- 14 Eylül 2014
- 21.091
- 101.392
- 798
- Konu Sahibi peaceful16
-
vallahi bugun dusundum baya bi, nedenini az cok cozdum , burda yalniziz ikimizden baska kimse yok, esim cok yogun calisiyo bide seyahat ediyo diye belki benim kadar bosta hissetmiyodur ama ben hep flort donemindeki gibi gezelim dolasalim disarda yiyelim edelim istiyorum, haftaici hic cikmiyoruz haftasonu 1 gun oda 1-2 saat cikar geliriz.
kimsem yok, is disinda arkadasim yok cok bunaliyorum ve esime sariyorum.
esimi sucluyorum aslinda gezmedigimiz icin, disarda yemek istemedigi icin, (esim yeniliklere cok acik degil cin yemeklerini sevmiyor ve fazla denemekte istemiyor yabanci yerlerde pahali diye 2 haftada 1 gidiyoruz) yada arastirmadigi icin falan onu sucluyorum ve cok sariyorum evet hakli bunaltiyorum gercekten satasiyorum bazen. cunku getirdi beni buraya is- ev is-ev haftada 1 bi cikip dolasmayla desarj olunmuyo ki. haksizmiyim ya
ben buluyorum restoran gidiyoruz 2 haftada 1 zar zor. pahali cidden yabanci yerler cok pahali. kendide yemek seciyo napayim. benim yemegimi cok begeniymus disarda servet odese yokmus. hakkaten cokta ahim sahim degil disarisi. ama amacim sosyallesmek iki insan gormek, birlikte disarda bulunmak sohbet etmek, bazen bulasik yikamamak vs vs.
cok mu haksizim?
turkiyeye en son ocakta gittim.
annemler buraya geldi nisanda.
bunaldim bu yuzden esimi sucluyorum ve surekli sariyorum....
ben sorunumu cozdum. %80 i burda sıkıldıgımdan, haftaici is - ev. haftasonu cts belki bi disari cikiyoruz 1-2 saat. pazar temizlik evdeyim. ne aile var ne bisey is ortami disinda arkadasim yok.
esimle eskisi gibi dolasalim gezelim sinemaya gidelim bisey yapalim istiyorum. ve daha once soyledigim gibi esim cok seyahat ediyo ve bazen yorgun oluyo cikmak istemiyo disardaki cin yemeklerini begenmiyo, yabanci yerler cok pahali oldugu icin 2 haftada bir yemege gidiyoruz. vs vs.
sonuc evdeyiz basbasa dipdibe.
napayim ?
bence sorunum bu
Bak ne güzel temel sorununu bulmuşsun.
Ben de Türkiye içinde hiç kimseyi tanımadığım ve hiç sevmediğim ama hiç hiç sevmediğim bir şehire geldim evlenip, eşim atandığı için. İkimizin de kimsesi yok. Senin durumun daha zor biliyorum kıyaslayamam ama yine de seni az buçuk anlıyorum.
Bunun çözümü içten içe onun yüzünden geldim buraya benimle vakit geçirmek ve her anını bana vermek zorunda hissini kenara atman.
Belki mesela kendi evinizden değişik yemekler yada atıştırmalıklar hazırlayıp açık alana parka gidebilirsiniz mesela. İlla pahalı yerlere gitmenize gerek yok ki.
Biz sevgiliyken her hafta içerdik ama yalnız ama arkadaşlarla burada barı geçtim pub yok meyhane yok. E napalım dışarıda yemiyoruz içmiyoruz diye ölelim mi? Ben de kendime eğlenceli piknikler yapıyorum. Renk renk plastik piknik seti aldım, yumurta haşlıyorum onu boyuyorum kız erkek yapıyorum falan, salata yapıyorum poğaça yapıyorum, bir kaç çeşit peynir bir termos çay yapıyorum. Gidiyoruz bir parka ikimize de iyi geliyor. Yani senin yüzünden buraya geldim sosyal hayatım kalmadı diye surat asmak yerine kendime başka bir yöntem buldum. Bunu dene.
Mesela her haftasonu alın termosunuzu falan gidin bir yere piknik yapın.
