Yine kavga ettik :(

Degismesi gereken şey senin onu araman veya aramaman değil .
Tüm bunların sebebi senin kendini değersiz görmen .
O yüzden ariyorsun o yüzden kaybetmekten korkuyorsun.
Adamı gözünde öyle yuceltmissin ki kaybedersen dünyan yıkılacak .
Adamla konuşmak ödül senin için .
Adamın seni araması ödül.

Degismesi gereken bu işte .
Senin kendini değerli görmen .
Bu adamın sıradan olduğunu kabul etmen , kendinin değerli olduğunu kabul etmen .
Sen kendine değer vermeden hiçbir halt duzelmez.

Degismesi gereken küfür yediğinde verdiğin tepki mesela.
Değişim bu .

Her dediğini alttan alman , sürekli susman, kavga etmeden şu kadar gün geçti demen değişim değil sindirilmek.
İkisi arasındaki farkı bil önce .
Kendine bu kötülüğü yapma

bu soyledigine katiliyorum.
benim degerimi bilmesi icin kendi degerimi bilmem lazim. diger dirdir, uzatma huylarimida ayni sekilde birakmam lazim mutlu bir iliski icin.
yani sanki o beni kaybetse cok bisey kaybetmez diye dusunuyorum cunku hayatini zindan ettim ya, oyle diyor. inaniyorum buna. yanlismiyim..,

Yazicaklarimi uzulmen icin degil kendine ceki duzen vermen icin yaziyorum.konunu en bastan beri takip ediyorum neredeyse..burada yazdgn kadariyla esin gercekten burda pek cok insanin olmasini istedigi gibi bir eş..anlayisli baski yapmiyor saygili vs.ama sen onu oyle bunaltiyorsun ki yeni evli olmaniza ragmen simdiden adamda sabir brakmadin..boyle gderse uzun surmeyecek bu evlilik..ben yaptiklarini dusuncelerini okurken burdan boguliyorum tahammul edemiyorum sana..erkek adam nereye kadar sabretsin..tam bir omur torpusu gibi davraniyosun..bence senin profesyonel yardim alman lazim.evlilige bakis acin cok yanlis..evlendin diye karsindaki insan senin eşyan ya da her istedigini yapan bi kole haline gelmiyor..evlenmis de olsa her insanin bi ozel yasam alani olur..bazen insan yalniz kalmak ister ne bilim konusmak istemez vs..sen hic bi sekilde adama yasam alani birakmiyosun..herseyi birlikte yapalim kafasi cok yanlis bi kafa.evlilik bu degildir.herkesin saygi duymasi gereken bi ozel alani olur..zaten 1 yil boyunca birlktesin.adam 12 gun gelmis sen de ben de rahat takilalim diyor..sen arkadaslarnla bulus ailenle takil ben de oyle yapayim diyor.yine seni gelip goruyor..ama sen bu zamanda bile benle ilgilensin hep benle olsun beklentisindesin..ve evlendik boyle olmasi gerek kafasindasin..bu kafayi degistrmen gerk..normal olan her insan o 12 gunu kendine ayirmak rahat takilmak ister..ama sen burda bile esinle dip dibe olmak istiyorsun..neden biliyor musun..cunku henuz olgunlasamamissn kendi basina bi birey gibi davranmiyosun..evlendm esim de ben de tek bi varligiz dusuncesindesn.ananin karnindan esinle birlikte mi dogdun da onsuz hic bisey dusunemiyosun hep birbirmzle ilgilenelim kafasndasn.boyle bisey yok..biraz adama saygi duy rahat birak.evlilik 7 24 birliktelik mic mic bi iliski degil..50 yil boyle hic kimse cekmez seni..tekrar belirteyim kirilman icin yazmadim bunlari ama biraz sarsilman gerek nasil davrandiginin farkinda degilsin gor artik kendni ve ceki duzen ver yoksa iyi bi kocayi kaybedeceksin boyle gderse.

Ben çok ihtimal vermiyorum.

Birincisi konu sahibi kendini düzeltmeyecek, düzeltemeyecek.
İkincisi evliliğin balansı bozulmuş artık. Şu saatten sonra ilk günkü gibi olmaz.

Tek bi ihtimal psikoloğa veya psikayatriye giderse düzelir.Bağımlılıktan kurtulmadığı sürece olmaz.Böcekli şeyi bile kocasına söylüyor kendi aklı yokmuş gibi.

Peace kocan seni seviyor veya sevmiyor gibi büyük laflar edemem . Her ilişkinin dinamigi farklı .

Boşanmak da çok kolay bir şey değil .

Bir şey kaybeder kaybetmez bilemem .
Ömür boyu deli divane olmaz .
Ama hemen ertesi gün laylay lom da olmaz.

Herkes kadar üzülür .
Bak işte ya bu çok acıklı bir şey sebepleri kim haklı kim haksızi bir kenara birakirsak " onun hayatını cehenneme çevirdim ya " sözü .
Kendini kocanın hayatında tanimlama şekline bak . Bilinçaltı denilen şey bu işte .
Bu cümlen seni anlatıyor resmen .

Hakettiğin şey bu değil her ne yapmış olursan ol.

mutlu etmedigimi biliyorum. cok ustune gittigimi, alan vermedigimi , herseyini kontrol etmeye calistigimi. herseye zorladigimi cok fazla. bu yuzden bu evde onu mutlu edemedigimi dusunuyorum, ne kadar degismeye calissamda degisemedim henuz, o yuzden sucluyorum kendimi.

hakettigim degil biliyorum. ama ne yaparsam karsiliginda ona gore bisey almazmiyim ? yani ben boyle yaparak iyi birsey alabilirmiyimki..

