- 12 Ağustos 2016
- 152
- 131
- 18
- 38
- Konu Sahibi peaceful16
-
- #1.201
Ben senin çaresizliğini ve kendini yıpratmanı gördükçe üzülüyorum artık.
Geçen seferki kavganız için de dedim, nolursa olsun hakaret edemez.. eğer ki öyle bi densizlik yaptı senin buna net bi tepki koyman lazım. Geçen seferkinde sen oturup onun yaptığı yemeği yediydin, şimdi de ona yemek ye diyorsun. Yani söylenilen herşeyi bi güzel yutup üstünü örtüyorsun, yapma..
evet uykudaki bi adam böceklenmiş un göstermek için uyandırılmaz.
evet adam sana uyuyorum dedikten sonra hala daha neden bana öyle dedin böyle dedin denilmez.
evet aynı konu ile ilgili defalarca soru sorulmaz.
amaaaa nolursa olsun sen aşağılıksın, bana hayatı cehenneme çevirdin vb. gibi şeyler de denilmez!! deniliyorsa eğer daha o adam zift yesin denir, kendi yaptığın yemekten bile verilmez.
bak eşine, adama yeme benim yemeğimden dedin diye yememiş, sen napıyosun peki? aman beni terk etmesin, yeter ki beni sevmeye devam etsin diye herşeyi yutmaya devam.
yapma peace, evliliğiniz devam eder ya da etmez bilemem. ama bitse de devam etse de kendine olan saygın birgün bitecek. o zaman şu ankinden daha da mutsuz olacaksın.
evet değişmen lazım, gerçekten mutlaka değişmelisin. uyuyan adamı uyandırmamalısın, eşine bir soruyu bir kez sormayı öğrenmelisin, üstüne gitmemeyi kendini geri çekmeyi öğrenmelisin. ama hakaretleri de hazmetmemelisin.
Son söylediklerine de bakarak diyorum ki, eşin de suçlu
Küfür ve hakaretin bahanesi olmaz
Ben iliskinizi cok da saglikli bulmadim
Senin kendini suclamanin altinda esinin de seni suclamasi yatıyor
O "sen kizdirdigin icin kufrediyorum" diyorsa, ona ofkesine hakim olup, kizsa bile saygi sınırını aşan kelimeler kullanmamasi gerektigini soylemelisin
Karsi tarafı suclayan insanlarin, kendilerini ya mükemmel gördüklerini (yani egoist kişilik ) ya da sorumluluk almak istemeyen insanlar olduklarini düşünürüm. Yani seni suclayarak, hatayı da sorumluluğu da sana yüklüyor.
Benim bu tip insanlara yaklaşımım "duygularin sana aittir, kontrol etmesini bileceksin" seklinde olur.
Yani ben de kizdigim zaman bunu belli ederim ama bakisimla/sozlerimle
Kufrederek değil
Bence sizin duzelmeniz tek basina senin degismenle olacak birsey degil
Esinin de küfür ve hakaretten vazgecmesi lazım, devamli seni suclamaktan da (senin kendini hatali gormen de bundan bence, o da ustune geliyor sen suçlusun diye)
Bir çift terapistine ya da psikologa da gidin derim; eger ki ikiniz de bu evliliği kurtarmak istiyorsanız
Bu arada dogum gunun kutlu olsun nice mutlu senelere
selam,
sagol beni dusundugun icin. biliyorum bana kiziyosunuz burda ne kadar konussak gelip ayni hatalari yaptigim icin, ornegin kavgadan sonra yemek muhabbeti. ortbas etmemem gerekir herseyi , degersiz olmak istemiyorum. esim kendisi bunu anlayip benle konusana kadar belki 2-3 gun gecer, belki de oyle havadan sudan konusarak barisma yoluna girer ayni gecen kavgada oldugu gibi. ona sorsan o hakli cunku hayatini mahvediyorum, ikimizi mutsuz eden benim, kavga cikaran soylenen uzatan vs. dogru. ama onun soyledigi o agir sozler, sanki beni hice saymalari, degersiz saygisiz davranmasi sadece kavgada da olsa bu cok yasanan birsey oldugundan her ne kadar ortbas etsemde benim aklimda.
evet orda uzatmam , basinda beklemem, uyaninca konusuruz demesine ragmen uzatmam, cidden cok uzattim onu hakli gostermek icin demiyorum. yarim saat konustum basinda o uyumaya calisiyoken. niye boyle diyosun niye bagiriyosun niye kiziyosun diye diye cidden kavga cikti. ortada bisey oldugu yoktu. en son uykumda cok hassasim ben uzatirsan fena kavga edicez yine dedi dinlemedim. sonu bana agzina geleni soyledi ki burda herseyi yazmiyorum ben, bana kufur etmiyo genel olarak hayatina ediyo kendine ediyo falan filan. ama terbiyesizlesiyo yani.