Çözüm bulmalısın surat asmak trip atmak yerine ve bunu kendin için yap. Oradaysan kendini eğlendirecek bir şeyler bulmalısın böyle kendini mutsuz etmekten daha işe yarar bir ey bu
İnşallah konu sahibine faydalı olur uzun uzun yazdığınız yorumlar. Ben pek faydalı olduğunu zannetmiyorum. Sayfalarca yazılmış ama arkadaşta pek değişiklik yok gibi. Eminim kendiside sizlere hak veriyordur ama uygulamada sıkıntı yaşıyordur. Birebir, yüzyüze uzman yardımı şart. O kadar çok alternatif sunmuşsunuzki fikirlerinize hayran kaldım. HarikasınızTamam haklısın bu konuda. Ama bunun eşinle hiçbir ilgisi yok. Daha doğrusu onu bunaltmanı gerektirmiyor bu durumun.
Daha önce de yazdım, tek aktivite dışarda yemek değil ki. Evde yiyin yemeğinizi sonra gezmeye çıkın, bar gibi veya cafe gibi bir yerlere gidin.
Ayrıca etkinlik sadece eşle yapılmaz ki. Veya akşam olması da şart değil. Haftasonu diyelim pazar günü. Kahvaltınızı edin uzun uzun. Sonra sen giyin, süslen çık dışarı. Değişik bir müzeye git, güzel bir yerde kahveni iç. Birkaç mağaza bak. Veya bulunduğun şehirle ilgili değişik bir yer mutlaka vardır. Oraları keşfet. Akşam 6-7 gibi gel. İnan özgürce, kafana göre birşeyler yapmak insana terapi gibi geliyor.
Ya da evde çiçek bakabilirsin, değişik türleri öğrenerek. Kitap okuyabilirsin. Her ay aylık bir kadın dergisi alıp okuyabilirsin.
Veya sevdiğin türde film serileri yapabilirsin kendine. Ben mesela 50lerin, 60ların filmlerini çok severim. O yıllarda çekilmiş önemli filmleri araştırıp, liste yapıyorum. Zaman yaratıp listemi bitirmeye çalışıyorum. Gidip rastgele bir film izlemektense, bir hobi haline getiriyorum, güzel bir birikim oluyor.
Veya değişik bir müzik türü araştırıp, bu alanda önemli müzisyenleri keşfedebilirsin. Bu tür şeyler o anlık değil de, uzun bir sürece yayılıyor. Kültür birikimi haline geliyor zamanla...
Tarih öğrenebilirsin, okuldaki derslerle bir tutma bunu. Tamamen zevk için tarih öğrenmek inan süper oluyor.
Bilgisayara meraklıysan photoshop gibi güncel hayatta iş görecek bir program öğrenebilirsin. Çözmeye çalışırken zaman çok çabuk geçiyor, saati unutuyorsun hatta.
Yani hem dışarıda, hem evde eş olmadan, tek başına da yapılabilecek birsürü güzel uğraş var...
Ama o seni sürüklemedi ki oraya. Sen de kabul edip gittin degil mi? O yüzden onun suçu degil.
Bak ben de sevmedigim tarzda yemekleri bidaha arastirmak ya da baska cesitlerini denemek istemem. Üstelik onlardan yiycegimi düşündügümde moralim bile bozulur. Sinirlerim gerilir.. esinden daha beterim bu konuda.
Kitap okumaya yönelebilirsin peace. Ya da bi küçük papagan alabilirsiniz evinize, evcil hayvan olarak. Mesela cennet papağani, forpus papağanı, sultan papaģanı vs vs.. Eminimki çinde daha farkli papagan cesitleri vardır. Onlara alisinca o kadar cok vakit geciriyosun ki anlatamam, saatlerce oynasan sıkılmıyorsun. Tabi alip kafesine kapatmamak lazim. Ona oyun alani hazirlaman gerek, degisik mamaalr yapman falan.. yorucu isleri yok ama seni oyalar. Ve cok zevkli emin ol. Onunla ilgilenirken esine sarmayı unutursun bile :)
Ben eminimki çinde onlar icin sahane kafesler, oyuncaklar, aletler vs vs.. birsuru seyler vardır. Ben öğrenci halimlr minik bi muhabbet kusuna o kadar cok sey almistim ki. Ve onunla ugrasirken resmen desarj oluyodum. Ne sinir ne stres :) sana da öneririm :)
Ve gerçekten de yemekleri kötü olabilir oralarin. Hacca umreye gidenler bile burda olan fasrfood dükkanlarının oradaki subelerinde pisen yiyeceklerin tadlarının kötü oldugunu söylüyor.. bu konuda esine takılma olur mu? Olmazsa onu beklerken sen git ye dolas gez.. hatta sen de dil kursuna yazıl? Orda da sosyallesebilirsin oldukca, hem kendini gelistirdigin icin tatmin duygusu da oluşur.
neden sadece onunla gezebileceğinizi düşünüyorsunuz ki?
işen geç çıkıyor bazen diyorsunuz siz tek başınıza çıkın gezin, ya da pazar günü o evde durmak mı istiyor siz alışverişe gidin 2 saat hava alın gelin o da evde kendi başına vakit geçirmiş olsun.
