- 4 Ağustos 2010
- 757
- 1.112
- 313
- Konu Sahibi peaceful16
-
normalde herseye tepki veren biri degildir, ama 3-4 olaydan sonra boyle cok buyuk tepkiler verir.
evlenmeden oncede boyleydi, ozellikle nisanlilik doneminde ustuste kavga edersek veya ben bunaltirsam 2-3 olayda susar 4.de cok fena patlardi.
ama artik sabrinin kalmadiginin farkindayim. beni sevdigini de biliyorum duzeltiriz mutlu olabiliriz, bak gecen hafta gayet iyiydi yani olabiliyo falan dedigimde umrumda degil sevgim, sana inanmiyorum, 3 gun iyisin 4. gun yine surat yapiyosun bana satasiyosun diyo.
"Diyet yaparken destek olacak mısın?" normal bir soru mesela, o soru o tepkiyi hak etmiyor.
Neden o kadar tepki verdi?
Ama bunu sorarken de mimikleriniz o hoşlanmadığı hale geldiyse buna sinirlenmiş olabilir.
Çok yıpratmışsınız ilişkinizi.
Artık sana da tahammülü kalmamış. Ne desen ne yapsan batıyor.
Israr ettiğinde aman yine başlıyoruz diyor ve sert tepkiler veriyor belli ki.
Mesela neden her kavgada boşanma lafı ediyorsunuz ki? Biz sevgiliyken aramızda anlaşma yapmıştık hiç bir kavgada sinirlen ayrılık lafı etmeyeceğiz diye. Bu tip sinir anında söylenen o ayrılık lafları ilişkiyi yalama ediyor dedik ve ne evlilikte ne sevgililikte o lafı niyetimiz cidden ayrılmak değilse anmadık. Bence siz de her sinirinizde ayrılalım demeyin ilişkiyi iyice kötü bir noktaya taşıyor bu.
Bilemiyorum ama sanki sizin evliliğiniz çıkmaza giriyor gibi geliyor bana. Muhtelemen söz verip değişmediğiniz bir iki tartışmadan sonra kendinizi toplayacağına dair inancını kaybetti, ne yapsanız çocukça geliyor ve olgunluk göremediği için sinirleniyor. Yani en ufak tribinize en ufak bir surat düşüklüğünüze aman ya yine mi diye sinirleniyor daha aşırı tepkiler veriyor. Siz de o size böyle davrandıkça daha da çok tripleniyorsunuz.
Umarım yanılıyorumdur da toplayabilirsiniz evliliği. Ama sanki artık çıkmaz bir döngüye girdiniz gibi geliyor. Nasıl toplarsınız bilmiyorum.
selam dun kavga ettik. 1 haftayi doldurmustuk kavgasiz dun patlak verdi yine.
kurstan geldi konusuyoduk seyahate gidicez birlikte 3-4 gunluk tatil, vize gerekiyo bu haftaici birlikte gidicektik ama hangi gun belli degildi haber vercekti bana islerine gore bende sordum o da sormam lazim dedi bende 1 saat suruyo alti ustu nolcak dedim usteledim biraz, sinirlendi orasi babamin sirketi degil mudurum geliyo eger bir toplanti birsey koyarsa gelemem bekle 2 gun sabret 5 keredir soruyosun dedi sinirlendi baya yine bagirdi falan.
bu oglenki kavga :)
diyete basladim ya, dun aksam yemek biraz diyet yemegiydi. esimde ustune sandvic falan yedi doymadigi icin neyse dedimki bana destek olcakmisin oda ne gibi bi destek istedigin yemegi yap ben uyum saglicam sana bana ozel yemek yapma dedi, bende yani destek iste genel olarak motive etmek vs o da dediki kusura bakma acliktan sinirlenip bana sarcaksan destek falan olamam bana bulasma sinirini benden cikarma ben senin kuklan degilim egonu tatmin edemem surekli , 28 yasindasin heralde 5-6 kiloyu vermen icin sana alkis tutmam gerekmiyo dimi dedi.
