- 31 Mayıs 2016
- 794
- 822
- 53
- 29
- Konu Sahibi peaceful16
-
tesekkur ederim yazdiginiz icin diger konumdaki fikirleriniz icinde tesekkur ederim ,uygulamaya calisiyorum.
cabalayacagim evet neden boyle suratim dusuyor herseye bilmiyorum ,daha pozitif yaklasmak istiyorum esime huzur vermek istiyorum. evet bu tip ufacik seyler buyuyor bizde malesef. inanin buyuk bir konumuz yok. ama boyle giderse bunlar her gun yasandigi icin bu siddetli gecimsizlik olarak donecek bize..
evet dogru tespit :) esim film acsa ben yine surat asicaktim nerden bildiniz?
bu arada oncesinde yemek yapmistim ozenip tabaklari getirdim ben gelmeden basladi biraz yemeye ona da bozulmustum neden beklemiyor diye, bu da mi asiri sizce?
esim bazen kendi dizisi var onu izlemek istiyo veya haber okumak veya mac izlemek. bu kadar fazla bi aktivitesi yok aslinda..
ben cok aliniyorum herseye surat kapris yapiyorum yani..
Lütfen yanlış anlamayın ama sizin acil olarak tedaviye ihtiyacınız var. Bu düşünceler normal değil gerçekten. Tabi ki hepimiz bazen tavır kapris yapıyoruz ama, sizinki sürekli oluyor. Öbür konunuzdan biliyorum, buradaki uyarıları gerçekten ciddiye alıyorsunuz, en azından deniyorsunuz. Adamcağızın yemeğe 1-2 dakika önce başlamasına bile kafanızı takmışsınız. Bence çok fazla üzerine düşüyorsunuz. İleride çoluğunuz çocuğunuz olursa inşallah, onlara da bu şekilde davranırsınız siz. Kendinizden uzaklaştırmaktan başka bir işe yaramıyor malesef. Tek yapmanız gereken neydi biliyor musunuz ? Tamam aşkım sen yarım saat dizini izle sonra beraber izleriz diyip beraber sevdiği diziyi izlemekti. Eşiniz o kadar mutlu olurdu ki bunu yapsanız. Ben öbür konuda eşinize kızmıştım ağır konuşuyor, fazla tepki veriyor diye. Ama bu sefer öyle bir şey de yapmamış. Ben batıyor muyum sana demiş ki bunu diyen bir insan sevilmediğini düşünüyordur, üzülüyordur. Eşiniz sizi gerçekten seviyor ki, batıyor muyum ben sana diye üzülmüş. Lütfen sizden rica ediyorum konuşmadan önce bir şey yapmadan önce biraz düşünp hareket edin, evet çok zor olacak ama her şey daha iyi olacak ve rica ediyorum ya psikoloğa gidin ya da kendinize arkadaş, hobi edinin.
Evet takiyorum beni beklemeyip yemege baslamasini bile.. Cok fazla biliyorum suan dusununce ama yaparken oyle gelmiyor iste..
Bu arada esim bu seferki kavgamizda da kabalasti eee yeter artik falan diye cikisti odaya gitti kendi kendine soylendi nasi gecircem bi omur senle kime ne yaptim acaba boyle sinaniyorum vs . Sinirlendi kabalasti kiricilasti yine yani. Onun tarzi bu seviyeli kavga edemiyo.
Bende dolduruyorum biliyorum. Herseyim batiyor sana katlanamiyosun tamam uzak duralim o zaman bi bak sende falan dedi.
Ama ertesi gun baristik. Cok umitli degildi , herseyi zehir ediyorsun bana dedi. senle cennete gitsek begenmeyeceksin dedi.
Bazen cok sasiyorum bu halde olmamiza. Benden mi kaynakli tamamen yurtdisindayiz cok bunaliyorum esime sariyorum belki , sasiyorum cunku evlenmeden inanilmaz mutluyduk herseyden keyif aliyoduk. Suanda kaprislerim, onun siniri, cekilmez hale geliyoruz toparliyoruz sonra yine ayni.
Daha pozitif biri olmak istiyorum. Yazmissiniz ya tamam sen izle dizini sonra da birlikte izleriz diyip kabullenmek mesela yapamadim ne kadar basit bisey dimi, ama gicik oldum iste surat yaptim bu sebepten kavga ettik...
