Yine kavga ettik :(

ediyorum zaten :) yemekten sonra ariza cikarmam ya o kadarda degil.

herkes esime hak vermis ve ayni fikirde, bir benmiyim bu kadar takilan cidden.
hakli goruyorum ama artik hakli gorsemde ona saygi duyuorum en azindan ustelemiyorum .. akisina birakiyorum suanda zorlamam sadece size anlatiyorum onunla konu acildi ve kapandi zaten

peace evlilik bu değil. yahu ne kadar bencilsin, gezmekten, yemeğe çıkmaktan kocandan başka ilgilendiğin yok mu senin. kendinden başka dünyan yok mu. adam kölen mi. hala kafan aynı, sadece kavgaları erteliyorsun o da karşındakinin tahammülünün bittiğini burada sana 100 sayfa anlattılar da ondan. sana kalsa onu da görmüyosun.
hala haklıyım kafasındasın.
evladımı bu kadar dibimde tutamıyorum.
karşındaki insan, günah. bari 12 gün rahat bırak. ben onun ailesinde kalıyorum ama, deme hiç. sen kocandan ayrı kalmamak için kalıyorsun, benim anladığım bu.
2 gün kendini tutuyorsun 3.cü gün yine aynısın.
bu adam senin kocan olduğu kadar, birilerinin evladı, kardeşi, arkadaşı, birey yahu ötesi var mı.
eşinle aran bozulunca üzülüp susuyosun, biraz toparlayınca tekrar ben haklıyım diye başa sarıyorsun.
bak buraya yazıyorum, sen aralık ayına kadar bu olaydan birkaç cinnet çıkarırsın, hatta araya başka incir çekirdeklerini de katarsın.
kocan olmasa naparsın hiç düşündün mü.
ben senin kocana çok üzülüyorum. çin gibi tıklım tıkış bir ülkede, 55 m2 evde. günah ama yaa.
sen konuları kapatmıyorsun, sadece kısa bir süre susuyorsun.

isime gelmiyor degil tabiki kim kendi ailesini tercih etmezki kayinvalidenin evine ? sonucta kendi evim gibi rahat edemiyorum orada ustelik surekli yemek hazirlama bulasiga yardim etme, kahve cay yapma durumlari var. benim ailem cok rahat modernler onun ailesi ise daha eski dusunceli bu konularda. ona ragmen ayip olmasin diye yarisini orada gecirdim tatilimin. ama anladimki kimsenin benden boyle bi beklentisi yok, bende 2-3 gece maksimum kalicam orada geri kalan zaman ailemde kalicam.

evet o cidden arkadaslarini, mac muhabbetini, arkadaslariyla bufeye gitmeyi falan ozluyor , erkek-erkege muhabbetini ozluyor. tamam zaten yapsin bende yapacagim, manikure agdaya gidicem, alisverise, kardeslerimle yemege, annemle basbasa dolasicam falan. ama kocam bana deseki oglen yemege gidelim yine giderim demem yani yok su isim var yok bunu yapcam diye. ne bileyim bari birlikte kalmiyoruz gun icinde gorusebiliriz, dicenki zaten gorustunuz eski gittiginizde evet ama ben teklif ediyodum o zamanda esim istemiyo degildir ama bunun pesinde degil onceligi ailesi arkadasi disarisi falan ben degilim orada. birlikte tatile gidiyoruz ya mesela o zaman benim. ama turkiyeye giderken asla ben degilim.

haftasonu kavgasini yapmiyorum artik , bu hafta hic konusmadim bile napariz ne ederiz diye. zaten haftaya seyahate gidiyoruz . ama genel olarak bogucu demekki yapim, burada kimse evet ben olsam bende oyle yapardim demiyor..
gun icinde aramiyorum mesaj atmiyorum ustelemiyorum aksam evde tv aciyo karismiyorum illa konusalim demiyorum asla. bunlar degisim degil mi..

