Yine kavga ettik :(

konuya arada goz gezdiriyorum,yorum yapmamistim hic..
kavgalarinizi okudum da.
esim bana sizin gibi davransa aklimi kacirir,kufurde savururum kendimi odaya da kitlerim.
cok ustune gidiyorsunuz cok..
undan tuzdan eften puften bi sebeple surekli uzerine gidiyorsunuz.
belki bunlar yuzunden bosanmazsiniz ama asla size olan kufurlu konusmalarinin duzelecegini dusunmeyin,unutun bunu..o agiz bi kere kufurle acilmis daha da durmaz..iyi olursunuz en ufak bi tartismada yine savurur cunku lackalasmissiniz.
uzulup uzulmediginize de aldirmaz cunku hakettiginizi dusunuyor.

selam,
sagol beni dusundugun icin. biliyorum bana kiziyosunuz burda ne kadar konussak gelip ayni hatalari yaptigim icin, ornegin kavgadan sonra yemek muhabbeti. ortbas etmemem gerekir herseyi , degersiz olmak istemiyorum. esim kendisi bunu anlayip benle konusana kadar belki 2-3 gun gecer, belki de oyle havadan sudan konusarak barisma yoluna girer ayni gecen kavgada oldugu gibi. ona sorsan o hakli cunku hayatini mahvediyorum, ikimizi mutsuz eden benim, kavga cikaran soylenen uzatan vs. dogru. ama onun soyledigi o agir sozler, sanki beni hice saymalari, degersiz saygisiz davranmasi sadece kavgada da olsa bu cok yasanan birsey oldugundan her ne kadar ortbas etsemde benim aklimda.

evet orda uzatmam , basinda beklemem, uyaninca konusuruz demesine ragmen uzatmam, cidden cok uzattim onu hakli gostermek icin demiyorum. yarim saat konustum basinda o uyumaya calisiyoken. niye boyle diyosun niye bagiriyosun niye kiziyosun diye diye cidden kavga cikti. ortada bisey oldugu yoktu. en son uykumda cok hassasim ben uzatirsan fena kavga edicez yine dedi dinlemedim. sonu bana agzina geleni soyledi ki burda herseyi yazmiyorum ben, bana kufur etmiyo genel olarak hayatina ediyo kendine ediyo falan filan. ama terbiyesizlesiyo yani.
biseylerinde uymadigini dusunuyorum ayrica, bi insan hepte mutsuz olamaz iliskisinde yani. sadece benden kaynaklandigini dusunmuyorum, ikimizde uymayan birsey var. esim benim cok olgun olmami bekliyo, olgunlasmam icin yardimci olmuyo, bana sirtini donerek kuserek kizarak kendi kendime ogrenmemi istiyo. bense daha duygusal biriyim beni yipratiyo bende her gunumuzu zehir ediyorum boyle.

merhaba,

evet cok saglikli degil, olsa bi sekilde mutlaka cozeriz. cok farkli tarzlarimiz, evet birsey yokken bulasmaz kavga cikarmaz falan ama aramizdaki problemi cozmeye yonelik asla birsey yapmiyor hep beni dislayip kendi kendime cozmemi istiyor. cok sinirli bana genel olarak neden hayatimizi bu hale getiriyorum diye hep beni sucluyo icten ice her kavgada o yuzden agir konusuyor zorladigim icin. tek yaptigi bana boyle yapma, bak soyle yapalim vs sorun yokken anlatmasi konusmamiz evet. ama bi kavga tartisma aninda agiza alinmayacak seyler soyluyor. ben ustunu kapatiyorum bisey yokmus gibi davraniyorum bu sagliksiz bence, sonra ortada bisi yokken kavga cikariyorum...

kendinin normal ve iyi biri oldugunu dusunuyor asla hatali bulmuyor , evet kotu kirici konusuyo olabilirim ama bunu isteyen sensin diyo ben asla yapmam yoksa falan , kendini suclu gormuyor. konusmayi da bilmiyor tartisma aninda nasil sinirini belli edebilir bilmiyor, bence beni susturmak icin bu yolu bulmus, ki kendide demisti zaten baska ne yapsak ne konussak susmuyosun asla kavgayi cok uzatiyosun diye.

