Yine kavga ettik :(

Evet kendini bu olayin icinde hakli buluyor . Ama rahatsiz oldugumu biliyo bende dikkat edicem sen bir basla diyo..
Neden ozguven problemi oldugunu dusundunuz peki? Kendime yardimci olmasi acisindan sordum

çok üzüldüm... ama bi yandan da okuyunca sen kendı kendını çözmussun aslında kız yarım saat nedır kı sen kahveydı onun yanına 3-5 bırsey hazırlarken zaten zaman gecer hayatım ....bunaltma bak ben kocamla maç bıle ızlıyorum... ben arkadasımla cıkıyorum dısarıya oda o aksam arkadasıyla cıkıyor... ortak alanda yasarken yapışmak dogru değil... az suyundan gıt... bak okumandan yola cıkarak yazdım kaç kere alttan almış.. uzuluyorsun da bence başka acıdan bak...

Evet kendini bu olayin icinde hakli buluyor . Ama rahatsiz oldugumu biliyo bende dikkat edicem sen bir basla diyo..
Neden ozguven problemi oldugunu dusundunuz peki? Kendime yardimci olmasi acisindan sordum
tek başınısınıza var bir görüntü çizmiyorsunuz eşinizle kendinizi o kadar özdeşleştirmişsinizki tek başınıza varlığınızı özgül ağırlığınızı kaybeymişsiniz. buda sürekli sorun üretiyor işte

bu dediklerini okurken bir arkadasim canlandi gözümde, konu sahibine biraz benziyor
eşi saygisiz, kendi de hep ben mi hataliyim modunda
Insanin once ozsaygisi olacak, saygi olmadan hiçbir iliski düzgün gitmiyor gerçekten

Evet karakteri boyle
Ama karakteri boyle diye kimse cekmek zorunda değil, herseyin fazlasi zarar
Bir konuyu cok didiklemek, guven probleminden mi, fazla meraktan mi bilinmez ama aşmak istiyorsa bence bir psikologa gorunmeli
Cok soru sorma, herseyi irdeleme, merak etme
Birak birseyler de senin bilgin dahilinde olmasin, herseyi 4-4luk olacak sekilse kontrol edemezsin ya da herkes senin kriterlerine uymak zorunda değil
Esinin hatasi ya da eksiği şu ki; kendi hatasini görmüyor çünkü sorumluluk sahibi degil
Kendi duygu ve düşüncelerinin bile sorumluluğunu alamiyor
Kufretmesinin sebebi sensin, onun öfkesini kontrol etmemesini değil (ona gore yani )
O da bu yönünü torpulemesi gerekiyor
Benim sana tavsiyem esinle bir cift terapisine gitmeniz
O seni suclamadan kendine hakim olmayı öğrenmeli, sen de her şeyi incik cincik etmeden merak duygunu frenlemeyi öğrenmelisin

Ya tabi ki onun da suçu yok değil, ne olursa olsun hakaret edilmemesi lazım. Hadi sinirle edilse de sonradan özür dilemesi gerekir. Normalde böyle. Ama artık iyice birikmiş eşinde birşeyler. Belki o da yumuşak davranırsam hiç düzelmez diye düşünüyor olabilir senin için. Hani sert yaparsam vazgeçer huylarından diyor belki...

Daha önce de dediğim gibi en az 6 ay falan dırdır yapmaman lazım ki inansın düzeldiğine. O zaman düzelebilir belki. En azından ilk zamanlar ona belli etme, sonra belki gerçekten de bu huylarını yenebilirsin. Ki gerçek anlamda düzelmesi için kafa yapını değiştirmen lazım, evlilik için değil kendi mutluluğun için... İnan çok daha rahat olacaksın, hafifleyeceksin. Bu şekilde sürekli birini düşünmek, didiklemek çok yorucu inan...

Bu konu kapanır, eşin de şimdilik düzelir ama önemli olan genel anlamda nasıl olacağın...

