- 5 Mayıs 2016
- 4.143
- 5.685
- 158
- 41
- Konu Sahibi peaceful16
-
- #1.041
bizde hic oyle bir durum yok esim karismaz fazla. anneme giderim disari giderim dolasirim. orda kalmamada laf etmez hic.
baski yapmasam sorun yok zaten ama kendimi onemsiz hissediyorum bazen turkiyeye gittigimizde ayri takilmak istediginde vs.
Siz bir ailesiniz elbette ama evlendiniz diye eski büyük ailesini ikinci plana atmıyor. Siz evlenince anne ve babanızı eşinizden az sevmeye mi başladınız? Herkesin sevgisi farklıdır. Ben eşimi annemden çok seviyorum diyemem çok farklı sevgilerim. Annemi başka ve çok seviyorum eşimi başka ve çok seviyorum. Evlenince tek ailem de o olmuyor tek sevdiğim de. Hala başka zevklerim ve başka sevdiklerim oluyor.
Siz istiyorsunuz ki aile olduk diğerleri ikinci planda olsun hep dip dibe gezelim hiç ayrılmayalım. Annesini ayrı görmesin kardeşiyle ayrı görüşmesin arkadaşıyla yalnız kalmasın çünkü en sevdiği de en önceliği de benim. Bu çok sağlıklı bir sevgi değil işte. Sadece ve en çok sizi sevemez. Başka türlerde sevdiği sizden önce de sonra da sevdikleri olacak yani. Bunu kabul etmemekte direniyorsunuz hala.
Hak veriyor gibi yazarken bile ama evlendik evlilik böyle değil midir diyorsunuzç Evlenince tüm sevgisini ve zamanını almak istiyorsunuz. Ve inatla ne kadar yazılsa da bunun normal olduğuna inanıyorsunuz. Ne diyeyim bu kadar ben merkezli sevgi çok yorar.
Evlenince herkesi silen buldumcuklar gibi davranıyorsunuz ve eşinizden de bunu bekliyorsunuz. Ama evlilik yeni bir bir aile kurmak tüm arkadaşları ve aileyi kenara atmak demek değildir. İki ailenin genişlemesidir büyümesidir daha büyük bir aile olmaktır.
Yani evlendim diye eşim annemden daha öncelikli değil. Aynı şekilde evlendik diye eşim annesinden daha çok sevmiyor beni daha önceliğe almıyor yani. Daha dengeli ve sağlıklı bir sevgi olmalı ilişkiyi yormayan.
Ya Peace. İlk konundan beri okuyup sana yorum yazıyorum. Ama bu son yorumum olacak sanırım. Her şeyi bu kadar bilip, görüyorsun. Kendine söz geçiremiyorsun bunun farkına var artık. En kısa zamanda para biriktirip bir şekilde psikolojik destek alman gerektiğini düşünüyorum. Adamla 350 gün dip dibesiniz 55 m2 evde. Birbirinizden başkasını görmüyorsunuz, dışarı çıkmıyorsunuz. Allah aşkına 12 gün Türkiye'ye geldiğinizde de adamı görmeyiver. Ölmezsin onu görmezsen. Kocan o senin, sevgilin değil ki sürekli görüşmek isteyesin. Zaten evlisiniz elbet yan yana olacaksınız. Allah rızası için rahat bırak bu adamı artık sana yalvarıyorum ya. Ben okudukça sinir krizi geçiriyorum, bunalıyorum artık Peace. Sence ben böyle hissediyorsam, eşin ne hissediyordur ?
Sana son kez söylüyorum. Bu şekilde onu boğmaya devam ettiğin sürece, evliliğiniz fazla uzun sürmeyecek. Herkesin bir tahammül sınırı var ve görüyorum ki eşin bunun sonuna gelmek üzere. Sen kendini haklı görüyorsun ama inan bana haklı olduğun nokta yok. Adamla öğle yemeği yesen ne olur, yemesen ne olur. Sen onun için birinci plandasın 350 gün boyunca zaten, başka bir şeye izin vermiyorsun. Bırak 12 gün adam kendini düşünsün, birinci planda kendisi olsun. Öğle yemeği yemeyin beraber, arayıp ne yapıyorsun beni özlemedin mi demeyin, o yazmadan yazmayın. Burada insanlar size sürekli yapmamanız gereken şeyleri sıralıyor, hepimiz sinir krizi geçiriyoruz neredeyse. Allah rızası için "ama sadece böyle böyle yapıyorum bu da mı fazla bunaltıcı" gibi cümleler kurmaktan da vazgeçin. Boğuyorsunuz işte kısa ve net. Anlayın artık bunu. Evet Türkiye'ye geldiğinde sizinle bi öğle yemeği yemesini isteyerek boğuyorsunuz, bunun muhabbetini 4-5 ay önceden yaparak boğuyorsunuz, haftasonları kavgalarınızda boğuyordunuz. Kendine gel artık Peace lütfen. Kendine de yazık ediyorsun bu şekilde, eşine de.