Ya işte en büyük sorun burdan başlıyo zaten. Bana çok kolay normal bir şey geliyor dizisini izlemesi sonra benimle film izlemesi, ama size göre dünyanın sonu. Bundan nasıl kurtulursunuz gerçekten hiç bilmiyorum ama ne olur kurtulmaya çalışın. Yoksa bu işin sonu boşanmaya gider. Kimse böyle bir insanla hayatının sonuna kadar devam etmez, edemez. Şu anda daha sinirle karşı tarafa gösterme evresinde eşiniz. Seviyor sizi ve bu yüzden bu mutsuzluk verici şeyler olduğunda kaldıramayıp size kırıcı davranıyor. Ama bir süre sonra hiç umrunda olmayacak çekip gidecek. Gerçekten kimse sonuna kadar katlanmaz böyle bir şeye. Ne yapın ne edin lütfen kendinizi düzeltin, boşandık diye konunuzu asla görmek istemem. Mutlu olmayı hak ediyorsunuz, ama bu davranışlarınızla mümkün değil. Boyama kitapları var, onlardan alıp zaman geçirin. Yemek yapmaktan hoşlanıyorsanız yeni yeni tarifler deneyin. Gün içinde kendinizi yoracak şeyler yapın ki, eşiniz geldiğinde trip atacak gücünüz olmasın. Ne bileyim yeni yeni şeyler var zaman geçirebileceğiniz. En olmadı yün alın internetten baka baka örgü yapmayı öğrenin bilmiyorum gerçekten kafanızın dağılması lazım ki eşinize bulaşmayın.
tesekkur ederim yazdiginiz icin diger konumdaki fikirleriniz icinde tesekkur ederim ,uygulamaya calisiyorum.
cabalayacagim evet neden boyle suratim dusuyor herseye bilmiyorum ,daha pozitif yaklasmak istiyorum esime huzur vermek istiyorum. evet bu tip ufacik seyler buyuyor bizde malesef. inanin buyuk bir konumuz yok. ama boyle giderse bunlar her gun yasandigi icin bu siddetli gecimsizlik olarak donecek bize..
bu arada oncesinde yemek yapmistim ozenip tabaklari getirdim ben gelmeden basladi biraz yemeye ona da bozulmustum neden beklemiyor diye, bu da mi asiri sizce?
esim bazen kendi dizisi var onu izlemek istiyo veya haber okumak veya mac izlemek. bu kadar fazla bi aktivitesi yok aslinda..
banada biri anlatsa veya sonradan dusununce gercekten ufacik olaylar gecip gidebilecegim seyler. bende mesela haftasonu biseyler yapalim istiyorum cikalim gezelim dolasalim, esim yorgunsa seyahatten geldiyse cikmak istemiyo. yorgun degilsede disarda yemek yemeyi sevmiyo bize hitap eden yerler cok pahali diye (cindeyiz sonucta) benim yemeklerimi begeniyo diye evde kalalim istiyo. ayda 1 kere disarda yiyoruz. haftasonuda yorgun degilse 1 gun disarda kahve iceriz, market alisverisi yapar doneriz. burada sosyal hayat pek mumkun degil. ne arkadas var ne bisey. Bu arada calisiyorum ben 9-5.30 . 6.30da evdeyim esimde 7.30- 8 evde yemek yeriz, olay burdan sonra basliyor. aslinda bende yogun calisiyorum ofiste arkadaslarimda var. bizim kavgalarimiz ozellikle haftasonlari.
tesekkur ederim, bende hic oyle bir sonumuz olsun istemiyorum. evlilige adapte olamadim hala. flort donemi gibi bekliyorum, esim hep benimle ilgilensin, doyumsuzum ve kaprisim cok biliyorum..
yemek yapmayi cok seviyorum, hergun yapiyorum is cikisi neredeyse, haftasonlari daha degisik tarifler deniyorum.
esim persembe seyahate gidiyor 8 gun sonra gelecek, mesela bu sure baya zor geciyor o geldiginde cok yorgun oluyor bense full enerji, bekliyorum gelsin gezelim konusalim dolasalim.... nasil anlayisli olacagim? sizin beklentileriniz bu kadar degil dimi?
:) evliligin ilk zamanlari ufak seyler hep buyur bizdede boyleydi en azindan zamanla sizde esinizde torpuleneceksiniz.Siz kendinizden baslayin torpulenmeye esiniz birsey yaptimi edecek lafiniz olsuntesekkur ederim yazdiginiz icin diger konumdaki fikirleriniz icinde tesekkur ederim ,uygulamaya calisiyorum.