Onun hatası yok mu peki hiç ?
O da küfür ederek iyi bir şey almasın o zaman ?

bilmiyorum... degismezsem baska biriylede mutlu olamamki bu sekilde. yipratici huylarim var cunku. benim kendim icinde biraz torpulenmem lazim..
eger degismiyorsamda bu sekilde evlilik olmaz tabiki benide onu da yipratiyor. baska biriylede evlenemem ki o zaman. yani pozitif olabilmek adina tek diyecegim sey biraz kendimi duzeltmek.... sigarayi birakmis insanim.. yapamazmiyim..

Onun hatası yok mu peki hiç ?
O da küfür ederek iyi bir şey almasın o zaman ?

o benim salakligim.
dedigin gibi kendimi degersiz gordugum icin hala yemek yermisin bize yaptim falan demem. yoksa ben susup trip yapsam konusmasam sert olsam. zaten daha normal ve iyi olur hersey. bi dahakine ona gore konusur.

o benim salakligim.
dedigin gibi kendimi degersiz gordugum icin hala yemek yermisin bize yaptim falan demem. yoksa ben susup trip yapsam konusmasam sert olsam. zaten daha normal ve iyi olur hersey. bi dahakine ona gore konusur.
Yap o zaman.
Cidden yap . Suskunluk yemini et bu kez.
Odet o kufrun bedelini . Karşısında kendine değer veren birini bulsun .

Yapabilirsin peac bu sefer kendine inan ve gerçekten değişmeyi dene
Kendin için yap bunu

He bak sana baştan söylüyorum
Kocan hiçbir zaman sürekli arayan soran biri olmayacak .
Kocan kavga etmediğiniz zamanlarda olan kocan olacak .
Bazen bozulmasın durum diye ilgili gibi olacak ama fazlasını bekleme .

Son kavgada sen hatalı değildin ve küfür yedin . Buna göre tavır al .

Yapabilirsin peac bu sefer kendine inan ve gerçekten değişmeyi dene
Kendin için yap bunu

tamam yapacagim.. insan beyni ne degisik , ne kadar kaliplasmis dusuncelerimiz var.
kendime hep hatirlatacagim o anlarda, sinirlendigim, uzattigim zamanlarda..
tesekkurler destegin icin

He bak sana baştan söylüyorum
Kocan hiçbir zaman sürekli arayan soran biri olmayacak .
Kocan kavga etmediğiniz zamanlarda olan kocan olacak .
Bazen bozulmasın durum diye ilgili gibi olacak ama fazlasını bekleme .

fena degil ilgi konusunda gun icinde arar sorar, ama cok cok asiri da ilgili biri degil yani. biliyorum ben zorladikca ters tepen bir iliskimiz var .

tamam artik ben gercek bir adim gormeden bi ozur duymadan konusmayacagim. hem bana verdigi degeri de gormus olurum. ne olursa olsun, eger seviyosa beni, insan sevdigine boyle laflar edince uzulur dimi, o sinir gectigi zaman ne dedigi bi dank eder..

Kocan saygisiz bi adam kendi kendine dank etmez.
Sen taş gibi durup o cümleleri hoş gormezsen dank eder.

Sürekli kavga edip, kavgayla beslenen insanlar vardır. Seni onlara benzettim. İnsan hiç mi değişmez, kaç aydır aynı hikayeler, aynı yorumlar.. Hep kavgaya zemin hazırlayıp, sunuyosun insanın önüne.. Kıyma bozulduysa at çöpe, git al gel.. Her haltı erkek milletine yetiştirmek zorunda değiliz.. Ben senin düzeleceğini hiç düşünmüyorum kusura bakma.. Adam da şuan seviyodur ama ilerde sevgisi, saygısı biter; seviyesiz bir evliliğe kucak açarsınız..

Bilmiyorum sigarayla aynı şey değil. Karakterin bu, yapın bu sigaraysa sadece bir alışkanlık. Aslında seni böyle de mutlu etmiyor huyların. Ama bir önceki konunla beraber bakarsın kaç aydır hala değişmedin.
Mesela buraya kavga ettik yazdın kırıldım yine ağır konuştu dedin gittin yine yemek ye dedin mesela. Annesi gibi şefkat gösteriyorsun. Yani anne sevgisi gibi geliyor artık bana sevgin. Hani anneler ne desen kırılmaz küsmez yine senin iyiliğini düşünür ya aynı öyle. Ama bu iyi bir şey değil işte görüyorsun..
Kırıldığın zamanlarda mesela hala onun iyiliğini düşünme ne halt ederse etsin de mesela. Bunu evliliğini kurtarman için falan demiyorum kendin için diyorum. Kırılgan bir insansın ama kaybetme korkundan bunu bile yansıtamıyorsun.
Kaybedersen de kaybet ya. Belki biter evliliğin ama ya biterse diye tavizlerle kırılan kalbine rağmen gururunu çiğneyerek peşinden koşar bitmesin en azından.
Değişir misin bilemiyorum ama artık evliliğini kurtarmak için değişmek isteme. Kendini yorduğun üzdüğün ve hakarete uğradığında bile kırgınlığını yansıtamadığın için gururu o sana yaparken sen ona yapamadığın için değiş. Kendin için dene bir de.

Sınırı ="peaceful16, post: 47956168, member: 584755"]napayim valla bisey yapmiyorum, demin mutfaga girdi kendine yemegini pisirdi beni rahat birak senle konusmak istemiyorum dedi. oyle bisey yapmam takilirim kendi halimde..[/QUOTE]
Siniri gecene kadar bisey deme kendi haline bırak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…