyerden sonra size olan sevgisi de kalmycak emin olun. Çünkü her seyden önce huzur gerekli sevginin devam etmesi için.
250 dolar verseniz ayda 1 ya da 2 kere, sizi borca sokar mı bu? Eger sokmaz ama bazi seyelerden vazgecmemiz gerekebilir derseniz bence muhakkak gidin. Arkadas destegi ile olacak bir sey değil bu çünkü. Üzülüyorum size, çünkü esiniz sizden vazgecmeye cok yaklaşmış bunu görebiliyorum. Yaomayın bunu, para yeniden kazanilir ama kaybettiginiz huzurunuzu yeniden koruyamazsınız.
Benim takıntılarm daha bask, evden çıkmadan 3 kere ütü fisini ve ocağı kontrol etmek gibi mesela.
Kusura bakmayın ama anlattıklarınız bu şekilde ise tamamen hata sizde.neyapacağım derken hatanızın siz de farkındasınız ama kendinize yediremiyorsunuz.su anda yaptıklarınızın tam tersini yapacaksınız .gercekten sizin gibileri anlamıyorum .ne eşler var insanlar nelere katlanıyor.psikolojiniz bozulmuş olabilir .yazık Adama üzüldüm ..merhaba,
onceki konumdan bilenler bilir esimle buyuk bir kavga edip bosanmanin esiginden donmustuk sanirim 2 ay oldu.
1 seneden fazladir evliyim yurtdisinda yasiyoruz, esim dun aksam seyahatten geldi, beni cok ozledigini soyledi bir kac hediye getirmis onlari verdi gayet iyiydik. bugun sabah dil kursu var gidip geldi, evdeydik tum gun.
benim arada bir suratim dustu, moralim pek yerinde degildi, tamamen sebepsiz bilmiyorum neden.. esim bozuldu farkettim ara ara cunku o cok mutlu ve neseliydi evde oldugu icin haftasonu , birlikteyiz falan diye onunda havasini kacirdim...... en son yemekten kalktik gun icinde aksam film izleriz diye konusmustuk baktim kendi yabanci dizisini acmis, ben 1 bolum izlicem sonra kahve yaparim iceriz dedi, bende surat astim, hani birlikte bisey izlicektik diye o da sen begenmiyorsun genelde biseyi ne desem yok diyosun, bu dizi yarim saat zaten bakariz izleriz dedi. suratim dusuktu yine, dediki neden zehir kusuyosun yine ne oldu, kac gundur seyahatten yoruldum evime geldim 1 dizi izleyemeyecekmiyim. bende hayir yemekten sonra film izleriz diye konusmustuk sadece dedim. o da sabretsen zaten yarim saat, izlemek istiyorum hic bisey yapamadim ne zamandir, sevmek zorunda degilsin bu diziyi bu da benim zevkim, eger suanda tv de bisey izliceksen tamam izle ben bilgisayardan izlerim dedi. bende hayir benim derdim ortak bisey izlemekti dedim herseyi yapisik olarak ve senin istegine gore mi yapacagiz dedi mecbur degiliz ayni seyleri sevmeye ben bunu izleyecegim sonrada ortak bisey yapariz, zaten aileleri bi kamerayla arayalim cok uzun oldu dedi.
neyse boyle suratim dusuktu ve farketti yine sinirlendi bu sefer yeter ya 2 gundur noldu bu kadar batiyomuyum sana , derdin ne benimle niye burnumdan getiriyosun herseyi dedi boyle tartismaya basladik. odaya gitti benden uzak dur bi sure kendine bak neden boyle yapiyosun herseyden zehir akiyo yuzunden hep memnuniyetsizsin bana saygin yok hic bi alan tanimiyosun yeter artik dedi. hatta aralarda Allahim ne gunah isledim ben kime ne yaptimki bana yasatiyorsun bunu dedi falan. yani buyuk bir kavgaydi yine. cok sabretmis gun icinde hep boyle bi batiyomus gibi davranmisim. neyse biraktim onu odada salona gectim.....
biliyorum bazen cok surat yapiyorum, kaprisliyim..... o da sinirlenince agzindan cikani kulagi duymuyo kirici ve cok kabalasiyo. dediki insanlarin kocalari cok kotu davraniyomus eslerine ona ragmen kadinlar guler yuzluymus vs bense tam tersi o benim icin elinden geleni yapmaya calisirken bu kadar enayiyken ben kaprisli zehir dolu bi kadinmisim.
