- 17 Kasım 2016
- 283
- 269
- 23
- 37
- Konu Sahibi uckizanasi
-
ben soyledigim zaman esim bagiriyo haksiz miyim bir degil iki degil bu ne ya ne zaman para gonderse evde huzur kalmiyoBen eşimden para istemeye utanıyorum. Bekarken de babamdan istemeye utanırdım. Simdi eşim askerde de kayınpedere bebege bez al demeye bile utanıyorum.
26 yaşındaki adam nasıl utanmadan dayı bana para yolla diye arayabiliyor hiç mi utanma yok. Hadi anası babası abisi olsa neyse dayı ya bu. Eşinin vermeside çok sinir bozucu. Evde parayla ilgili konuları hiç sevmem.
Eşiniz çok mu düşüncesiz? Gösteriş meraklısı mı? Ailesine çok mu düşkün?(gerci onlardan once sizi dusunmesi lazım)
Kesinlikle verdirmeyin yani konusarak olmuyorsa arkadasların dedigi yolları deneyin. Ama önce sizi dusunmesi gerektigini gosterin. Para kolay kazanılmıyor. Öyle her para gonder diyene gondermeyecek. 3 5 lira için saatlerce ayakta calısıyor insanlar yada sırtında yük tasıyor. Eşiniz memurmuş kendiside ya yazı okuyor ya bilgisayara bakıyordur ne bileyim çok mu kolay kazanıyor.
mesela kaç günde bir ne kadar para istiyor?vallahi biktim yegeninden hicde utanmiyor calistiginada inanmiyorum bixi banka goruyor bir kac gun sonra bende bin lira ver dicrm kardesime lazim hayir derse cildircam derim o kadar biktim ki bu yegeninden anlatamam hirsimdan agliyorum
anneaine soylesem dayisi der cok yuzsuz bunlar arkadaslar ne yapayim ne edeyim telefon acsam butun oklar bana cevrilir evimde huzur kalmadi neymis bunlar sulalece kan emicivalla canım kocanla halledemiyosun konuyu madem yeğeniyle sen konuş ya da laf sok. bu ne rahatlık böyle yaaa...ben olsam aynı şekilde çıldırırdım. ona göndereceği parayı çocuklarına kullnsın. hem ortada büyük haksızlık var. gönderdiği parada çocuklarının rızkı, hakkı var çünkü. çöz bu işi bi şekilde, artık bazen kavga da gerekiyo malesef bişeylerin çözüme kavuşması için. e sen böyle her seferinde sinir krizi geçireceksin zaten
bunlar benim bildigim bilmedigim ne acaba kasimda yollandi simdi ocakta deli olcam yamesela kaç günde bir ne kadar para istiyor?
çok haklıısn dabunlar benim bildigim bilmedigim ne acaba kasimda yollandi simdi ocakta deli olcam ya
oklar sana çevrildiğinde de başın ağrıyacak, e sen sindirilmiş gibi ses çıkarmazsan eşin her para gönderdiğinde de başın ağrıyacak.. iki ucu ... değnek! o zaman kocanın tepesine bineceksin.anneaine soylesem dayisi der cok yuzsuz bunlar arkadaslar ne yapayim ne edeyim telefon acsam butun oklar bana cevrilir evimde huzur kalmadi neymis bunlar sulalece kan emici
waaaw süpersin..oklar sana çevrildiğinde de başın ağrıyacak, e sen sindirilmiş gibi ses çıkarmazsan eşin her para gönderdiğinde de başın ağrıyacak.. iki ucu ... değnek! o zaman kocanın tepesine bineceksin.
Ben benzeri bir konuda yaptım bunu. baktım eşim geri adım atmıyor, aldım kızımı ben biraz kafa dinlicem dedim, annemin yanına yazlığa gittim. 2 ay telefonlarına bile cvp vermedim tepkimi taze tuttum. canım yanmadı mı, yandı.. ama başka türlü beni anlaması olanaksız. ona huzur olmayınca, bizi kaybedince neler yaşayacağını göstermek istedim. Anladı da çok şükür. Erkekler bazı şeyleri gerçekten konuşarak anlamıyo. canları acımadan bişeylerin farkına varamıyo. önceden artan parayı babası istiyo diye (tamamen keyfi) göndermek isterdi. o benim babam derdi. ama şimdi kızı için birikim yapıyor elinde kalanı. ve çok sıkıntıya da düşse o paraya dokunmuyor. Çünkü evladına karşı taşıdığı sorumluluğun herkesten daha önde olması gerektiğini öğrettim ona..
ins oyle olurCanıniza tak ettiyse bir daha istemesini beklemeyin. Esiniz sizden net bi tavir görürse vazgececektir.
Umarim.
aynen oyle laftan anlamiyo bana inat veriyo biktim isi birakiyim iyice ezer bu sefer ne diyim haram olsunBu çalışmanıza karşı çıkan eş değil miydi? Hem sizin çalışmanıza laf edecek hem parasını yeğene yedirecek öyle bir dünya mı var, size eziyet edip iş çıkarıyordu son konunuzda öyle anlatmıştınız. Her yaptığında söyleyin sen 3 çocuğumun parasını yeğene yediriyorsun sana nasıl güvenip de çalışmayayım?
Sakın bırakmayın o yedirsin kendi parasını, sen çocuklarına harcarsın.aynen oyle laftan anlamiyo bana inat veriyo biktim isi birakiyim iyice ezer bu sefer ne diyim haram olsun
ah ah dunden beri evde huzurum bitti yegeni yuzunden nedn durmadan haraca baglar gibi para verip duruyum napicagimi bilemiyorumSakın bırakmayın o yedirsin kendi parasını, sen çocuklarına harcarsın.
benim korkmamı gerektirecek bişey yoktu ki, o korkacaktı.. çocuğumun rızkını keyfiyet için aileme yediren ben değildim. buna razılığım olamazdı. sağlık olur, gerçekten mağduriyet olur anlarım. ama iş böyle keyfiyete girdiği zaman bi tercihle başbaşa bırakmak zorundasın. onun kazandığı para da senin de çocuğunun da hakkı var canım. senin rızan olmadan para vermekle sizin hakkınıza giriyor zaten.waaaw süpersin..
peki onu kaybetmekten korkmadın mı tellerini açmazken?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?