- 16 Şubat 2012
- 6.594
- 11.147
- 448
- Konu Sahibi peaceful16
-
- #1.001
aynen ama istanbula gidince sanki evli degiliz artik oyle kendi kendine program yapmak istiyo, arkadaslariyla gorusmek istiyo, ben 1-2 gun onlarda kalsam geri kalan zaman ailemde kalmak istesem tamam der, yani hic onemsemiyo oraya gidince cok rahatiz. yani sanki Turkiye'de kari koca degilmiyiz beni taniyosunuz artik cok ilgi bekleyen biriyim, boyle olunca Turkiye'de baya bi dokunuyo bana bu davranislar sanki benden uzaklasiyo gibi geliyo. gecen gittigimizde burnundan getirdim , baya tartistik . hep soruyodum nerdesin napiyosun nereye gittin vs.
kendini kaybediyo gidince, alisveris yapmak istiyo kardesiyle tek disari cikmak istiyo arkadasiyla bufe de falan bulusmak istiyo sanki kafesi acilmis kus gibi.
bende uzuluyorum boyle olmasina..
Yazmayayim değişmiyor değişmeyecek diyorum ama dayanamıyorum. Peace senden değişiyor musun? Bana hala aynı boğuculuga devam ediyorsun gibi geliyor?aynen ama istanbula gidince sanki evli degiliz artik oyle kendi kendine program yapmak istiyo, arkadaslariyla gorusmek istiyo, ben 1-2 gun onlarda kalsam geri kalan zaman ailemde kalmak istesem tamam der, yani hic onemsemiyo oraya gidince cok rahatiz. yani sanki Turkiye'de kari koca degilmiyiz beni taniyosunuz artik cok ilgi bekleyen biriyim, boyle olunca Turkiye'de baya bi dokunuyo bana bu davranislar sanki benden uzaklasiyo gibi geliyo. gecen gittigimizde burnundan getirdim , baya tartistik . hep soruyodum nerdesin napiyosun nereye gittin vs.
kendini kaybediyo gidince, alisveris yapmak istiyo kardesiyle tek disari cikmak istiyo arkadasiyla bufe de falan bulusmak istiyo sanki kafesi acilmis kus gibi.
bende uzuluyorum boyle olmasina..
Cok bencilsin biliyor musun ?
Hepi topu 15 gun olan ve senede 1 defa gelinen o da kendi memleketi olan yerde hergun seninle olsun,seninle etkinlik yapsin,seni eylesin istiyorsun.Zaten yurtdisinda sagina donuyor sen.Soluna donuyor sen.Baska kimse yok tabiki etrafiyla olsun isteyecek..Senin arkadasin,kuzenin,teyzen falan yok mu ya? Sen onlari ozlemedin mi? Plan yapmadin mi gelince bulusalim vs diye.Hadi yapmadin, asosyal olabilirsin ama esin oyle degil.Birak su adamin tasmasini yoksa tatil donusunu tek yapmak zorunda kalirsin.
Yazmayayim değişmiyor değişmeyecek diyorum ama dayanamıyorum. Peace senden değişiyor musun? Bana hala aynı boğuculuga devam ediyorsun gibi geliyor?
Allah aşkına evleninde adamın cidden tapusunu falan mi aliyorsun?
Koskoca bir yılda iki hafta bir insanın ailesi ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeye hakkı vardır. Yapışık ikiz gibi olmak evlilik değil ki?
Ben de memlekette arkadaşimla başbaşa olmayı özlüyorum. Eşim arkadasimla bulasacagim zaman illa ben de geleyim dese sinir olurum.
Önceki evlilik anlayışı esimd olsa bundan çok bunalirdim. Dusunsene arkadasimla başbaşa gorusm özgürlüğümü bil elimden almak istemesini evliliğe bağlayacak dusunemiyorum bile. Artık evlendik arkadasinla başbaşa gorusme yılda bir hafta bile kendine ayırma diyen bir eş... Bu kadar yapışık olma isteğini evliliğe mal etme evlilik özgürlüklerin kayboldu bunaltıcı bir şey değil. Cidden kocana çok üzülüyorum artık. Adam dort ay sonra memlekete gidip iki arkadaşıyla gorusecek şimdiden karisi pazarlık yapıyor ailesiyle gorusmesi bile şimdiden izdirap oluyor. Yazık değil mi?
