- 25 Nisan 2014
- 3.221
- 3.963
- 333
- Konu Sahibi peaceful16
-
- #1.221
Çünkü her zamanki gibi senin bişey olmamış gibi davranacağını biliyor. Sen kavganın hemen ardından bile onunla birlikte oturabiliyorsun çünkü.
Bilemiyorum peace, nasıl davransan daha iyi. Kavgadan sonra küssen de küsmesen de değişen bişey yok, senin kavgayı önlemen lazım. Diyelim tartıştınız bu sefer de anında tepki göstermen lazım, ertesi gün değil.
kavga aninda bende baya laf saydim ona susmuyorumki o anda bende sinirleniyorum kufur etmiyorum ama agir konusuyorum ayni sekilde.
kavgadan 1 2 saat sonra iste yemek yaptim falan dedim, anlattigim gibi. hatasini anlamasi icin susmam lazim biliyorum.
suanda konusmicam o adim atana kadar ama bi dahakine yemek vs hic bisi dememem lazim, hatta dedigin gibi kavgada cikarmamam lazim uzun bi sure. benimde halim kalmadi kavga etmeye ve 1 bilemedin 2 kavga daha kaldirir bu iliski. cok yordu cunku .
her seferinde aynı şeyleri diyorsun, yapmayacağım, konuşmayacağım vs. ama yine dayanamıyorsun ve yine sil baştan aynı duruma geliyor. Kendine de yazık ediyorsun sadece eşine değil.
Umarım hayırlısı olur ikiniz için de.
Sakin ol, ne yaparsa yapsın tepki verme, kendi kendine takıl. dırdır yapma, bunaltma, bunalma.Denicem..
Insallah , tesekkur ederim. Birazdan gelir eve ..
merhabalar herkese iyi pazarlar,
biz kavga ettik biraz once. evet yine
cok uzuluyorum nasi duzelecegini bilmiyorum. burada herkes bana cok yardim etti cok sagolun dinledim hala cok dinlemem gereken yer var biliyorum , insallah hersey yoluna girer ...
olay cok sacma sapan birsey her zamanki gibi, aksam icin kofteli bir yemek yapacaktim esimin cani cekti, kiymalari falan cikardim galeta ununu koyunca minik boceklenmis gordum . kiymayi dokmek zorunda kaldim yani.. bunuda esime anlattim o da biliyosun herseyin boceklendigini pat diye niye baska kapta bakmadan koyuyosun diye cikisti. evet hersey boceklendi tum pirincleri bulgurlari attim bu yuzden , galeta ununda olacagini dusunemedim. esimin bu cikismasina da bozuldum bende dedim bilerek yapmadim heralde dusunmeden doktum icine, o da tamam uyuyorum dedi. ne yapayim simdi yemek dedim o da napiosan yap farketmez dedi bende bunu yine giciklik olarak algiladim 1-2 kere daha sordum ne oldu ne yapayim yemek diye, sonunda sinirlendi ne b.k yapiyosan yap iste uyuorum gormuyomusun neden 3 kere ayni seyi soruyosun falan dedi. kavgaya dondu burda ben bagirdim o bagirdi 10 kere uyuyorum git basimdan dedi. ama bana kufurlu konusmasi ve cikismasi benimde tepemi attirdi ve yine her zaman oldugu gibi ceneme vurdu kalkip gidemedim basindan. basini yedim soyledim soyledim konustum o sustu az konustu ve konustugunda bagirdi, lanet olsun uykumda bile rahat vermiyosun cenenle bitirdin beni falan dedi. yine asagiliksin falan dedii boyle hakaretler etti bana. ayni soruyu 5 kere sorarsan kendimi tutamam sinirlenir agzima geleni soylerim, bir haftasonunu huzurlu gecireyim 4 gunu ustuste huzurlu mutlu gecireyim hayatimi cehenneme ceviren biriyle yasiyorum dedi. sussan o cenen kapansa olursun cunku dayanamazsin dirdir etmeden falan dedi. baya agir konustu yine .....
yemek yaptim birsey yedim, onada yemek hazir ben yedim sen ye istiyosan dedim. kavga esnasinda sana yemek yapmicam disardan soyle sen sana ne yemek yapim ben falan demistim, o yuzden cevap olarak ben kendi yemegimi soylicem bugun soylediklerinden sorna senin yemegini yemek istemiyorum dedi.
