Yine kavga ettik :(

peace aklima ne geliyo biliyomusun boyle kavga gurultu turkuyeye donunce esin aileleri toplayip bosanacaz demesin.orda da boyle olursan adam eilesiyle konusup bu evliligi bitirebilir.
sana gelince birak napiyosa yapsin gun icinde arama sorma o yanassa bile hemen yumusama mesafeli davran.calisiyosun isin gucun var.gez toz evde biseyler yap cocukta yok nasil olsa kendine vakit ayir.sendeki sadece kaybetme korkusu adami durtmessen saniyonki soguyacak benden.birak zaten boyle boyle soguyor.ilgilenme ki azciksa o anlasin seni seni anlamasini istiyosan onun gibi davran.yoksa sen boyle yaptikca adam kaciyo triplere giriyo.

Küfür ve hakaret konusunda sana katılıyorum
her ne kadar kizarsa kizsin küfrü hak etmiyor, kocası kizabilir belki sesi yukselir falan ama küfür başka bir sey

Bak benim yazdığım yorumun ustunden on sayfa gecmis ve hepsini tek tek okudum
Sen her yorumunda "yapabilir miyim/basarir miyim " tarzi seyler yazmissin kocana da herseyi boyle soruyorsun anladigim kadariyla
Sorma, sen calisan, aklı başında bir kadinsin
Unun icinde böcek mi cikti, at gitsin adama sorma
Ona da baska yemek yap, diğeri icin de bozulmus attim de gec; bir sey olmaz
Bazi arkadaslarin yazdığı gibi sen ona eş yerine anne gibi davranıyorsun
O kizsa da tamam deyip alttan alip bir de yemek var ye diyorsun
Birak ne hali varsa görsün, sen nasil ki hatalarım şunlar ve düzeltmem lazim diyorsun burada; o da yalniz kalıp hataları neler düşünsün
Ona alan tanimalisin, her konuda
Öncelikle bireysin, ondan sonra eş, evlat, kardeş, gelin, yenge, teyze/hala... vs. oluyoruz ama önce kendimiz olmalıyız
Sen tavırlarna dikkat ettiğinde, eşin de sana saygı ve sevgi çerçevesinde yaklasiyorsa ne ala, ama en ufak anlasmazlikta is kufre varıyorsa burada tek suclu sen degilsin o yüzden kendini suclamaktan vazgec
Defnehan arkadasimiza o konuda katılıyorum
Hatta konustugunuzda, o sana nasıl ki "dırdır etmenden rahatsizim" diyorsa; sen de ona "senin kufretmenden rahatsizim, bagirdiginda kırılıyorum" diyerek duygularini ona aktarabilmelisin

Ayy icim sisti.. kadin halimle kaprisinizi, suratinizi cekemem vallahi..

adam gayet aciklayici konusmus, neseli davranmis. Senin canin sikkin olabilir "sebepsiz yere canim skiliyo hayatim seninle bi ilgilisi yok" diyebilirdin.

Madem is seyehatinden gelmis, dizi de yarim saatmis sen de ona guzel bi meyve,kek vs hazirlayabilirdin...

ilk kavganın üzerinden ne çok kavgalar geçti.

Yine mi peaceful16 yaa hep benzer tartışmalar ve dolayısıyla benzer sonuçlar...

Yani ne bileyim adam uyuyorum diyor, yap birşeyler diyor. Hadi kızdın diyelim, tavır olarak algıladın. Bari uyansın bir bak tavrına yüzü asık mı, yoksa uyku sersemi olarak mı söylendi? En azından uyandıktan sonra hala homurdanıyorsa o zaman et kavganı... Belki eşin uyanınca gayet normal davranacaktı ve kavga çıkmayacaktı.

Bir de senin diğer başlığın vardı, ev düzeni ve temizliği ile ilgili. Yarım mı kalmıştı o işler, böceklenmiş galeta unu :)

Başka biriyle gayet de evlenebilirsin, şu an eşini sıkan bunaltan davranışlarından memnun olacak erkekler de var dünyada(eşim hep benimle ilgilensin herşeyi bana sorsun bana çeki düzen versin diye düşünen erkekler) ama senin eşin bu davranışlardan hazetmiyor belli. O hazetmiyor diye bütün erkekler böyle değil onu bil.
Sen neden benle ilgilenmiyor diye dırdır edip üstüne gidiyorsun mesela? Adam sana senin istediğin ilgiyi alakayı göstermiş olsa üstüne gitmeyeceksin.