Bu kafayla zor evlilik seninle.
Kac ay sonrası için şimdiden adamı kemirmeye başlayacak belli.
Anlattıkların normal şeyler beraber aynı evde kalmama olayı dışında; alışverişe gitmesinde,kardeşiyle çıkmasında, arkadaşlarıyla buluşmasında ne var ?Afedersin ama yanındaki eşin tasmalı .... değil.Böyle yapıyorsanız çok bile sabretmiş.
Toplamda kalınan 12 günmüş, 1 ay olsa haklısınız diyeceğim biraz. Bu kadar kısacık zamanda kendi ailelerinize doyabileceğiniz kadar doyun. Evler yakınmış, gidip gelir ama kendi ailesiyle kalır ne olacak ki? Göremediği arkadaşlarını görür, sonuçta 1 sene boyunca zaten siz hep berabersiniz. Kaç ay öncesinden bu konularla germeyin ilişkinizi, tatil fikrini de keyifsiz hale getirmeyin.gunaydinn herkese
dun aramizda gecen konusmayi anlatmak istiyorum.
Turkiye'ye gidecegiz aralik ayinda 2 hafta kalacagiz dun konu acilmisti iste Turkiyede olsak napariz temelli donsek nasil olur vs diye sonra konu bu 2haftalik tatile geldi. esim Turkiyeye her gittigimizde daha ozgur kalmak istiyor, yani arkadaslariyla gorussun, isleri oluyo onlari yapsin, kardesiyle dolassin, benle yemege gitsin arada vs, ama haliyle aileler daha cok birlikte olmak istiyorlar cunku bizi senede 2 kere goruyolar. Ben ailemde kaliyorum 1 haftasi, 1 haftasi esimle, daha once soylemistim esim bizde kalmiyor sadece 1 gece kaldi, diyoki garip hissediyorum. geliyo yemek yiyoruz cay kahve vs, sonra o ailesinin evine gidiyo. zaten arabayla 10-15 dk mesafede evlerin uzakligi. neyse ben dedimki Turkiyeye gittigimizde ailemle daha cok vakit gecirirmisin yani biraz benim zorumla gibi oluyor sanki , o da zorunla hicbirsey yapmam ben bilmiyomusun dedi Turkiyede ailemlede olmak istiyorum arkadaslarimida gormek istiyorum hergun aileni gormeye gelemem ki dedi.
bende en azindan 2 yemek yapalim, diger gunler cay kahve vs. o da onu yapiyoruz zaten ama daha fazlasini isteme benimde tatilim, bende ailemi goruyorum bazen yalniz kalip dolasmak istiyorum vs dedi. sen istedigin kadar gorus ailenle ben hic karisiyomuyum dedi. Hem kimse bozulmuyo bence seni her biraktigimda ugruyorum kahve cay iciyorum alirken ayni sekilde sohbet ediyorum, onun disinda 1 veya 2 kez yemege gitsek yeter dedi zaten toplamda 12 gun kalacagiz sip diye geciyo gunler dedi.
bu sekilde konustuk konustukta bi yere varamadik, diyoki bana karisma ben icimden geldigi gibi yapiyorum, sen karisma.
zaten bizde kalmiyor ona yapabilecegim hic bisey yok kalmiyor yani, okey o konu benim icin vazgectim ondan.
ama bari gunduz gorusmesi veya aksam yemegi daha cok yapabiliriz benm beklentim mi cok sizce? bu konudada uzlasamadik cunku. bana diyorki rahat ol keyfine bak, biz yurtdisinda yasiyoruz herkesi ozluyoruz iki aileyi arkadaslari alisverisi yemegi vs bolunuyoruz sadece ailenle geciremem beni yonlendirme diyor.
var bende ailemle arkadaslarimla gorusecegim tabiki demek istedigim Turkiyede cift gibi takilmiyoruz fazla beklentim farkli veya fazla gelmis olabilir size ama niye bencillik olsunki. onun benle olacagi kadar bende onla olmus oluyorum. istemedigi halde zorladigimda yok buraya size bahsediyorum sadece esime bisey soylemedim.
kalmaya takilmiyorum artik degistiremedim cunku. dogru haklisin o anda konu geldi benimde aklima geldi soyledim ama zorlamadim daraltmadim sizle paylasiyorum sadeceToplamda kalınan 12 günmüş, 1 ay olsa haklısınız diyeceğim biraz. Bu kadar kısacık zamanda kendi ailelerinize doyabileceğiniz kadar doyun. Evler yakınmış, gidip gelir ama kendi ailesiyle kalır ne olacak ki? Göremediği arkadaşlarını görür, sonuçta 1 sene boyunca zaten siz hep berabersiniz. Kaç ay öncesinden bu konularla germeyin ilişkinizi, tatil fikrini de keyifsiz hale getirmeyin.