Tesekkur ederim yazdigin yorumlar icin, hep dinliyorum ve paylasiyorum. hala hatalar yapiyorum ama eskisine gore daha az degil mi? arayip yazmiyorum artik daraltmiyorum aksama kadar, ne bileyim bu Turkiye mevzusunu sizinle paylasiyorum dusuncelerimi ama ona ustelemedim.
mantiken evet zaten 1 sene boyunca minnacik evde surekli dipdibeyiz. Turkiyeye gittigimizde 2 haftayi surekli yanyana gecirmesekte olur. o ayri biseyler ben ayri biseyler yapabiliriz. illa yemek yiyelim falan diye zorlamama gerek yok. zaten kendide dusunuyo bunlari hic yapmiyo degiliz Turkiye'deyken. haklisin yani. duzeltecegim bunlari yavas yavas..
hatta evet bencede o 12 gunde sadece kendini dusunsun, beni kendi istediginde dusunsun, zorunluluk gibi aramazsam trip aticak kavga cikaricak diye aramasin yani.
anladim valla, kendime gelecegim.
Burada katılmadığım bir nokta var.Nasıl söylesem, seni burada tanıdım, bildim. Ama arkadaşımmışsın gibi hissediyorum, bu yüzden de yaptıklarına çok kızıyorum çok sinirleniyorum. Sanki benim söylediklerimi önemsemiyorsun da arkadaşım olarak yapmıyorsun gibi hissediyorum. O yüzden ters konuştuysam özür dilerim, sana değer verdiğim için çok kızıyorum.
Yani ben 22 yaşındayım şu anda. Erkek arkadaşımı ben de bunaltıyorum özellikle regl dönemlerimde. Hadi beni sev, hadi benimle ilgilen. Her kadın yapıyordur. Ama vallahi billahi seninki abartı Peace. Seninle görüşüp seni bi silkelemeyi o kadar çok isterdim ki
Arkadaşım nolur kendini toparla, kocanı kaybetme. Bırak adam seni özlesin. Çok zor senin için, evet biraz aşama da kaydettin bu zamana kadar. Şimdi en büyük sınavın gelecek neredeyse. Türkiye'deyken adama hadi gel beraber yemek yiyelim deme, beraber su içelim bile deme. Bırak adam istesin bunların hepsini. Sen hiçbir şey söyleme, isteme. Bir süre sonra o zaten sana gelecektir. Demişsin ya ben düşüncesini biliyorum az çok diye. Adam biraz seni kovalamak istiyor, e sende kaç.
Burada katılmadığım bir nokta var.
Peace sanıyor ki eğer ilgilenmezse kocası üstüne düşecek .
Yani sizin dediğiniz gibi kovalayacak .
Hayır böyle bir şey olmayacak .
Şimdiki gibi olacak .
Adam aynı adam olacak .
Arayayim sorayim demeyecek .
Sadece peace bu duruma alışacak.
Çok kişi işte sen kaç o kovalasin vs demiş .
Kadın boş yere beklentiye giriyor. Ee hani ne zaman Kovalayacak diyor .
Kabul etmesi gereken kocasının ve evliliginin böyle olduğu .
Bundan farklı bir şey olmayacak .
Kocası gün içinde hadi mesajlasalim demeyecek. Üstüne dusmeyecek
Nasıl söylesem, seni burada tanıdım, bildim. Ama arkadaşımmışsın gibi hissediyorum, bu yüzden de yaptıklarına çok kızıyorum çok sinirleniyorum. Sanki benim söylediklerimi önemsemiyorsun da arkadaşım olarak yapmıyorsun gibi hissediyorum. O yüzden ters konuştuysam özür dilerim, sana değer verdiğim için çok kızıyorum.