biseylerinde uymadigini dusunuyorum ayrica, bi insan hepte mutsuz olamaz iliskisinde yani. sadece benden kaynaklandigini dusunmuyorum, ikimizde uymayan birsey var. esim benim cok olgun olmami bekliyo, olgunlasmam icin yardimci olmuyo, bana sirtini donerek kuserek kizarak kendi kendime ogrenmemi istiyo. bense daha duygusal biriyim beni yipratiyo bende her gunumuzu zehir ediyorum boyle.
konuya arada goz gezdiriyorum,yorum yapmamistim hic..
kavgalarinizi okudum da.
esim bana sizin gibi davransa aklimi kacirir,kufurde savururum kendimi odaya da kitlerim.
cok ustune gidiyorsunuz cok..
undan tuzdan eften puften bi sebeple surekli uzerine gidiyorsunuz.
belki bunlar yuzunden bosanmazsiniz ama asla size olan kufurlu konusmalarinin duzelecegini dusunmeyin,unutun bunu..o agiz bi kere kufurle acilmis daha da durmaz..iyi olursunuz en ufak bi tartismada yine savurur cunku lackalasmissiniz.
uzulup uzulmediginize de aldirmaz cunku hakettiginizi dusunuyor.
o zaman şöyle sorayım peace, neden bunu yapıyosun?
o uyurken başında hala kavgayı uzatma nedenin ne?
beni umursamiyor disliyor , bi laf soktu ya niye boyle yaptin falan diye , sanki ben bilerekmi yaptim diye kendimi aciklamak istedim cevap vermedi uyuyorum dedi, ben uzattikca uzattim. kendi istedigim gibi bi cevap alamadim, suclanmis gibi hissettim beni ve alana kadar bekledim. daha kotu cevap aldim .
ona pas atmak icin, belki ozur diler, gorur hala onu dusundugumu , insanligini kaybetmis oldugunu anlar. diye.
ama tam tersi oluyor boyle asla anlamiyor dimi
merhaba,Canim arada denk geldikce okuyorum konunu. Sende kendimi cok goruyorum. Hatta ilk okudugumda biri beni mi yazmis demistim. Bende yeni evliyim, ailemden, arkadaslarimdan uzaktayim bir esim var suan burda kimsem yok..
Seni oyle iyi anliyorum birebir yasadim anlattiklarinin cogunu tek istedigin sevildigini hissetmek, senle ilgilenmesi, onun hayatinin merkezinin sen oldugunu hissetmen, ruhunun oksanmasi..
Ama kufur girdi mi araya, o kufurlerin arkasi gelecek bunu bil. Bende esim bana kufur ettiginde alip karsima konustugumda cileden cikaran sensin tutamiyorum kendimi senin yuzunden diyor. Oyle bir seye inanmiyorum gitsin kendini odaya kitlesin gerekirse bana kufur etmesin, diger erkeklerin cani yok mu eslerine zarar vermemek icin gerekirse kapi, cam kiriyor, ama kufur etmiyor, el kaldirmiyor, kendini tutuyor.
Kocanda asla degismeyecek, ben ne yaptiysam degismedi, sonra baktim ki onu degistirmeye calistikca ben yoruldum. O zaman ben degisiyim dedim bu sefer yine mutsuz oldum..
Sonuc: suan bosanma asamasindayim..
İyi de canım adamın yanına gittin, uyuduğunu veya yattığını gördün. nası onu uyandırıp da bunu sorabildin ben onu anlamıyorum.
İstediğin cevabı alamaman gayet normal, ben bile kocanı tanımam etmem bunlara cevap vermeyeceğini biliyorum. Sen neden hala böyle bir beklenti içerisindesin?
Normal bir tartışmada haksızsan alttan alman güzel evet, ama ortada hakaret varsa alttan alman değer kaybettirir, nasıl olsa herşeyi yutuyor ben böyle devam edeyim dedirttirir.
Kaybetme korkundan bir anlık arınabilsen sen de göreceksin gerçekleri ama bunu yapamıyorsun işte..
Ee Allah yardimcin olsun o zaman.ilk kavganın üzerinden ne çok kavgalar geçti.
Canim arada denk geldikce okuyorum konunu. Sende kendimi cok goruyorum. Hatta ilk okudugumda biri beni mi yazmis demistim. Bende yeni evliyim, ailemden, arkadaslarimdan uzaktayim bir esim var suan burda kimsem yok..
Seni oyle iyi anliyorum birebir yasadim anlattiklarinin cogunu tek istedigin sevildigini hissetmek, senle ilgilenmesi, onun hayatinin merkezinin sen oldugunu hissetmen, ruhunun oksanmasi..
Ama kufur girdi mi araya, o kufurlerin arkasi gelecek bunu bil.