Tamam bende iyi demiyorum ki evliligime iyi olsa hergun burda yazarmiyim. Demek istedigim hakaret icin cok buyuk bi olay yok ama herneyse esim icin belliki varki ediyor, ne demek istedigini anladim.
dun baya bi konustuk, 3 yasindaki bebek gibi degil 28 yasinda kadin gibi davran diyor biraz anlayisli ol kendi kendine yetebil dedi. beni 1 kere ara 2. ye arama demekki musait degilim ben seni ararim gorunce dedi. isyerinde eger musait degilsem hic bi zaman onceligim sen olmayacaksin dedi, musaitsem yazarim konusurum dedi. evlendikten sonra degistin isten geldigimde tum sureyi senle gecireyim seninle ilgileneyim istiyosun ama ben kendime de vakit istiyorum , kendimle de kalmak istiyorum 4 saatin 4 unu seninle gecirememki, zaten o kadar verecek bir mutlulugum kalmadi dedi biraz desarj olayim vs. bide eve gelince daha kapidan girmeden soylenmelere basliyosun nerdesin, neden telefonuna bakmadin vs sikayetler bi iceri gireyim soluklanayim, zaten tum gun yogun stresli bir isim var eve gelince daha kapida boyle karsilansan sende eve gelmek istemezsin dedi. bende ondan kibar olmasini, kufur etmemesini hakaret etmemesini sakin konusmasini istedim, o da sen dogalgazi aciyosun bende atesim sonra niye yandim diyosun dedi, biraz gazi kapat sakinles ustume gelme dedi. bende aptal aptal konusma gibi bisi demistim laf arasinda o da o laflarini sana yediririm terbiyeli konus dedi, bende sen kendi terbiyene bak kavgada neler soyledin bana, terbiye konusunda en son konusacak insansin , bende sana laflarini yediririm dedim. o da keske yedirsen laflarimi, duzgun davransan da hakli olsan keske ben laf yemeye raziyim, normal davran anlayisli, saygili ol bana ne istiyosan et lafini sonra , sen yap ben istedigini yapmiyosam gel ne istiyosan soyle dedi.
boyle yani

selam,
dun konustuk baya bi esimle ikimizde isteklerimizden dusuncelerimizden bahsettik, onun sorunlari ayni , cok ustune gittigimi, dirdir ettigimi, bebek gibi davrandigimi dusunuyor. olgunlas buyu, 28 yasinda kadin gibi davran 3 yasinda bebek gibi ilgi bekleme 24 saat senle ilgilenemem, isim var, ailem var, kendime vakit ayirmak istiyorum, normal kari -koca iliskisi istiyorum dedi. bende kufur/ hakaret/ bunlardan nefret ettigimi ve duymak istemedigimi soyledim, o da bana sen dogal gazsin ben ates, aciyosun gazi bana beni yakma diyorsun, bu kadar ustume gelmesen sakin, anlayisli olsan ben boyle konusmam diyo. bende acikladim ona kendi davranislarindan sorumlu oldugunu o da sen duzel biraz sen hakli ol, hakkiyla yapmis ol herseyi sonra ben hala ayniysam gel bana istedigini soyle, yedir bana tum laflarimi, keske oyle olsa dedi, ben raziyim haksiz olmaya yeterki mutlu olalim dedi.
biz cift terapisine gittik daha once 4-5 seans, iyiydi, yeni evliydik bide o zaman ben cok daha ekstrem hareketler yapiyodum. cok pahali ve aramizda bi cozmeye calisalim. cok net belli olay aslinda. terapistin soyledikleride ayni seyler..
yani diyoki sen yasina uygun davran , beni tani artik ona gore davran, anlayisli, saygili, seviyeli bir iliskimiz olsun, o zaman hala benden sikayetciysen yine goruselim. ama olmicaksin cunku ortada boyle bisi kalmicak bu bir dongu diyo.

selam,

belkide, yumusak davransa zaten bende cok kasmam degismek icin bu bi gercek, kendimi biliyorum.
eminim cok daha rahat ve huzurlu olacagima, ona da huzur verecegime.

