- Konu Sahibi peaceful16
-
tesekkurler yorumun icin, evet haklisin biraz rahat genis olmak lazim , beklentilerim cok cikarkenki gibi benle ilgilensin ince dusunsun kibar olsun, mesaj atsin arasin sorsun istiyorum. kendimi torpulemeye calisiyorum arada ipin ucunu kaciriyorum boyle doner durum mevzudan surat yapiyorum kapris yapiyorum kavga ediyoruz. o kendimi duzelttigim 1 haftaninda anlami kalmiyo gozunde yine kapris yapan dirdir yapan konumuna donuyorum bi anda. gozunde boyle bi imajim var cunku bu 1 -2 ayda degisecek bisey degil , gercekten degismem gerekiyo farkindayim.
1 sene 4 aydir evliyiz[/QUOT merak etme iyi olursunuz daha doğrusu alışırsınız birbirinize çok yenisiniz daha eşinle olumsuz özelliklerini söyle kendinde beğenmediğin yönleri özür dile elinde olmadığını ama deneyeeğini söle değişmek için.
Bence artık tedavi olmalısın.
İyi değil bu gidişat.
Sen de %100 haklı bile olsan eşin seni umursamayacak, saygısız davranacak, en küçücük yanlışında hakaret edecek, sen daha çok üzüleceksin.
Bak artık o ipleri eline almış, kukla gibi seni oynatıyor. Asla onu bırakmayacağını düşünüyor.
Tüm egosunu senin üzerinde oynuyor.
Geç kalmadan tedavini ol, çok daha üzüleceksin bu işin sonunda.
Bence yine de iyi dayanıyor. Neler okuyoruz, sinirlerine hakim olamayıp şiddete bile başvurabilirdi, hakaretle kalmayabilirdi. Bunu başlatan sensin, inan çok sıkıyorsun. Kim olsa dayanamaz artık...
Canım hem bu kadar şey bekliyorsun, eşin inanılmaz sinirleniyor ama bir de üstüne her kadın ince düşünülmek ister diyorsun adama... Geri vites yapacağına hala da üsteliyorsun, haklı görüyorsun kendini içten içe...
Vardır belki tabi ki dünyada tek sen değilsindir ama doğru olduğu anlamına gelmiyor bu. Tekrar söylüyorum senin beklentin incelik değil, kölelik, robotluk. İnsan kendi evinde bile rahat edemezse nerede rahatlayacak? Eşin, senin hareketlerinden dolayı sürekli diken üstünde, kendi evinde bile rahat değil...
Peki dediğin gibi olsun.ben ona boyle bisey yapmadikca o hic kavga cikarmaz veya satasmaz bana aslinda. onu birakmayacagimi dusunuyor mu bilmiyorum o son kavgamizda baya bi inanmisti birakacagima.. yani oyle benimle oynama durumu yok hic.
hakaret falan icin diyosan evet, ben bisey yaptikca karsiligini 5 veriyor . icinde biriktiriyomus sonunda patliyomus aciklamasi da bu..
biraz kendimi duzeltebilirsem beklentilerimi, bakis acimi... o zaman oyle hakli oldugumda kendime laf ettirtmemki. bende cok sakin degilim bu arada oyle susup kalmiyorum yani ..
yok valla hic bana dokunmamistir bile sinir aninda.
hatta ben sinirlenip onun suratini kendime cevirdigim falan oldu.
diyoki ben ona 1 yapiyomusum ama en olmadik yerde en huzurlu zamanda hic bisey yokken burnundan getiriyomusum o da bana 5 cevap veriyomus karsiliginda kendini tutamiyomus ve tutamazmista.
evet.. geri vites yapmadim hakaret ettigi icin.. ama biliyorum hataliyim haksizim. dedigin gibi nerede rahat edecek... nasil duzeltecegimki ben bu bakis acimi.. anca o zaman davranislarim kendiliginden degisecek
biraz degistirdim kendimi az torpuledim, daha kotuydum o konudan biliyosunuz.
valla samimiyetimiz var alabilirdim tabiki tabagindan alip yedigim zamanlarda oldu , ama iste o kibarligi bekledim o dusunsun sorsun askim yermisin falan filan.
onunda dedigi haftasonu gezmeye cikmisiz kapris surat yapip burnundan getiriyomusum. sonra sakinlesince konustuk hatta dedim kadinlar daha ince dusunce bekliyo bi kibarlik vs yok dedi ben gormedim senden baska bu kadar sey bekleyeni ne ailede ne arkadas cevremde. bi benmiyim boyle ?
ben cocukluk olarak gormuyodum kendimi cok ilgi bekleyen ,flort donemi gibi iliskimiz olsun diye bekleyen biri olarak goruyorum. galiba imkansizi istiyorum . kendimi degistirmeye calisiyorum 1 hafta iyi sonra ipin ucu kaciyo yine boyle ufak seylerden olay cikiyo. esimin gozundeki imajim da degismiyo haliyle 1 hafta yaptigim guzel seylerde oyle..