ne alakaysa. bende baya sinirlendim agzima geleni soyledim. agir konustum biraz. kendisi flort doneminde ben zayifken, 15 kilo verirken cok desteklemistim onu anlattim neyse sustuk sonunda ama buyuk olay koptu yani.
anlamadigim neden destek olamiyomus ne alakasi var sinir yansitmakla vs. ben sadece motive etmek anlaminda demistim.
yine neyi yanlis yaptim? anca 1 hafta gecirebildik kavgasiz
bir ekleme daha yapmak istiyorum. bugun yine kavga ettik. havuza inmistik gunesleniyoruz yuzucez vs. dunden kalan bir gerginlik var, sacma bir konudan tartistik yine uzadi , ve sonunda bosanmaya kadar geldi konu . bana bir kadinla bir yetiskinle degil 10 yasindaki bir cocukla evli oldugunu, huzur bulamadigini, her haftasonunu kavga dovus gecirdigimizi ve ona satasacak yer aradigimi artik katlanamadigini ve benim degisecegime inanmadigini falan soyledi.
bunlari tabi sakince degil baya bi sinirli soyledi. senle cennete gitsek huzur vermiceksin dedi.
artik sabredemiyorum sana bende dedim bak iste iyiydik kac gundur simdi kavga ettik diye hemen unutuyosun falan o da evet 3 gun iyi 2 gun kotuyuz dedi, degisecegine inanmiyorum bosanalim biz falan dedi. neyse konu kapandi sonra konusmuyoruz suanda bosanma konusunda ciddi oldugunu sanmiyorum yine sinirle soyledi ama cok kavga ettik haftasonu ciddensabri kalmadigi dogrudur.
bende cok yiprandim. neyi yanlis yapiyorum hala..
mesela ilk kavga ciktiginda bugun uzattim falan bosanma lafida benden cikti. esyalarini topla git falan dedim. ilk etapta susmam mi lazimdi buyuk kavga etmemek icin ? cunku yine konu kavga etmeye deger birsey degildi..
simdi evdeyiz o odada bende salonda, bahsettigim gibi kavga modu
konusmuyo benle, ogle yemegi hazirliyodum yermisin dedim tersledi yok istemem diye. evdeykende sormustum konusalim mi bak boyle yapmayalim bosver ortada bisey yok, mutlu olabiliriz birbirimizi seviyoruz vs vs konustum iste , daha yeni kendime geldim lutfen izin ver biraz ya, allah beni sana mi yaratti falan dedi. masal anlatma lutfen falan dedi oyle yani.......
Selam canım,
Bu tartışmalar, bu kadar büyütülecek tartışmalar değil normalde... Ama eşin artık sabredemez duruma gelmiş, yazdıklarından bunu anladım.
Bu durumu da yaratan yüzde 90 sensin. Artık eşine en ufak fikrini belirtsen veya normal birşeye bile biraz üstelesen bu tepkilerle karşılaşacaksın. 1 hafta senin bu imajını silecek bir süre değil, çok kısa... Eşin artık inandı senin bunaltmalarına, sen ne desen bunaltma olarak algılıyor.
Boşanma lafını bence hiç kullanma. Eşin hem seni alttan alıyorum, hem de hala boşanmaktan bahsediyorsun diyebilir.
Bence senin baya uzun bir süre, 6 ay-1 yıl falan hiçbirşeye ses etmemen lazım ki eşin anlasın ve ikna olsun değiştiğine. Yoksa 1 haftalık, 10 günlük kavgasız geçen günler hep arada kaynar. Çok dikkatli gitmen gerek...
selam,
biliyorum ya haftasonlarini boyle gecirmemiz cok uzucu tum hafta plan yapiyoruz haftasonu geliyo kavga kiyamet geciriyoruz. kendide dun oyle diyodu haftasonlarim nasi geciyo baksana ne kadar mutluyuz diye laf sokuyodu.
baya bi gergindik, dun aksam yemege kadar konusmadik yemekte iki 3 kelime konustuk sonra film izledik azcik sinirlenirimiz yatisti sabah normale donmustuk.