Ama bu adam hiçbir zaman senin hayalindeki koca olmayacak inan çünkü adamın karakteri bu şekilde. Sonuçta sen kendini değiştirsen de değiştiğinle kalırsın kocanda bir gelişme olmaz...

Gunaydin,
katiliyorum sana, anne gibi kizsamda hala onun iyiligini dusunuyorum. ama benim cocugum degil sonucta kendi adima kiriliyosam kirilmis gibi davranmak hakkim.
bende cok umitli degilim, icinden cikilmaz bir hal aldi.
bu arada persembe gunu de seyahatimiz var baya ugrasip vize falan almistik ya. 4 gunlugune tatile gidiyoruz, ayni zamanda dogum gunum .

gunaydin,
evet malesef.. evlendigimizden beri ayni kavgalar ayni sonuclar.

haklisin, o esnada zorlamasam susup gitsem uyusa zaten uyandiginda bisey olmayacakti buna eminim. o anda gicik oldum niye cikisiyor diye konustum, konustukca kavgaya dondu.

sorma, hersey boceklendi, galeta ununu tahmin edemeyip doktum

bugunde ise gitmedim, kendimi cok yorgun hissediyorum evde kaldim. o sabah kalkti cikti.

birazda benim istedigim ilgi ve alakanin cok mumkun olmayacagini dusunuyorum. burada 10 kadindan 9 u hatta bazen 10 u bunun cok fazla oldugunu evlilikte boyle olamayacagini soyluyor. o yuzden umidim yok, azcik beklentimi dusurmezsem hic mutlu olamayacagimi dusunuyorum acikcasi.
hep baskasindan bir mutluluk bekleyecegime kendimi mutlu edebilmeliyim.
bu evlilik belkide surmeyecek sonucta. surse de surmesi icin kendimi mutlu edip ayaklarimin ustunde durmam lazim, o zaman surebilir belki.
kocamda tek istedigim bana saygi duymasi, agir konusmamasi, ve bana deger vermesi, zaten kabalasmayarak bana deger verdigini gostermis olur benim icin. bu kadar..

selam, benimde o gelmisti aklima gecenlerde.
ondaki genelde anlik oluyor, oyle bisey yaparsa orda yine buyuk kavga falan edersek yapar. yoksa yapacak olsa benle konusur once tabiki.

bugun evde kaldim, kendimi yorgun hissediyorum, manikure gidicem belki iyi gelir.
evet kaybetme korkusu, tamam muhattap olmam bi sure. persembe gunu tatile gidiyoruz. dogum gunum birde.

gunaydin,
sormadimki sadece gosterdim, daha once bisuru sey attim boyle bocekten nasi bi tip oldugunu gostermek istemistim ama uyuyomus o da gereksiz buldu zaten.
anne gibi davrandigim dogru bazen fazla merhametliyim koskoca adam, olmez yani acliktan, ustelik bana terbiyesiz konusmus, cidden safmiyim neyim.
onun hatalarini anlamasi icin, benim bisey yokmus gibi davranmamam lazim yoksa hic bi zaman anlamaz.

kufurlerden , kaba konusmasindan rahatsiz oldugumu biliyor her seferinde soyluyorum, kavgada, iyi konusurken, sohbet sirasinda hep diyorum. o da bana sen beni bu hale getiriyosun sen olay cikarma konulari uzatma bu kadar ustume gelme ben ne zaman kufur ediyorum o zaman ne zaman boyle konusuyorum sen beni cileden cikariyorsun tansiyonumu cikariyosun diyo. haksiz oldugunu da kabul ediyo ama bogazina basiyomusum sonrada neden bagiriyosun diyomusum, bende sinirini belli edebilirsin illa kufur ve hakaret etmen gerekmiyo diyorum, sadece o zaman susup bana alan taniyosun yoksa asla susmuyosun ve asla gitmiyosun kavga etmeye konusmaya devam ediyosun diyo...

yani bu konuyu konustuk hep bende soyluyorum sikayetlerimi ..