Benim bir arkadaşıma öyle benziyorsun ki..
O da farkında huyunun ama düzeltemiyor işte. Kızdığım ve huylarını değiştirmesi gerektiğini her söylediğimde ben küçüklükten beri kendimi çok özel hatta en özel insan sanarak büyüdüm, şimdi her güzel şey benim hakkım ve haliyle herkes beni en az benim kadar düşünüp bana özel davranmalı diye düşünüyorum demişti. En son o arkadaşımın telefonu arızalandı eşi de bir aylığına başka bir şehirdeydi bunu bildirmek için benden aradı kocası hat alalım sana telefon tamirdeyken yeni telefon al idareten demedi diye neler dedi adama. Sen beni sevmiyorsun sevsen her gün sesini duymam lazım merak ederim derdin. Telefon kullanmayacağım artık beni merak etmiyorsun bile diye bir ton kavga çıkardı. Ona da dedim o zaman. Benim aklıma dahi gelmezdi bu kadar işi büyütmek. Adamın karısını telefonsuz bırakmak istemeyeceği belli bunu düşünüp söylemedi diye telefonsuz kalmak kime ceza? Çok gereksiz bir trip.
Bu yaz tatilde mesela biz eşimle bir lokantaya gittik ben balık o et söyledi. Bana etin tadına bak demedi mesela. Gayet güzel hapur hupur yemeye başladı. Ben de oh oh götür sormadan dedim alaya aldım teklif beklemeden aldım bir çatal tadına baktım. Senin gibi vay kabasın insan önce bana sorar falan diye dırdır etsem o günümüz ölmüştü. Tatili mahvetmiştim.
Düzelmeye çalışıyorsun ama hala mesaj bekliyorsun sürekli, dönerden bile incelik bekliyorsun. İlişkini çok yoruyorsun.
İnsanlık hali yani unutulur teklif etmek eşler arasında bu kadar basit şeyler mevzu olmamalı bence.
Küçücük şeylerden anlam çıkarıp kendine de zehir ediyorsun ona da...
Düzelmeye çalışıyorsun ama kısa sürede yine dönüyorsun. Önce kafanda adamdan bu kadar deli divane aşık romantizmi falan beklememen lazım bana göre. Kaç sene olmuş insan sürekli romantizmden sıkılır yahu. Arada bir olur da sürekli bir incelik sürekli bir romantiklik bayar insanı. Kocanızı da bundan bayıyorsunuz bence. Biraz beklentileri azaltmazsanız düzelmeyeceksiniz.
Peki dediğin gibi olsun.
Sen kendini değiştirmiyorsun o ne olacak?
Burada milyon fikir veriliyor.
1 hafta uyguluyor sonra yine bildiğini okudun.
Anlamadığım da bu zaten. Kötü olacağınızı biliyorsun yine devam ediyorsun.
Daha önce de söyledim, ben olsam soğurdum çoktan. Uzaklaşırdım.
Haklı...
Evet cnm, bakış açını değiştirmen lazım. Aslında senin yaptığın daha zor, sürekli aramak, düşünmek, peşinden koşmak... Zihnin sürekli eşinle meşgul ve bu aslında seni de çok yoruyor. Üstelik eline hiçbirşey geçmiyor ve sinirlerin bozuluyor.
Eşin için düzelme, kendin için düzel bence... Artık kendi hayatıma bakmam lazım, kendi hobilerimle meşgul olmam lazım diye düşün. Evet yurtdışında yaşamak gerçekten zor. Ama mutlaka yapacak birşeyler bulursun. Her planına eşini dahil etme mesela... Onun evde oturmak istediği bir gün, sen kendine bir plan yap. Kafana göre dışarda yemeğini ye, bir cafede otur, gez dolaş... Hayat sadece evlilikten ibaret değil, senin bu psikolojiden uzaklaşman lazım bence...