napacagim...
borca sokmaz dogru ama biraz oteliyorum kendim cozmeye calisiyorum hala.. durum o kadar kotu mu dersiniz..
evet soylediginizi biliyorum. benimki daha cok esime karsi sadece .. bazi seyleri degistirebildim, cok cok ariyodum surekli mesaj atiyodum bunaltiyodum artik o beni ariyor once o yaziyor.
diger seyler icinde, daha anlayisli, rahat olurum diye deniyorum, yapabilirim belki
yani cok cabuk kullaniyor bu sozleri evet, solaryuma girmesine takildim diye sinirlendi ve gerizekalimisin dedi.
benim icin sorun bu, bu konuyu baya bi konustuk bana gunluk davranislarimla kapris, usteleme surat asma vs bardagini doldurdugumu ve sinirlendiginde agzindan ciktigini soyledi , biraz rahat olsan, ustume gelmesen bana huzur versen bunlar cok azalir dedi. ama tabi o asamaya pek gelemedik henuz. boyle saygisiz konusunca sinirlerim zipliyo bi anda daha fena kavga ediyoruz.
yemege erken baslamasi, veya bazen telefonuyla oynamasina , baska biseylerle ilgileniyo olmasina bozuluyorum , bu kucuk seylerden kavga basliyo ve esim kirici laflar ediyo. ben daha rahat olmaya calisicam, takmamaya calisicam bu kadar yani. robot degil o da..
bu cok yaptigim bisey, mesela esimin sormasini bekliyorum bugun napicam diye, ve sormadi, sormadigini soylerim. bunu hic soylemesem daha iyi dimi? yani bekledigim seyi yapmadiginda bu beklentimi soylemesem daha mi iyi olur. yoksa kontrol etmis oluyorum .. evet esim bunlara sıkılıyor..
ne guzel sen rahat davrandigin icin esin daha baskin demekki dengeyi saglamissiniz. ben genelde cok ilgiliyim, ararim , mesaj atarim eskiden asiri yapiyodum is yerindeyken falan cok ariyodum , suanda astim bunu. kavga tartisma oldugunda hep cozmeye calismak dogru degil daha cok uzuyo cozeyim derken. icimde tutmam lazim :)
Nasıl böyle konusabiliyorsunuz? Ne hakla?Çekilecek cile degilsin (allahim beni affet)... altin olsan dönüp bakmam sana kocan iyi dayaniyo adama uzuldum...
Adam özlemiş bunu da belirtmis ama yarim saaattcikkk zaman istemiş bunu dunya savasi haline getiren bi esi var uzulmeyip napcaktim...
Anladım yani iş sende bitiyor. Bir de rahat bırakmayı dene bakalım, o zaman gerçekten de bu lafları kullanmayacak mı? Anca bu şekilde çözebilirsin.
Tabi ki hiç demesen daha iyi napıyorum diye sormuyorsun falan. Çünkü eşine karşı, sanki tek derdin seninle ilgilenilmesi gibiymiş gibi bir algı oluşturuyorsun. Bu da zamanla sana olan saygısını yitirmesine sebep oluyor. Bırak o seni merak etsin, sorsun. Sen zorla merak ettiriyorsun kendini :) biraz gizem her zaman iyidir ilişkilerde...
Evet en azından artık çok aramıyormuşsun, o da birşey. Tartışmaları zamana bırak, boşver. İlla ki çözülür bir şekilde.
Sen hep kaçan taraf ol, kovalama...
Esim hataliydi ve hatasini anlayip ozur dileyp ayaklarima kapandi keske tam okusaydin... psikolojik destek almalisinsende kocan yazdigin notu cope atti diye dunya savasi haline getirmedin mi ?
Ben esinden degil senin yaptigindan bahsediyodum yani altin olsam bakmazdim falan yazmissin ya ondan yoksa banane herkes istedigini yaparEsim hataliydi ve hatasini anlayip ozur dileyp ayaklarima kapandi keske tam okusaydin... psikolojik destek almalisin
bide ayaginin altini op sen o adamin falan yazmisnasıl bir yorum bu ya ?????
yapıstırmamış falan
kadının suratı düşük diye bi tane yapıştıracak mı
bunu mu hak ediyor
tamam haklı olmayabilir
kapris yapmış ama yapıştırma falan siz nasıl kelimeler kullanıyorsunuz????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?