Canim arada denk geldikce okuyorum konunu. Sende kendimi cok goruyorum. Hatta ilk okudugumda biri beni mi yazmis demistim. Bende yeni evliyim, ailemden, arkadaslarimdan uzaktayim bir esim var suan burda kimsem yok..

Seni oyle iyi anliyorum birebir yasadim anlattiklarinin cogunu tek istedigin sevildigini hissetmek, senle ilgilenmesi, onun hayatinin merkezinin sen oldugunu hissetmen, ruhunun oksanmasi..

Ama kufur girdi mi araya, o kufurlerin arkasi gelecek bunu bil. Bende esim bana kufur ettiginde alip karsima konustugumda cileden cikaran sensin tutamiyorum kendimi senin yuzunden diyor. Oyle bir seye inanmiyorum gitsin kendini odaya kitlesin gerekirse bana kufur etmesin, diger erkeklerin cani yok mu eslerine zarar vermemek icin gerekirse kapi, cam kiriyor, ama kufur etmiyor, el kaldirmiyor, kendini tutuyor.

Kocanda asla degismeyecek, ben ne yaptiysam degismedi, sonra baktim ki onu degistirmeye calistikca ben yoruldum. O zaman ben degisiyim dedim bu sefer yine mutsuz oldum..

Sonuc: suan bosanma asamasindayim..

Umarım güzel bir tatil ve güzel bir doğum günü olur senin için.
Ama doğum gününde beklentilerini yüksek tutma. Her ne hediye almışsa yada ne hazırlamışsa tadını çıkar eğlenmene bak. Senin en büyük sorunun beklentilerini illa ki gerçekleştirmek istemen. Kafandaki neyse olsun istiyorsun. Senin düşündüğün gibi kutlama hazırlamamışsa bile surat asma tadını çıkar. Kendi tadını kaçırma yani doğum günün.
Şimdiden kutlu olsun nice güzel yaşlara

Cok tesekkur ederim, insallah guzel olur fazla beklentim yok hatta evlilik yildonumunu kavga ettigimiz icin iptal etmistik bi plan yapmisti ama iptal etti onu yine oyle olurmu diye dusunmuyor degilim, tabi ucak otel hepsini odedik, sanmiyorum ama belli olmaz...
Beklentim hic yok artik hatta her gunumuz genel anlamda mutlu huzurlu gecsin bu ozel gunler dogum gunu falan buyuk bisey olmasada olur. Yeterki mutluluk olsun. Yoksa ne onemi var senede 1 gun iyi dusunulmus hediye ve restoranin eger geri kalan gunler mutsuzsak..
O beklentilerimden vazgectim , bu kesin :)

Hic konusmadi, evde kaldim gitmedim ise sormadi aramadi da ne oldu diye.

Hem kızıyorum sana hem de iyi niyetli biri olduğunu gördükçe üzülüyorum kızdığım için.
Aslında zararın da en çok kendine be peace. Kocan gitti işe muhtemelen yoğunluktan unuttu bile sen orada kendini yiyorsun resmen. Kendin için değişmeye çalış lütfen.
Bir de kaybetme korkun seni çok aşağı çekiyor. Sana haksızlık ettiğinde yada kalbini kırdığında bunu belli bile edemiyorsun dün olduğu gibi. Bu da sana zarar.
Tüm bunlar yalnızlıktan belki de... Acaba kocan için de sorun olmazsa eve bir evcil arkadaş mı alsanız? Benim kedim varken en yakın arkadaşımdı derdimi sıkıntımı anlardı. İki oyun oynardık ne dert kalırdı ne tasa. En azından evde bir nefes olur. Kendini yalnız hissettiğinde onunla ilgilenirsin en azından. Bir düşün bence bunu.