O zaman beklentin,dusuncen mumkunse bizde ve kendinde kalsin.Esine gidip hergun biseyler yapalim deme..
Benim onla olacagim kadar o da benimle olacak diyorsun ama adam seninle gecirmek istemiyor ki cogu vaktini Turkiyede.Bunu anlamak bu kadar zor mu? Gecen yil kavgasini etmissiniz hala anlamamakta diretiyorsun bir de esinin bu yonde fikrini degistirmek istiyorsun.
Bence siz adamı ilgi ilgi diye boğdunuz için Türkiyeye geldiğinde kendini kafesinden çıkmış gibi hissediyor. Konunuzu baştan sonra okumadım ama daha önceki boşanma mevzunuzu biliyorum. Üstüne çok gidiyosunuz sizi özlemesine izin verinselam, ayri evlerde kalma olayini cozemedik. bizde kalmiyor utaniyormus rahat hissetmiyormus ayipmis. bende 2 hafta onlarda kalamam ailemde de kalmak rahat etmek istiyorum. o yuzden bolunuyoruz.
ayri kaldigimiz zaman o ailesiyle oluyo arkadasiyla bulusuyo ben ayni sekilde. bazen bize geliyo. 2-3 gun de hic gorusmuyoruz ben annemlerle oluyorum o islerine bakiyor vs . o zaman kendimi dislanmis hissediyorum biraz evliyiz evet yapisik degiliz ama birlikte gittik Turkiyeye niye gorusmuyoruz o 2-3 gun mesela bana kalsa en azindan yemege gidelim bulusalim vs. o da diyoki yogun oluyorum ordan oraya yetisemedigim gun oluyo 1- 2 gun gorusmesekte olur nolmus.
Evet buna da katılıyorum.Bence siz adamı ilgi ilgi diye boğdunuz için Türkiyeye geldiğinde kendini kafesinden çıkmış gibi hissediyor. Konunuzu baştan sonra okumadım ama daha önceki boşanma mevzunuzu biliyorum. Üstüne çok gidiyosunuz sizi özlemesine izin verin
peace gerçekten merak ediyorum, neden 12 günün tamamını ailenin yanında geçirmiyorsun?
ben senin yerinde olsam hele ki eşimde beraber kalmak için çaba sarf etmiyorsa "cennet canıma minnet" der tatilin tamamını ailemin yanında geçiririm, ki zaten 12 gün alt tarafı birbirimizi hiç görmesek bile eşimle bişey kaybedeceğimizi düşünmem.
bütün sene her allahın günü kocanı görüyorsun zaten 12 günü ailene, arkadaşlarına, akrabalarına ayırıp sen de nefes alsana.
sana kalsa türkiyeye gidince de kimseyi görmeyin sadece birbirinizin gözünün içine bakın yeter düşüncesindesin de bu konuda eşin çok haklı. tüm sene birbirinizi görüyorsunuz o 12 gün hiç görüşmeseniz de bişey kaybetmezsiniz, tadını çıkartın.
Günaydın peace.
Son konunu okudum şimdi.
Hani hep derdim,salıdan cumartesiyi nasıl planlıyorsunuz diye,şimdi de eylül gelmeden aralık ayını konuşuyorsunuz.
Gerçekten bana çok garip geliyor.
Günlük olayları konuşup,biraz nette takılıp oynaşıp sevişmek o kadar zor mu bilemedim...
Aslına bakarsan eşin çok haklı.
Ben de kadın olarak kocamın ailesinde kalamam,kalmak istemem,kalmam da.
Gurbette yaşamanın zorlukları bunlar maalesef.
İkiniz de fedakarlık yapacaksınız.
O arkadaşlarını özlüyorsa onlarla da takılacak.