3 ay sonra düğünüm var, en çok korktuğum şeylerden biri kendi başıma kalamayacak olmak. insan bazen gerçekten yalnızlığı da istiyor. tek başıma kalıp sevdiğim diziyi izlemek istiyorum mesela, ya da sakince kitap okumayı. yalnız başıma kalıp deşarj olmayı. ama eşim başımda durup da herşeyi benimle yapmak istese, beni hiç kendi halime bırakmasa, üstelik bunları yaparken de döneri ona teklif etmedim diye suratını asıp otursa büyük ihtimal eşinizle aynı tepkiyi veririm, kadın olduğum halde..
başka bir ülkede olabilirsiniz ama çalıştığınıza göre belirli seviyede bir yabancı diliniz var, çevrenizde farklı insanlar da var. biraz özgür kalın ikiniz de. bu size de iyi gelir diye umuyorum.
evet onun sucu degil ama benim gibi gezmek istememek onun sucutabiki kendi kendime cikabilirim ama onunla da cikmak dolasmak istiyorum, biraz ondan gelsin bu teklifler istiyorum yani sadece benmiyim gezmek cikmak isteyen?
o da yalniz bu ulkede, eskiden hergun dolasmak cikmak isteyen insan simdi haftada 1 zar zor cikiyor. evi cok seviyormus.
muhabbet kusu veya kedi almayi dusunmustuk bizde, ozellikle issiz oldugum donemde onunla oyalanirim diye sonra askiya aldik, tekrar arastirabilirim. bende cok seviyorum hayvanlari
tamam yemekleri mukemmel degil, esim cok secici ama ekstra yani, cin veya asya yemekleri yemedigi icin italyan fransiz veya turk arap gibi restoranlara gitmemiz gerekiyo onlarda baya bi pahali ondan anca ayda 2 kere gidebiliyoruz.
bu kadar secici olmasina gicik olmamda mi hata ? nolcak bi cin mantisi yese denese, bi cin makarnasi denese. madem burda yasiyoruz buraya azcik adapta olmazsa boyle disari cikamayiz tabi.
bide burda hep domuz yiyolar diye gicik oluyo, istemiyo yerli restoranlara gitmek.
hakli degilim belki ona sarmakla ama onunda azcik dusunmesi gerekmezmi, sonucta evlendik diye surekli evde oturcak degiliz oyle degil mi ?
diyoki turkiyede olsak haftada 1 -2 disarda yerdik, ailelere giderdik, sinemaya vs . e ama napalim yani burdayiz
ben onun disinda dolasirim da onlada biseyler yapmak istiyorum... sadece evde mi goruselim yani ..
cumartesi gunu kahve icmeye gitcez sonra supermarket alisverisi yapip eve gelcez. pazar bosuz spora ineriz belki....
boyle yani
Bak ne güzel temel sorununu bulmuşsun.
Ben de Türkiye içinde hiç kimseyi tanımadığım ve hiç sevmediğim ama hiç hiç sevmediğim bir şehire geldim evlenip, eşim atandığı için. İkimizin de kimsesi yok. Senin durumun daha zor biliyorum kıyaslayamam ama yine de seni az buçuk anlıyorum.
Bunun çözümü içten içe onun yüzünden geldim buraya benimle vakit geçirmek ve her anını bana vermek zorunda hissini kenara atman.
Belki mesela kendi evinizden değişik yemekler yada atıştırmalıklar hazırlayıp açık alana parka gidebilirsiniz mesela. İlla pahalı yerlere gitmenize gerek yok ki.
Biz sevgiliyken her hafta içerdik ama yalnız ama arkadaşlarla burada barı geçtim pub yok meyhane yok. E napalım dışarıda yemiyoruz içmiyoruz diye ölelim mi? Ben de kendime eğlenceli piknikler yapıyorum. Renk renk plastik piknik seti aldım, yumurta haşlıyorum onu boyuyorum kız erkek yapıyorum falan, salata yapıyorum poğaça yapıyorum, bir kaç çeşit peynir bir termos çay yapıyorum. Gidiyoruz bir parka ikimize de iyi geliyor. Yani senin yüzünden buraya geldim sosyal hayatım kalmadı diye surat asmak yerine kendime başka bir yöntem buldum. Bunu dene.