dun konustuk, sikayetleri ayni, dirdir etme, sikayet etme bos yere bos konulari uzatma, usteleme beni, uyuyosam bos seyler icin uyandirip kavga cikarma , eve girdigim anda sikayete ve soylenmeye baslama, tum gunum yogun stresli geciyor evde huzur bulayim, evde gecirdigim 4-5 saatin hepsini sana adayamam kendi kendime de bisi izlemek , bi telefona bakmak falan istiyorum bunlara saygi duy, 28 yasinda gibi davran 3 yasinda bebek gibi degil, kendine yetebil dedi.
bende sende bana hakaret etme kufurlu konusma bana saygi duy biraz sakin ol , ben 100% suclu olamam bu bir iliski , ikimizinde cabalamasi gerekiyor basari icin, ben basarisizsam sende basarisizsin biz rakip degiliz evli bi ciftiz dedim.
o da sen dogal gazsin ben ates aciyosun gazi niye yandik diyosun. ise gitsen gittigin gibi daha cantani koymadan mudurun sana baslasa herseyi sikayet etse boyle yapmissin nasi boyle dedin yanlis yaptin vs cikissa boyle ne hissedersin o gun guzel gecer mi iyi calisrmisin dedi. gun icinde musait degilsem konusamam ofiste isim yoksa o zaman onceligim olursun konusurum mesajlasirim ararimda zaten ama isim varsa olamazsin. beni 1 kere ara 2.ye arama usteler gibi demekki musait degilim olsam niye aramayayim seni dedi. bunlar cok basit seyler biraz olgunlassan buyusen yoluna girecek seyler bu bi dongu benim sinirim kaba konusmam beni cok ustelemenden hep, biraz rahat, anlayisli olsan huzur versen bana surekli ilgi ilgi diye yapismasan bunlarin hic biri olmaz. he sen degistin artik elinden geleni yapiyosun ama ben hala boyleysem haksizsam gel bana istedigini soyle yedir bana laflarimi , haksiz olayim ben raziyim yeterki genel anlamda su sorunlari asalim mutlu olalim. oyle olgun ol saygili seviyeli ol sonra hakli oldugun herseyde sonuna kadar istedigini yap . ama suanda oyle bir durum yok, bu seyleri evlendigimizden beri konusuyoruz , biraz zorlasan kendini yapilacak seyler bunlar fazla bisey degil dedi...

onemli olan kendi mutlulugum icinde dirdir sikayetten surekli ilgi istemekten vazgecmem gerekir biliyorum, elimdem geleni yapacagim. yine kendi kufur hakaret konusunda cok haksiz bulmuyor, daha dogrusu beni hakli bulmadigi icin kendini de haksiz bulmuyor etkiye tepki falan diye dusunuyo. bide dedigin gibi basindan beri boyle oldugu icin artik sinir limit kalmamis, uzun bi sure bu dusuncelerini yikmam, kendimi torpulemem lazim ki sonrasinda o laflarini yedireyim eger ki olursa hala onunda dedigi gibi, o zaman konusmaya da hakkim olur dimi..

ne kadar mantıklı konuşmuş. bu konuşmada bile sen üste çıkma çabası içindesin lafları sana yediririm filan diyorsun o ise keşke yedirsen diye hasret olduğu şeyi belirtiyor. umarım düzelirsiniz.
kırmızı ile yazdığım kısımda aşırı derecede haklı bizim akrabamız var herşeye söylenir, ve kimsenin onu aramadığından şikayet eder ben eskiden arardım artık asla aramıyorum çünkü ne zaman arasam diğerlerini şikayet eder söylenir sızlanır ağlar, böyle yaptıkça dikkat çekeceğini ve haklı olduğunu düşünüyor ama etrafındaki herkesin kendinden soğuttu yalnız kaldı. aynı şekilde eşimin annesi de öyle haklı olduğunda o kadar çok söylenir ki eşimi kendinden uzaklaştırdı, bense hiç söylenmiyorum eşim bana çok yakın zannediyor ki annesine kötü davranıyor bana iyi davranıyor , öyle değil nerde huzur buluyorsa oraya yöneliyor.