bu arada bu kavgadan yarim saat once gayet mutlu mesut durumdaydik konusup gulusuyoduk o anda benden biktinmi diye sordum, ama sert veya sinirli degil rahat normal sordum hani bu hep ettigimiz kavgalar vs icin o da hee biktim senden diye dalga gecti sakaya verdi guldu falan boyle ben bi kac kere daha sordum soylesene normal cevap ver falan dedim oda senden bikmadim ama cenenden dirdirindan biraz biktim dedi bende uzattim biraz daha kavga etmedik ama konuyu uzattim orada onunda etkisi var sonraki kavgada.. sonra ben kalktim yemek yapmaya gittim.sonra bu olay oldu.
haksızsın
eşinin sana saygısı kalmamış, sevgi olmadan bile evlilik yürür ama saygı olmadan olmaz. onun saygısını bitiren de sensin bu kadar basit bir sebepten sana yemek yapmıcam diye hırs yapıp üstüne dediğini de çiğneyip yemek yapıyosun. tutarsızsın kendine hakaretleri sen ettiriyosun. kavgayı bu raddeye getirmeyip o sözleri söyletmeyeceksn her zaman kırmızı çizgin olmalı. öfkelenmeye hazır , kendini tutmaya çalışan ve uyuyorum dien adamın üstüne böyle gidilmez eşini artık en iyi sen tanımalısın adamın tepesine binip sonra niye hakaret etti diyorsun. o hakaret etmeden önce konuşmanın buraya geleceğini bilmeliydin ve onun konuşmasına meydan vermeden önce sen konuyu kapatmalıydın ki bu şekilde konuşamasın. yok ama illa haklı çıkacaksın, illa kendini üstte görüp sidik yarışı yapacaksın. bir defa da sussan
birazda benim istedigim ilgi ve alakanin cok mumkun olmayacagini dusunuyorum. burada 10 kadindan 9 u hatta bazen 10 u bunun cok fazla oldugunu evlilikte boyle olamayacagini soyluyor. o yuzden umidim yok, azcik beklentimi dusurmezsem hic mutlu olamayacagimi dusunuyorum acikcasi.
hep baskasindan bir mutluluk bekleyecegime kendimi mutlu edebilmeliyim.
bu evlilik belkide surmeyecek sonucta. surse de surmesi icin kendimi mutlu edip ayaklarimin ustunde durmam lazim, o zaman surebilir belki.
kocamda tek istedigim bana saygi duymasi, agir konusmamasi, ve bana deger vermesi, zaten kabalasmayarak bana deger verdigini gostermis olur benim icin. bu kadar..
Konu sahibi nasılsın eşin geldimi?
ayrılabilirsin bu da bi çözüm ama başka birisiyle evlensen de sonu böyle olur. belki hakaret etmez ama başka türlü davranır atıyorum eve gelmez, ailesine yansıtır vs vs. hakaret etmesini haklı çıkarmıyorum ama hakaret etmesine sebebiyet veren senden başkası değilsinBundan sonra dikkatli olmaya calisacagim, kendimi saydirmak icin, daha huzurlu bi ortam icin. Belki benden gordukce oda kendine ceki duzen verir, tahammulu azcik artar kendine gelir biraz lafina sozune dikkat eder. Olmazsada ayrilicaz mecbur , bu sekilde hayat gecmez cunku...
Evet artik konunun nereye gelecegini biliyorum gozum kapali hareket etmemeliyim , bundan sonra dikkatli olacagim. Bos bos ustune gitmeyecegim degmeyen konular icin....