Ya niye her zaman seni önceliğine alsın bu adam ya. Değişmiş olsan hala bu beklentilerin olmaz kusura bakma. Bak hala beklentilerin en öncelikli yerde olmak. Bu arada adamın hisleri, beklentileri ve özlemlerinin önemi yok. Kocan da bir insan ve senden başka sevdikleri de özledikleri de var ama bunlar konu edilmiyor hala sana ilgi göstermesi önceliğe almasından bahsediyorsun.
Değişim kafada olur. Senin kafa aynı sadece susuyorsun. Bu değişmek değil.
Kusura bakma sen eşini değil en çok kendini seviyorsun ondan böyle. Ben eşine aşık olduğuna yada sevdiğine inanmıyorum artık.
Çünkü normalde sen eşini sevsen sıkılıyor erkek muhabbetini de özledi ellemeyeyim dersin.
Bak biz alt tarafı üç saat mesafeden memlekete bir hafta gidiyoruz o hafta ben eşime kıyamıyorum. Eski iş arkadaşlarınla buluşun dışarda diyorum mesela en son eve gece üçte geldi. İş arkadaşlarıyla meyhanede demlenmeyi özlemiş adam. Zaten biz beraber vakit geçiriyoruz ama adamın memleketinde dostlarıyla geçireceği bir kaç saate de ihtiyacı var biliyorum yani.
Kölen yada evcil hayvanın değil o. Yada evlendin diye tüm sevgilerini satın almadın onun. Annesini kardeşini arkadaşlarını da seviyor özlüyor. Kendini düşünüp durmak yerine bunları düşündüğün zaman sevgine de değiştiğine de inanırım. Ama hala ben ben ben derlen kusura bakma değiştiğine inanmıyorum.

Neden aşkın bittiğini kabullenmiyorsun?
Aşk bitti sevgiye dönüştü .
Esin aşık değil seviyor .
Heyecanlanamaz artık.
Bu çok normal hep yanında olmak isteyemez

En başından beri okuyorum yorum yapmamıştım
peaceful16
Bence eşin gayet mantıklı ve makul bir adam ona uymaya çalışsan hiç sorununuz kalmayacak

hep kendi istediğinin olmasını istediğin için, karşındakinin duygularını önemsemediğin için herkes eşini haklı görüyor. çünkü sen istanbula gidince sen istediğin için birlikte takılma olayında haklı olduğunu düşünüyorsun. burda haklı veya haksız yok, belki de çok boğduğun için orda nefes almak istiyor biraz.
ayrıca da çoğu evli çift Kendi ailesinde daha çok zaman geçirmek ister ama erkekler eşlerinin yanında kalması konusunda baskı yapar, burada kadın zor durumda kalır yani kendi ailesini istediğikadar göremez çünkü eşi gelmek istemediği için kadının yanı eşidir mantığıyla göndermek istemez. sizde öyle bir durum da yok sorun çıkarmıyor eşin. Kendi ailenle olmak istiyorsan ol, eşinle olmak istiyorsan onunla kal. Ama ona baskı yapma kendi istediğin şey için.

kırmızı ile yazdığın kısmı okuyorum da, gerçekten çok sorunlu bir insansın. eşin ne yapsa yaranamıyor illa senin kafanda ne varsa aynısını isteyecek ve yapacak

Anneme benziyorsun. Okurken bile daralıyorum boğuluyorum karşındaki senin kölen değil , yanında dolaştıracağın fino köpeğin değil İNSAN yahu . El insaf senin mutlaka psikayatriste gitmen lazım

Kimse sana hak vermiyo değil ama eşinin seni özlemesine izin vermediğin için adamda özlerim ayrı kalamam korkusu yok bence bırak arama o arasın sende kendi arkadaşlarınla ailenle takıl oda özlesin seni merak etsin emin ol geri dönüşü güzel olucak hem daha varmış zaten gelmenize neden şimdiden dert edip hayatı kendine zindan ediyosun ki