neden sadece benden kaynakli oldugunu dusunuyorki, sadece benmiyim sorunun kaynagi.. o da cok asiri tepki veriyor artik bu kadar tahammulsuz, evet belki bazen surat yapiyorum hala kapris yapiyorum ama o kadar kotu mu yayani bosanma benim agzimdan cikti, o zaman toplan git madem ayrilalim git hadi falan diye cikistim. o da ustune tamam ayrilalim bitirelim bilmemne basladi. 1 saatin sonunda sustuk.
tabiki ayrilmak istemiyorum seviyorum esimi, o da beni seviyordur. ama diyorki sevgim artik umrumda degil huzur ve mutluluk istiyorum ve seninle pek mumkun gorunmuyo bu dedi kavga esnasinda. 3gun iyi 2 gun kotu haftasonu kavga sen surat yapcan zehir sacican bende kaba konuscam hakaret etcem bu mu yani dedi.
bende hakaret falan duymak istemiyorum bi daha dedim , o da beni o noktaya getirip cildirtiyosun dedi. ve anca o laftan anliyosun o zaman susuyosun. yoksa guzellikle 10 kere soylesem 11 kere devam ediyosun dedi.
6 ay 1 yil mi.. karsiliksiz bir duzelme beklemeden mi.. yani benim tek istegim esim ilgili olsun sakin olsun guzel gecinelim.
kavga etmeyelim yani mutlu mesut olalim..
her kavga cikar gibi oldugunda yanindan mi uzaklasayim? yani boyle olunca esim bana tahammulsuz olunca bende artik beni sevmiyo heralde hic umursamiyo falan gibi dusuncelere kapilip iyice hircinlasiyorum.
bu sefer daha cok usteliyorum o daha cok kendini cekiyo boyle ikisi birbirine bagli sanki..
mesela bugun hic aramadi yazmadi, ben bir naber askim yazdim aradi. konustuk 5 dk kadar iste naptin ne ettin diye. ama boyle cok askimli canimli degildi yine 2-3 gun surer kendine gelmesi.
tek sorun bende mi ?
selam,
biliyorum ya haftasonlarini boyle gecirmemiz cok uzucu tum hafta plan yapiyoruz haftasonu geliyo kavga kiyamet geciriyoruz. kendide dun oyle diyodu haftasonlarim nasi geciyo baksana ne kadar mutluyuz diye laf sokuyodu.
baya bi gergindik, dun aksam yemege kadar konusmadik yemekte iki 3 kelime konustuk sonra film izledik azcik sinirlenirimiz yatisti sabah normale donmustuk.
neden sadece benden kaynakli oldugunu dusunuyorki, sadece benmiyim sorunun kaynagi.. o da cok asiri tepki veriyor artik bu kadar tahammulsuz, evet belki bazen surat yapiyorum hala kapris yapiyorum ama o kadar kotu mu yayani bosanma benim agzimdan cikti, o zaman toplan git madem ayrilalim git hadi falan diye cikistim. o da ustune tamam ayrilalim bitirelim bilmemne basladi. 1 saatin sonunda sustuk.
tabiki ayrilmak istemiyorum seviyorum esimi, o da beni seviyordur. ama diyorki sevgim artik umrumda degil huzur ve mutluluk istiyorum ve seninle pek mumkun gorunmuyo bu dedi kavga esnasinda. 3gun iyi 2 gun kotu haftasonu kavga sen surat yapcan zehir sacican bende kaba konuscam hakaret etcem bu mu yani dedi.
bende hakaret falan duymak istemiyorum bi daha dedim , o da beni o noktaya getirip cildirtiyosun dedi. ve anca o laftan anliyosun o zaman susuyosun. yoksa guzellikle 10 kere soylesem 11 kere devam ediyosun dedi.
6 ay 1 yil mi.. karsiliksiz bir duzelme beklemeden mi.. yani benim tek istegim esim ilgili olsun sakin olsun guzel gecinelim.
kavga etmeyelim yani mutlu mesut olalim..
her kavga cikar gibi oldugunda yanindan mi uzaklasayim? yani boyle olunca esim bana tahammulsuz olunca bende artik beni sevmiyo heralde hic umursamiyo falan gibi dusuncelere kapilip iyice hircinlasiyorum.
bu sefer daha cok usteliyorum o daha cok kendini cekiyo boyle ikisi birbirine bagli sanki..
mesela bugun hic aramadi yazmadi, ben bir naber askim yazdim aradi. konustuk 5 dk kadar iste naptin ne ettin diye. ama boyle cok askimli canimli degildi yine 2-3 gun surer kendine gelmesi.
tek sorun bende mi ?
