- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
- #1.021
O zaman zamani geldiginde madem 2 3 gun gorusulmuyor.Guzelce teklif edersin yarin oglen yemege cikalim mi? Ordan ben arkadasima gecicem sen de takilirsin de.Madem bu kadar vakit gecirmek istiyorsun.Boyle teklif sun ama yemekten sonra ariza cikarirmisin emin olamadim.
ama sen hep kendini haklı görüyorsun. evlilik bazen de haklı olduğunda bile karşındakine alan tanımaktır. bu kadar sorunlu bir zamanda biraz olayları akışına bırakacağına bunu tartışmaya çevirirsen yine zararlı sen çıkabilirsin. istanbula gidince demek ki kendisi özgürce takılmak istiyor ben de aileme gidince bekar hayatımı arıyorum 1 senedir eski arkadaşlarımla görüşmedim çünkü evli değiller ve sürekli eşimle gezmek olmuyor vakitlerimiz uymuyor o gelmeyince ben de gidemiyorum vs..
Siz başka bir ülkede yaşamasanız evet ailelere gidildiğinde beraber kalınması güzel olurdu derdim. Ama zaten ailelerinizle geçireceğiniz 12 güncük var bu durumda senin de işine gelmesi lazım adamın teklifinin.
Çok ciddi diyorum bak ben ailelerin olduğu şehre gittiğimizde kayınvalidede kalmak yerine annemde kalmayı eşimle de sevgili gibi görüşmeyi tercih ederim.
Hep kendi açından bakıyorsun olaya adamın açısından baksana bir de. Zaten yılın 340 günü karınla başbaşasın ve ondan başka sevdiğin biriyle görüşmüyorsun. kalan 10-20 günde ailen ve arkadaşlarınla başbaşa olmak istiyorsun ve karın buna anlayış göstermiyor. Sen ailenden çok kocanla görüşmek isteyebilirsin ama adam ailesini arkadaşlarını özlüyor belli ki bunu şimdiden konuşmak çok saçma.
Aslında sıkıcı olan taraf senin evliliğe bakışın. Çok bunaltıcı ve sahiplenici bir evlilik anlayışın var boğuyor yani. Sürekli dip dibe olalım teletabiler gibi sıkı sıkı sarılıp hiç ayrılmayalım düşüncesindesin. Ben burda nefes alamıyorum böyle evlilik mi olur diye.
Değiştim diyorsun ya ben göremiyorum. Haftasonlarında dışarı çıktık çıkmadık kavgasını da hala yapıyorsun, eve geldi telefonunu aldı hemen kavgasını da yapıyorsun daha kaç ay varken annelere gittiğinizde beraber kalma tartışmasına da başlayacaksın belli. Kusura bakma ama mehter takımı gibisin. Değişim dediğin de eskiden kendini haklı görür tartışmaları uzatırdın küslükler bir hafta sürerdi artık kavgalarda susuyorsun ertesi gün barışıyorsunuz. Yoksa kavga sebepleri de kavgalar da duruyor aynı yerde sadece alttan almaya başladın süreleri kısalttın. Bu değişim değil.
Hala ama evliyiz en çok benle ilgilensin dip dibe olalım kafasında devam ediyorsun.
isime gelmiyor degil tabiki kim kendi ailesini tercih etmezki kayinvalidenin evine ? sonucta kendi evim gibi rahat edemiyorum orada ustelik surekli yemek hazirlama bulasiga yardim etme, kahve cay yapma durumlari var. benim ailem cok rahat modernler onun ailesi ise daha eski dusunceli bu konularda. ona ragmen ayip olmasin diye yarisini orada gecirdim tatilimin. ama anladimki kimsenin benden boyle bi beklentisi yok, bende 2-3 gece maksimum kalicam orada geri kalan zaman ailemde kalicam.