tesekkurler dogum gunum persembe, ne olur bilmem normal sartlarda ucak ve oteli odedik 4 gunluk bi tatile gidiyorduk.

o zaman şöyle sorayım peace, neden bunu yapıyosun?
o uyurken başında hala kavgayı uzatma nedenin ne?
ya da sana hakaret ettiği halde neden yemeğini ye diyorsun?
belki de bu soruların nedenlerini bulsan çözüme daha kolay ulaşırsın.

yok yapmissiniz onceden, bugun gordum :)
onun kendi yapisi da buymus zaten ben cok ustune gittigim icin deliriyor iyice evet, ama degismesi lazim. ben nasi ugrasip buna kafa yoruyosam o da yapacak. konusunca kabul ediyor, sen usteleme normal ol sakinles bende duzelirim diyo.
belki eften puften kavgalar etmezsek olmaz, biz ne zaman ortada bisi olsa onu tartisip konussak o zaman kufur etmez hakaret etmez agir konusmaz, konuyu konusur. ne zaman boyle undan, telefonunu biraktan, yada bisi izliyo diye surat yaparsam o zaman bu hale giriyor.

o zaman şöyle sorayım peace, neden bunu yapıyosun?
o uyurken başında hala kavgayı uzatma nedenin ne?

beni umursamiyor disliyor , bi laf soktu ya niye boyle yaptin falan diye , sanki ben bilerekmi yaptim diye kendimi aciklamak istedim cevap vermedi uyuyorum dedi, ben uzattikca uzattim. kendi istedigim gibi bi cevap alamadim, suclanmis gibi hissettim beni ve alana kadar bekledim. daha kotu cevap aldim .

ya da sana hakaret ettiği halde neden yemeğini ye diyorsun?[/QUOTE]

ona pas atmak icin, belki ozur diler, gorur hala onu dusundugumu , insanligini kaybetmis oldugunu anlar. diye.
ama tam tersi oluyor boyle asla anlamiyor dimi

belki de bu soruların nedenlerini bulsan çözüme daha kolay ulaşırsın.[/QUOTE]

İyi de canım adamın yanına gittin, uyuduğunu veya yattığını gördün. nası onu uyandırıp da bunu sorabildin ben onu anlamıyorum.
İstediğin cevabı alamaman gayet normal, ben bile kocanı tanımam etmem bunlara cevap vermeyeceğini biliyorum. Sen neden hala böyle bir beklenti içerisindesin?
Normal bir tartışmada haksızsan alttan alman güzel evet, ama ortada hakaret varsa alttan alman değer kaybettirir, nasıl olsa herşeyi yutuyor ben böyle devam edeyim dedirttirir.
Kaybetme korkundan bir anlık arınabilsen sen de göreceksin gerçekleri ama bunu yapamıyorsun işte..

merhaba,

ne kadar suredir evlisiniz? uzuldum sizin adinizada insallah hayirlisi olur hakkinizda.. kufur hakaret bunlarin mazereti yok, ve ben her kavgadan sonra bisi yokmus gibi davraniyorum, sonrasinda soyluyorum bana kufurlu konusma agir konusma istemiyorum vs veya kavga aninda da oyle bagiriyorum soyluyorum yok. soyledigi sen boyle oldugun surece kendimi tutamam. bakalim hakkimizda hayirlisi ben biraz duzelmeye calisiyorum bakalim o zaman nasil olcak kendini duzelticekmi