Yani ben 22 yaşındayım şu anda. Erkek arkadaşımı ben de bunaltıyorum özellikle regl dönemlerimde. Hadi beni sev, hadi benimle ilgilen. Her kadın yapıyordur. Ama vallahi billahi seninki abartı Peace. Seninle görüşüp seni bi silkelemeyi o kadar çok isterdim ki
Arkadaşım nolur kendini toparla, kocanı kaybetme. Bırak adam seni özlesin. Çok zor senin için, evet biraz aşama da kaydettin bu zamana kadar. Şimdi en büyük sınavın gelecek neredeyse. Türkiye'deyken adama hadi gel beraber yemek yiyelim deme, beraber su içelim bile deme. Bırak adam istesin bunların hepsini. Sen hiçbir şey söyleme, isteme. Bir süre sonra o zaten sana gelecektir. Demişsin ya ben düşüncesini biliyorum az çok diye. Adam biraz seni kovalamak istiyor, e sende kaç.
hatta nasilsa beni arar yazar gorusmek ister dusuncesi var tam tersi. onun istedigi onun beni aramasi, ozlemesi falan zaten, kadin erkegin ustune dusunce daraliyo gibi. yani ona gore kadin bi adim daha geride durmali, boyle bisi demiyoda dusuncesini biliyorum. annesiyle babasinin iliskiside oyle cunku, kayinpederim daha ustune duser kayinvalidenin.
haklisin hepsinde, evlendik diye geri kalan tum hayatimizi ve insanlari birakacak degiliz. olmamali da zaten. o yuzden degismeye calisiyorum. bu Turkiye gidisimizdede esimi rahat birakacagim. hergun gorusmemiz sart degil , zaten benle gorusmese beni unutacak degil ya, aksine ben usteledikce zevksizlesiyo. biraz elimi bogazindan cekmeliyim .
hatta biz bi sure cift terapisine gittik burada, o zaman 6-7 aylik evliydik ben suanki halimin 3-4 misli kotuydum esim cileden cikiyodu. orda doktor kadin nasi hissediyosun anlat dediginde anlatirken esim ellerini bogazina goturdu boyle boguluyomus gibi hissediyorum falan demisti.
degisen cok bisey yok ben degismedikce. o yuzden dengeli saglikli bir sevgi icin, biraz bi elimi etegimi cekip agzinin icine girmemeliyim onun degisiyle.
Burada katılmadığım bir nokta var.
Peace sanıyor ki eğer ilgilenmezse kocası üstüne düşecek .
Yani sizin dediğiniz gibi kovalayacak .
Hayır böyle bir şey olmayacak .
Şimdiki gibi olacak .
Adam aynı adam olacak .
Arayayim sorayim demeyecek .
Sadece peace bu duruma alışacak.
Çok kişi işte sen kaç o kovalasin vs demiş .
Kadın boş yere beklentiye giriyor. Ee hani ne zaman Kovalayacak diyor .
Kabul etmesi gereken kocasının ve evliliginin böyle olduğu .
Bundan farklı bir şey olmayacak .
Kocası gün içinde hadi mesajlasalim demeyecek. Üstüne dusmeyecek
Bende oyle hissediyorum valla, kendimi sorumlu hissediyorum siz bana akil veriyosunuz ben uygulamaz tersine kavga cikarirsam sizden gizleyemiyorumda herkesin sinirlencegini bilerek yaziyorum cunku yorumlariniza deger veriyorum valla degismeye calisiyorum ve eski halime gore daha iyiyim... biliyorum deger verdigin icin kizdiginida
Toparlicam insallah , ustelemicem hic bisey icin. kendi haline birakicam nasil istiyorsa oyle yapsin, kendiliginden arasin sorsun yazsin bana. kovalamak dogru degil belki ama ben aramadikca ben cok bunaltmadikca o benim ustume dusuyor Turkiyede de eminim ben sormasam o soracak. 1-2 gun gorusmesek bile dedigin gibi sorun degil. bisey olmaz yani evliyiz zaten sonunda yine buraya donucez evimize. hemde daha mutlu bir evliligimiz olsun ikimizde mutlu huzurlu rahat olalim. icimizden geldigi gibi davranalim benim zorumla degil...
Ben peace'in söylediklerine göre eşin üzerine düşecek diyorum ki gerçekten böyle olacağını düşünüyorum. Adam seviyor çünkü, biraz rahat bırakılsa o ilgilenecek bence.
Evet ben aramazsam o beni arar, yazar ilgilenir. daha rahat hissedecek , beni ozleyecek cunku..
