yine tatile gidiyorz ve ben ISTEMIYORUMM

ben de olmadım öyle çocuğu bırakıp eğlenen birisi ama oğlum 1 yaşından beri her yaz tatildeyiz

tek doğduğu sene gidemedim

7 yaşındaki koca kız zaten

benimki 5 yaşında iken geçen sene hiç sorun yaşamadık

onun sorumluluğu eşinde olacak

sen tek küçük ile ilgileneceksin

akşam 9 da odaya geldik ne var bunda mesela

zaten çocuk yokken de 10 da geliyorduk

bir gece de oğlum şezlongda yıldızların altında uyudu

sabah zaten erken kalkılıp kahvaltıya kadar deniz sonra kahvaltı

sıcak saatte de oda uyuyan uyur uyumayan kitap okur

öğlen uyuyan çocuk nimet zira sıcakta sıkılmıyor işte tepende bızıklamıyor uyuyor

sonra atıştırmalık ve deniz

dönüşte banyo faslı biraz zor olabilir ama çok ayrıntılı yıkanılmıyor zaten

akşam yemeği yedirilecek uyunacak oldu biti

açıkçası ev daha zor bir de evde yemeği sen yapıyorsun bulaşığı sen yıkıyorsun çamaşır vs yıkıyorsun

tatilde bunları bari yapmıyorsun

bir de kızlar büyümüş neden nöbetleşe yapasınız ki bir şeyleri

hep beraber denize hep beraber yemeğe

kum oynamak isterler biriniz orada takılır biriniz açılır vs

Siz bu kadar gerilirseniz çocuklar da gerilir..
Siz ne kadar rahat olursanız çocuklarınız da o kadar rahat olur..
Çok mu kurallar koyuyorsunuz ya da herşeyin en mükemmelini mi istiyorsunuz bilmiyorum tabi ama eğer öyleyse yapmayın..
Çocuklarınıza çok çok karışmayın..
Onlarla birlikte eğlenin ki eğlenmek nedir öğrensinler..
Negatif bakmaya o kadar alışıksınız ki..
Biraz da iyi yönlerini baksanız da hepiniz mutlu olsanız..
Ben iki küçük çocukla tatil yapabiliyorum..
Aksilikler olumsuzluklar var elbette ki ama biz vaktiğimizi en mutlu nasıl geçiririz ona bakıyorum..
Büyük olanı yüzme kursuna gönderin bir de tavsiye size..
Böylece bir yükünüz daha kalkar ki o artık kendi işini görebilecek yaşta..

beim kızlarım 14 aylık oglum 8 yaşımda 3 cocugum var ama istemiyorsan senin yerine be giderim yavyyummmmmmmm valla tuzla buz ederim akşam keyfini sürerüm cocukllarımı alır akşam felik felik gezerim istemiyorsan bana ver

Ne kadar olumsuz dusunuyorsunuz.
7 yasindakinin niye derdini cekiyorsunuz, o kendi yer icer gezer. Babasiyla takilir.
2 yas da kucuk degil, cok keyif alir tatilden.
Havuz ya da denizee birlikte oynarsiniz.
Yemek dersi yok temizlik derdi yok, keyfini cikaracaginiza su ettiginiz laflara bakin.

valla ben 2 aya kadar 7 yas ve 11 aylık bebegımle gidecegım, sizden daha fena olmam gerekıyor degılmı ? ama aksıne cok mutluyum, buyuk kızımla babası ılgılenır bende ufaklıkla denıze gırerım eglenırız, resımler cekerız dıye cok cok heveslıyım, uyku saatınde en fazla onu odaya cıkarırım falan...yanı tamam kolay degıl ama onların bu zamanlarınında tadını almak lazım, sorunmuş gıbı bakmamak lazım, ustelık sızın kucuk olan 2 yasında denızde veya cocuk havuzunda cok cok eglenebılır...sırf cocuklar ıcın bıle gıdılır...sasırdım ben sıze.. hem gecen defa hastalandı dıye hep olacajk degıl ya...omur gecıyor valla her sanıyesını dolu dolu yasamak gerek dıyorum ben...