he ben seslenerek gittim onun yanina ve yan donmustu telefonuyla oynuyo sandim konustugumu gorunce kalkti zaten bakti sora dedi iste niye boyle yapiosun ya biliosun bocek olayini direk icine nie dokuyosun diyip uykusuna dondu bende kendimi aciklamaya ve konusmaya devam ettim ne yemek yapim, niye oyle dedin vs vs , o uyucam dedi bi kac kez, ne istiosan yap vs ama iste kalkip gitmedigim icin kavga cikti.
belki gitsem istedigim yemegi yapsam veya bastan hic gostermesem zaten bi problem olmicakti.
suanda alttan alinacak bisey yok, olmamali.
bu aksam geldiginde konusmicam hic kendi isime bakicam, yemek yaparim kendimde yiyorum zaten ama onu beklemem. o istiyosa yer istemiyosa kendine yapar. boyle devam edeyim dimi.
sonucta ondan birsey gelmedigi surece konusma, yemek hazirlama, veya gunluk hayata devam etmemeliyim yoksa hic bi zaman hatasini anlamayacak ve degerimi de .

4 aylik evliyim. Bende senin gibiyim. Agirligimi koyamiyorum yine konusuyorum. Sonra karsima alip bana saygili ol kiriliyorum her insan sinirlenir ama sinirlendiginde kufur etme diyorum. Sen cileden cikariyorsun diyor. Hakkimizda hayirlisi bebegim

eşini iyi tanıdığın halde damarına basmaya devam ediyorsun işte. hadi tamam böcekleri göstermek istedin, adam ilk uyuyorum ben dediğimde çık git yanından. uyanıp sakinleştikten sonra anlat ne anlatacaksan. şu zamanlama hatalarını bırakmak zorundasın artık.
ayrıca evet o hakaret ettiği için suçlu ve sen bu suçu görmezden gelirsen şiddet de göreceksin. o normale dönse bile senin dönmemen lazım. özür dilerse veya konuyu açarsa da kavga çıkarmadan ben hakaretlerini duymak istemiyorum diyeceksin. eşinin de kendini düzeltmesi lazım, tek taraflı olmaz bu iş.

hiçbir şey yapma. nasıl olsa değişmezsiniz ikiniz de.

susup bekleyecegim, bakalim ne zaman ne olacak. o konuyu acmaz ve ozur de dilemez normalde , belki buna gerek kalmadi daha once benim yuzumden ama normalde yaptigi havadan sudan konusmak bisi olmamis gibi barismak.

susup bekleyecegim, bakalim ne zaman ne olacak. o konuyu acmaz ve ozur de dilemez normalde , belki buna gerek kalmadi daha once benim yuzumden ama normalde yaptigi havadan sudan konusmak bisi olmamis gibi barismak.

Sen onun yanında bile durmamayı başarsan mecbur gelecek yanına adım atacak da sen onu yapmıyorsun ki.
O da normale döndürüyor muhabbeti, nasıl olsa sen yumuşuyorsun. Sonra 5 gün sonra kavga edince de yine aynı sözler.
Doğum gününüz de var şimdi önünüzde adım atarbelki, bir süre onu görmezden gel lütfen.

niye yorum yaziyosun o zaman ?
bence de yapılmamalı.
yüzlerce yoruma rağmen hala "ama"ların var. çünkü sen değişmek istemiyorsun, eşinin değişmesini istiyorsun. o da aynı şeyi istiyor. iki taraf da değişmek istemediği için ve bencilce davrandığı için sürekli didişiyorsunuz.
bir de değişsen bile eşin bunu farkedip değişir mi, yoksa seni suçlayıcı davranmaya devam mı eder, sen değişince mutlu olabilecek misin?
meçhul.

muhattap olmayacagim, ayri takilirim konusmam yemekte sormam .. bakalim ne olucak , bence havadan sudan bisiler soyler o sekilde konusur.

muhattap olmayacagim, ayri takilirim konusmam yemekte sormam .. bakalim ne olucak , bence havadan sudan bisiler soyler o sekilde konusur.

Çünkü her zamanki gibi senin bişey olmamış gibi davranacağını biliyor. Sen kavganın hemen ardından bile onunla birlikte oturabiliyorsun çünkü.
Bilemiyorum peace, nasıl davransan daha iyi. Kavgadan sonra küssen de küsmesen de değişen bişey yok, senin kavgayı önlemen lazım. Diyelim tartıştınız bu sefer de anında tepki göstermen lazım, ertesi gün değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…