Ben senin çaresizliğini ve kendini yıpratmanı gördükçe üzülüyorum artık.
Geçen seferki kavganız için de dedim, nolursa olsun hakaret edemez.. eğer ki öyle bi densizlik yaptı senin buna net bi tepki koyman lazım. Geçen seferkinde sen oturup onun yaptığı yemeği yediydin, şimdi de ona yemek ye diyorsun. Yani söylenilen herşeyi bi güzel yutup üstünü örtüyorsun, yapma..
evet uykudaki bi adam böceklenmiş un göstermek için uyandırılmaz.
evet adam sana uyuyorum dedikten sonra hala daha neden bana öyle dedin böyle dedin denilmez.
evet aynı konu ile ilgili defalarca soru sorulmaz.
amaaaa nolursa olsun sen aşağılıksın, bana hayatı cehenneme çevirdin vb. gibi şeyler de denilmez!! deniliyorsa eğer daha o adam zift yesin denir, kendi yaptığın yemekten bile verilmez.
bak eşine, adama yeme benim yemeğimden dedin diye yememiş, sen napıyosun peki? aman beni terk etmesin, yeter ki beni sevmeye devam etsin diye herşeyi yutmaya devam.
yapma peace, evliliğiniz devam eder ya da etmez bilemem. ama bitse de devam etse de kendine olan saygın birgün bitecek. o zaman şu ankinden daha da mutsuz olacaksın.
evet değişmen lazım, gerçekten mutlaka değişmelisin. uyuyan adamı uyandırmamalısın, eşine bir soruyu bir kez sormayı öğrenmelisin, üstüne gitmemeyi kendini geri çekmeyi öğrenmelisin. ama hakaretleri de hazmetmemelisin.

Son söylediklerine de bakarak diyorum ki, eşin de suçlu
Küfür ve hakaretin bahanesi olmaz
Ben iliskinizi cok da saglikli bulmadim
Senin kendini suclamanin altinda esinin de seni suclamasi yatıyor
O "sen kizdirdigin icin kufrediyorum" diyorsa, ona ofkesine hakim olup, kizsa bile saygi sınırını aşan kelimeler kullanmamasi gerektigini soylemelisin
Karsi tarafı suclayan insanlarin, kendilerini ya mükemmel gördüklerini (yani egoist kişilik ) ya da sorumluluk almak istemeyen insanlar olduklarini düşünürüm. Yani seni suclayarak, hatayı da sorumluluğu da sana yüklüyor.
Benim bu tip insanlara yaklaşımım "duygularin sana aittir, kontrol etmesini bileceksin" seklinde olur.
Yani ben de kizdigim zaman bunu belli ederim ama bakisimla/sozlerimle
Kufrederek değil

Bence sizin duzelmeniz tek basina senin degismenle olacak birsey degil
Esinin de küfür ve hakaretten vazgecmesi lazım, devamli seni suclamaktan da (senin kendini hatali gormen de bundan bence, o da ustune geliyor sen suçlusun diye)
Bir çift terapistine ya da psikologa da gidin derim; eger ki ikiniz de bu evliliği kurtarmak istiyorsanız
Bu arada dogum gunun kutlu olsun nice mutlu senelere

yaptiklarimla cogu kisiyi sinirlendiriyorum biliyorum ozellikle zaman verip bana yorum yaptiginiz icin ben uygulamadigimda aksine kavga ettik diye geldigimde kizdiginizi biliyorum. ama benim iyiligim icin konusuyosun biliyorum.
aslinda o almak istiyodu kedi veya kus eve, bu konuyu konusmustuk sonra gecti, bu cok iyi bi fikir benim icin.. kedinin bi bakimi da yok kendi kendine oyalanir is yerindeyken aklim kalmaz. konusup normale donersek o zaman soylerim bunu. o tamam der buyuk ihtimal seviyor hayvanlari.

kaybetme korkum niye bu kadar fazla anlayamadim bende. bu yuzden yaptigim hersey gercekten kaybetmeme sebep oluyo vede. ozellikle hakli oldugumda bile kirildigimi belli edememek, veya konulari ortbas etmek gibi, ki aslinda icimde ort bas falan ettigim yok. hakkini vermek gerekiyo herseyin. beni uzen kisiye hakettigi sekilde davranmam gerekir, bu sadece esim icin bu arada, arkadaslarim veya baska insanlar icin gecerli degil. simdi yine ayni noktaya geldik, yine cok agir konustu hakaret etti ve yine sessiz bi adim atmadi. persembe gunu dogum gunum belki o zaman birsey yokmus gibi kutlayacak nasilsa seyahatimiz var ve nasilsa benim icin pek bisey yapmasina gerek yok.... veya yine iptal edecek, az bi ihtimal.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…