Yine kavga ettik :(

kavga aninda bende baya laf saydim ona susmuyorumki o anda bende sinirleniyorum kufur etmiyorum ama agir konusuyorum ayni sekilde.
kavgadan 1 2 saat sonra iste yemek yaptim falan dedim, anlattigim gibi. hatasini anlamasi icin susmam lazim biliyorum.
suanda konusmicam o adim atana kadar ama bi dahakine yemek vs hic bisi dememem lazim, hatta dedigin gibi kavgada cikarmamam lazim uzun bi sure. benimde halim kalmadi kavga etmeye ve 1 bilemedin 2 kavga daha kaldirir bu iliski. cok yordu cunku .

her seferinde aynı şeyleri diyorsun, yapmayacağım, konuşmayacağım vs. ama yine dayanamıyorsun ve yine sil baştan aynı duruma geliyor. Kendine de yazık ediyorsun sadece eşine değil.
Umarım hayırlısı olur ikiniz için de.

Denicem..
Insallah , tesekkur ederim. Birazdan gelir eve ..

bence burdaki hanımlar ve sizin kaçırdığınız bir nokta var o da bu durumunuzun sizin karakteriniz olması o yüzden bi süre sadece öyle birş değilmişsiniz gibi rol yaparsınız ama er geç bu noktaya geri dönersiniz . ben ilk başta mevcut yaşam koşulllarınızdan dolayı eşinize sardığınızı düşünüyordum ama okudukça bunun sizin kqrakteriniz olduğu kanısına vardım. bir şekilde orta yolu bulmalısınız ama bu sizin rol yapmanızla olmaz ya bir şekilde hem siz hem eşiniz birbirinizi kabulleneceksiniz ya da sevgi sonuçta bşten birşey evliliğinizde bitecek ve sizde belki daha mutlu olacaksınız

haksızsın
eşinin sana saygısı kalmamış, sevgi olmadan bile evlilik yürür ama saygı olmadan olmaz. onun saygısını bitiren de sensin bu kadar basit bir sebepten sana yemek yapmıcam diye hırs yapıp üstüne dediğini de çiğneyip yemek yapıyosun. tutarsızsın kendine hakaretleri sen ettiriyosun. kavgayı bu raddeye getirmeyip o sözleri söyletmeyeceksn her zaman kırmızı çizgin olmalı. öfkelenmeye hazır , kendini tutmaya çalışan ve uyuyorum dien adamın üstüne böyle gidilmez eşini artık en iyi sen tanımalısın adamın tepesine binip sonra niye hakaret etti diyorsun. o hakaret etmeden önce konuşmanın buraya geleceğini bilmeliydin ve onun konuşmasına meydan vermeden önce sen konuyu kapatmalıydın ki bu şekilde konuşamasın. yok ama illa haklı çıkacaksın, illa kendini üstte görüp sidik yarışı yapacaksın. bir defa da sussan

Bundan sonra dikkatli olmaya calisacagim, kendimi saydirmak icin, daha huzurlu bi ortam icin. Belki benden gordukce oda kendine ceki duzen verir, tahammulu azcik artar kendine gelir biraz lafina sozune dikkat eder. Olmazsada ayrilicaz mecbur , bu sekilde hayat gecmez cunku...
Evet artik konunun nereye gelecegini biliyorum gozum kapali hareket etmemeliyim , bundan sonra dikkatli olacagim. Bos bos ustune gitmeyecegim degmeyen konular icin....

Cnm ümitsizliğe kapılma bu kadar. Evliliğinin bitmesine kadar gidecek bir sorun yok aslında. Hatta o kadar basit sorunlar ki yaşadıklarınız. Mesela genelde herkesin yaşadığı aldatma, büyük borçlar, kaynana-görümce, sorumsuz çalışmayan eş, içki, kumar vs. Evlilik bitiren sorunlar bunlar bence ve bunların yanında sizin kavgalarınız çok basit kalıyor.

Yapman gereken çok basit. Sadece ve sadece boşvermek. Eşinin üstüne düşmemek. İnan biraz sabretsen çözülür. Evet çok yazdık sana biliyorum ama tek çözüm bu, oldukça da kolay.