Hani kendini saydiracaktin? Yine sen konusmussun ?selam,
geldi dun aksam yine havadan sudan bisiler soyledi, bisey yokmus gibi davranmak istemedim. aramizda sorunu nasil cozecegiz dedim. ne olursa olsun bana hakaret ve kufur etmemelisin dedim . o da sen boyle yapmasan ben etmicem zaten dedi, bende ben kendimi degistirmeye calisicam uzatmamaya ve sana alan tanimaya ama ayni zamanda seninde birseyler yapman gerekiyor, ben senin ustune geliyorum diye hakkin yok bu laflari etmeye ben haketmiyorum dedim. o da ben hakediyomuyum sence dedi. bende birlikte ikimizde yapalim dedim, herkes kendiyle ilgili gelisme saglasin, o da tamam dedi. ben kendi kredimden kullanirim bir sure yaptiklarima da sayarsin falan dedi, bende direttim benim istegimde, ikimizin cabasiyla duzelecek birsey bu iliski dedim sadece ben suclu olamam. ayrica ben kavga etsek tabak canak kirsam sonra sen cok ustume geldigin icin yaptim desem sence sucsuzmu olurum dedim, yani senin kufurlerinde bu tarz oluyo dedim, herkes kendinden sorumludur. o da tamam bende edicem zaten seninle baglantili , sen bu kadar ustelemez uzatmasan konulari hic biri olmayacak dedi.
sonuc olarak ben ikimizinde birseyler yapmasi gerektigini, aramizi duzeltmemiz icin iki tarafinda fedakarlikta bulunmasi gerektiginden bahsettim, o da anladi sonunda ve hak verdi. kendimi duzelticem dedim ben nelere dikkat etmem gerektigini biliyorum vs. boyle yani...
Cnm ümitsizliğe kapılma bu kadar. Evliliğinin bitmesine kadar gidecek bir sorun yok aslında. Hatta o kadar basit sorunlar ki yaşadıklarınız. Mesela genelde herkesin yaşadığı aldatma, büyük borçlar, kaynana-görümce, sorumsuz çalışmayan eş, içki, kumar vs. Evlilik bitiren sorunlar bunlar bence ve bunların yanında sizin kavgalarınız çok basit kalıyor.
Yapman gereken çok basit. Sadece ve sadece boşvermek. Eşinin üstüne düşmemek. İnan biraz sabretsen çözülür. Evet çok yazdık sana biliyorum ama tek çözüm bu, oldukça da kolay.
Mesela son kavga... Kıyma çöp oldu. Eşine gittin söyledin. Uyku sersemliğiyle git yap birşeyler dedi. Ok. Sen hemen neden tersledi beni, acaba ne demek istedi vs vs. Ve sonra eşe saldırmaca. Halbuki sen yine içinden düşün neden tersledi falan diye. (çünkü yapın bu) Ama harekete geçme. He baktın ki adam uyandı ve homurdanıyor o zaman saldır. Yani kimse sana ezik ezik dur demiyor sadece sıcağı sıcağına hemen saldırıya geçme hiçbir konuda. Kısacası önce bir havayı ölç, sabret yani...
Hani kendini saydiracaktin? Yine sen konusmussun ?
ayrılabilirsin bu da bi çözüm ama başka birisiyle evlensen de sonu böyle olur. belki hakaret etmez ama başka türlü davranır atıyorum eve gelmez, ailesine yansıtır vs vs. hakaret etmesini haklı çıkarmıyorum ama hakaret etmesine sebebiyet veren senden başkası değilsin
Yanlış yaptın . Tavır alacaktın o Özür dileyene kadarkonustum derken iliskimiz hakkinda konustum cunku havadan sudan konusuyor bisiler diyor falan bisi yokmus gibi davranmak istemedim.. yanlismi yaptim
bende o yuzden kendimi biraz duzeltmek istiyorum dun konustuk anlattim ne istedigimi ne yapabilecegimi, ikimizinde neyi duzeltmesi dikkat etmesi gerek apacik ortada yapabilirsek mutlu oluruz diye dusunuyorum.
Ben inanmiyorum ona , yani beni cileden cikartsanda ben karsimdakine kufurlu hakaretli konsmam, evden giderim hava alirim gelirim cozmeye calisirm falan. esim cok sinirlenince sinirini bu sekilde cikariyo . benim canimida acitmak istiyo ki susayim gideyim ona alan birakayim.
veya cok sinirlenince bardak canak kiran insanlar var normal mi bu..
yani ne olursa olsun sonucta aldatmadim onu, veya cok buyuk bir olay yok.. yanlismiyim ?
evet o kadar sinirlendiren ustune giden benim biliyorum. diyoki oyle bi huyun varki tum guzel seyleri silip atiyor. cenen durmuyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?