Sevgiliyken mesela acaba görüşmezsek benden soğur mu, acaba bu hafta buluşmazsak benden uzaklaşır mı diye düşünmek bile normal değilken, evliyken böyle düşünmen hiç normal değil. Ayol adam senin kocan, aynı yatağa giriyorsunuz her gün. Kaybetmekten, senden soğumasından bu kadar korkma. Üzerine böyle düştükçe ters tepki yaratıyor çünkü. Bana güven, Türkiye'ye geldiğinizde eğer hiç hadi şuraya gidelim, bugün şunu yapalım, neden benimle ilgilenmedin, benimle gelmedin demezsen adam zaten seninle bir şeyler planlamak isteyecek gibi geliyor. Hadi diyelim planlamadı, bu da anormal bir şey değil çünkü 12 gün kendine zaman ayırmak isteyebilir bi insan
Rahatla gevşe ve surat astığını fark ettiğine gevşemeye çalış eşini düşün nasıl mutlu olduğunu ve gerginliğin size zarar vereceğimi ve fedakar ol ..bu ilişkiyi sürdürmek istiyorsan..merhaba,
onceki konumdan bilenler bilir esimle buyuk bir kavga edip bosanmanin esiginden donmustuk sanirim 2 ay oldu.
1 seneden fazladir evliyim yurtdisinda yasiyoruz, esim dun aksam seyahatten geldi, beni cok ozledigini soyledi bir kac hediye getirmis onlari verdi gayet iyiydik. bugun sabah dil kursu var gidip geldi, evdeydik tum gun.
benim arada bir suratim dustu, moralim pek yerinde degildi, tamamen sebepsiz bilmiyorum neden.. esim bozuldu farkettim ara ara cunku o cok mutlu ve neseliydi evde oldugu icin haftasonu , birlikteyiz falan diye onunda havasini kacirdim...... en son yemekten kalktik gun icinde aksam film izleriz diye konusmustuk baktim kendi yabanci dizisini acmis, ben 1 bolum izlicem sonra kahve yaparim iceriz dedi, bende surat astim, hani birlikte bisey izlicektik diye o da sen begenmiyorsun genelde biseyi ne desem yok diyosun, bu dizi yarim saat zaten bakariz izleriz dedi. suratim dusuktu yine, dediki neden zehir kusuyosun yine ne oldu, kac gundur seyahatten yoruldum evime geldim 1 dizi izleyemeyecekmiyim. bende hayir yemekten sonra film izleriz diye konusmustuk sadece dedim. o da sabretsen zaten yarim saat, izlemek istiyorum hic bisey yapamadim ne zamandir, sevmek zorunda degilsin bu diziyi bu da benim zevkim, eger suanda tv de bisey izliceksen tamam izle ben bilgisayardan izlerim dedi. bende hayir benim derdim ortak bisey izlemekti dedim herseyi yapisik olarak ve senin istegine gore mi yapacagiz dedi mecbur degiliz ayni seyleri sevmeye ben bunu izleyecegim sonrada ortak bisey yapariz, zaten aileleri bi kamerayla arayalim cok uzun oldu dedi.
neyse boyle suratim dusuktu ve farketti yine sinirlendi bu sefer yeter ya 2 gundur noldu bu kadar batiyomuyum sana , derdin ne benimle niye burnumdan getiriyosun herseyi dedi boyle tartismaya basladik. odaya gitti benden uzak dur bi sure kendine bak neden boyle yapiyosun herseyden zehir akiyo yuzunden hep memnuniyetsizsin bana saygin yok hic bi alan tanimiyosun yeter artik dedi. hatta aralarda Allahim ne gunah isledim ben kime ne yaptimki bana yasatiyorsun bunu dedi falan. yani buyuk bir kavgaydi yine. cok sabretmis gun icinde hep boyle bi batiyomus gibi davranmisim. neyse biraktim onu odada salona gectim.....
biliyorum bazen cok surat yapiyorum, kaprisliyim..... o da sinirlenince agzindan cikani kulagi duymuyo kirici ve cok kabalasiyo. dediki insanlarin kocalari cok kotu davraniyomus eslerine ona ragmen kadinlar guler yuzluymus vs bense tam tersi o benim icin elinden geleni yapmaya calisirken bu kadar enayiyken ben kaprisli zehir dolu bi kadinmisim.
napacagim...