Arkadasinla benziyormusuz cidden , ozellikle ilk evlendigim halime daha cok benziyor. suanda o kadarini icimden dusunur soylemeye utanir ama yine surat asabilirim arkadasinla ayni durumda olsam. yani utanacak kadar sacma oldugunu anlama durumuna geldim en azindan.
senin durumunda da ben bana bi lokma vermesini beklerim teklif beklerim falan iste. cok didikleyip ask romantizm vs bekliyorum. evet her dk olmaz olmamali, bide yurtdisindayiz hepte basbasayiz aslinda benimde doymus olmam gerekir. daha once bahsetmistim bi konumda, aralikta turkiyeye gidiyoruz 2 haftaligina bunun planini yaparken esim "oh be arkadaslarimi gorucem, sen ailenleyken bende onlarla mac izlerim gorusurum baya ozledim erkek muhabbetini de" falan demisti diye ben trip atmistim nasi yani sen benden biktinmi neden hic benle plan yapmiyosun turkiyede demistim, o da ne alakasi var ozledim erkek muhabbetini mac izlemeyi takilmayi dedi. buna baya bozulmustum, turkiyeye gidince bazi gunler esimle onun ailesinde kaliyorum diger gunlerde de ailemde kaliyorum ama esim benle gelmiyo sadece yemege, gormeye vs geliyo donuyo kalmiyo rahat hissetmiyorum ben damadim sen kal ben seni alirim aileni gorurum vs diyo. neyse ben bu ayri kaldigim gunleri bile cok rahat gecirmiyorum esimde olsun istiyorum normalde, turkiyeye giderken bile esimle iste buraya gideriz sunu yapariz diye dusunuyorum hep. onun boyle direk arkadaslarimi gorurum sen yokken bende islerimi hallederim falan diye plan yapmasina bozulmustum, bu da cok gereksiz bir trip dimi ?
yani demek istedigim surekli dipdibeyiz yurtdisinda birbirimizden ayri plan yapmayiz cok nadir 2 ayda bir anca isyerinden arkadaslarla bi aksam yemege giderim, o da oyle sirket yemegi olur anca oyle o da haftaici olur hafta sonu degil. yani buna ragmen bu kadar romantizm vs de olmaz yani kendime soz gecirmem lazim mantikli oturup dusununce boyle birseyin mumkun olmadiginin farkindayim.
Senin de sıkılman lazım ki..Tuhaf olan kısmı o zaten. Bir yıldır her akşam gördüğün bir adam var ve bir haftalığına annenlere gidiyorsan anneni özlemen ve eşinin bu teklifine atlaman gerekirdi normalde.
Ay ne bileyim biz Türkiye içinde hiç kafa dengi arkadaşımızın olmadığı bir şehire atandık geldik. İkimizde özlüyoruz arkadaşlarımızı. Haliyle memleketlere gittiğimizde ayrı planda yapıyoruz arkadaşlarımızı görüyoruz. Eşinin hevesi normalde bunu ihmal ediyor benden sıkılıyora bağlaman tuhaf.
Cidden adamın her dediğine her sözüne her tavrına alınacak ve trip atacak bir şey buluyorsun farkında mısın? Adam arkadaşlarımla görüşürüm erkek muhabbetini özledim diyor normal bir sohbette bunun cevabı bende arkadaşlarımı ailemi özledim ben de onlarla plan yaparım olmalı bence.
Bu kadar eşinde olsa bir insana endeksleme kendini. Kendi ailene kendi hobilerine kendi arkadaşlarına da vakit ayır. Sorun burada aslında. Her şeyi onla yapmak için parçalıyorsun kendini.
Ben mesela kız arkadaşımla film izleken pedikür yapmayı bir yandan şarap içmeyi ve dedikodu yapmayı çok özledim. Eşimle bunu yapamam yani. E seninki de senle maç muhabbeti yapamıyor. Her ilişkinin yeri ayrı ki. Arkadaşıyla yada ailesiyle yaptığı bir şeyi özlemesi senden sıkıldığını göstermez. Ama bu kadar yapışık ikiz olalım her şeyi beraber yapalım dersen cidden birbirinizden sıkılırsınız. İlişkiyi bitirirsin.
Kendine ve hobilerine ve diğer sevdiklerine de vakit ayır. Bu kadar bir kişiye odaklanıp sürekli ilgi bekleyerek mutlu olamazsın artık bunu anlaman gerekmiyor mu?
evet cidden zor, hep pesinde kosmak bi cevap beklemek ilgi beklemek falan.. ve evet olmadigi zaman sinirim bozuluyor..
evliligi hayatimin merkezine koydum , sanki esimden ayri birsey yapamam gibi.