Yalnız dolaşmak istiyorsa da tek başına gezecek.
Sürekliliği olan bir durum olsaydı sana hak verirdim ama senede 15 günmüş...
yok demem bosuna , beni istemiyor gibi algiliyorum Turkiyede gorusmeden gecirdigimiz gunleri. tabiki ailesiyle kaliyor zaten, ben annemlerdeyken arkadaslariylada gorusuyor. ama bu genel olarak sacma geliyo bana niye 2-3 gun hic gorusmeden gecirelimki birlikte gitmiyomuyuz oraya..
hos gorebilirim tabiki ama benim istegim de cok ekstrem gelmedigi icin kendimi de hakli goruyorum, tamam tabiki gezelim dolasalim ama hala ciftiz hala evliyiz birlikte ailelere gideriz, birlikte gezmeliyiz diye dusunuyorum. esimse sevgiliymisiz gibi davraniyor. ama gorsen normalde oyle modern genis dusunen biri degildir yani. istanbula gidince boyle oluyor dagilalim istiyor biraz.
ben degistigimi dusunuyorum yavas yavas, bu bahsettigim olayda zorlamadimki, daha onceki gidislerimizden ve benim beklentilerimden bahsettim. o da yapabileceginin en fazlasini yaptigini, zorlasamda bisey degismeyecegini soyledi, kendime arkadasima, aileme , isime zaman ayirmak istiyorum dedi. bende sizle paylasiyorum ona ustelemedimki.
bendeki mantik yani biz Turkiyeye gidiyoruz tabiki ayri ayri arkadaslarla goruselim ailelerlede basbasa kalalim, ama biz zaten ayri kaliyoruz 1 haftasi ben annemlerde kaliyorum o ailesinde. yani istedigimiz gibi vakit gecirme sansimiz oluyo, ben bundan biraz daha fazlasini istiyorum ama iste pazarlikla olacak birsey degil..
ne bileyim evlendik diye birlikte olmamiz lazim, birlikte kalmamiz lazim diye dusunuyorum ben.. artik kalma konusunu gectim zaten esim hic bi sekilde bizde kalmiyor, gece yatmaya evine gitmek istiyo kendini rahatsiz hissediyor utaniyor.
bende onlarda 2 hafta kalamam ailemde de kalmak istiyorum. otelde kalalim dedim kesinlikle olmaz aileler bozulur dedi. boyle yani. o ayri kaldigimiz zamanlarda o arkadasiyla bulusuyo islerini hallediyo, bize geliyo, bazen beni alip yemege goturuyo falan. ama her gunu birlikte gecirmek istemiyor. 1 -2 gun hic gorusmeden islerini yapmak falan istiyo. bende kendimi dislanmis hissediyorum o anlarda..
daha onceki gidislerimde ben fedakarlik yaptim kendimce ama yanlis dusunuyomusum, esimin onlarda kalayim beklentisi yok. nasil istersen oyle yapalim diyor.
bu seferkinde sanirim 2 gece kayinvalidemlerde kalirim geri kalan zaman annemlerde. onlara gunu birlik gider gelirim yemege falan. o da genelde cunku gidince esimin tekrar beni geri goturmesi falan gerekiyo restorana gidip yemek yiyip cikip gitmek gibi olmasin diye kaliyodum fazla ince dusunuyorum. dusuncem bu sefer 8-9 gun annemlerde 2 gunde esimin ailesinde kalmak.
bende nefes alicamki zaten kardeslerimle arkadaslarimla gezicem kuafore gidicem alisverise gidicem , yalnizda gezicem ozgur olucam. ama esimle yenecek bir yemek veya bi kahve bana guzel geliyo yani turkiyedeki gunlerimi hatirliyorum, kendimi acindirmis gibi olmayim hic yapmiyo degil zaten 2-3 gunu gorusmuyoruz sadece, ben ailemde 4 gun ustuste kaldim 1 gun gorustuk sadece 3 gunu gorusmedik diyoki ailenlesin iste basbasa olun bende arkadasimi goreyim isime bakayim ailemle oturayim. surekli ordan oraya gelemem size gelince 1 saate de kalkamiyorum en azindan 2-3 saat oturmam lazim ayip diyo.
boyle yani kafama taktigim seyler.. ben hep herseyi birlikte planliyorum , burda da kimse bana hak vermiyor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?