evet o cidden arkadaslarini, mac muhabbetini, arkadaslariyla bufeye gitmeyi falan ozluyor , erkek-erkege muhabbetini ozluyor. tamam zaten yapsin bende yapacagim, manikure agdaya gidicem, alisverise, kardeslerimle yemege, annemle basbasa dolasicam falan. ama kocam bana deseki oglen yemege gidelim yine giderim demem yani yok su isim var yok bunu yapcam diye. ne bileyim bari birlikte kalmiyoruz gun icinde gorusebiliriz, dicenki zaten gorustunuz eski gittiginizde evet ama ben teklif ediyodum o zamanda esim istemiyo degildir ama bunun pesinde degil onceligi ailesi arkadasi disarisi falan ben degilim orada. birlikte tatile gidiyoruz ya mesela o zaman benim. ama turkiyeye giderken asla ben degilim.
haftasonu kavgasini yapmiyorum artik , bu hafta hic konusmadim bile napariz ne ederiz diye. zaten haftaya seyahate gidiyoruz . ama genel olarak bogucu demekki yapim, burada kimse evet ben olsam bende oyle yapardim demiyor..
gun icinde aramiyorum mesaj atmiyorum ustelemiyorum aksam evde tv aciyo karismiyorum illa konusalim demiyorum asla. bunlar degisim degil mi..
herkes esime hak vermis ve ayni fikirde, bir benmiyim bu kadar takilan cidden.
hakli goruyorum ama artik hakli gorsemde ona saygi duyuorum en azindan ustelemiyorum .. akisina birakiyorum suanda zorlamam sadece size anlatiyorum onunla konu acildi ve kapandi zaten
kırmızı ile yazdığın kısmı okuyorum da, gerçekten çok sorunlu bir insansın. eşin ne yapsa yaranamıyor illa senin kafanda ne varsa aynısını isteyecek ve yapacakisime gelmiyor degil tabiki kim kendi ailesini tercih etmezki kayinvalidenin evine ? sonucta kendi evim gibi rahat edemiyorum orada ustelik surekli yemek hazirlama bulasiga yardim etme, kahve cay yapma durumlari var. benim ailem cok rahat modernler onun ailesi ise daha eski dusunceli bu konularda. ona ragmen ayip olmasin diye yarisini orada gecirdim tatilimin. ama anladimki kimsenin benden boyle bi beklentisi yok, bende 2-3 gece maksimum kalicam orada geri kalan zaman ailemde kalicam.
evet o cidden arkadaslarini, mac muhabbetini, arkadaslariyla bufeye gitmeyi falan ozluyor , erkek-erkege muhabbetini ozluyor. tamam zaten yapsin bende yapacagim, manikure agdaya gidicem, alisverise, kardeslerimle yemege, annemle basbasa dolasicam falan. ama kocam bana deseki oglen yemege gidelim yine giderim demem yani yok su isim var yok bunu yapcam diye. ne bileyim bari birlikte kalmiyoruz gun icinde gorusebiliriz, dicenki zaten gorustunuz eski gittiginizde evet ama ben teklif ediyodum o zamanda esim istemiyo degildir ama bunun pesinde degil onceligi ailesi arkadasi disarisi falan ben degilim orada. birlikte tatile gidiyoruz ya mesela o zaman benim. ama turkiyeye giderken asla ben degilim.
haftasonu kavgasini yapmiyorum artik , bu hafta hic konusmadim bile napariz ne ederiz diye. zaten haftaya seyahate gidiyoruz . ama genel olarak bogucu demekki yapim, burada kimse evet ben olsam bende oyle yapardim demiyor..
gun icinde aramiyorum mesaj atmiyorum ustelemiyorum aksam evde tv aciyo karismiyorum illa konusalim demiyorum asla. bunlar degisim degil mi..
daha onceki gidislerimde ben fedakarlik yaptim kendimce ama yanlis dusunuyomusum, esimin onlarda kalayim beklentisi yok. nasil istersen oyle yapalim diyor.
bu seferkinde sanirim 2 gece kayinvalidemlerde kalirim geri kalan zaman annemlerde. onlara gunu birlik gider gelirim yemege falan. o da genelde cunku gidince esimin tekrar beni geri goturmesi falan gerekiyo restorana gidip yemek yiyip cikip gitmek gibi olmasin diye kaliyodum fazla ince dusunuyorum. dusuncem bu sefer 8-9 gun annemlerde 2 gunde esimin ailesinde kalmak.