İşte sorun şu, kapris sürekli olduğunda aman tek kusuru da bu olsun denilecek bir şey değil. O kaprisler tripler ve asık surat beraber yaşayan bir insan için boğucu olabilir. Adamı mutsuz edebilir.
Ben aynı evde yaşamadığım halde bir arkadaşımla haftada iki gün üç gün görüşsek bunalıyorum. Uzun bir süre görmemeye çalışıyorum. Her şeye surat asmak, buluttan nem kapmak ve sürekli trip atmak çok çok çok kötü huylar peace. Bunları hafifseme.
Evet eşin de artık tahammülsüz ve hemen sinirleniyor hataları var. Bunu kabul ediyorum. Ama adamı bu noktaya taşıyan sendin. Ve beraber yaşamayı zorlaştıran huyların var. Ne olacak yani suratım azıcık asıksa ne var yeni azıcık kaprisliysem diye hafifseme. Kaprisli bir insanla yaşamak zor çok zor. Kötü huylarını hafifseme, hafife alma ki bir çözüm bul. Yoksa tahammül edebilir yani der yine kendini düzeltmezsin.
Tek sorun sende olmayabilir cnm tabi ki onun da hataları var...
Ama sen şu an eşinin kafasında çok bunaltıcı, sorgulayıcı, herşeyde surat asan bir imaj çizmişsin. Senin en ufak bir hatan olsa, eşin işte yine aynı şeyleri yapıyor, bu kadınla anlaşamıyorum vs. gibi düşünceler uyanıyor eşinin kafasında.
Senin biraz politik davranıp bu imajı silmen gerekiyor. Yani eşin senin değiştiğine tamamen ikna olmalı. Bu da kısa sürede olacak birşey değil.
Evliliğini düzene sokmak istiyorsan, bu aşamada eşinden düzelmesini beklememelisin. Çünkü zaten o yüzde 10 hatalıysa sen yüzde 90 hatalısın. Senin sadece kendini değiştirmeyi düşünmen lazım ki, ona laf söylemeye hakkın doğsun.
İşte aslında senin o noktada hırçınlaşman tüm ipleri koparıyor. Eşim beni seviyor diyorsun, ama sonra kavga anında beni sevmiyor diye düşünüp hırçınlaşıyorum diyorsun. Bence en başta sevdiğine gerçekten inanıyorsan, kavgada bu tür yanlış düşüncelere kapılmamakla işe başla. Ve lütfen artık üstüne düşme. Sayfalarca yazdık bak sana. Kavga mı çıkacak, sinirli misin o an? Ya tamam susalım valla kavga büyüyecek, en iyisi susalım de ve sus. Zaten o da susacaktır. Bırak 1 saat konuşmadan geçsin, ne olacak ki? Suskun kalmak, bu şekilde yıpratıcı kavgadan iyidir.
Bak hala aradım diyorsun. Arama... Sadece arama ve sessiz, sakin kal.
evet her ufak seyde hemen aklindaki "evet anlasamiyoruz, cok kapris yapiyo, hep surat asiyo, memnun edemiyorum ne yapsam" fikri uyaniyo. bunu yikmak icinde uzun zaman lazim diyorsun..
ben bisey yaparken hep ona diyorum sende sunu yap, mesela en son pazar gunu kavgamizdada dedim tamam ben dikkat edicem bos yere satasmicam kavga cikarmicam ama sende kufurlu konusma o zaman agir konusma diyorum.
o da diyoki benimki cildirdigim icin oluyo beni o noktaya getiriyosun. sonra yine sinirleniyo kendimi hakli gostermeye calisiyorum gibi dusunuyo.