Kocanda asla degismeyecek, ben ne yaptiysam degismedi, sonra baktim ki onu degistirmeye calistikca ben yoruldum. O zaman ben degisiyim dedim bu sefer yine mutsuz oldum..
Sonuc: suan bosanma asamasindayim..
merhaba,
ne kadar suredir evlisiniz? uzuldum sizin adinizada insallah hayirlisi olur hakkinizda.. kufur hakaret bunlarin mazereti yok, ve ben her kavgadan sonra bisi yokmus gibi davraniyorum, sonrasinda soyluyorum bana kufurlu konusma agir konusma istemiyorum vs veya kavga aninda da oyle bagiriyorum soyluyorum yok. soyledigi sen boyle oldugun surece kendimi tutamam. bakalim hakkimizda hayirlisi ben biraz duzelmeye calisiyorum bakalim o zaman nasil olcak kendini duzelticekmi
he ben seslenerek gittim onun yanina ve yan donmustu telefonuyla oynuyo sandim konustugumu gorunce kalkti zaten bakti sora dedi iste niye boyle yapiosun ya biliosun bocek olayini direk icine nie dokuyosun diyip uykusuna dondu bende kendimi aciklamaya ve konusmaya devam ettim ne yemek yapim, niye oyle dedin vs vs , o uyucam dedi bi kac kez, ne istiosan yap vs ama iste kalkip gitmedigim icin kavga cikti.
belki gitsem istedigim yemegi yapsam veya bastan hic gostermesem zaten bi problem olmicakti.
suanda alttan alinacak bisey yok, olmamali.
bu aksam geldiginde konusmicam hic kendi isime bakicam, yemek yaparim kendimde yiyorum zaten ama onu beklemem. o istiyosa yer istemiyosa kendine yapar. boyle devam edeyim dimi.
sonucta ondan birsey gelmedigi surece konusma, yemek hazirlama, veya gunluk hayata devam etmemeliyim yoksa hic bi zaman hatasini anlamayacak ve degerimi de .
hiçbir şey yapma. nasıl olsa değişmezsiniz ikiniz de.he ben seslenerek gittim onun yanina ve yan donmustu telefonuyla oynuyo sandim konustugumu gorunce kalkti zaten bakti sora dedi iste niye boyle yapiosun ya biliosun bocek olayini direk icine nie dokuyosun diyip uykusuna dondu bende kendimi aciklamaya ve konusmaya devam ettim ne yemek yapim, niye oyle dedin vs vs , o uyucam dedi bi kac kez, ne istiosan yap vs ama iste kalkip gitmedigim icin kavga cikti.
belki gitsem istedigim yemegi yapsam veya bastan hic gostermesem zaten bi problem olmicakti.
suanda alttan alinacak bisey yok, olmamali.
bu aksam geldiginde konusmicam hic kendi isime bakicam, yemek yaparim kendimde yiyorum zaten ama onu beklemem. o istiyosa yer istemiyosa kendine yapar. boyle devam edeyim dimi.
sonucta ondan birsey gelmedigi surece konusma, yemek hazirlama, veya gunluk hayata devam etmemeliyim yoksa hic bi zaman hatasini anlamayacak ve degerimi de .
eşini iyi tanıdığın halde damarına basmaya devam ediyorsun işte. hadi tamam böcekleri göstermek istedin, adam ilk uyuyorum ben dediğimde çık git yanından. uyanıp sakinleştikten sonra anlat ne anlatacaksan. şu zamanlama hatalarını bırakmak zorundasın artık.
ayrıca evet o hakaret ettiği için suçlu ve sen bu suçu görmezden gelirsen şiddet de göreceksin. o normale dönse bile senin dönmemen lazım. özür dilerse veya konuyu açarsa da kavga çıkarmadan ben hakaretlerini duymak istemiyorum diyeceksin. eşinin de kendini düzeltmesi lazım, tek taraflı olmaz bu iş.
hiçbir şey yapma. nasıl olsa değişmezsiniz ikiniz de.
susup bekleyecegim, bakalim ne zaman ne olacak. o konuyu acmaz ve ozur de dilemez normalde , belki buna gerek kalmadi daha once benim yuzumden ama normalde yaptigi havadan sudan konusmak bisi olmamis gibi barismak.
bence de yapılmamalı.niye yorum yaziyosun o zaman ?
Sen onun yanında bile durmamayı başarsan mecbur gelecek yanına adım atacak da sen onu yapmıyorsun ki.
O da normale döndürüyor muhabbeti, nasıl olsa sen yumuşuyorsun. Sonra 5 gün sonra kavga edince de yine aynı sözler.
Doğum gününüz de var şimdi önünüzde adım atarbelki, bir süre onu görmezden gel lütfen.
muhattap olmayacagim, ayri takilirim konusmam yemekte sormam .. bakalim ne olucak , bence havadan sudan bisiler soyler o sekilde konusur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?