Bilmediğim bir konu bu,Allahım kolaylık versin inşallah.
Büyük kızın bu kadar mutsuz ve amaçsız olması ilginç değil mi?
Ben olayım,kardeşim olsun o yaşlarda deniz,güneş,kum,oyun diye deli olurduk.
Şimdi yeğenlerim de aynen Ramazanın geçmesini bekliyorlar dört gözle,tatile gitmek için.
Senin kızında başka bir sorun olmasın?

Bende iki oglumla gidicem Allah kısmet ederse zor olucak biliyorum geçen sene villa kiraladık yemeği fln kendim yaptım orda biraz sıkıntı oldu ama Otel öle değil tabi hayatlarımızı çocuklarımıza göre dizayn etmek zorundayız öbür türlü hersey hem bize hem çocuklara zehir olur

Eşinle anlaş birine o baksın ötekine sen çocuklar açısından da iyi olur sosyallesir madem bu kadar mizmiz

Kizim 18 aylikken gittik ilk tatilimize. Keske daha once gidebilseydik.
Hic yemeyen cocuk orda sorunsuz yedi, gunduz yoruldugu icin cok guzel uyudu.o uyudugu zamanlar ben bahcede kitap okudum. Ogleden sonra gezdik aksam yine misil misil uyudu.
Bir anne icin cocugu uyurken yatip uyuyabilmek bile tatil olmali.
Sizin tatilden beklentiniz clublar falan mi?
Ondan mi bu kadar sorun cikariyorsunuz.
Üzüldüm adiniza, hicbir seyden keyif alamiyorsunuz muhtemelen.

Ben en fazla buyuk kiziniza takildim. Yemek yemez, denize girmez, mizmizlanir demissiniz. Kuzenimde yemek yemezdi, agzina zorla sokarlardi, surekli aglar mizmizlanirdi. Ebeveynleri hassas davrandigi icin kendini prenses sanardi. Okula baslayinca ozellikle lisede o kadar bocaladi ki anlatamam. Mizmizligi yüzünden arkadas edinemedi, hocalar ters davrandiginda okuldan sogudu. Zar zor okuyor. Ailesi disinda kimsenin sevmedigi bir bireye dönüştü. Surekli kizinizi memnun etmeye calisirsaniz ileride tatminsizlik ve catisma yasayacaktir

Allah aşkına dert mi bunlar? Yok mu iki aile tatile gideceğiniz birileri? Yükünüz hafifler.

İkiz çocukları olan arkadaşlarımız var. Hayatımda gördüğüm en aktif çift. Hep anlatırım. Çocuklar 5 aylıkken rock'n coke'a gittiler. 9 aylık hamileyken başka bir festivale gitmişlerdi. Her sene yurt içi yurt dışı tatil yaparlar çocuklarla. Şimdi 7 yaşındalar.

Büyüğü bırakacaksın kids cluba yanına gelmek bile istemeyecek. Küçük zaten ele gelmiş artık. Denize havuza niye sırayla giriyorsunuz anlamadım. Çocukları alıp gireceksiniz. Süreceksin kremlerini, sen şezlongda kitabını okurken onlar sahilde kumla suyla oynayacak. Yemeğe ailece gideceksiniz. Oturtacaksın ufaklığı mama sandalyesine koyacasın önüne bişeyler yiyecek. Bebek değil ki. Büyük zaten kendi yer.

Öğlen uykularını şezlongda geçireceksin. Akşam onlar uyuduktan sonra da bakıcı çağıracaksın bir saatliğine sen keyfine bakacaksın eşinle.

Tatile gidiyorsunuz yahu, azıcık düzenleri bozulsun çocukların da. Korkmayın bişey olmaz.

