- 7 Ekim 2015
- 2.694
- 2.636
- 83
- 38
- Konu Sahibi peaceful16
-
- #1.181
Küfür ve hakaret konusunda sana katılıyorumBu zamana kadar hep konu sahibini elestirdim. Ama bugün olan konuda küfür hakedecek bir şey yapmamış .
Kocası ne kadar dolarsa dolsun .
Bu evlilik mi sen kendine ne yapiyorsun dedigimizde gaz verme diyorlar .
Ya bu noktadan sonra konuşarak nasıl halletsinler.
Bak benim yazdığım yorumun ustunden on sayfa gecmis ve hepsini tek tek okudummutlu etmedigimi biliyorum. cok ustune gittigimi, alan vermedigimi , herseyini kontrol etmeye calistigimi. herseye zorladigimi cok fazla. bu yuzden bu evde onu mutlu edemedigimi dusunuyorum, ne kadar degismeye calissamda degisemedim henuz, o yuzden sucluyorum kendimi.
hakettigim degil biliyorum. ama ne yaparsam karsiliginda ona gore bisey almazmiyim ? yani ben boyle yaparak iyi birsey alabilirmiyimki..
Ayy icim sisti.. kadin halimle kaprisinizi, suratinizi cekemem vallahi..
adam gayet aciklayici konusmus, neseli davranmis. Senin canin sikkin olabilir "sebepsiz yere canim skiliyo hayatim seninle bi ilgilisi yok" diyebilirdin.
Madem is seyehatinden gelmis, dizi de yarim saatmis sen de ona guzel bi meyve,kek vs hazirlayabilirdin...
Başka biriyle gayet de evlenebilirsin, şu an eşini sıkan bunaltan davranışlarından memnun olacak erkekler de var dünyada(eşim hep benimle ilgilensin herşeyi bana sorsun bana çeki düzen versin diye düşünen erkekler) ama senin eşin bu davranışlardan hazetmiyor belli. O hazetmiyor diye bütün erkekler böyle değil onu bil.bilmiyorum... degismezsem baska biriylede mutlu olamamki bu sekilde. yipratici huylarim var cunku. benim kendim icinde biraz torpulenmem lazim..
eger degismiyorsamda bu sekilde evlilik olmaz tabiki benide onu da yipratiyor. baska biriylede evlenemem ki o zaman. yani pozitif olabilmek adina tek diyecegim sey biraz kendimi duzeltmek.... sigarayi birakmis insanim.. yapamazmiyim..
Bilmiyorum sigarayla aynı şey değil. Karakterin bu, yapın bu sigaraysa sadece bir alışkanlık. Aslında seni böyle de mutlu etmiyor huyların. Ama bir önceki konunla beraber bakarsın kaç aydır hala değişmedin.
Mesela buraya kavga ettik yazdın kırıldım yine ağır konuştu dedin gittin yine yemek ye dedin mesela. Annesi gibi şefkat gösteriyorsun. Yani anne sevgisi gibi geliyor artık bana sevgin. Hani anneler ne desen kırılmaz küsmez yine senin iyiliğini düşünür ya aynı öyle. Ama bu iyi bir şey değil işte görüyorsun..
Kırıldığın zamanlarda mesela hala onun iyiliğini düşünme ne halt ederse etsin de mesela. Bunu evliliğini kurtarman için falan demiyorum kendin için diyorum. Kırılgan bir insansın ama kaybetme korkundan bunu bile yansıtamıyorsun.
Kaybedersen de kaybet ya. Belki biter evliliğin ama ya biterse diye tavizlerle kırılan kalbine rağmen gururunu çiğneyerek peşinden koşar bitmesin en azından.
Değişir misin bilemiyorum ama artık evliliğini kurtarmak için değişmek isteme. Kendini yorduğun üzdüğün ve hakarete uğradığında bile kırgınlığını yansıtamadığın için gururu o sana yaparken sen ona yapamadığın için değiş. Kendin için dene bir de.
Yine mipeaceful16 yaa hep benzer tartışmalar ve dolayısıyla benzer sonuçlar...
Yani ne bileyim adam uyuyorum diyor, yap birşeyler diyor. Hadi kızdın diyelim, tavır olarak algıladın. Bari uyansın bir bak tavrına yüzü asık mı, yoksa uyku sersemi olarak mı söylendi? En azından uyandıktan sonra hala homurdanıyorsa o zaman et kavganı... Belki eşin uyanınca gayet normal davranacaktı ve kavga çıkmayacaktı.
Bir de senin diğer başlığın vardı, ev düzeni ve temizliği ile ilgili. Yarım mı kalmıştı o işler, böceklenmiş galeta unu :)
Başka biriyle gayet de evlenebilirsin, şu an eşini sıkan bunaltan davranışlarından memnun olacak erkekler de var dünyada(eşim hep benimle ilgilensin herşeyi bana sorsun bana çeki düzen versin diye düşünen erkekler) ama senin eşin bu davranışlardan hazetmiyor belli. O hazetmiyor diye bütün erkekler böyle değil onu bil.
Sen neden benle ilgilenmiyor diye dırdır edip üstüne gidiyorsun mesela? Adam sana senin istediğin ilgiyi alakayı göstermiş olsa üstüne gitmeyeceksin.
