Yine kavga ettik :(

aynen soylediklerinin hepsi dogru.
cok ofkeleniyor usteledikce kavga cikardikca, surekli aradikca nefret ediyor benden aklina geliyor onceki kavgalarimiz her seferinde yaptiklarim nefretle konusuyo bana agzina geleni soyluyo. sonra susarsam kendine geliyor siniri geciyor bu sefer sevdigini anliyor uzuluyo barisiyoruz.. ama bu boyle cok uzun zamanlar gitmez o kadar dolu ki bizim bardagimiz biraz bosalmadan her ettigimiz ufak kavga bitirebilir ne kadar sevsekte cok iyi biliyorum. evet farkindayim terapi almam gerekiyor cunku ne yapacagimi biliyorum ama sinirlenme aninda veya beni umursamadigini hissettigim anda oyle bi kilit nokta var iste o zaman tutamiyorum kendimi sacmaliyorum.. terapiye baslicam bu hafta/ haftaya en yakin surede.
bu aksam esime de anlaticam umarim pozitif yaklasir destekler beni..

merhaba tekrar,

biraz once esimle konustum aradim, telefonda anlattim terapi almayi dusunuyorum daha mutlu huzurlu olmamiz icin cozebilmem icin dedim. o da etrafimizda bir suru psikologa giden insan var hangisinin iyilestigini gordun, daha cok dibe cekiyor sorguladikca sorguluyosun ilaca falan baslatiyorlar , aklin var kendine mukayyet ol soz gecir kendine bu kadar zormu, yapman gereken herseyi biliyorsun sana ekstra birsey soylemeyecek dedi.
bende evet biliyorum ama uygulamada sorunum var iste bana destek olsa yardim etse dedim, o da ben olumsuz dusunuyorum bunun icin senin daha fazla sorgulayacagini iyice kendine donup kendini yiyecegini sonra da beni yiyecegini dusunuyorum , ben daha fazlasini istemiyorum gercekten bu benim icin limit dedi. bende daha kotu olmak icin degil daha iyi olmak icin istiyorum dedim. kendin aklin var herseyin var kendine mukayyet ol , birsey yapmadan oncede dusun yeterli. psikolog vs karistirip daha cok aklini bulandirma diyo. benden habersiz de gitmezsin heralde dedi. bende ben dusunucem tekrar eger cikmazsaydam yapamiyosam soylicem sana gitmek icin dedim.
oyle yani kafami bulandirdi gercekten iyice delirip kotuye gitmesin isler? bide eski kafali erkek iste anlamiyo diyoki benim hic sevmedigim konular aklin yokmu ilacta kullanmicagina gore niye gidip konusmak istiyorsun diyo. anlamiyo yani antipatik bu konulara. daha once ikimiz birlikte terapiste gitmistik burda yeni evliyken 4 seans gittik, diyoki bi faydasini gordunmu hayir, hatta daha cok kavga eder olduk sorgular olduk. dedim belki basta kotulesip sonra iyilesiyordur, neyse sonuca varamadik hic olumlu bakmadi.
sonra ben dedimki, sen ne dusunuyosun, dun senin icin ne degisti bi anda konusmaya basladin? dediki sence? dedim ben senden duymak istiyorum nedir dusuncen, dediki sen ne dusundun bi soylesene, bende dedim zamanla ofken gecti vazgectin bence, oda dediki hic ilgisi yok sadece seni sevdigim icin dedi. ofken sinirim gecmedi o orada ayri bir yerde duruyor. sadece seni sevdigim icin bu dusunceden vazgeciyorum ama ucurumun kenarinda gibiyiz dedi. toparla kendini ne kadar sevsemde cok sinirdayiz dedi.

en populer konuya cvp yaziim yine sabah sabah herkesten once
ben esinin olumsuz yaklasacagını tahmin etmiştim zaten o yuzden psikolog konusuna yorum yapmadım...Sen kendin için konusacaktın psikologla ama hemen soyledin eşine o da hem maddiyatı hem de senin kafanın daha da bulanacagını dusunerek hayır dedi..

kafandaki herseyi hemen esine soylersen olmaz kendi basına da yapabilirsin bazı seyleri hem online dusunmuyor muydun zaten terapiyi...esine soylerek hem hata bende yi kabul etmiş oldun hem de bidahaki tartısmada sucun sende olacagını... ve bunu koz olarak kullanacaktır iyice havaya girecek bundan sonra sen psikologa bile gidecektin unuttun mu diyecek kendi hatalı oldugu yerde bile

