- 23 Eylül 2012
- 2.115
- 1.127
- 373
- Konu Sahibi elifsu0225
-
Kesinlikle katılıyorum.abla gerçek destekçi olsa kardeşine olayı bırakmaz ve sahip çıkar.abla sanki komşu gibi ya evlenmesini ya da intihar etmesini bekleyen bir tavır içinde.bizden bir farkınız olsun biz bu kadar çırpınırken...Kusura bakmayın ama sizin de babanız ve abinizden farkıniz yok
şimdi de adam evlenmek istemiyor diye derdine dusmussunuz
kardeşinizi alın bir psikoloğa götürün
ne olursa olsun arkanda yim evlenmek zorunda değilsin söyleyin
siz bile yok erkekler buna bakar yok aile duymasın yok dedem kalp krizi geçirir
bir genç kızın hayatı söz konusuyken yemisim dedenin kalbini
eğer böyle davranmaya devam ederseniz o adama mecbursun imasi yaparsaniz o adam o kıza her şeyi yaptırır sonra da kız kendini öldürür
Evet öyle demedim. Öyle düşünsem de. Bana göre zarın önemi yok. Ama evlenmek isteyen erkekler de bu duruma ok. Mi diyor. Kolay kolay hangi erkek kabul ediyor. Ekşi den bi bakın bu tür erkeklere ne diyorlar kendi aralarında. Önemli olan kadınların bunu nasıl gördüğü değil erkekleri nasıl gördüğü.. kadını bağlayan yani yok zaten.
İntihar konusunda tabi ki destek oldum.bu konuda da oluyorum. Hatta tedavi olmasının karşı tarafı aldatmak olacağıni belirttigimde hangi erkek kabul edecek bunu dedi. O sevgilisi dahi hangi erkek kabul eder seni böyle demiş. Kardeşim senle evlenmek zorunda değilim dediğinde. Yorum yasağı geitrmedim ayrıca. Ben başka bişey sordum.
Zaten bu iste bisey vardi.
O kadar dil doktuk ama su an tam olarak anladik iremin derdini.
Evlenmesin sakin ama sakin o cocukla.
Ben olsam bende burda kardesime diktiririz derdim dogruya dogru.
Cunku dediginiz gibi erkekler bunu onemsiyor. " tecavuze ugradim' dersek bile kurtarmiyor bizi erkegin gozunde.
saldırıya uğrayıp da bilmem kaç bin verip zar diktirceğine adam gibi adam bulsun o zaman ? erkekler için insanın kendinden ödün vermesi saçmaütopya'da yaşıyorsunuz sanırım. zira biz önemsemiyor, sormuyor, sorgulamıyor olabiliriz, siz de sorgulamayan erkeklere "denk gelmiş" olabilirsiniz; fakat bu ülkede "kızlık zarı" denen ucubik, doğusundan batısına neredeyse her kesimde önemsenen bir şey. ortada tecavüz gibi bir suç var ve farkındaysanız aile arkalarında duramayacağı için mağdur konumda olmalarına rağmen konu sahibi şikayetçi "olamayacaklarından" bahsediyor. suçun üstü örtülmek zorunda bırakılıyor. mağdur, aile tarafından dahi dışlanıyor...
önemli olan elbette bizim ne düşündüğümüz, nasıl mutlu olduğumuz; fakat bu ülkede bizim mutluluğumuz allah kahretsin ki bu tür lanet denklemlerden geçiyor.
gerçekten zor bir durum Allah yardımcınız olsun. ama kesinlikle annenize anlatmalısınız çünkü siz ayrı şehirdesiniz en azından kardeşinize anneniz sahip çıkar. ikinci olarakta kardeşiniz keşinlikle psikolojik destek almalı kolay değil yaşadıkları çünküArkadaslar Merhaba. Geçenlerde konu acmistim kardeşim irem bi çocuğu seviyor. Sevgililer. Arada bulusuyorlar diye. En son gorusmemizde forumda yazılanları okuttum. Abla yanlış olduğunu biliyorum ama devam etmek zorundayım dedi. Daha önce de ya onunla Evlenir im ya da hiç evlenmem demişti. Suphelendim daha önce de sormuştum. Tekrar ciddi ciddi sordum aranızda bişey mi geçti ablam niye kendini mecbur hissediyorsun diye. Sonra bana bir çırpıda evet dedi. İnanmak istemedim. Çok detaylı konuşamadik.ev kalabalikti. Bİz de mutfaktaydik. Nasıl yani dedim.ne zaman dedim. Eylülde bi gün intihar etmişti. Bir sürü hap içmiş. Hastaneye götürdük. Yaptığın yanlıştı.ilgilendik. konustuk. ilgisizlikten bunaldim falan.sevgilimle alakası yok demişti.