peaceful16
Yazdıklarına bakar mısın? Hepimize cevap yazarken ayni seyleri tekrar tekrar anlatmissin
Bu senin cok detayci olmandan kaynakli
Yoksa bir uyeye yazdığını diger uyeler de okuyor zaten
Çift terapisti ne konuda ayni dedi onu anlamadim?
Ayrıca esin kendince haklı oldugu yerleri aciklamis, kimse kimseye sonsuz derecede ilgi gosteremez
Hele.ki isteyken, fazla ozel gorusme yapilmasina ben de karsiyim
Sonucta adam napabilir ki işte? Çalışıyordur illa ki
Ve kendisi de demis, musait olunca geri arar neden aramadin diye hesap sormanin gereği yok ki
Ben de bu sekilde konusanlara kizarim
örneğin birini aradim acmadi, hemen neden açmadığına dair komplo teorisi üretmem "duymadi" diye dusunurum sonra gorunce nasilsa arar
Aramazsa da kendi bilir yani didiklemenin ne anlami var!
Sen onun sana hakaret etmemesi ve saygı duymasini istedigini belirtmişsin eminim ki o seni dikkate alıyor ama senden de bir gelisme emaresi bekliyor
Bundan sonra hakaret etme konusunu acma, sen önce kendine cekiduzen ver
Evliliğin ve esin icin degil, "normal" hale gelebilmek icin
Çünkü gerçekten herseyin fazlasi zarar

Yazdiklarina bakarak ben de 20 lerin basinda biri sanmıştım seni; 22-23 falan esini de 26-27 diye düşündüm

lily86 guzel bi noktaya deginmis benim de cok uzun zamndir dikkatimi cekiyodu ama dile getirmiyodum..bi uyeye yazdigin mesajda yasadiklarini herkes okumus oluyo neden her uyeye ayri ayri anlatiyosun ki tekrardan.ozel mesajlasma degil bu herkes goruyo bikere yazman yeterli..bence bu tarzindan dahi psikolojinle karakterinle ilgili yorumlar cikarilabilir lily detayci demis mesela ama bn psikolog degilim yorumda bulunamicam sadece basindan beri garipsedigim bi davranis..bu gune kadar hep eşine hak veriyordum kufurden dolayi aklimda soru isaretleri olusmustu ama son konusmanizda adam o kadar guzel ifade etmis ki kendini..yerden göğe kadar hakli.adam keske duzelsen de ben laflarmi yesem diyor yani duzelmen icin herseyi yapmaya hazir aslinda..malesef sen bu adami kendinden sogutmussun..boyle gderse sevgi mevgi de kalmayacak haberin olsun..kim katlansn bu kadr dirdira memnuniyetsizlige..bn kadin dayanismasindan yanayim her zamn ama ben dahi boguluyorum senin bu anlattgin tavirlarina.ben de 20 21 yasindasin zannediyodum 28 yasa gore gercekten hic hic olgun degilsin..esinin dedigi gibi bence de buyuyememissin annenin prensesi gbi davranmaya devam ediyosun hala

Eşin tamamen doğru söylüyor. Hele bir normal seviyeye gelsin ilişkiniz sonra sen de haklı olduğun yerlerde savunursun kendini tabi ki cnm. Ama bu süreçte sadece sabretmen lazım...

Selam,
iyi bayramlar
yazamadim birkac gundur tatildeydik ve geldik isleri ancak toparladim.
detayci biriyim evet bide emin olamiyorum belki sadece size yazdigim cevaplari okuyup cevapliyosunuzdur diye ayri ayri mesajlasma gibi yaziyodum ama demekki herkes hepsini okuyor tamam o zaman

dogru is yerinde rahatsiz etmek yanlis ve didiklemekte ayni sekilde.
tatilimiz iyi gecti oyle bir kavgamiz olmadi cok sukur, gezdik eglendik guzel vakit gecirdik birlikte.
ben 28 esim 29 uz.
pek olgun bir tablo cizmedigimin farkindayim. dedigin gibi dikkat edecegim kendime, evliligime , daha huzurlu ve mutlu olabilmek adina.

Eşin tamamen doğru söylüyor. Hele bir normal seviyeye gelsin ilişkiniz sonra sen de haklı olduğun yerlerde savunursun kendini tabi ki cnm. Ama bu süreçte sadece sabretmen lazım...