Mesela her haftasonu alın termosunuzu falan gidin bir yere piknik yapın.
Çözüm bulmalısın surat asmak trip atmak yerine ve bunu kendin için yap. Oradaysan kendini eğlendirecek bir şeyler bulmalısın böyle kendini mutsuz etmekten daha işe yarar bir ey bu
Tamam haklısın bu konuda. Ama bunun eşinle hiçbir ilgisi yok. Daha doğrusu onu bunaltmanı gerektirmiyor bu durumun.
Daha önce de yazdım, tek aktivite dışarda yemek değil ki. Evde yiyin yemeğinizi sonra gezmeye çıkın, bar gibi veya cafe gibi bir yerlere gidin.
Ayrıca etkinlik sadece eşle yapılmaz ki. Veya akşam olması da şart değil. Haftasonu diyelim pazar günü. Kahvaltınızı edin uzun uzun. Sonra sen giyin, süslen çık dışarı. Değişik bir müzeye git, güzel bir yerde kahveni iç. Birkaç mağaza bak. Veya bulunduğun şehirle ilgili değişik bir yer mutlaka vardır. Oraları keşfet. Akşam 6-7 gibi gel. İnan özgürce, kafana göre birşeyler yapmak insana terapi gibi geliyor.
Ya da evde çiçek bakabilirsin, değişik türleri öğrenerek. Kitap okuyabilirsin. Her ay aylık bir kadın dergisi alıp okuyabilirsin.
Veya sevdiğin türde film serileri yapabilirsin kendine. Ben mesela 50lerin, 60ların filmlerini çok severim. O yıllarda çekilmiş önemli filmleri araştırıp, liste yapıyorum. Zaman yaratıp listemi bitirmeye çalışıyorum. Gidip rastgele bir film izlemektense, bir hobi haline getiriyorum, güzel bir birikim oluyor.
Veya değişik bir müzik türü araştırıp, bu alanda önemli müzisyenleri keşfedebilirsin. Bu tür şeyler o anlık değil de, uzun bir sürece yayılıyor. Kültür birikimi haline geliyor zamanla...
Tarih öğrenebilirsin, okuldaki derslerle bir tutma bunu. Tamamen zevk için tarih öğrenmek inan süper oluyor.
Bilgisayara meraklıysan photoshop gibi güncel hayatta iş görecek bir program öğrenebilirsin. Çözmeye çalışırken zaman çok çabuk geçiyor, saati unutuyorsun hatta.
Yani hem dışarıda, hem evde eş olmadan, tek başına da yapılabilecek birsürü güzel uğraş var...
Siz onla gezmek isteyince suc degil, o gezmek istemeyince mi suc? Bir de onun açısından bakalim mi simdi:
Karımı cok seviyorum, ama artık tahammül edemiyorum. Ben daha iyi yasatabilmek icin oldukca yogun çalışıyorum, ondan ayri kalıyorum, çalışırken uyuyakalıyorum ama o en ufacik seyde surat asıyor. Asla memnun olmayı bilmiyor. Sevgiliyken böyle degildi, mutlu ediyordu beni. Ama artik sadece huzursuzluk veriyor. Nefret ediyorum asya mutfagından, o yemekleri düşündükce midem bulaniyor sinirlerim geriliyor. Ama karim bunlari hic umursamadan ille de gidelim diye ısrar ediyor. Sadece kendi keyfini düşünüyor. Beni artık eskisi kadar sevdigini düşünmüyorum, hep kendi istekleri kendi hayalleri... halbuki ben ondan sadece huzur istiyorum. Eve gelince rahatlayıp dizlerine yatmak istiyorum, onun o yaptığı müthiş yemeklerden yiyip film izlemek istiyorum. Evlilik bu degil midir? Turkiyede olsak onu götürecegim birsürü yer var, ama burada yok iste. Keske biraz anlayışlı olsa. Keske beni çalışırken bu kadar bunaltmasa. Artık en ufak bir siteminde sinirlerim tepeme çıkıyor, çünkü biliyorum ki yine surat asmaya memnuniyetsizlige devam edecek. Sırf kendi istekleri için beni bunaltıyor, hic benim huzurumu düşünmüyor. Is yerinde isimi bırakıp onunla konussam mesajlassam patron kızıyor, kocaman adam halimle patrondan azar isitmek ya da surat astığını görmek zoruma gidiyor. Keske biraz benim düştüğüm durumu anlasa, biraz beni düşünse keşke....