Mesela son kavga... Kıyma çöp oldu. Eşine gittin söyledin. Uyku sersemliğiyle git yap birşeyler dedi. Ok. Sen hemen neden tersledi beni, acaba ne demek istedi vs vs. Ve sonra eşe saldırmaca. Halbuki sen yine içinden düşün neden tersledi falan diye. (çünkü yapın bu) Ama harekete geçme. He baktın ki adam uyandı ve homurdanıyor o zaman saldır. Yani kimse sana ezik ezik dur demiyor sadece sıcağı sıcağına hemen saldırıya geçme hiçbir konuda. Kısacası önce bir havayı ölç, sabret yani...

Konu sahibi nasılsın eşin geldimi?

selam,
geldi dun aksam yine havadan sudan bisiler soyledi, bisey yokmus gibi davranmak istemedim. aramizda sorunu nasil cozecegiz dedim. ne olursa olsun bana hakaret ve kufur etmemelisin dedim . o da sen boyle yapmasan ben etmicem zaten dedi, bende ben kendimi degistirmeye calisicam uzatmamaya ve sana alan tanimaya ama ayni zamanda seninde birseyler yapman gerekiyor, ben senin ustune geliyorum diye hakkin yok bu laflari etmeye ben haketmiyorum dedim. o da ben hakediyomuyum sence dedi. bende birlikte ikimizde yapalim dedim, herkes kendiyle ilgili gelisme saglasin, o da tamam dedi. ben kendi kredimden kullanirim bir sure yaptiklarima da sayarsin falan dedi, bende direttim benim istegimde, ikimizin cabasiyla duzelecek birsey bu iliski dedim sadece ben suclu olamam. ayrica ben kavga etsek tabak canak kirsam sonra sen cok ustume geldigin icin yaptim desem sence sucsuzmu olurum dedim, yani senin kufurlerinde bu tarz oluyo dedim, herkes kendinden sorumludur. o da tamam bende edicem zaten seninle baglantili , sen bu kadar ustelemez uzatmasan konulari hic biri olmayacak dedi.
sonuc olarak ben ikimizinde birseyler yapmasi gerektigini, aramizi duzeltmemiz icin iki tarafinda fedakarlikta bulunmasi gerektiginden bahsettim, o da anladi sonunda ve hak verdi. kendimi duzelticem dedim ben nelere dikkat etmem gerektigini biliyorum vs. boyle yani...

ayrılabilirsin bu da bi çözüm ama başka birisiyle evlensen de sonu böyle olur. belki hakaret etmez ama başka türlü davranır atıyorum eve gelmez, ailesine yansıtır vs vs. hakaret etmesini haklı çıkarmıyorum ama hakaret etmesine sebebiyet veren senden başkası değilsin

Hani kendini saydiracaktin? Yine sen konusmussun ?

Okurken icim daraldi(sadece ilk mesaji okudum). Esiniz cok hakli. Hayir bir sikintiniz olur bir derdiniz olur tamam. Ama durduk yere surat yapip kimsenin tadini kacirmaya hakkiniz yok. Insanin kendi anne babasi bile cekemez. Ne kadar sinir bozucudur kimbilir. Bi de bunu surekli yaptiginizi dusunursek adami cileden cikariyor olmalisiniz. Resmen psikolojik iskence yapiyorsunuz.

Selam,

ortada buyuk bir neden yok dedigin gibi, ama kavga esnasinda cirkinlesmelerimiz var, ozellikle esimin hakaret etmesi kabalasmasi. dun konustuk kavgayla ilgili, ikimizde yapilmasi gerekeni yapalim ikimizde biliyoruz karsi tarafin beklentisini dedim, yani onun kufur etmesi kabalasmasi, benim cok uzatmam gibi. o da sen zaten yaparsan benim otomatik olacak dedi. bende israr ettim istegimde cunku hakliyim, herkes kendi davranislarindan sorumludur, biri beni cileden cikartti bende onu oldurdum sucsuzmuyum? ben 100% suclu olamam cunku iliski bu onunda destegi ve duzelmesi gereken seyler var anlattim. o da tamam dedi zaten ikmizde biliyoruz dedi ne olmasi gerektigini, ama o benden pek umitli degildi, sen biraz degissen zaten ortada sorun kalmayacak falan dedi.
yani oyle tam barismis gulluk gulistanlik degiliz sadece konustuk. bugunde mesaj atmis dun gitmedin diye birsey dediler mi, naptin diye, yazdim sen napiyosun dedigimdede iyi calisiyorum, 1 gun kaldi tatile yazmis, bende insallah guzel olur yazdim bu kadar. yani bi sogukluk var.