Üstüleme huyundan vazgeçsen keşke eşinin tepkileri elbette doğru değil ama adam bunalmış ve dolmuş artıkmerhabalar herkese iyi pazarlar,
biz kavga ettik biraz once. evet yine
cok uzuluyorum nasi duzelecegini bilmiyorum. burada herkes bana cok yardim etti cok sagolun dinledim hala cok dinlemem gereken yer var biliyorum , insallah hersey yoluna girer ...
olay cok sacma sapan birsey her zamanki gibi, aksam icin kofteli bir yemek yapacaktim esimin cani cekti, kiymalari falan cikardim galeta ununu koyunca minik boceklenmis gordum . kiymayi dokmek zorunda kaldim yani.. bunuda esime anlattim o da biliyosun herseyin boceklendigini pat diye niye baska kapta bakmadan koyuyosun diye cikisti. evet hersey boceklendi tum pirincleri bulgurlari attim bu yuzden , galeta ununda olacagini dusunemedim. esimin bu cikismasina da bozuldum bende dedim bilerek yapmadim heralde dusunmeden doktum icine, o da tamam uyuyorum dedi. ne yapayim simdi yemek dedim o da napiosan yap farketmez dedi bende bunu yine giciklik olarak algiladim 1-2 kere daha sordum ne oldu ne yapayim yemek diye, sonunda sinirlendi ne b.k yapiyosan yap iste uyuorum gormuyomusun neden 3 kere ayni seyi soruyosun falan dedi. kavgaya dondu burda ben bagirdim o bagirdi 10 kere uyuyorum git basimdan dedi. ama bana kufurlu konusmasi ve cikismasi benimde tepemi attirdi ve yine her zaman oldugu gibi ceneme vurdu kalkip gidemedim basindan. basini yedim soyledim soyledim konustum o sustu az konustu ve konustugunda bagirdi, lanet olsun uykumda bile rahat vermiyosun cenenle bitirdin beni falan dedi. yine asagiliksin falan dedii boyle hakaretler etti bana. ayni soruyu 5 kere sorarsan kendimi tutamam sinirlenir agzima geleni soylerim, bir haftasonunu huzurlu gecireyim 4 gunu ustuste huzurlu mutlu gecireyim hayatimi cehenneme ceviren biriyle yasiyorum dedi. sussan o cenen kapansa olursun cunku dayanamazsin dirdir etmeden falan dedi. baya agir konustu yine .....
yemek yaptim birsey yedim, onada yemek hazir ben yedim sen ye istiyosan dedim. kavga esnasinda sana yemek yapmicam disardan soyle sen sana ne yemek yapim ben falan demistim, o yuzden cevap olarak ben kendi yemegimi soylicem bugun soylediklerinden sorna senin yemegini yemek istemiyorum dedi.
bu arada bu kavgadan yarim saat once gayet mutlu mesut durumdaydik konusup gulusuyoduk o anda benden biktinmi diye sordum, ama sert veya sinirli degil rahat normal sordum hani bu hep ettigimiz kavgalar vs icin o da hee biktim senden diye dalga gecti sakaya verdi guldu falan boyle ben bi kac kere daha sordum soylesene normal cevap ver falan dedim oda senden bikmadim ama cenenden dirdirindan biraz biktim dedi bende uzattim biraz daha kavga etmedik ama konuyu uzattim orada onunda etkisi var sonraki kavgada.. sonra ben kalktim yemek yapmaya gittim.sonra bu olay oldu.
Üstüleme huyundan vazgeçsen keşke eşinin tepkileri elbette doğru değil ama adam bunalmış ve dolmuş artık
Birşeyi kime beş kez sorsan sinirlenir
Baktın galeta böceklenmiş atıp başka birley yapsaydın hazır oluncada uyandırıp hayatım istediğini yapamadım bugün bunu yiyelim yarın onu yaparız deseydin o yarım saat önceki mutlu mesut haliniz devam ederdi eminim
Ah be bacım konuşma,bekleme başında,cevap alma. Her senin başlığı görünce yüreğim ağzıma geliyordu ki bugün de öyle oldu.
Burada eşi nefes aldırmıyor diye yakınan bir dolu kadın var. Onların yerine koy kendini. Eşin seni mahvetmiş olarak çıkardın şu an karşımıza. Tükendim derdin. Bitirdi beni çenesiyle derdin değil mi? Bir de kendine uzaktan bakmaya çalış.
Hiç birimizin dört dörtlük ilişkisi yok burada ama çene çok farklı cidden
Ablam da çenesiyle bitirdi eniştemi. O senin eşin gibi de sevmiyordu ablamı. Sonra tabi saygısı falan da iyice azaldı. Şimdi fikrini bile söylemeye kalksa hı hı tamam diyip dinlemiyor bile adam. Çünkü kulak yorgunluğu olmuş artık.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?