kavga aninda kaba konusuyo hic gozu gormuyo beni cok sinirli oluyo ve sevgisiz davraniyo umursamiyo veya hic konusmuyo falan oyle o anlarda bende sevmiyo diye dusunup dahada sariyorum ustune gidiyorum vs.
ustune dusup aramayacagim tamam biliyorum yazdiniz kac kere..
evliligimi duzene sokmak ve mutlu olmak istiyorum. bunun icinde dedigin gibi kendime odaklanip bu kotu huylarimi torpulemeye calisacagim. kavga cikar gibi olursa kalkacagim yanindan baska birseylerler ilgilenecegim, ben susarsam o susar zaten o kavgayi uzatmayi sevmiyo. ben cok uzatiyorum.
E tamam işte canım bir de onun dediğini yap. Sen beni çıldırtıyorsun, o yüzden ağır konuşuyorum demiş. Sen de tepkisiz kal ve ona sarma... Bakalım o zaman tavrı ne olacak? Bunu denemeden anlayamazsın. Bir kere de sakin davran hiç umursama... O zaman da tavırları devam ederse o zaman hesap sorarsın.
Peace cok bunalttın adami ve hala bunaltmaya devam ediyorsun.
Artık tepkisiz kal, bak suratsız demiyorum tepkisiz kal. Bu adamın gözünde o sevgililik döneminizdeki rolüne geri gelebilmen icin seninen az bi 6ay-1yıl kadar düzgün davranman gerekiyor. Sinirlenince "tamam, sen burda ben de yatak odasında kalalm. Sakinlesip öyle konusalım" de ve çık git.
Kabalasiyor diyorsun ama bunlarin zeminini hep sen hazırladn peace.. Üzgünüm ama adamın gercekten artik sabrı falan kalmamıs belli. Lütfen daha fazla zorlama sabrını, bosanmaya gidebilir çünkü cidden.
Artik arana, mesaj atma. Isteyken sen yazma o yazsn. Belli ki onun isi senden daha yogun. Biseylerde de üsteleyici olma lütfen, ve trip atma surat asma.. tut kendini. Sen bunlara dikkat ettiginde de huy edinirsin sonra zaten, bidaha problem yasamazsiniz. Ama 10 günde 1 ayda olabilecek bir sey degil bu, biz seni hep uyardık ve sen hep "bugün gecsin yarın geçsin" diye diye erteledin ve bu noktaya geldi her sey. Lütfen artk dinle bizi.
vallahi bugun dusundum baya bi, nedenini az cok cozdum , burda yalniziz ikimizden baska kimse yok, esim cok yogun calisiyo bide seyahat ediyo diye belki benim kadar bosta hissetmiyodur ama ben hep flort donemindeki gibi gezelim dolasalim disarda yiyelim edelim istiyorum, haftaici hic cikmiyoruz haftasonu 1 gun oda 1-2 saat cikar geliriz.
kimsem yok, is disinda arkadasim yok cok bunaliyorum ve esime sariyorum.
esimi sucluyorum aslinda gezmedigimiz icin, disarda yemek istemedigi icin, (esim yeniliklere cok acik degil cin yemeklerini sevmiyor ve fazla denemekte istemiyor yabanci yerlerde pahali diye 2 haftada 1 gidiyoruz) yada arastirmadigi icin falan onu sucluyorum ve cok sariyorum evet hakli bunaltiyorum gercekten satasiyorum bazen. cunku getirdi beni buraya is- ev is-ev haftada 1 bi cikip dolasmayla desarj olunmuyo ki. haksizmiyim ya
ben buluyorum restoran gidiyoruz 2 haftada 1 zar zor. pahali cidden yabanci yerler cok pahali. kendide yemek seciyo napayim. benim yemegimi cok begeniymus disarda servet odese yokmus. hakkaten cokta ahim sahim degil disarisi. ama amacim sosyallesmek iki insan gormek, birlikte disarda bulunmak sohbet etmek, bazen bulasik yikamamak vs vs.
cok mu haksizim?
turkiyeye en son ocakta gittim.
annemler buraya geldi nisanda.
bunaldim bu yuzden esimi sucluyorum ve surekli sariyorum....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?