Bence kocan yazsa sana bundan cok cok daha fazla seyler yazabilir. Lütfen ufak şımarık bir kız cocugu olmaktan çıkıp kendi başına da eglenebilen kocam da gelsin diye tutturmayan bir kadın gibi hareket etmeye başla. Sana sayfalarca yazdık degil mi peace, ama hala aynı seyleri aynı sekilde savunmaya devam ediyorsun.
birinci paragrafta okumayı kestim önceki konularını hatırlamıyorum ama şu an beni bile sıktın..kendine gelmeyi denesen depresyonda falan mısın=??merhaba,
onceki konumdan bilenler bilir esimle buyuk bir kavga edip bosanmanin esiginden donmustuk sanirim 2 ay oldu.
1 seneden fazladir evliyim yurtdisinda yasiyoruz, esim dun aksam seyahatten geldi, beni cok ozledigini soyledi bir kac hediye getirmis onlari verdi gayet iyiydik. bugun sabah dil kursu var gidip geldi, evdeydik tum gun.
benim arada bir suratim dustu, moralim pek yerinde degildi, tamamen sebepsiz bilmiyorum neden.. esim bozuldu farkettim ara ara cunku o cok mutlu ve neseliydi evde oldugu icin haftasonu , birlikteyiz falan diye onunda havasini kacirdim...... en son yemekten kalktik gun icinde aksam film izleriz diye konusmustuk baktim kendi yabanci dizisini acmis, ben 1 bolum izlicem sonra kahve yaparim iceriz dedi, bende surat astim, hani birlikte bisey izlicektik diye o da sen begenmiyorsun genelde biseyi ne desem yok diyosun, bu dizi yarim saat zaten bakariz izleriz dedi. suratim dusuktu yine, dediki neden zehir kusuyosun yine ne oldu, kac gundur seyahatten yoruldum evime geldim 1 dizi izleyemeyecekmiyim. bende hayir yemekten sonra film izleriz diye konusmustuk sadece dedim. o da sabretsen zaten yarim saat, izlemek istiyorum hic bisey yapamadim ne zamandir, sevmek zorunda degilsin bu diziyi bu da benim zevkim, eger suanda tv de bisey izliceksen tamam izle ben bilgisayardan izlerim dedi. bende hayir benim derdim ortak bisey izlemekti dedim herseyi yapisik olarak ve senin istegine gore mi yapacagiz dedi mecbur degiliz ayni seyleri sevmeye ben bunu izleyecegim sonrada ortak bisey yapariz, zaten aileleri bi kamerayla arayalim cok uzun oldu dedi.
neyse boyle suratim dusuktu ve farketti yine sinirlendi bu sefer yeter ya 2 gundur noldu bu kadar batiyomuyum sana , derdin ne benimle niye burnumdan getiriyosun herseyi dedi boyle tartismaya basladik. odaya gitti benden uzak dur bi sure kendine bak neden boyle yapiyosun herseyden zehir akiyo yuzunden hep memnuniyetsizsin bana saygin yok hic bi alan tanimiyosun yeter artik dedi. hatta aralarda Allahim ne gunah isledim ben kime ne yaptimki bana yasatiyorsun bunu dedi falan. yani buyuk bir kavgaydi yine. cok sabretmis gun icinde hep boyle bi batiyomus gibi davranmisim. neyse biraktim onu odada salona gectim.....
biliyorum bazen cok surat yapiyorum, kaprisliyim..... o da sinirlenince agzindan cikani kulagi duymuyo kirici ve cok kabalasiyo. dediki insanlarin kocalari cok kotu davraniyomus eslerine ona ragmen kadinlar guler yuzluymus vs bense tam tersi o benim icin elinden geleni yapmaya calisirken bu kadar enayiyken ben kaprisli zehir dolu bi kadinmisim.
napacagim...
kocam yazmis kadar yazmissiniz... okusa bak beni herkes anliyor bir tek sen anlamiyosun der . tum konularda hakli ama bu sosyal hayat konusundada mi...
benim kocamla eglenmek istemem suc mu peki ? 50 yasindaki ciftler gibi evdeyiz surekli ? veya ben nineler gibi dirdir ediyorum gezmiyoruz diye ? ikimizde genciz... evet sevmiyo disarda yemegi, cin yemeklerinden midesi bulaniyo yazdigin gibi asla yemez.. yabanci yerler de pahali diye ayda 2 gideriz maksimum. onlarda cok guzel degil ama idare eder.
yani cozum kendi kendime birseyler yapmak esimi bunaltmamak ondan beni eglendirmesini veya benle gezmesini beklememek mi ? ben cogunlukla onunla gezmek birseyler yapmak istiyorum, farkli paylasimlarimiz olsun degisik seyler yapalim konusalim gorelim.....
