anladığım kadarıyla kaynananın tedaviden haberi yokmuş,sordukça geçiştirdiğin için bilinçli yapmadığınızı düşünmüştür.ne bilsin senin bebek hassasiyetini.tedavi gördüğünüzü bilerek söylese haklısınız diyeceğim,hem saklıyorsunuz hem de düşünceli olmasını bekliyorsunuz
ben kaynana değilim,nasip olursa ileride inşallah olacağım.iyimi olurum kötü mü olurum onuda bilemem ama inşallah iyi oluruz diye dua ediyorum.ayrıca tedaviden haberi yok diye sen yazmışsın,bende ona göre yorum yaptımtedavi olduğumu bal gibi biliyoda bilmezlikten geliyo, çünkü görümcemle konuşuyoyorum bu konuyu, görümcem çok iyidir sağolsun hep destek olur bana o kendisi söyledi anneme söyledim oda biliyo diye bende iyi yapmışsın demiştim görümceme biliyo yani ama işgüzarlık yapıyo aklınca bebek isterim diyo sanki benim elimdeymiş gibi.. sizide anlıyorum sanırım kayınvalide adayısınız ama bende aman kötü olayım geçinmeyeyim düşman olayım demiyorum anlayışlı insan olsa el üstünde tutarım,ben onun bütün saygısızlıklarına rağmen kendisine asla saygısızlık yapmadım yapmamda eşimin hatırına yoksa kimselere bu kadar dayanılmaz yani.. malesef herkes sizin gibi iyi kaynana olamıyo
mrb. daha öncede yazmıştım kaynana kabusunu.. yine sinirlerimi alt üst etmeyi başardı, nefret ediyorum ondan evlendiğimden beri sinir, stres bıktım artık kimseyede anlatamıyorum.. oysa eskiden ne kadar sakin ne kadar olumlu bakardım herşeye ama bu kadın beni sinir hastası etti, çıldırttı. En son çıldırttığı konuda bebek yüzünden ben 1 senedir istiyorum, tedavi oluyorum ama bebeğim olmuyo vardır vakti zamanı deyip dua ediyorum ama kaynana sürekli soruyo ne zaman olucak ne zaman olucak bende hayırlısı Allah istediği zaman olur elbet diyorum, o da bana Allah ne karışcakmış diyo (tövbe, haşa, kadın inançsız din iman yok zaten o ayrı tabi beni ilgilendirmez ben anlatmaya çalışsamda benle inanç konusunda dalga geçtiği için artık vazgeçtim ) neyse bi kaç gün önce yine konuştuk ben daha önce tedavi olduğumu söylememiştim ona, bu yine bebek yokmu dedi bende yok dedim isterim ben dedi, bende bende istiyorum ama olmuyo sorma artık bebek bana dedim (zaten olmuyo diye canımda sıkılıyo ama hayırlısı diyorum) buda bana tabi olmaz önceleri korundun şimdide olmuyo olmaz tabi, ben sana hemen yap demiştim yapmadın olmuyo işte dedi bende o beni ilgilendirir dedim kapadım telefonu, sinirlendim tabi sonra eşim sordu ne oldu diye bende söyledim annesinin söylediklerini, zaten bebek konusunda hassasım o da üstüme geliyo dedim, eşimde sakin sakin boşver takma söylenenleri sıkma canını dedi o kadar zaten onun annesi konusundaki duyarsızlığı sessiz kalışıda ayrı bir sinir durum, biraz haddini bilse densiz densiz konuşmayacak yani kadın ama nerdee.. Benim sinirimden migrenim azdı baş ağrısı, bişey yapamama hırsı berbat etti bütün hafta sonumu zaten çalışıyorum bi hafta sonum var dinlendiğim onuda bu kadın sayesinde zehir gibi geçirdim, ağzının payını versemde anlamıyo bişey yokmuş gibi davranıyo yüzsüz canımı çok yakıyo nefret ediyorum, tiksiniyorum ondan.. bıktım artık kadının densizliğinden ne yapsamda aldırmasam söylediklerine ne desemde boşversem gülüp geçsem bilemedim...
Önce yerden göğe haklısın diyeyim. Bebek için yanıp tutuşmadan bebeğine kavuşanlar senin hassasiyeti anlayamaz. Öncelikle hatan kayınvalidene bunu konuyu söylemek olmuş "tedavideyim yada tedavi oluyorum" ne gerek vardı böyle birşeye.
Keşke "bizde düşünüyoruz kısmet" deyip geçiştirseydin. Eğer art niyetliyse her hangibir anda (sinirlendiği) seni bu konuyla vurabilir.