Valla evli değilim evlenince nasıl olur bilmiyorum ama, şu anda erkek arkadaşıma sizin yaptığınızın yarısını yapsam beni bırakır gider evlenmekten kaçar. Gerçekten sizin için çok üzülüyorum elinizde olmadan yapıyorsunuz. Ama size şu kadarını söyliyim her kadın aynı. Kimisi içindekini bastırmayı başarabiliyor kimisi sizin gibi bastıramıyor. Biraz bununla alakalı. Ama sizinki artık biraz abartıya kaçıyor yemek yemeye önce başlayınca üzülmek falan abartı olmuş artık bu psikolojik soruna giriyor. Ama sizin bu şekilde olmanızın sebebini tamamen yurtdışına taşınıp yeni bi hayata başlamanız olduğunu düşünüyorum. Yani sizin yaşadıklarınız da kolay değil. Hiç bilmediğiniz bi ülkede tek başınıza sadece kocanızla kalıyorsunuz. Ve evlenmeyi öğrenip görebileceğiniz bi örnek yok etrafınızda. Türkiye'de ailelerinizin yanında olsaydınız böyle olacağınıza inanmıyorum ben. Ama sizden rica ediyorum kendinizi tutmayı öğrenin. Öğrenmek zorundasınız aslında başka çareniz yok. Erkekler çok basittir. Akşam eve geldiğinde huzur bulmak ister. Önce yarım saat dizisini mi izlemek istiyor ? Bırakın izlesin. Adamcağız sen izlemek istemezsen bilgisayardan da izlerim demiş. Tek istediği kendisine yarım saat ayırmak kafasını dağıtmak. Bunu çok görmeyin lütfen. Haftasonları da önce konuşun ne yapmak istediğinizi. Plan program yapın. Siz evi temizleyin, o kendisine vakit ayırsın. Kahve içmeye çıkmanıza ya da yemek yemeye gitmenize gerek yok. Yemeği yanınıza alıp çıkın bi parkta oturup yiyin. Çok bir şey değil bu. Ama siz adamın üzerine giderseniz bunu bile yapmak istemeyecektir.
Sevgilipeaceful16 tüm konularını okudum, ve malesef diğer arkadaşların sana yüklenmesine anlam veremedim. Çünkü aslında sorun eşinde, Flört dönemindeyken sen onla beraber yaptığın şeylerden zevk aldığın için onunla evlenme kararı aldın, ama aynı eve girince senden beklentisi, ev işleri, temizlik,yemek,bulaşık ve yatak olmaya başladı, ve bu seni herşeyden soğuttu. Diğer konularında cinsel isteksizliğin olduğundan bahsetmişsin. Adamla evlenip farklı bir ülkeye gitmişsin. Ve tamamen hayalinden farklı bir hayat yaşıyorsun. Herşeye yetmeye çalışıyorsun karşılığında yardım ve takdir görmüyorsun. Oysa sen pespembe bi hayat hayal etmiştin , eşinle birbirinizi anladığınız, beraber bolca vakit geçirdiğiniz , beraber yemek hazırlayıp yediğiniz, sonra uzun uzun sohbet ettiğiniz vs.
Uzun süre ayrı kaldıktan sonra gelen eşinin yorgun dahi olsa hobileri yerine seni özlediğini hissetmek istiyorsun.Bunu senin dizine yatıp sadece konuşarak ya da seni dinleyerek bile yapabilir ama başka şeyler yapıyor. Ya da sen beraber yemek yemek için o kadar uğraşıyorsun yemek yapıyorsun ve sen daha oturmadan yemeğe başlıyor ve muhtemelen sen daha yeni başlamışken bitirip kalkıp maç falan izlemeye gidiyor. Oysa sen beraber yemek yeme hayali kurarak özenle sofra hazırladın ama hayallerin yine suya düştü. Ve suratın asıldı, Kim hayal kırıklığına uğradığında suratı asılmaz ki. Sonra da senin suratından şikayet ediyor ama neden mutsuz ediyorum bu kadını diye düşünüp bunu algılamıyor bile.O senle konuşmak istediğinde senin güler yüzle karşılamanı beklerken, senin beklentilerini karşılamak zorunda olduğunu düşünmüyor bile.
Çözümü sorarsan bilmiyorum. Henüz ciddi kavgalar kısmına gelmedik ama 8 aydır benzeri şeyleri yaşıyorum. Sorun eşinde diyorum ama belkide sadece biz iflah olmaz birer romantiğiz ve romantizm tek başına yaşanmıyor. Sana yüklenen diğerleri ya bizim bilmediğimiz şeyler biliyor, ya da beklentileri hiç bu kadar yüksek olmadı, ya da bizim eşlerimiz kendiniz olduğundan farklı göstermiş odunlar.
evet elimde olmadan yapiyorum ve icimde tutamiyorum iste, belki herkes bozuluyor ama belli etmiyor soylemiyor surat asmiyor. evet burada esimden baska kimse yok herseyi ondan bekliyorum ..