2 ayda bir gibi isyerinden arkadaslarla bi yemege gidiyoruz o da haftaici, haftasonu hep birlikteyiz sadece esim cts sabahi kursa gidiyo 3 saat o zaman ben evde bi ayri takiliyorum biseyler izliyorum. onun disinda hep birlikteyiz markete, alisverise, yemege, gezmeye, hastaneye, hersey icin.
sikayetci degilim bundan o da degil bence, onun derdi evdeyken film izlemek mac izlemek kendi takilmak istiyo bazen bende rahatsiz edersem bolersem gicik oluyo buna. bunun disinda pek bi sorunu olmuyo. ama arada bi ayri ciksak belki ozleriz, kafamiz dagilir ikimizinde, daha saglikli olabilir bu sekilde..
aralikta turkiyeye gidicez 2 haftaligina mesela, bunu planlarken demisti ki "sen annenlerde kalirken bende bizim cocuklarla program yapayim islerimi halledeyim mac izlerim erkek erkege muhabbeti cok ozledim oh be" ben bozulmustum baya ne yani sen benden biktinmi falan demistim, cunku ben turkiye icin bile birlikte plan yapiyodum mesela daha once gittigimiz zamanlarda da hep birlitke bisiler yapalim istiyodum, ama esim turkiyede biraz daha ozgur takilmak istiyo arkadaslarini gormek, isleri oluyo birileriyle gorusuyo, kardesiyle yalniz dolasmak falan istiyo. ornek vermek istedim sen ayri biseyler yapin diyince, turkiyede ben bi kac gun onlarda kaliyorum bi kac gun annemlerde, esim benim ailemde kalmiyo damadim ben rahat hissetmiyorum diyo, aksam yemegine geliyo veya gunduz kahveye falan veya hep beraber disarda yiyoruz sonra bizi eve birakiyo eve donuyo.
istedigin zaman annenlerde kal istiyosan bizde kal boyle rahat yani. ama burdayken hep birlikteyiz..
ayyy ne düsman kadınlar var burda ya yapılan yorumların hepsi kötü be kardesim hic kadın ruhundan anlamıyolar heemerhaba,
onceki konumdan bilenler bilir esimle buyuk bir kavga edip bosanmanin esiginden donmustuk sanirim 2 ay oldu.
1 seneden fazladir evliyim yurtdisinda yasiyoruz, esim dun aksam seyahatten geldi, beni cok ozledigini soyledi bir kac hediye getirmis onlari verdi gayet iyiydik. bugun sabah dil kursu var gidip geldi, evdeydik tum gun.
benim arada bir suratim dustu, moralim pek yerinde degildi, tamamen sebepsiz bilmiyorum neden.. esim bozuldu farkettim ara ara cunku o cok mutlu ve neseliydi evde oldugu icin haftasonu , birlikteyiz falan diye onunda havasini kacirdim...... en son yemekten kalktik gun icinde aksam film izleriz diye konusmustuk baktim kendi yabanci dizisini acmis, ben 1 bolum izlicem sonra kahve yaparim iceriz dedi, bende surat astim, hani birlikte bisey izlicektik diye o da sen begenmiyorsun genelde biseyi ne desem yok diyosun, bu dizi yarim saat zaten bakariz izleriz dedi. suratim dusuktu yine, dediki neden zehir kusuyosun yine ne oldu, kac gundur seyahatten yoruldum evime geldim 1 dizi izleyemeyecekmiyim. bende hayir yemekten sonra film izleriz diye konusmustuk sadece dedim. o da sabretsen zaten yarim saat, izlemek istiyorum hic bisey yapamadim ne zamandir, sevmek zorunda degilsin bu diziyi bu da benim zevkim, eger suanda tv de bisey izliceksen tamam izle ben bilgisayardan izlerim dedi. bende hayir benim derdim ortak bisey izlemekti dedim herseyi yapisik olarak ve senin istegine gore mi yapacagiz dedi mecbur degiliz ayni seyleri sevmeye ben bunu izleyecegim sonrada ortak bisey yapariz, zaten aileleri bi kamerayla arayalim cok uzun oldu dedi.
neyse boyle suratim dusuktu ve farketti yine sinirlendi bu sefer yeter ya 2 gundur noldu bu kadar batiyomuyum sana , derdin ne benimle niye burnumdan getiriyosun herseyi dedi boyle tartismaya basladik. odaya gitti benden uzak dur bi sure kendine bak neden boyle yapiyosun herseyden zehir akiyo yuzunden hep memnuniyetsizsin bana saygin yok hic bi alan tanimiyosun yeter artik dedi. hatta aralarda Allahim ne gunah isledim ben kime ne yaptimki bana yasatiyorsun bunu dedi falan. yani buyuk bir kavgaydi yine. cok sabretmis gun icinde hep boyle bi batiyomus gibi davranmisim. neyse biraktim onu odada salona gectim.....