Bence de maddiyattan dolayi istememistir.
Bi de sen gercekten kendini durduramiyosun tamam sonucta arayabilirsin ama bu kadar sorun yasiyoken esin bundan dolayi cinnet geciriyosa seni kiracak uzecek laflar edip is bosanmaya geliyosa onu aramaman lazim di artik.en azindan senin onu aramanin bu kadar sorun yaratcak bisey olmadigi anlayyana kadar aramasaydin keske.sen de onu aramadan durmayi ogrenirdin:)
Calisiyosun sonucta aranizda maddi bi plan yoksa parasini sen oduyeceksin haberi olmasa da iyi olurdu.

erkencisin ? :)
bende tahmin ediyodum cok olumlu yaklasmayacagini. diyorki hatalarini biliyorsun baskalarina yikma cozumu sende gitsende ayni seyler soylenecek , kendi kendine cozebilirsin bu yaptigin kolaya kacmak ve durumdan kacmak diyo, cozmeye calismiyosun dedi.

sonra bende tekrar anlattim falan dedim belki seninde gitmen gerekecek ben duzelsemde senin bu ofke kontrol sorunun, agir kirici konusman gecmezse senin de gitmen lazim dedim. o da ben kendimi kontrol ederim, hele sen bunlari yapmasan hic bir sorunumuz kalmaz ve oyle bi problem kalmaz.

onuda dusunmustur bisey demedi. parasini ben odeyebilirim tabiki gizli tutmak istemedim bide bir adimdi bence ama esim bunu ciddiye almamak olarak algiladi, sorunun kaynagi sensin duzeltecek sensin baskalarina yikma bahane bulmak bu diyo yapacagin cok basit diyo. sizde oyle diyosunuz biliyorum.
arama icinde bugunku aramadan mi bahsediyosun? cidden bisey var anlatayim diye aradim.. bi daha aramam :)

eşin ne kadar olgun bir insan ya. gerçekten başkası olsa çoktan boşanmıştınız ya da evi terk etmişti böyle insanlar da var. psikolog konusunda üstüne gitme haklı ya da haksız farketmez sonuçta tartışmanızın sebebi senin üstüne gitmen, o yüzden onun dediğine git biraz.
para vermemek için söylediğnii de zannetmiyorum öyle basit bir insan değil eşin. gerçekten faydası olmayacağına inanıyor. birçok yönden benim eşime çok benziyor. ayrıca aklına mukayyet olabilirsin derken haklı bence , senin sorunun sizin evliliğinizde hiçbir sorunun olmaması. eşin iyi, para derdi yok, kayınvalide akraba sorunu derdi yok, birçok insan evliliklerinde bu tür sorunlarla baş etmeye çalışıyor ve alttan almayı öğreniyor mecburen hiç de psikoloğa gitmiyorlar. sen sadece bir eş idare etmeyi öğrenemedin.

evet erkenciyim 7.30 da işyerinde oldugum içindir
yorulmadın mı artık sen
ben bile yoruldum burda
en guzel yapacagın sey sessiz sakin olmak
aslında hiçbi sorunun yok ne kv ne cocuk ne akraba
sadece hiçbişi yapmadan dursan bile huzur olucak
bu konu yordu beni ya

askiya aldim psikolog isini.. para vermemek icin degildir de ise yarayacagini dusunmuyor o yuzden bosa para vermis oluruz diye mantigi olabilir. yani para derdi cok yok ama borc oduyoruz evlendigimizden beri kafamiza gore hareket edemiyoruz, gezme tozma es dost derdi var cok bisey yapmiyoruz ben gezmek istiyorum cikalim dolasalim bisiler yapalim zorla bi zahmet oluyo, disarda yemekleri sevmiyo veya durumumuz cok musait olmadigi icin sevdigimiz yerlerde pahali oldugu icin gidemiyoruz. kisaca basbasa dipdibe kaliyoruz.
dogrusun, haklisin, birsuru sorunu olan kadin var psikologa gitmeden halletmek durumundalar, cok sukur baska derdimiz yok ama ogrenebilmeliyim idare etmeyi artik..
ucurumun kenarindasin artik fazla tahammulum kalmadi diyo.

ucurumun kenarındasın fazla tahammülüm kalmadı dedi öyle mi...