Canım ben de bu konularda uyuzumdur pimpirik yaparım ben bir kızım var 8 aylık bugün tatilden dönüyoruz ve ben keşke daha uzun olsaydı diyorum gitmemek için çok diretmeme rağmen. Biz anne sütü hiç almıyoruz yanımızda mama beslenme gereçleri temizleyici termos tepsi biberon ve STERİLİZATÖR taşıdık. Buna rağmen hiç sorun olmadı. Otelimiz bebek dostu otel bunun avantajını çok gördük. Öğlen kızımın sebze püresi hazır geliyordu. 16:00 öğününde rahatlıkla yoğurt buldum. Hipp meyve püresi hipp yulaflı pekmez labne peyniri istanbuldan taşıdım. Ne oldu kendim için minimum eşya aldım. Benim kızımda akşam 20:30da yatar gene o saatte yattı sabah erken kalktığımız için biz de dinlendik hiç dert olmadı sabah kahvaltı sonrası denize gittik biraz kumsalda uyuduk öğlen yemeği sonrası odaya geldik kızım uyudu zaten bebek olmasa da ben o sıcakta denize gitmem. Akşamüstü öğünü sonrası gene denize gittik. Uykularımız bozulur diyen ben hiçbirşey olmadı hatta kızım yorgunluktan daha çok uyudu. Tatil bebeklere iyi geliyor algıları açılıyor deniz güneş banyosu bol d vitamini :) kendine güven yapabilirsin hepiniz için iyi gelecek

Valla bu konuda çılgın olucan anacım.Kızım 2 yaşındayken istanbul - mersin arası gittik hemde araba ile.
Çook eğlendik valla.
Şimdi de 3,5 saatlik yola gideceğiz bayram tatilinde inşallah ve üstelik 6 aylıkta hamileyim.Gün sayıyoruz desem yeridir.
Rahat olun,sakin olun tadını çıkarırsınız.

Amaaaan keşke kocamın izni olsa bi 10 gün gidip kredi kartlarını tatil borcuyla doldursam gelip bir sene ödesem razıyım. Ama yok... Tıkılıp kaldık doğunun doğusuna. Azıcık tadını çıkar, eşinle de anlaş çocuk kulübüne kızı gönderirsen gidelim de. O konuda ikna et Allah başka dert vermesin

5 yasindaki kizim ne zaman tatile gidecegimizi sordu, üzülerek bu sene gidemeyecegimizi soyledim ( riskli gebeligimden oturu)
Sen sadece guneslenirsin anne ne guzel d vitamini iste diyor
Biraz rahat birakin kisacasi siz de cocuklarinizi

ya ben sizi konularınızdan tanıyorum yanlış anlamayın ama çok abartıyorsunuz. çocuğu olan kimse mi gitmiyor tatile? bi tek sizin mi iki çocuğunuz var. millet ikiz bebekle gidiyor ya abartmayın.
bi kere artık büyük kız 7 yaşında öğlen uykusu, akşam 9 uykusu filan olmayıversin tatilde. e diğeri de büyümüş. öğlen az uyutun ya da bebek arabasına atın, siz yemek yerken, çay içerken o uyur.
akşam da 9 da uyumayın. yemek anca yenir 9'da. yemeyinizi yiyin, dondurma yedirin yavrulara. küçüğü arabasına koyun, büyük zaten sizinle dolaşır durur.
biraz çocukları hayatınıza uydurun. yaz-kış 9'da mı uyutuyorsunuz, misafir gelmiyor mu, gitmiyor musunuz bir yere? böyle hayat mı geçer?
bi programı olur tabi çocuğun da tatildi, düğündü azıcık şaşar yani ne var bunda?

sen ve senin gbileri anlamıyorum. tatile gider gttik die söyleniyorsun gtmese gtmedik die.... bnmde iki bebeğm var bugn gidelm dese koşa koşa giderm

Sağlık problemim var ..babası denizde eğlenirken sahilde 1yasinda kızımla oyun oynayıp arkasında koşmak için bile olsa tatile gitcez inşallah. .dönüşümlü bakarız ve bebek arabasını da alcam uyusa da orda uyusun gece uykusu bile olsa..rahat olun hatta sukredin sizin yerinize program yapıp araştıran esiniz adına :) Güle eglene gidin.cocuklarla da şimdiden konuşun hep nereye gideceginizle ilgili neler yapacaginizla ilgili. İyi tatiller :)

sen seneyede konu açarsın gibime geliyor hayatım

ben gecen sene ikiz kizlarimla tatile gittim iki yasindalardi cok eglendik.basta korkuyordum rezil olcaz diye ama olmadik.denize beraber girdik.onlar uyuyunca bizde uyuduk otelin bahcesinde cardaklar vardi orda yaşadım hep:)bence 1 yasla 2 yas cok farkli gidilebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…