biliyorum bazen cok surat yapiyorum, kaprisliyim..... o da sinirlenince agzindan cikani kulagi duymuyo kirici ve cok kabalasiyo. dediki insanlarin kocalari cok kotu davraniyomus eslerine ona ragmen kadinlar guler yuzluymus vs bense tam tersi o benim icin elinden geleni yapmaya calisirken bu kadar enayiyken ben kaprisli zehir dolu bi kadinmisim.
napacagim...
bende ozledimki arkadaslarimla gorusmeyi kiz kardeslerim var 2 tane, onlarla gezmeyi, sohbet etmeyi.. ama ilk dusundugum sey bu olmadi ben esimle beni cok "bir" goruyorum. yani ayri bireyler gibi degil de evliyiz ya biz..
boyle olmali diye dusunuyorum ama sacma biliyorum daha rahat genis olabilirim ayri takilabiliriz bazen. ozellikle turkiyeye gittigimizde ailemle oldugumda vs. mesela gecen gittigimizde ailemleyken esime yaziyodum hep naptin, nerdesin, kimlesin falan. cikiyorken boyle degildim bu kadar. evliyiz diye ekstra bir sahiplenme geldi bana.
evet tabiki esimde benle ayni muhabbeti yapamiyo bende kizlarla yaptigimi onunla yapamiyorum.
anliyorum hayata gecirmem gerekiyor ...
Anladım cnm. Yani dediğin gibi yurtdışında birbirinize destek oluyorsunuz, sosyal hayat daha kısıtlı. İnsanlar yabancı, komşuluk az vs. vs. Ama yine de yalnız başına da olsan birşeyler yapmaya çalış. Zaten çalışıyorsun, vaktinin çoğu işle geçiyor. Aslında eşinle bu kadar uğraşmaman gerek. Ben çalışırken, çoğu şeye vakit bulamıyordum. Gezip tozma, iş, alışveriş vs. derken kafamı kaldıramazdım. İşi bırakınca da vakitsizlikten yapamadığım şeyleri yapmaya başladım, eşimi hiçbir zaman didiklemedim, kendime ait bir hayatım var her zaman...
Anladım, bak eşinin daha başka alanları var kendine ait. Mesela arkadaşlar, maç, takılma gibi. Normal olan da bu zaten. Sen ona bile bozuk atmışsın canım :) Ben olsam memleketime dönüyorum mesela, ohoo oo eşim düşüneceğim son şey olurdu herhalde. Aileme, arkadaşlarıma kavuşuyorum, gezilecek özlediğim yerler var... Hergüne bir plan yapardım, eşimle zaten her zaman beraberim ama memleketimle değil
Ne güzel işte, koca derdi olmadan ailemle bol bol vakit geçirirdim, sabaha kadar oturup sohbetler, sevdiğim yemekler, özlediğim insanlar... Bence süper bir rahatlık...
Bu kadar sahipleniyorsun bir de ters tepiyor adam bıkıyor değil mi?
Kendine iki kere yazık ediyorsun. Hem kendini ikinci plana atıp kendi isteklerini ona odaklıyorsun bir anlamda kendinden vazgeçiyorsun hem de bunun için azar yiyorsun. İki kere mutsuz ediyorsun kendini.
Evlendim artık her şeyim onla olmalı her şeyim o diyorsun. Bu şu an romantik geliyor belki ama bak eşini boğmaya başladı.
Biraz kendine de ona da nefes alacak bir alan bırak.
Bu yaptığın sana da iyi gelmiyor çünkü. Kocanı ve evliliğini bırak kendine de zarar kendini de mutsuz ediyorsun.
Peace neden bir uzmana danışmıyorsun hala? Bu ayıp ya da günah değil. Esinden utanıyorsan da ondan gizli git
utanmiyorum gitsem paylasirim saklamam ama hala kendi kendime , sizin yardiminizla cozmeye calisiyorum..
uzmana gitsem o kisa bi tedavi degilki, en az 4-5 ay gormek isticek beni, belki esimide, gereksiz yere daha buyumeyecek mi?
yani sorunun ne oldugu cok belli ben cok takiyorum, esime baski yapiyorum, iste evlendik artik herseyi birlikte yapmaliyiz sen benimsin, davraniyorum herseyden kapris surat vs. cozmeye calisiyorum bunlari..... yapamazmiyim sence?
Peace yapacak bir isin yok uzun sürse nolacak ki. Ve bak sana o kadar sayfalarca anlattık yapman gerekenleri sen yine eskisi gibi oldun. Lütfen bir uzmana git. Biz seninle burda yine konusuruz ama bu durununu ancak uzman rahatlatır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?