O gün oldu hersey dedi. Sarhoştu. Bağ evine gittik. Orada zorla oldu dedi. Resmen tecavüz yani. Çok bağırdım.çok ağladım. Ölmek istedim dedi.
Ben Bişey demedim o zaman. Çok uzulmustum. Belli ettim tabi. Bi süre sonra evime gelince aradım. Evlenmek zorunda değilsin. Gerekirse tedavi olursun dedim.
Şimdi burada ne zarmis diye yorum yapmasın lütfen kimse. Burada tonla kadın gereksiz görüyor ama erkekler öyle görmüyor tabi.
Benim asıl danışmak istediğim durum su: irem her gece her gece rüyasında o çocuğun kendisini kaçırıp tecavüz ettiğini goruyormus. Uyumak istemiyorum bu yüzden diyor. Az önce yine baktım. Watsup tan olmek istiyorum anne falan yazmış. Geri dönüşü olmayan bişey yapmasindan korkuyorum. Çocuğun yakın akrabalarindan birisi yakın bir arkadaşım. Anlatsam dedikodu olur, inanmazlar, be belli bunun yaptığı diye iftira atarlar diye korkuyorum. Polise gitse gidilmez. Duyulur.Küçücük bir yerde yaşıyor ailem. Mahvolur herkes. Dedin felç gecirme riski var. Bunları göze alamıyorum ben
Kendim de bi çözüm bulamadım. Biraz uzun oldu. Hakkınızı helal edin.
Ne yapabilirim nasıl yardımcı olabilirim bilmiyorum. Bunu sadece bana anlattı. Kimselere söylemek istemiyor. Daha önce defalarca bağ evinde onların evinde buluştuk elime dahi dokunmadan oturur konusurduk diyo. Sonrasında yine buluştuk diyor. Yine hiç dokunmadan diyor
Ama çocuk sağlam değil kesinlikle. 27 yaşında. Evlilik konusunda zamanı var zamanı var deyip duruyormus suan gorusmuyorlar. En son irem 'evlerine çağırdı. Gitmedim.aynı şey olacak diye korktum' diyor
Nasıl yardımcı olabilirim Kardeşime.suan ayrı ve uzak şehirlerdeyiz. .
İşte bu yüzden allaha havale edip hayatına bakacak. sakın evlenmek zorunda bırakmayın izin vermeyin buna.Unv. Okuyor daha. Memleketimize yakin bjr sehirde. Haziranda mezun olacak inşallah. Yazın yanımda olacak. Şimdi uzagiz maalesef..zaten ailemden erkek kardeşim ve babam duysa götürür oglanın kapısına bırakır. O yapıdalar
Zorla tecavüz ettiğine emin misiniz. Belki kardeşiniz de duygularına yenik düştü birlikte oldular ve şimdi bunu söyleyemiyor. Sadece buda diğer bir ihtimal.Evet öyle demedim. Öyle düşünsem de. Bana göre zarın önemi yok. Ama evlenmek isteyen erkekler de bu duruma ok. Mi diyor. Kolay kolay hangi erkek kabul ediyor. Ekşi den bi bakın bu tür erkeklere ne diyorlar kendi aralarında. Önemli olan kadınların bunu nasıl gördüğü değil erkekleri nasıl gördüğü.. kadını bağlayan yani yok zaten.
İntihar konusunda tabi ki destek oldum.bu konuda da oluyorum. Hatta tedavi olmasının karşı tarafı aldatmak olacağıni belirttigimde hangi erkek kabul edecek bunu dedi. O sevgilisi dahi hangi erkek kabul eder seni böyle demiş. Kardeşim senle evlenmek zorunda değilim dediğinde. Yorum yasağı geitrmedim ayrıca. Ben başka bişey sordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?