haklisin cok fazla sahipleniyorum. dogru annesi babasi 1 senedir gormuyor, kardesleri arkadaslari ayni sekilde. o benim icin boyle dusunebiliyor ama ben kiskanclik yapip benimle gorus bulusalim yemek yiyelim birlikte tadini cikaralim diyorum..
bazen hakli goruyorum kendimi, belki kendim gibi dusundugum icin karsimdakinide. yani ben turkiyede onla yemek yemekten gezmekten zevk aliyorum ve hergun gorussek bunalmam. normali bu degil belki ki herkes oyle yazmis burada.
bu sekilde aramizdaki sevgiyi saygiyi ve seviyeyi bile bitiriyor olabilirim yani belki bi degerim kalmiyor hatta esimde bencil oldugumu, onu onemsemedigimi robot gibi onu yonlendirmeye calistigimi dusunuyor.
bende anca anca anliyorum , ama valla anliyorum. hersey benim istedigim gibi olmaz biliyorum yani susmuyorum sadece icimde de cozmeye calisiyorum burada sizlere anlatiyorum, bana anlatiyorsunuz.
yok valla kavga cikarmamaya calisacagim. bende ayni ki 55 m2 de ben napiyorumki sanki ben cok egleniyormuyum sence? bende evden ise, isten eve..

benimle evlenerek onceligi olmus olmuyormuyum aslinda, ailesi ben degilmiyim.. evet onceligi hep ben olsun istiyorum kendim gibi bekliyorum ama normali bu degildir. aramizdaki sevgi, saygi mesafeyide yok ediyorum bu sekilde cok sey bekleyerek belki. kendine ait alan birakmiyorum . Esimi seviyorum tabiki ama kiskancim, kisitliyorum . bunu degistirmeye calisiyorum, size bahsediyorumda ona ustelemiyorumki artik. bizde oyle bir durum yok gece cikma vs. burada is yemekleri disinda gitmez. Turkiye'de arkadaslariyla gitse 1 gun gider belki. onun disinda maca, aksam yemege, kahveye, bufeye falan gidip eski muhabbetleri yapmak istiyo. bu da normal zaten. ama sanki benden kurtulmak ister gibi bir hal hissediyorum. belki ben cok zorladigim icin " hayir benimle olacaksin " der gibi direttigim icin boyle bi psikolojide olabilir. yoksa oda benle gezmek dolasmak istiyo ama dedigim gibi onceligi ben degilim. estafurullah tabiki esim benim kolem degil.

Neden aşkın bittiğini kabullenmiyorsun?
Aşk bitti sevgiye dönüştü .
Esin aşık değil seviyor .
Heyecanlanamaz artık.
Bu çok normal hep yanında olmak isteyemez

belkide kabul etmek istemiyorum, o ask donemini seviyorum ben, ask bitse sevgiye donusse bile. o aradaki saygi, sevgi, seviye hepsi duzgun sekilde kalsin isterim. belki benim zorlamalarimla olmuyor

Siz bir ailesiniz elbette ama evlendiniz diye eski büyük ailesini ikinci plana atmıyor. Siz evlenince anne ve babanızı eşinizden az sevmeye mi başladınız? Herkesin sevgisi farklıdır. Ben eşimi annemden çok seviyorum diyemem çok farklı sevgilerim. Annemi başka ve çok seviyorum eşimi başka ve çok seviyorum. Evlenince tek ailem de o olmuyor tek sevdiğim de. Hala başka zevklerim ve başka sevdiklerim oluyor.
Siz istiyorsunuz ki aile olduk diğerleri ikinci planda olsun hep dip dibe gezelim hiç ayrılmayalım. Annesini ayrı görmesin kardeşiyle ayrı görüşmesin arkadaşıyla yalnız kalmasın çünkü en sevdiği de en önceliği de benim. Bu çok sağlıklı bir sevgi değil işte. Sadece ve en çok sizi sevemez. Başka türlerde sevdiği sizden önce de sonra da sevdikleri olacak yani. Bunu kabul etmemekte direniyorsunuz hala.
Hak veriyor gibi yazarken bile ama evlendik evlilik böyle değil midir diyorsunuzç Evlenince tüm sevgisini ve zamanını almak istiyorsunuz. Ve inatla ne kadar yazılsa da bunun normal olduğuna inanıyorsunuz. Ne diyeyim bu kadar ben merkezli sevgi çok yorar.
Evlenince herkesi silen buldumcuklar gibi davranıyorsunuz ve eşinizden de bunu bekliyorsunuz. Ama evlilik yeni bir bir aile kurmak tüm arkadaşları ve aileyi kenara atmak demek değildir. İki ailenin genişlemesidir büyümesidir daha büyük bir aile olmaktır.
Yani evlendim diye eşim annemden daha öncelikli değil. Aynı şekilde evlendik diye eşim annesinden daha çok sevmiyor beni daha önceliğe almıyor yani. Daha dengeli ve sağlıklı bir sevgi olmalı ilişkiyi yormayan.