bende nefes alicamki zaten kardeslerimle arkadaslarimla gezicem kuafore gidicem alisverise gidicem , yalnizda gezicem ozgur olucam. ama esimle yenecek bir yemek veya bi kahve bana guzel geliyo yani turkiyedeki gunlerimi hatirliyorum, kendimi acindirmis gibi olmayim hic yapmiyo degil zaten 2-3 gunu gorusmuyoruz sadece, ben ailemde 4 gun ustuste kaldim 1 gun gorustuk sadece 3 gunu gorusmedik diyoki ailenlesin iste basbasa olun bende arkadasimi goreyim isime bakayim ailemle oturayim. surekli ordan oraya gelemem size gelince 1 saate de kalkamiyorum en azindan 2-3 saat oturmam lazim ayip diyo.
boyle yani kafama taktigim seyler.. ben hep herseyi birlikte planliyorum , burda da kimse bana hak vermiyor..
peace evlilik bu değil. yahu ne kadar bencilsin, gezmekten, yemeğe çıkmaktan kocandan başka ilgilendiğin yok mu senin. kendinden başka dünyan yok mu. adam kölen mi. hala kafan aynı, sadece kavgaları erteliyorsun o da karşındakinin tahammülünün bittiğini burada sana 100 sayfa anlattılar da ondan. sana kalsa onu da görmüyosun.
hala haklıyım kafasındasın.
evladımı bu kadar dibimde tutamıyorum.
karşındaki insan, günah. bari 12 gün rahat bırak. ben onun ailesinde kalıyorum ama, deme hiç. sen kocandan ayrı kalmamak için kalıyorsun, benim anladığım bu.
2 gün kendini tutuyorsun 3.cü gün yine aynısın.
bu adam senin kocan olduğu kadar, birilerinin evladı, kardeşi, arkadaşı, birey yahu ötesi var mı.
eşinle aran bozulunca üzülüp susuyosun, biraz toparlayınca tekrar ben haklıyım diye başa sarıyorsun.
bak buraya yazıyorum, sen aralık ayına kadar bu olaydan birkaç cinnet çıkarırsın, hatta araya başka incir çekirdeklerini de katarsın.
kocan olmasa naparsın hiç düşündün mü.
ben senin kocana çok üzülüyorum. çin gibi tıklım tıkış bir ülkede, 55 m2 evde. günah ama yaa.
sen konuları kapatmıyorsun, sadece kısa bir süre susuyorsun.
Ya niye her zaman seni önceliğine alsın bu adam ya. Değişmiş olsan hala bu beklentilerin olmaz kusura bakma. Bak hala beklentilerin en öncelikli yerde olmak. Bu arada adamın hisleri, beklentileri ve özlemlerinin önemi yok. Kocan da bir insan ve senden başka sevdikleri de özledikleri de var ama bunlar konu edilmiyor hala sana ilgi göstermesi önceliğe almasından bahsediyorsun.
Değişim kafada olur. Senin kafa aynı sadece susuyorsun. Bu değişmek değil.
Kusura bakma sen eşini değil en çok kendini seviyorsun ondan böyle. Ben eşine aşık olduğuna yada sevdiğine inanmıyorum artık.
Çünkü normalde sen eşini sevsen sıkılıyor erkek muhabbetini de özledi ellemeyeyim dersin.
Bak biz alt tarafı üç saat mesafeden memlekete bir hafta gidiyoruz o hafta ben eşime kıyamıyorum. Eski iş arkadaşlarınla buluşun dışarda diyorum mesela en son eve gece üçte geldi. İş arkadaşlarıyla meyhanede demlenmeyi özlemiş adam. Zaten biz beraber vakit geçiriyoruz ama adamın memleketinde dostlarıyla geçireceği bir kaç saate de ihtiyacı var biliyorum yani.
Kölen yada evcil hayvanın değil o. Yada evlendin diye tüm sevgilerini satın almadın onun. Annesini kardeşini arkadaşlarını da seviyor özlüyor. Kendini düşünüp durmak yerine bunları düşündüğün zaman sevgine de değiştiğine de inanırım. Ama hala ben ben ben derlen kusura bakma değiştiğine inanmıyorum.
