Yine kizkardesim. Lütfen ama lütfen bakın :(

kardesinin suçu yok. tecavüze uğramış. Psikolojik desteğe ihtiyacı var. destek alsın. o pislikle evlenmesin.

aile yapınız nedeniyle evlenmek istiyor. yanlış yaptığı. hani sevse aşık olsa kendi isteği ile birlikte olsa neyse... ama yok öyle birşey.

okulu bitince çekip alın onu oradan m senin yaşadığın yerde iş baksın. tedavi olsun

Zaten bu iste bisey vardi.
O kadar dil doktuk ama su an tam olarak anladik iremin derdini.
Evlenmesin sakin ama sakin o cocukla.
Ben olsam bende burda kardesime diktiririz derdim dogruya dogru.
Cunku dediginiz gibi erkekler bunu onemsiyor. " tecavuze ugradim' dersek bile kurtarmiyor bizi erkegin gozunde.

Merhaba bu tip konularla sıkça karşılaşıyorum çok üzülüyorum kardeşimizle dayanışma içinde olun gece bile olsa atak anlarında sizi aramasını söyleyin dünyada bu durumu yaşayan o değil ama önünde uzun bir hayat var evlenmesin asla işte o zaman canlı intihar etmiş olur üni bitir tayinin çıksın uzaklaşırsın her acı zamana ihtiyaç duyuyor tabiki geçecek filan de kimseye anlatmayın sadece kardeşinizi karalamış olursunuz üstüne katıp anlatırlar duyulsa bile siz yalanlayın kardeşimin öyle biriyle işi olmaz diye Allah yardımcınız olsun dua edecem

Ayrıca tut ki çocuk evliliğe hazır ki senle evleneyim düzelecem kendimi affettirmek istiyorum dedi inanacak mısınız sadece kendinizi kandırırsınız hatanın üstüne çift hata olur aynını başka bi kıza daha yapar yapıyordur da şuan emin olun kardeşinizin hiç bir zaman değeri olmaz çünkü hasta olan o adam off küfretmek istiyorum o adama

Memlekete gittiğimde önce bu çocuğun başka biriyle daha sevgili olduğunu öğrendim. Irem e duyduklarimi anlattimer. Vazgecirmek icin yaptim. Sonra da öbür kızla kardeşim bir düğünde rast geldiler. Aynı masadalardi. Ve çocuk kardesimden öbür kızla self yap at, o benim akrabam bakiim ne giymiş diye mesaj atmış. (Gerçekten akrabasi) bunun uzerine kardeşim kıza anlatmış. Bak biz bunla sevgiliyiz diye. Lavaboya bi gittim ikisi de ağlıyordu. Obur kız da lise son sınıf. Allahım cildirmamak için zor tuttum kendimi. İrem herşeyle yuzlestirdi adamı. Kiz sevgiliyiz diyo.Adam kabul etmiyo.akrabam o benim.kendi kendine gelin güvey oluyo demiş. Her şey ortada. Daha ne olsun ki..

Kardeşiniz korkunç bir psikoloji içinde haklı olarak.ne bekliyorsunuz ikinci kez intihar edip yaşamını sonlandırmasını mı?
Lütfen psikolojik destek almasını sağlayın.madem aileniz evlendirecek kadar zalimse,aranızda konuşup o şehirden ayrılıp o sapıktan kurtulmasını sağlayın...

Bence şu an için o adamın yaptığı şerefsizliğe değil kardeşinize odaklanın. Onun acilen bir psikiyatrist görmesi gerek..
Bir süre belki sakinlestici ilaçlar ve terapi gibi yöntemlerle kendini toparlayabilir
Kendini mantıklı düşünecek duruma geldiği ve iyi hissettiği zaman ikinci aşamaya geçin ve o şerefsizi mutlaka şikayet edin.onun ceza alması hem o pislik adamın hakkı hemde kardeşiniz kendini hafiflemis hisseder..

Yahu hala ne yüzle evlerine çağırıyor.. Aman diyim irem akıllı olsun bu saatten sonra
Bağ evleri bana hep itici gelmiştir..
Cahilliğinin kurbanı olmuş
Canım senin gibi ablası olduğu için şanslı
Hergün onunla konuş, eski güzel şeylerden anlat mutlu olsun
Yapabileceği sevdiği şeyleri sen hatırlat, ve mutlaka bir psikologla görüştür onu

Onunla evlenirse kardeşinizi intihar etmiş farzedin o zaman..
Ona ömrünün sonuna kadar unutmayacağı bu kötülüğü yapmış olan birine nasıl kocam diyecek nasıl mutlu olacak..
Kardeşiniz duygusal yönden zayıf biri..bu evliliği yaparsa dayanamaz dağa kötü olur
Asla izin vermeyin evlenmesine onunla asla

Kardeşiniz sakın ama sakın tecavüze uğradığı bir pislikle evlenmesin.bu durum temizleceğim derken daha da kirletmektir ruhunu ve bedenini...