Ama bu adam hiçbir zaman senin hayalindeki koca olmayacak inan çünkü adamın karakteri bu şekilde. Sonuçta sen kendini değiştirsen de değiştiğinle kalırsın kocanda bir gelişme olmaz...
peace aklima ne geliyo biliyomusun boyle kavga gurultu turkuyeye donunce esin aileleri toplayip bosanacaz demesin.orda da boyle olursan adam eilesiyle konusup bu evliligi bitirebilir.
sana gelince birak napiyosa yapsin gun icinde arama sorma o yanassa bile hemen yumusama mesafeli davran.calisiyosun isin gucun var.gez toz evde biseyler yap cocukta yok nasil olsa kendine vakit ayir.sendeki sadece kaybetme korkusu adami durtmessen saniyonki soguyacak benden.birak zaten boyle boyle soguyor.ilgilenme ki azciksa o anlasin seni seni anlamasini istiyosan onun gibi davran.yoksa sen boyle yaptikca adam kaciyo triplere giriyo.
Naptiniz konustun mu
Küfür ve hakaret konusunda sana katılıyorum
her ne kadar kizarsa kizsin küfrü hak etmiyor, kocası kizabilir belki sesi yukselir falan ama küfür başka bir sey
Bak benim yazdığım yorumun ustunden on sayfa gecmis ve hepsini tek tek okudum
Sen her yorumunda "yapabilir miyim/basarir miyim " tarzi seyler yazmissin kocana da herseyi boyle soruyorsun anladigim kadariyla
Sorma, sen calisan, aklı başında bir kadinsin
Unun icinde böcek mi cikti, at gitsin adama sorma
Ona da baska yemek yap, diğeri icin de bozulmus attim de gec; bir sey olmaz
Bazi arkadaslarin yazdığı gibi sen ona eş yerine anne gibi davranıyorsun
O kizsa da tamam deyip alttan alip bir de yemek var ye diyorsun
Birak ne hali varsa görsün, sen nasil ki hatalarım şunlar ve düzeltmem lazim diyorsun burada; o da yalniz kalıp hataları neler düşünsün
Ona alan tanimalisin, her konuda
Öncelikle bireysin, ondan sonra eş, evlat, kardeş, gelin, yenge, teyze/hala... vs. oluyoruz ama önce kendimiz olmalıyız
Sen tavırlarna dikkat ettiğinde, eşin de sana saygı ve sevgi çerçevesinde yaklasiyorsa ne ala, ama en ufak anlasmazlikta is kufre varıyorsa burada tek suclu sen degilsin o yüzden kendini suclamaktan vazgec
Defnehan arkadasimiza o konuda katılıyorum
Hatta konustugunuzda, o sana nasıl ki "dırdır etmenden rahatsizim" diyorsa; sen de ona "senin kufretmenden rahatsizim, bagirdiginda kırılıyorum" diyerek duygularini ona aktarabilmelisin
Gunaydin,
katiliyorum sana, anne gibi kizsamda hala onun iyiligini dusunuyorum. ama benim cocugum degil sonucta kendi adima kiriliyosam kirilmis gibi davranmak hakkim.
bende cok umitli degilim, icinden cikilmaz bir hal aldi.
bu arada persembe gunu de seyahatimiz var baya ugrasip vize falan almistik ya. 4 gunlugune tatile gidiyoruz, ayni zamanda dogum gunum .
Umarım güzel bir tatil ve güzel bir doğum günü olur senin için.
Ama doğum gününde beklentilerini yüksek tutma. Her ne hediye almışsa yada ne hazırlamışsa tadını çıkar eğlenmene bak. Senin en büyük sorunun beklentilerini illa ki gerçekleştirmek istemen. Kafandaki neyse olsun istiyorsun. Senin düşündüğün gibi kutlama hazırlamamışsa bile surat asma tadını çıkar. Kendi tadını kaçırma yani doğum günün.
Şimdiden kutlu olsun nice güzel yaşlara
Cok tesekkur ederim, insallah guzel olur fazla beklentim yok hatta evlilik yildonumunu kavga ettigimiz icin iptal etmistik bi plan yapmisti ama iptal etti onu yine oyle olurmu diye dusunmuyor degilim, tabi ucak otel hepsini odedik, sanmiyorum ama belli olmaz...
Beklentim hic yok artik hatta her gunumuz genel anlamda mutlu huzurlu gecsin bu ozel gunler dogum gunu falan buyuk bisey olmasada olur. Yeterki mutluluk olsun. Yoksa ne onemi var senede 1 gun iyi dusunulmus hediye ve restoranin eger geri kalan gunler mutsuzsak..
O beklentilerimden vazgectim , bu kesin :)
Hic konusmadi, evde kaldim gitmedim ise sormadi aramadi da ne oldu diye.
Hem kızıyorum sana hem de iyi niyetli biri olduğunu gördükçe üzülüyorum kızdığım için.
Aslında zararın da en çok kendine be peace. Kocan gitti işe muhtemelen yoğunluktan unuttu bile sen orada kendini yiyorsun resmen. Kendin için değişmeye çalış lütfen.
Bir de kaybetme korkun seni çok aşağı çekiyor. Sana haksızlık ettiğinde yada kalbini kırdığında bunu belli bile edemiyorsun dün olduğu gibi. Bu da sana zarar.
Tüm bunlar yalnızlıktan belki de... Acaba kocan için de sorun olmazsa eve bir evcil arkadaş mı alsanız? Benim kedim varken en yakın arkadaşımdı derdimi sıkıntımı anlardı. İki oyun oynardık ne dert kalırdı ne tasa. En azından evde bir nefes olur. Kendini yalnız hissettiğinde onunla ilgilenirsin en azından. Bir düşün bence bunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?