ustune dusmesem sabirli olsam, eskisi gibi iyi olacakmiyiz sence. evet cok kolay gibi gorunuyor, cok bunaltmisim sanki sevgisi bile azalmis gibi geliyor kendini geri cektigi icin. bide dedigin gibi ben hemen pipirikleniyorum, sabirsizim her yaptigindan bir anlam cikariyorum yani. hele bide boyle olunca iyice. bunu belki azaltabilirim ama degistiremem, ama ona belli etmemek bile buyuk bir adim olur , dogru. kavga icin acele ettikce de elime bisey gecmiyo zaten, sussam kendi halimde takilsam biraz zaman versem bende karli cikicam.

bu kavgada baya baya agir laflar etti ama hala boyle bi askim canim cicim modunda degil kendide kirgin ve mesafeli davraniyor... fazla bi cabasi yok. hatta dun konusurken, benim daha onceden yaptiklarima say falan dedi, yani beni cok suclu goruyor..

bende o yuzden kendimi biraz duzeltmek istiyorum dun konustuk anlattim ne istedigimi ne yapabilecegimi, ikimizinde neyi duzeltmesi dikkat etmesi gerek apacik ortada yapabilirsek mutlu oluruz diye dusunuyorum.

Ben inanmiyorum ona , yani beni cileden cikartsanda ben karsimdakine kufurlu hakaretli konsmam, evden giderim hava alirim gelirim cozmeye calisirm falan. esim cok sinirlenince sinirini bu sekilde cikariyo . benim canimida acitmak istiyo ki susayim gideyim ona alan birakayim.
veya cok sinirlenince bardak canak kiran insanlar var normal mi bu..
yani ne olursa olsun sonucta aldatmadim onu, veya cok buyuk bir olay yok.. yanlismiyim ?
evet o kadar sinirlendiren ustune giden benim biliyorum. diyoki oyle bi huyun varki tum guzel seyleri silip atiyor. cenen durmuyor.

yanlışsın diyorum ama anlamıyosun ki aldatmadın diye iyi bir evlilik sürüyorsun diye bir şey yok. aşırı dır dır edip eşini evde mutsuz ediyosun bencil davranıp hep istediğin olmasına çalışıyorsun sonra da aldatmadım diyerek sanki normalmiş gibi düşünüyorsun. kendini düzeltmeye çalışmak bu şekilde olmaz hala hatanı içselleştirmemişsin ki , ben eşimi düşünüyorum bunların 10 da birini yapsam hakaret de ederdi çünkü başkalarına ediyor (kendi ailesinden). herkes zannediyor ki beni el üstünde tutuyor ben değerliyim. hayır durum o değil adama göre davranmayı bileceksin bilmiyosan da niye böyle davrandı deme o zaman. birşeyin üstüne aşırı derecede düşüp konuşmak seni haklı çıkarmaz susmak en büyük erdemdir. bir kelime söyler konuyu kapatırsın eşinin sana saygısı olur. 2 saat konuşursun haklı olsan bile insanı canından bezdirirsin lanet eder sana da evliliğine de
hayır böcekli şeyi niye karıştırdın diye sana kızmışsa kızmış illa niye tepesinde konuşuyosun anlamıyorum ki hala. bana da eşim sürekli kızar dikkatsiz olduğu m için o anda sinirlendiğini gördüğümde susarım ama başka konuda o kadar iyidir ki o öbür davranışını telafi eder. sen kendinden nefret ettirmeye çalışıyosun

eşiniz sizi ciddiye almıyot dialoğunuzdan algılanan bu ve kendi hareketleri içinde dış bütün etkenlerden bağımsız vicdani bir rahatsızlık duymıyor atıyorum ben nasıl böyle şeyler söylerim bu bana yakışırmı ... gibi. sizde çooook büyük bir özgüven problemi var. olaylar üzerinden şöyle yapmıycam böyle yapmıycam diye giderseniz doğru bir çözüme ulaşamazsınız. eşinizden bağımsız kendi problemlerinizi saptayıp bunların üstüne gitmelisiniz başarırsanız otomatikman o da düzelir zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…