Şu an tek amacınız kardeşinizin psikolojisini düzeltmek olsun lütfen. Kendisine tecavüz eden bir hayvan ile evliliği nasıl geçer bir düşünün. Bazı insanlar için kızlık zarı önemli olsa da kardeşinize saygı duyan ve gerçekten seven biri çıkar karşısına ve bu sorun olarak gördüğünüz hiçbir şeyin sorun olmadığını anlarsınız. Şu an evlilik psikolojisini iyice bozup aranızda da uçuruma sebep olur hiç yardımcı olamazsınız. Lütfen sahip çıkın.

hayır önemli olan kendimiz "sapık erkeklerin" nasıl gördüğü önemli değil
kolay kolay hangi erkek kabul eder derken hangi erkeklerden bahsediyosunuz ?

hem nerden bilecek ? bilmesi mi gerek ?

sonraki sevgilisine eski sevgilimle şunları şunları yaptık mı diyecek ?

ben hiç bi sevgilime eski sevgilinle neler yaptın gibi abes bi soru sormadım mesela bana soran da olmadı bi insan niye böyle bi soru sorarki?

Kardeşinizin bu beşerle evlenmesine mutlaka mani olun. Ne yani, tecavüzcüsüyle mi evlenecek? Arkasında olun destek çıkın. Zaman içinde atlatacaktır. Bu psikolojiden çıktıktan sonra kendi vücuduyla ilgili karar almalı.

Burada kardeşinize destek olmak ve evlenmesını engellemek zorundasınız. Sadece zar ıcın evlenılmez ve cana kıyılmaz. Hem zar onemlı degıl demıssınız hem de erkekler onem verıyor dıyorsunuz. Erkeklerın onem vermesı bız kadınları bu kadar bağlayan bir şey mi¿ Hayır zar yuzunden evlenmektense hayatım boyunca bekar kalmayı tercıh ederım. Kardesınıze ne olursa olsun kadının bedenının sorumlugunun kendınde oldugunu anlatın. Zaten basına gelen kotu bır sey kımseye hesap vermek ve bedel odemek zorunda degıl. Erkeklerın ne dusundugunu umursamaması gerektıgını anlatın. Cunku hayat onun hayatı, ınsan dunyaya bır kere gelıyor sacma sapan bır sey yuzunden hayatını mahvetmesın.

Kusura bakmayın ama sizin de babanız ve abinizden farkıniz yok
şimdi de adam evlenmek istemiyor diye derdine dusmussunuz
kardeşinizi alın bir psikoloğa götürün
ne olursa olsun arkanda yim evlenmek zorunda değilsin söyleyin
siz bile yok erkekler buna bakar yok aile duymasın yok dedem kalp krizi geçirir
bir genç kızın hayatı söz konusuyken yemisim dedenin kalbini
eğer böyle davranmaya devam ederseniz o adama mecbursun imasi yaparsaniz o adam o kıza her şeyi yaptırır sonra da kız kendini öldürür

ütopya'da yaşıyorsunuz sanırım. zira biz önemsemiyor, sormuyor, sorgulamıyor olabiliriz, siz de sorgulamayan erkeklere "denk gelmiş" olabilirsiniz; fakat bu ülkede "kızlık zarı" denen ucubik, doğusundan batısına neredeyse her kesimde önemsenen bir şey. ortada tecavüz gibi bir suç var ve farkındaysanız aile arkalarında duramayacağı için mağdur konumda olmalarına rağmen konu sahibi şikayetçi "olamayacaklarından" bahsediyor. suçun üstü örtülmek zorunda bırakılıyor. mağdur, aile tarafından dahi dışlanıyor...

önemli olan elbette bizim ne düşündüğümüz, nasıl mutlu olduğumuz; fakat bu ülkede bizim mutluluğumuz allah kahretsin ki bu tür lanet denklemlerden geçiyor.

Benim evlenmesini istediğimi nereden cikardiniz. Ben tedavi konusunda erkekler bunu onemsiyor dedim. Hala da tedavi olması gerektiğini düşünüyorum. Az önce konuştum. Önünün karanlık olduğunu, onunla kötü bir hayata bile bile evet dememesi gerektiğini belirttim. Okulunu bitirecek çalışacak gezecek. Hayatına bakacak. Ve ben hep destek olacağım. Basından beri karşı çıktığım adamla zar yüzünden bile bile ateşe atamam kardeşimi

o tedaviyi bırakın önce psikolojik tedavi olsun

Kardeşinizle aynı yaştayım, nasıl bu kadar pasif ve önünü göremez hale gelmiş şaşkınım. 16 yaşındaki kız gibi davranıyor, zarı değil psikolojisini düşünün ve psikoloğa götürün onu. Kendine geldiği zaman zar konusunun çok değersiz bir mesele olduğunu anlayacaktır zaten. Tecavüzcüyle bir ömür ne demek ya?

Eksiye falan bakmayin abarti bunlar. Okuyup meslegini eline aldiktan sonra erkekler kardesinizi degil, kardesiniz erkegini secer. Kardeşinizi tecavuzcusune mecbur hissettirmeyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…