Ya bir de adam pahalıdan öte yoruluyordur ya yazık.
Ben olsam asla tahammül edemem.
Senin bence bedenini de yorman gerek.
Spor yap bence.
Yürüyüş yap,bisiklete bin,mekik çek,şınav çek.
Gücün kalmayınca bak bakalım sen de çıkmak isteyecek misin?
Ben kamuda olduğum halde bazen fiziksel olarak da öyle yoruluyorum ki topuklu ayakkabı ayağıma batıyor, sırtım,belim devamlı ağrıyor mesela...
Tamam da ayda 2 kere disarda yemek yiyorsunuz, haftasonlari cikiyosunuz. Yani bu zaten normal bi standart degil mi? Esin de 8 gibi gelmiyor mu? Ona da yazik hafta ici cikamaz, haftasonu da ne yapsın baska. Istanbulda olsanz tamam, hem sevdigi yemekler var hem de yabancı değil..
Ben düşünüyorum da yani ben de bu rutinde sosyallik isterdim ileride evlendigimde. Sen hala sevgili oldugunuzu zannediyorsun sorun burda. Ya da cidden gezmeyi cok seviyorsun, ama esin sevmek zorunda degil. Kaldı ki yine de eslik ediyor sana..
Bilmiyorum karşında evde olmayi seven biri var, onu da zorlayamazsn daha fazlasına. Bundan fazlasini kendin gezerek tamanlaman lazım
bunlar benim azcik ittirmelerimle oluyor ama, salidan basliyorum askim napiyoruz haftasonu muhabbetine.. suraya gidelim mi sunu yapalim mi diye basini yiyorum sonra ayarliyoruz.
hani ailemiz olsa yanimizda, bi kac arkadas olsa azcik sohbet etsek falan hic batmaz belki hatta artik bu haftasonu da evde oturalim evi ozledik deriz belkide. hatta cocugumuz olsa da ayni sekilde baya bi degisir hayatimiz.
ama suanda ev-is olayi bunaltiyo beni surekli plan program yapiyorum esimle zar zor gidiyoruz her hafta bi yere.
az akisina birakip kendi hayatima bakmam lazim, spora gideyim 1-2 gun iyi gelir diye dusunuyorum.
haklisin zorlayincada kavga cikiyo zaten biliyosun..
Salıdan mı başlıyorsun program muhabbetine?bunlar benim azcik ittirmelerimle oluyor ama, salidan basliyorum askim napiyoruz haftasonu muhabbetine.. suraya gidelim mi sunu yapalim mi diye basini yiyorum sonra ayarliyoruz.
hani ailemiz olsa yanimizda, bi kac arkadas olsa azcik sohbet etsek falan hic batmaz belki hatta artik bu haftasonu da evde oturalim evi ozledik deriz belkide. hatta cocugumuz olsa da ayni sekilde baya bi degisir hayatimiz.
ama suanda ev-is olayi bunaltiyo beni surekli plan program yapiyorum esimle zar zor gidiyoruz her hafta bi yere.
az akisina birakip kendi hayatima bakmam lazim, spora gideyim 1-2 gun iyi gelir diye dusunuyorum.
haklisin zorlayincada kavga cikiyo zaten biliyosun..
Salıdan mı başlıyorsun program muhabbetine?
Yapma peace, ne yapıyorsun?
Spora bir iki gün değil her gün düzenli olarak git.
İyice yor bedenini.
İşyerinde de daha yoğun işler al üzerine,beynini de yor.
Eve gelince uzanacak yer ararsın emin ol.
Evet spora git bence de. Evcil alin evinize. :) sonra sen de esine ne kadar yuklendigini farkedrceksin.
Ama baya bi tutman lazım kendini
bu aksam ayri takilmak istiyormus kendi, bende odaya gectim ozledi heralde yalniz takilmayi.
kus mantikli arastircam simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?