Sadece kayınvalideye değil kimseye söyleme, aklı verenleri geçiştir düşünüyoruz, çokta acelemiz yok de. Unutmaki sonrasında gelecek her soru canını yakar.
ben kaynana değilim,nasip olursa ileride inşallah olacağım.iyimi olurum kötü mü olurum onuda bilemem ama inşallah iyi oluruz diye dua ediyorum.ayrıca tedaviden haberi yok diye sen yazmışsın,bende ona göre yorum yaptım
canım sıkma canını ilaç tedavisimi görüyorsun..?
bende tam 1 senelik evliyken kayınvalidem yeğeninin yanında bak bi doktor buldum çok iyi felan demişti ki zaten vardı bi doktorum anne var zaten benim doktorum dedim, olsun sen yinede bi git felan diye ısrar etti benimde canım sıkıldı..
o arada yeğeni markete gitti çok dolmuştum başladım ağlamaya niye üstüme geliyosun anne dedim başkalarının yanında bi daha lütfen bişey deme bebekle ilgili dedim artık hiç birşey demiyor sormuyo bile.
ben zaten evlendiğimden beri kısmet Allah verirse olur diyorum ama artık o kadar sıktıki tedavi olduğumu kendim söyleme gereği duydum, üstelik daha önceden görümcemle dertleştiğim için bu konuyo, o da annesinin sorup durduğunu görünce söylemiş yapma o tedavi oluyo diye ona rağmen hala böyle yapınca bende kendim söylemek zorunda kaldım..
çok canını sıkarsa vazgeçtik çocuk mocuk yapmayacağız de...
Bu ne ya herkesin çocuğu sadece kendini ilgilendirir. Yo öyle babaanne olmak hakkı, anneanne olmak hakkı muhabbeti. O çocuk istemiş, yapmış mı yapmış. Bitmiş gitmiş sırayı savmış.
Kimse çocuğunu anası babası sevsin diye yapmıyor, herkes çocuğunu kendi istiyor diye yapıyor.
kayınvalidene söylesen bir dert söylemesen bir dert
sonuçta söylesende söylemesende senin hassas olduğun belli
ben size demiştim korunduğun için olmuyor demek ne demek
zaten üzülüyorsun,bir söylenir iki söylenir.sende insansın
ona alınma buna alınma insanlar da az dikkat etse ne olur
dilin kemiği yok malesef
adı üstünde kaynana işte. şeydacım hiç takma kafana o söylediğinde tamam olur yaparız hıı hıı tamam diyip geçiştir. ay bende istiyorum olmuyorda diye kesinlikle açıklamalara girme bence nasılsa anlamıyor.çocuğu olmuyor diye laf çıkartmasında. inançlısın geceleri kalkıp namaz kılıp dua etmeni tavsiye edebilirim aslında dua yönünden yapılacak çok şey var. duadan önce sadaka ver herzaman. birde soğan suyunu denesene
benim kaynanamda 3 aylık evliyken tedavi gör dedi çocuk olmuyor dedine olduğumu şaşırdım ozaman manyamış ayol bunlar.
dualara hep bakıyorum canım çok sağol, Allah hepimize hayırlısını versin inşallah, sanırım senin bebeğin yolda sağlıkla kucağına alırsın inşallah..
yok canım benim 5 aylık oğlum var o zaman bende 6 ay korundum sonra hemen hamile kaldım birde bu benim ikinci evliliğim ve ikinci çocuğum. kadın çocuğum varken bunu söyledi yani. seninde imtihanın bu demekki olacağı varsada o kadının yaptığı stres yüzünden olmuyordur heralde
Ben olsam oğlunu suçlardım:"Anne bizde istiyoruz ama oğlunun sperm sayısı düşükmüş,onun için biraz uzun sürecek"derdim.Oğlunda sorun olduğunu düşünen bir kayınvalide asla bu konuyu açamazdı.Eşimede annesinin üzerime gelmesini engellemek için bunu söyledimi ve beni desteklemesini istediğimi söylerdim ki telefonu kayınvalidenin yüzüne kapatmış olmana rağmen boşver aldırma diyen bir eş bunu da birşey demezdi.
süt hormonum yüksekti onun için ilaç kullandım sonra yumurta büyütmek için çatlatmak için kaç ay kullandım onlardan ama henüz bi sonuç yok bakalım hayırlısı ne diyelim, benim kaynanam ısıtıp ısıtıp önüme sürüyo bu konuyu tedavi olduğumu bilmesede söylememesi gerekiyo ben bebek istemiyosam benim hayatım saygı göstermeli ama anlamıyo işte sadece o istiyo diyede bebek yapamam zaten, ama istediğim halde olmuyo işte.. ne diyelim ikimiz içinde hayırlısı olsun inşallah canım en kısa zamanda kovuşuruz inşallah bebeklerimize
bu boşboğazlıklar hepimizin yaşadığı şeyler
abarttıkça abartmış, yok yere kendi canınızı sıkmışsınız
ben de otursam, sizinkinden kat be kat fazlasını yazabilirim kayınvalidemin can sıkıcı sözlerinden
ama kayınvalidemin suratına tel. kapatma saygısızlığını asla yapamam
ne olursa olsun, sizden yaşça büyük bir kadın
sizin gibi birine tekrardan birşey yokmuş gibi davranıyorsa, yüzsüzlüğünden değil, iyi niyetindendir..
ben olsam, tel.i suratıma kapatan gelinin suratına bakmam..
suratına telefonu kapatmamış, nereden çıkardınız söyler misiniz? kapattım deyince suratına kapattım anlamına mı geliyor?
boşboğazlık bişey göremedim boşboğaz biri varsa oda sizsiniz bu saçma yorumlarla. demekki kaynanası canını sıkmış sinirle yazmış o işaretlediğiniz yerleri. yaşamadan bilemezsin!
yorumlarını daha düzgün yap lütfen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?