Selam, iyi bayramlar
insallah, ben elimden geleni yapacagim suanda iyiyiz cok sukur bi sorunumuz olmadi bi kac gundur, dikkat ediyorum.
cok sinirlendigim birsey olsa dahi sabirli olmaya gayret edecegim dedigin gibi once bi normal seviyeye gelelim biraz sinirler tansiyon dussun , sonra benimde beklentim artar ona gore..

selam , iyi bayramlar.

ben herkes okumuyordur herseyi diye tek tek usenmeden yaziyodum
evet 28 yasindayim , ben caba gosterecegim bakalim insallah guzel olur hersey. sanirim cok zor olmamali biraz normale donmek. bi sure sabredecegim cunku esim hakli olarak limitleri doldu bana karsi tahammulu az yani kendime gelip onuda sakinlestirmem lazim sonra benimde ondan beklentilerim var, kavga esnasindaki konusmalari gibi.
biraz prenses gibi davranip oyle muamele bekledigim ve olmayinca surat astigim ve kapris yaptigim da dogru ayrica.
bunlari asmaya calisiyorum..

Selam iyi bayramlar
Bak ilk sayfadan bu yana dikkat edeceğim diyorsun, tavsiyem bir uzmanla gorusmen
Senin bu didikleme ve detayci kişiliğini torpulemen lazim ama bu kendi kendine yapabileceğin bir şey değil; eger oyle olsaydı şimdiye kadar aşmış olman gerekirdi
Ve uzmanla görüştüğünde mutlaka tavsiyeleri dikkate almalısın, oyle tamam ugrasacagim diyerek kendini zorlamadan, içinden geldiği gibi davranmalısin
Yoksa olsun diye dikte ederek olmaz, bunca sayfa hep ayni seyleri demissin zaten
Senin guven sorunun var, bunu asmalisin. Ya kendine güvenmiyorsun, kendini yetersiz hissediyorsun bu yuzden de karşındakine de guven duymuyorsun; şüpheci yaklasiyorsun
Bir de sınırlarını koruma sıkıntın var. Bir insanin kendine ait bir dunyasi da olmali, evli de olsan senin esinden bağımsız bir yasantin olabilir her zaman yapışık ikiz gibi olmak zorunda değilsiniz
mesela sen baska bir sey yaparken esin yarim saatlik bir dizi izlediğinde ona cemkirmemelisin, birak izlesin

belki alirim yardim suanda biraz daha kendim deniyorum, odak noktami esimden alip baska seylere ise, gezmeye, film/ dizi bu tip seylere kaydiriyorum. bu sekilde o kadar didiklemem ve dusunmem onu zaten
olmazsa giderim terapiste ama cok pahali oldugu icin kendi kendime asabiliyosam gerek yok.. Turkiyede olsam 100% giderdim ama, bu kadar ne yipranirdim ne yipratirdim, daha kolay cozerdim diye dusunuyorum.

guven konusunda, sanirim kendime cok guvenmiyorum ve sinir konusundada aynen oyle kendi hayatim olmali , bu ikisi ayni sey aslinda, surekli esimle olmak istemem kaybetme korkusundan vs artik kendimide tanidim sizlerle konusa anlata. Cozecegim insallah, neden kaynakli bilmiyorumda inanin eksik oldugum birsey yok, aile, maddi , guzellik hersey.
Esimden yana da bir suphe duyacagim bisey yok. bu sekilde daraltmasam didiklemesem kapris yapmasam aramizda problem yaratacak birsey de yok. insallah cozeriz ve guzel olur hersey.
kendime bir hobi ariyorum aslinda, haftasonu bir kursa gidebilirim belki arastiriyorum, en olmadi evde bitki cicek ugrasmayi dusunuyorum. ayarlicaz artik. ilerdede cocuk olursa esime sarmaya vaktim kalmaz ve olgunlasirim ister istemez.

Bu psikoloji ile hiç çocuğa gitme derim peace. Çünkü hamile olunca ekstra hassas oluyorsun işler sarpa sarar. El işi ya da el sanatları çok iyi geliyor insana. Normalde akşam eşimle zaten 3,4 saatimiz oluyordu hep birlikte bir şeyler yapıyorduk.ben de dikişe başlamıştım kendi kendime. Nasıl hoşuma gitti nasıl. Ay içimden diyordum ki keşke film izlese de ben de o fırsatta dikişe koşsam :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…