Neden aşkın bittiğini kabullenmiyorsun?
Aşk bitti sevgiye dönüştü .
Esin aşık değil seviyor .
Heyecanlanamaz artık.
Bu çok normal hep yanında olmak isteyemez
Siz bir ailesiniz elbette ama evlendiniz diye eski büyük ailesini ikinci plana atmıyor. Siz evlenince anne ve babanızı eşinizden az sevmeye mi başladınız? Herkesin sevgisi farklıdır. Ben eşimi annemden çok seviyorum diyemem çok farklı sevgilerim. Annemi başka ve çok seviyorum eşimi başka ve çok seviyorum. Evlenince tek ailem de o olmuyor tek sevdiğim de. Hala başka zevklerim ve başka sevdiklerim oluyor.benimle evlenerek onceligi olmus olmuyormuyum aslinda, ailesi ben degilmiyim.. evet onceligi hep ben olsun istiyorum kendim gibi bekliyorum ama normali bu degildir. aramizdaki sevgi, saygi mesafeyide yok ediyorum bu sekilde cok sey bekleyerek belki. kendine ait alan birakmiyorum . Esimi seviyorum tabiki ama kiskancim, kisitliyorum . bunu degistirmeye calisiyorum, size bahsediyorumda ona ustelemiyorumki artik. bizde oyle bir durum yok gece cikma vs. burada is yemekleri disinda gitmez. Turkiye'de arkadaslariyla gitse 1 gun gider belki. onun disinda maca, aksam yemege, kahveye, bufeye falan gidip eski muhabbetleri yapmak istiyo. bu da normal zaten. ama sanki benden kurtulmak ister gibi bir hal hissediyorum. belki ben cok zorladigim icin " hayir benimle olacaksin " der gibi direttigim icin boyle bi psikolojide olabilir. yoksa oda benle gezmek dolasmak istiyo ama dedigim gibi onceligi ben degilim. estafurullah tabiki esim benim kolem degil.
En başından beri okuyorum yorum yapmamıştım
peaceful16
Bence eşin gayet mantıklı ve makul bir adam ona uymaya çalışsan hiç sorununuz kalmayacak
hep kendi istediğinin olmasını istediğin için, karşındakinin duygularını önemsemediğin için herkes eşini haklı görüyor. çünkü sen istanbula gidince sen istediğin için birlikte takılma olayında haklı olduğunu düşünüyorsun. burda haklı veya haksız yok, belki de çok boğduğun için orda nefes almak istiyor biraz.
ayrıca da çoğu evli çift Kendi ailesinde daha çok zaman geçirmek ister ama erkekler eşlerinin yanında kalması konusunda baskı yapar, burada kadın zor durumda kalır yani kendi ailesini istediğikadar göremez çünkü eşi gelmek istemediği için kadının yanı eşidir mantığıyla göndermek istemez. sizde öyle bir durum da yok sorun çıkarmıyor eşin. Kendi ailenle olmak istiyorsan ol, eşinle olmak istiyorsan onunla kal. Ama ona baskı yapma kendi istediğin şey için.
Kimse sana hak vermiyo değil ama eşinin seni özlemesine izin vermediğin için adamda özlerim ayrı kalamam korkusu yok bence bırak arama o arasın sende kendi arkadaşlarınla ailenle takıl oda özlesin seni merak etsin emin ol geri dönüşü güzel olucak hem daha varmış zaten gelmenize neden şimdiden dert edip hayatı kendine zindan ediyosun ki
hatta nasilsa beni arar yazar gorusmek ister dusuncesi var tam tersi. onun istedigi onun beni aramasi, ozlemesi falan zaten, kadin erkegin ustune dusunce daraliyo gibi. yani ona gore kadin bi adim daha geride durmali, boyle bisi demiyoda dusuncesini biliyorum. annesiyle babasinin iliskiside oyle cunku, kayinpederim daha ustune duser kayinvalidenin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?