bizde hic oyle bir durum yok esim karismaz fazla. anneme giderim disari giderim dolasirim. orda kalmamada laf etmez hic.
baski yapmasam sorun yok zaten ama kendimi onemsiz hissediyorum bazen turkiyeye gittigimizde ayri takilmak istediginde vs.

hatta nasilsa beni arar yazar gorusmek ister dusuncesi var tam tersi. onun istedigi onun beni aramasi, ozlemesi falan zaten, kadin erkegin ustune dusunce daraliyo gibi. yani ona gore kadin bi adim daha geride durmali, boyle bisi demiyoda dusuncesini biliyorum. annesiyle babasinin iliskiside oyle cunku, kayinpederim daha ustune duser kayinvalidenin.

Ya Peace. İlk konundan beri okuyup sana yorum yazıyorum. Ama bu son yorumum olacak sanırım. Her şeyi bu kadar bilip, görüyorsun. Kendine söz geçiremiyorsun bunun farkına var artık. En kısa zamanda para biriktirip bir şekilde psikolojik destek alman gerektiğini düşünüyorum. Adamla 350 gün dip dibesiniz 55 m2 evde. Birbirinizden başkasını görmüyorsunuz, dışarı çıkmıyorsunuz. Allah aşkına 12 gün Türkiye'ye geldiğinizde de adamı görmeyiver. Ölmezsin onu görmezsen. Kocan o senin, sevgilin değil ki sürekli görüşmek isteyesin. Zaten evlisiniz elbet yan yana olacaksınız. Allah rızası için rahat bırak bu adamı artık sana yalvarıyorum ya. Ben okudukça sinir krizi geçiriyorum, bunalıyorum artık Peace. Sence ben böyle hissediyorsam, eşin ne hissediyordur ?

Sana son kez söylüyorum. Bu şekilde onu boğmaya devam ettiğin sürece, evliliğiniz fazla uzun sürmeyecek. Herkesin bir tahammül sınırı var ve görüyorum ki eşin bunun sonuna gelmek üzere. Sen kendini haklı görüyorsun ama inan bana haklı olduğun nokta yok. Adamla öğle yemeği yesen ne olur, yemesen ne olur. Sen onun için birinci plandasın 350 gün boyunca zaten, başka bir şeye izin vermiyorsun. Bırak 12 gün adam kendini düşünsün, birinci planda kendisi olsun. Öğle yemeği yemeyin beraber, arayıp ne yapıyorsun beni özlemedin mi demeyin, o yazmadan yazmayın. Burada insanlar size sürekli yapmamanız gereken şeyleri sıralıyor, hepimiz sinir krizi geçiriyoruz neredeyse. Allah rızası için "ama sadece böyle böyle yapıyorum bu da mı fazla bunaltıcı" gibi cümleler kurmaktan da vazgeçin. Boğuyorsunuz işte kısa ve net. Anlayın artık bunu. Evet Türkiye'ye geldiğinde sizinle bi öğle yemeği yemesini isteyerek boğuyorsunuz, bunun muhabbetini 4-5 ay önceden yaparak boğuyorsunuz, haftasonları kavgalarınızda boğuyordunuz. Kendine gel artık Peace lütfen. Kendine de yazık ediyorsun bu şekilde, eşine de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…