Yıprandım

trombosit

Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2017
678
425
18
Farkındayım her gün konu açıyorum. Fakat buraya yazmazsam huzursuz oluyorum, paylaşmam gerektiğini düşünüyorum. Her gün delirmenin eşiğine geliyorum.

Şöyle ki,

Erkek arkadaşım 2 yıldır hayatımda demiştim. Üni mezunu ve polis. Evlenmek istediğini biliyordum fakat ben daha yeni mezun oldum bu yıl ailesel mevzulardan ve bir çok kötü olaydan dolayı çalışmadım. Kafam da almadı zaten. Dolayısı ile sınavdan da yüksek alamadım.

Aileler tanışacaktı. Bizimkiler kabul etti gelsinler dediler. Araya babamın amcası girdi ve her şey tersine döndü. Bana hakaretler yağdırdı. Babam da savunmadı beni. Sonra babam bu sene çalış kpss ye hazırlan dedi. Kesin konuştu gelmesinler dedi. Ben de demek ki beni düşünüyor dedim kabul ettim.

Dün babam yine dellendi. Bana hakaret etti. Edepsiz dedi ve buna benzer hakaretler etti. Ayrıca önceden de aynını yapmıştı. Evde her zaman bir huzursuzluk var. Her zaman kavga var. Sürekli gergin bir ortam.Dün çok ağladım,ondan önceki gün ve ondan önceki gün de...

Bu olaylardan sonra şimdi de erkek arkadaşımın annesi ile konuşmuş. Annesi evlen diyormuş, akrabalarının yanında kalıyor o evden çık diyormuş,bir sürü laf ediyormuş. Beni aradı açar açmaz ben evlenmek istiyorum, bekleyemem dedi. Sen beni oyalıyorsun diyor.Ben de kızdım seni annen doldurmuş bana patlıyorsun dedim.Ayrı eve çık dedim, kiralar pahalı tek çıkmak istemiyorum dedi ve kardeşine de para yolluyor.İleride de aynısı olacak dedim, o zaman farklı olacak diyor. Kendine hizmetçi mi arıyor? Anneme söyledim anne gelmek istiyorlar hala dedim. Annem de şuan benim ona bu huzursuz ev ortamından kaçmak için söylediğimi anlıyor. Çünkü benim ilk hedefim atanmak.Ama ev ortamından da kaçmak istiyorum. İşim yok hiç çalışmadım birikmişim de yok, başımı alıp gideceğim bir yer de yok. Şuan nasıl bir politika izlemeliyim? Çok yoruldum çok...

Neden özelde çalışmayı düşünmedin ki?
Kafam almadı diye bir şey mi olur?
Gencecik kızsın,yazık değil mi geçen giden zamana?

Neden özelde çalışmayı düşünmedin ki?
Kafam almadı diye bir şey mi olur?
Gencecik kızsın,yazık değil mi geçen giden zamana?

Şuan küçük şehire taşındık. Özelde iş yok bana göre.
Cenazemiz vardı derse oturduğumda kafam hep başka yerlere gidiyordu.
Zaman geçiyor. Benim derdim de bu. Bir kez daha kpss ye çalışmak istiyorum.

Çok konu açıyorsun, Allah yardımcın olsun, zordasın. Erkek arkadaşından da emin olamıyorsun sanırım. Ben senin yerinde olsam adamdan eminsem evlenirim, benim endişem ilk konularında da yazmıştım birkaç sene çalışıp atanamamak olurdu, adam da nereye kadar beklesin, ama emin değilsen bilemem.

Çünkü ailenin evlenmene karşı sunduğu sebepler haklılıktan ziyade bahane gibi duruyor, atanırsan da sanki başka bahaneler çıkaracaklar evlenme diye, çok objektif değiller, bencillik yaptıklarını hatta senden maddi destek isteyeceklerini düşünüyorum

Durumları iyi yani çok şükür malları var maddi yönden sıkıntı yaşayan benim. Pek param olmaz cebimde. Erkek arkadaşım annemle tanıştı ve annemin ilk dediği şey ben kızıma bir şey yapmam atansın kendi yapsın her şeyini oldu.

Erkek arkadaşım kendinden emin kılmıyor ki beni. Yani bana böyle yaklaşmasa her şey farklı olur. Ben kabul ederim ama orta yolu bulmaktan çok bana yükleniyor. Aklıma acabalar geliyor. Acaba tek derdi evlenmek mi? Ben olmasam da olur mu? Önceki konumda mesajlarda da yazmıştım birkaç örnek.

bence bi işe gir çalış. ondan sonra bakarsın. yangından mal kaçırır gibi evlenmenin anlamı yok. sevgilinin anlaıyşlı olması lazım.