aynen tek amaci huzur bulmak evde yemegini yesin tv izlesin benle sohbet etsin vs boyle, bende birlikte degisik bisi yapalim, disari cikalim konusalim edelim istiyorum, olmayinca suratim dusuyo bana yine lanetlendin zehir akitiyosun diyo boyle basliyo tartismalarimiz. haftasonlari cts gunu kursu var oglen 1e kadar sonra dolasiyoruz cogunlukla magazalara bakiyoruz market alisverisi yapiyoruz geliyoruz bu seyahatinden sonra sozu var mangal yapcaz piknik yapcaz disarda :)
diyorki bu kadar yonlendirme beni ben istemiyormusum gibi, bende istiyorum bazen cok yorgun oluyorum isim cok yogun diyo. normal evlilikler nasil bilmiyorum bu dediginiz cok dogru onumde pek bi ornek yok annemle babam iyi anlasirlar, ama 30 senelik evliler yani kendimle kiyaslayamamki. yani herkesin evinde boyle mi yemek yenir, adam tv karsisinda biraz vakit gecirir sonra cay kahve muhabbet sonra yat uyu. yani oyle surekli ilgi beklemem erkeklerin yapisina da ters galiba. veya iste yemek gelmis beni beklemeden baslamasi kendimi garson gibi hissetmistim ilk basta baya buyuk kavga cikardim bu yuzden. simdi yiyo yemiyomus gibi davraniyo :) burada disarda yemek guzel degil esim cikmak istemiyo ayda 1 maksimum 2 kere gideriz hem pahali hem kotu.... e bende her gun yemek yapiyorum o yuzden, cok sevmeme ragmen bazen disarda sosyal bi ortamda olalim onume gelsin keyfime bakim istiyorum..
suratimin dustugunu gordu bide dedim zaten hani birlikte bisey izlicektik diye oda aciklama yapti da sonra devam edince kavgaya dondu olay. sanirim kendi kendime vakit geciremiyorum esimle olsak daha eglenceli guzel oluyo, bide evliyiz diye hep biseyleri beraber yapmaliyiz dusuncesi var bende.Olayları gereksiz uzatan ve naz kapris yapanlardan ben de hoşlanmam hep bir kurban rolü
Madem canin sıkkın git baska bir odaya sen dizini izle ben de uzanayim biraz de gec
Hani adam açıklama yapmasa odun diyeceğim de sana tek tek güzel açıklama yapmış
Esini ozlemissin anladım da dipdibe olmak zorunda değilsiniz es de olsa o bir birey ve kendine ait de bir alani olmali
:) evliligin ilk zamanlari ufak seyler hep buyur bizdede boyleydi en azindan zamanla sizde esinizde torpuleneceksiniz.Siz kendinizden baslayin torpulenmeye esiniz birsey yaptimi edecek lafiniz olsun
Film acsada surat asardiniz cunku sizin gibi arkadasim var esi hep numaradan yemeklerde iste bikti cocuk :)
Yemek olayina bende bozulurdum birlikte baslamaya yemek bitsede karsimdakine eslik etmeye onem veririm neyseki bizdede bu problem asildi
Cok abartili yada sizi rahatsiz edecek aktiviteler degil bunlar sizinde takildiginiz facebook burasi falan var o sirada sizde onlara bakin inanin bende cok onem veririm hic sohbet etmeden sadece kendimle kalmaya.
Kesinlikle psikoloğa gitmelisiniz ben davranışlarını normal görmedim.aşırı ben takıntıniz var.adama biraz alan tanıyın.suratınızi o yokken asin.yazık etmeyin evliliğinize.malesef erkekler daha tahammülsuz adamın sevgisi de bitmeden önlem alın
Yok yanlış anladınız dışarıda yemek konusunu. Piknik gibi düşünün. Siz yemeği yapın, koyun kaplara, çıkın dışarda yiyin. Lütfen eşinizi de anlayın biraz anladığım kadarıyla çok yoğun çalışıyor ve sakin kalabildiği tek yer evi. Ama siz surat yaptığınızda da onun için cehenneme dönüyor. Tabi ki anlatış şekli, tavrı hoş değil. Sizin de haklı olduğunuz noktalar var. Ama evlilik bu. Orta yolu bulmak zorundasınız. Kavga etmeden konuşmayı öğrenmeniz gerekiyor eşinizin de sizin de. Sizin en önemlisi surat asmamayı öğrenmeniz gerekiyor ki bu en zoru. Bende elimde olmadan suratımı asarım mesela ve gerçekten bu huyumdan nefret ediyorum. Fark ettiğim zaman kendime çok kızıyorum niye böyle yapıyorum diye. Benim erkek arkadaşım da çok öküzdür mesela. Siz flört döneminizde yaşamışsınız en azından. Benimki mesela 1.5 senedir hiçbir zaman plan yapıp da şunu bunu yapalım dememiştir. Ben zorla çıkartırım dışarıya. Değişik şeyler yapmak isterim, o istemez. Bilmiyorum bu erkekler gerçekten çok zor. Alttan almamız gerekiyor büyümelerini beklememiz gerekiyor. Biraz anlayışlı olursanız her şey daha güzel olacak bence. Kendinize hakim olmayı öğrenmek zorundasınız evliliğiniz devam etsin istiyorsanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?