Tek hatalı sensin yani
Bu kadar da ezdirme kendini
Dugun bile yapamamış biri olarak ve cıkıslarıyla kendisi de hint kuması değil bence kimse değil...
O tahammul etmeye calışıo sen de kendini duzeltip evliliği kurtarmaya..iş buna dönmüş...böyle hiçbişey düzelmez..Sinir oldum bak bu lafa cok geri cek artık kendini bu kadar ezik olma...
Bu kadar tahammulu yoksa cek git turkiye ye kalsın yalnız madem
ay gıcık oldum

tek ben degilimde benim yuzumden cikiyor kavga gurultu o da beni sucluyor. yine ayni seyi soyledi sen yaparsan benimde icimde sinir ofke kalmaz suanda icim agzina kadar dolu katlanacak yerim kalmadi dedi.. seni sevdigim icin vazgeciyorum soylediklerimden ama yerim kalmadi daha fazlasini alacak dedi.
hep kavga hep bi zorlama usteleme yaptigim icin hakli ne diyebilirimki ..

haftasonları genelde giremiyorum peace, şimdi sabah işe geldim fırsat buldukça okudum konunun tamamını.
direk "bu sefer de yırtmış peace, bakalım bi sonrakinde neler olacak" diye düşündüm konunun sonuna geldiğimde. eğer aynı şekilde üstüne gitmeye devam edersen artık adamın sevgisini kullanıyor olacaksın. ve geri dönüşü olmayacak. yoksa her insan kavga eder, herkes hata yapar, tabiki eşin de sütten çıkma ak kaşık değil ama senin hataların o kadar çoğalmış ve üst üste gelmiş ki artık tahammül durumu kalmadı, hatta burda çoğumuzda bile tahammül kalmadı eşini düşünemiyorum.
tek bir çözümün var, susmayı öğrenmek zorundasın. defalarca aramamayı, üstüne gitmemeyi, konuşma diyorsa konuşmamayı öğrenmek zorundasın. yoksa birgün o uçak biletini alır ve sen ne yaparsan yap o uçağa bindirir seni.

her yeni evli borç öder bu çok büyük bir sorun değil. sevdiğiniz yerler illa pahalı yerler mi olmak zorunda, ben de eşimle zor zamanlar geçiriyorum ama canımız dışarı çıkmak istediğinde burger king e bile gidip mutlu oluyoruz çocuklar gibi. veya evde yiyoruz dışarda 5 tl ye bir çay içiyoruz. avm geziyoruz bedava:) sosyalleşmek istedikten sonra para çok önemli değil
evet kendini düzelt eşinin kıymetini bil. adam sana dert anlatmak istesin, senin derdini dinlemesin. huzur bozan değil huzur veren ol. evlilikte en önemlisi bu sevgi aşk vs bir yere kadar.
adam tamam aşkım boşver deyince üstüne gitme herşeyi sürekli sürekli üst üste sorma sırf haklı çıkmak için sırf kendi egolarını tatmin etmek için.

Son düzenleme:

surekli aynı seyleri soyluyorsun
beni sucladı ben de evet ustune gittim yapmasam duzelir
sonra yine geliosun ustune gittim 1 saat konustum diosun
Ne diim...Ben yoruldum burda eşin mahvolmustur yine sabırlıymış

yani bir de adamı 20 defa neden arıyorsun valla eşime öyle bişey yapsam inadına bir daha asla telefonuma cevap vermez seninki gene iyi her seferinde gördüğünde cevaplıyor ve toplantım vardı rezil oluyorum diye açıklama yapıyor. sizinki evlilik değil sanki o sana hesap veren çocuk gibi.

tahmin ettim yoksa yazardin. biktiniz valla benden biliyorum. insallah bi sonraki diye birsey olmaz, en azindan sebepli bir tartisma olur.. tahammul falan kalmadi sevdigi icin bekliyor.
olucak insallah, olmak zorunda, daha fazla kavgaya yer kalmadi iliskimizde. psikologa da gerek yok kendin yapabilirsin diyor.

bizim bıkmamız önemli değil ki, sorun senin bıkmış olmana rağmen hala tutamıyorum kendimi demen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…