Ya benim anlamadığım seni neden bu kadar sıkıştırıyor karşı taraf? Bir sene bekleyemiyirmu? Hemem evlenicem deyince evlenilmiyor. Kısmetten öteye yıl gitmiyor. Siz ayrilsaniz dahi kısmette yoksa oda evlenemez. Bu kadar sık boğaz etmek nedir yani. Ayrıca babam amcana karşı seni savunamiyorsa sen herkese karşı kendini savunabilirsin. Ha seni anlamayacak kadar cahillerse onu bilemiyorum. Ama ben olsam Her şeye rağmen önce kpssye girerdim.

bence bi işe gir çalış. ondan sonra bakarsın. yangından mal kaçırır gibi evlenmenin anlamı yok. sevgilinin anlaıyşlı olması lazım.

Diyorum ki ona istişare yapalım her şey ters tepiyor. O bana dayatma uyguluyor. Evlenmek istiyorum, bekleyemem dedi telefonu açar açmaz. İşe girsem ne işine gireceğimi bilmiyorum. Küçük şehirde iş yok, burada tanıdık da yok.

Karşı taraf akrabası ile kalıyor. Ailesi çık diye baskı yapıyor ve tek başına eve çıkmak istemiyor,arkadaşı da yok eve çıkabileceği... O da benim üzerime geliyor. Ailem sanırım erkek arkadaşımı da istemiyor. Bahane arıyorlar. Ben kpss ye çalışmak istiyorum evde kavga gürültü. Kendimi savunuyorum herkese karşı fakat artık çok yoruldum.

Bu çok yanlış bence, yani atansın kendi yapsın herşeyi mantığı. Cok vicdansızca geliyor bana, niye anne baba olmuşlar ozaman. Tabiki yapmak zorunda değiller belki ama bence anne babalık böyle olmaz , senin anne babanın merhameti Yok , kusura bakma ama.
Erkek arkadasın da zorda olabilir, hiçbir evliliğin garantisi yok ki , oyüzden bişey diyemiyorum, belki biraz daha zaman tanıyabilir en azından 1 sene. Erken evlenmek istemesi de kötü niyetli olduğunu göstermez, belki önünde kendince haklı sebepleri vardır.
Biz de ilk evlendiğimiz de benim işle ilgili bir sınavım vardı , ona göre çalışacağım yer vs belli olacaktı, bunları eşime söylediğimde o da onu istemediğimi , bahane ettiğimi düşünmüş, halbuki dürüst davranmıştım, sonra şartlar öyle bir gelişti ki benim yüzümden değil , onun tayin sebepleri nedeniyle 1 yıl sonra düğün oldu. Senin de inşallah herşey yoluna girer, Allah yardımcın olsun, inşallah gönlünce olur ve pişman olmazsın, istersen istihare yap veya yaptır en son çare

Neden tek başına çıkamıyor bende bunu çözemedim. 15 yaşında mi? Ben olsam beni istemedigini hissettiren ailenin yanından ayrilirdim çünkü kazancı var yani ayrılacak gücü var. O zaman oda seni kullanıyor sen olmassin başkası olur ben öyle düşündüm. Erkek arkadaşın bence tam olarak olgunlasamamis

Elbette yapmak zorunda değiller ama ben çok üzülüyorum. Maddi olmasalar da manevi destek bekliyorum. Babam istihare yaptım hayırlı değil diyor.
Erkek arkadaşım beni darlıyor.
Benim hayatımda hiçbir şey net değil.
Ailem erkek arkadaşımı istemiyor.

Ben de beni kullanmak istediğini düşünüyorum. Kendi başına çık diyorum kira çok pahalı diyor. E zaten ben oraya gelince de pahalı olacak. Çık kiraya kafan rahat etsin diyorum. Kendi başıma çıkmak istemiyorum diyor. Az önce mesaj attım. Babamın tekrar gelelim diye ısrar ettiğinden haberi yoktu ama babam istemiyor dedim. Emin olmadan adım atamam.

valla iş sevgilinde bitiyor. az sabretsin.

Maddi olarak hazır değilsiniz evlenmeye bence önce meslek edinin ve şeyi anlamadım tek başına eve çıkamıyor kira pahalı diye,siz de çalışmıyorsanız nasıl olacak ki

Maddi olarak hazır değilsiniz evlenmeye bence önce meslek edinin ve şeyi anlamadım tek başına eve çıkamıyor kira pahalı diye,siz de çalışmıyorsanız nasıl olacak ki

Bence bahane o aslında. Kardeşi özel üniversite okuyor ona para gönderemem diye de düşünüyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…