Yoğun tempoyla çalışan eşle birlikte olmak

saricicek_1984

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2011
12
0
36
Uşak
Merhaba arkadaşlar, daha önce başka bir kullanıcı ismiyle aranızdaydım. artık ismim ifşa olmasından dolayı yeni bir kullanıcı adıyla karşınızdayım.

Gelelim sorunuma. belki çoğu kişi için sorun gibi gelmeye bilir, ama benim için sorun. 1,5 yıllık evliyim eşim sürekli eve iş getirir. bazen çok, bazen az. ama mutlaka elinde dosyayla gelir. bende çalışan bir bayanım. eşimin iş getirmesi beni çok geriyor. sürekli tartışıyoruz. aslında iyi niyetli olduğunu biliyorum. kötü davranmadığını da biliyorum. ama dır dır vır vırdan da kendimi alamıyorum. dırdırcı kadınlara döndüm.

eve gittiğimizde elinde iş görsem çok geriliyorum. evde kımıldıyacak halim kalmıyor. uyumak istiyorum, uyuyamıyorum. iş yapmam lazım yapamıyorum. ders çalışmam lazım çalışamıyorum (aynı zamanda okuyorum). ve sonunda çeneme vuruyor. dır dır vır vır .

benim durumunda olan ve çözüm bulan varmı. ya da tavsiye vermek isteyen.

Ciddi bir sorun. Uzaklaşabilirsiniz böylece birbirinizden. Mecbur mu eve iş getirmeye. Birbirine karıştırmak zorunda ma işle evi.
Tek çözüm onunla konuşmak sanırım. Eğer yine halledemiyorsanız siz de bırakın işi gücü oturun ders çalışın. Tepki verecek mi o zaman

sende kitabini eline al ders çalış.. hiç oralı olma... çay istese kalkıp kendin al hayatım ders çalışıyorum de.. su istese aaa canım meşgulüm de.. bakalım o senin bu haline ne kadar dayanabilecek :):) dişe diş göze göz :):)

eve iş getirmek zorunda olduğunu, onunda iş yapmasa kimsenin çalışmayacağını, eskiden daha da çok çalıştığını, bu çalışmanın bile az olduğunu söylüyor. gerginlikten, derse kendimi veremiyorum. ah bir becerebilsem.

eşim çok stresli ve yoğun bir işte çalışıyor ...aylarca uzak kaldığımız oldu işi yüzünden çanta gibi peşinde gezdiğimde oldu il ..il... özel günlerimiz bile çoğu zaman zehir oldu işi yüzünden ama yapacak bişey yok ben kabullendim olayı hiç bir zaman sorunda etmedim onunda elinde olan bişey değil çünkü ne yapsın çalışmak zorunda alışmaktan başka çare kalmıyor eşim bide boş zamanı olunca ders çalışıyor yüksek lisans için ..ne olursa olsun herşeyi bizim için yapıyor bunu biliyorum rahat etsin diye çayını ,kahvesini yapıyorum kendimde ne istersem onu yapıyorum bir şekilde vakit geçiriyorum oda işi bitince benimle ilgilenir yada dolaşmaya çıkarız ...ona gösterdiğim anlayışın karşılığını her zaman almışımdır...
sende biraz anlamaya çalış ve üstüne gitme gittikçe tartışmalar ,sorunlar çıkar buda çözüm değil sorun olur hayatınızda ....sende başka uğraşlar bul kendine işi bitince elbet senin yanına gelmek isteyecektir iyice uzaklaşmayın birbirinizden ...çalışıyor sonuçta bilgisayar oyunu için eşinin yüzünü göremeyenler var stres yapma bukadar

eşimin işi özel olsa, yada banka gibi herkezin yoğun çalıştığı bir yerde olsa, belki okadar da takmayacağım. ama eşim memur. diğerleride özveriyle çalışsa böyle bir sorunumuz olmayacak. eşimin konuşmalarından mükemeliyetçi olduğunu düşünüyorum. yada kendine verilen bir işi diğerlerinin yardımıyla yapmak istemediğini biliyorum. ama benim dememle sorunlar çözülmüyor.

başka kişilerin daha ağır sorunları olduğunu gördüm. ama herzaman kendinme söz dinletemiyorum. bir rahatlasam ertesi gün o şekilde olmuyor. ya kendim stresten rahatsızlanıyor, astım atakları geçiriyorum. yada eşimin başının etini yiyorum. eşim kötü birisi değil. elinden geleni yapıyor. ne o başadebiliyor, ne de ben. geriliyoruz.

Kimse çalışmıyor diye bütün işleri o mu bitirmek zorunda. üzerine düşeni yapsa yetmez mi. Siz de kendinizi düşünün biraz.

Kimse çalışmıyor diye bütün işleri o mu bitirmek zorunda. üzerine düşeni yapsa yetmez mi. Siz de kendinizi düşünün biraz.

bu durum eşinin kişiliği ile ilintili sanırım.. mükemmeliyetçi demişsin eşin için...o halde sende bu durumu çok fazla takmamaya çalış.. sürekli plan yapsan mesela sinema tiyatro dışarıda yemek kahvaltı vs...belki zamanla bu işkolikliğinden biraz uzaklaştırablirsin. olmaz mı ki acaba ????

bu durum eşinin kişiliği ile ilintili sanırım.. mükemmeliyetçi demişsin eşin için...o halde sende bu durumu çok fazla takmamaya çalış.. sürekli plan yapsan mesela sinema tiyatro dışarıda yemek kahvaltı vs...belki zamanla bu işkolikliğinden biraz uzaklaştırablirsin. olmaz mı ki acaba ????

iş çıkışı "hadi dolaşalım" desem, yorgun. cumartesi, pazar gel birlikte bi yerlere gidelim desem. "aşkım evde film seyretsek" der. hadi cumartesi pazar, çarşıya gidelim desem. "kardeşini arasan olmaz mı? onunla gitsen", gibi sözler. tabi sonrasına da ben "sen benimle vakit geçiremeyi sevmiyorsun" derim. işte asıl olay bundan sonra başlar

keşke eşim yanımda olsada eve iş getirse..eşimle şuan ayrı yerlerdeyiz o görevi gereği güneydoğuda ve ben gittiği günden beri haberleri asla izlemiyorum telefon çaldığında kötü birşey duyarsam diye korkarak açıyorum yerinizde olmak için çok şey verirdim..küçük şeyleri büyütüp sorun yapmayın birbirinizin kıymetini bilin...

Allah sağ sağlim yanınıza dönmeyi nasip etsin. haklısınız ama insanız işte. herşey tam olsun istiyoruz ,ama olmuyor.

amiin canım inşallah görürüz o günleri..sende üzülme halledilemeyecek bir durum yok ortada eve getirmese dışarıda yapmak zorunda kalacak bu sefer geç geliyor diye kızacaksın napsın o da bir şekilde yetiştirmek zorunda işlerini.gerekirse yardımcı ol çabuk biter birlikte bişeylr yaparsınız sonra..

yardımı kabul etmiyor. teklif ediyorum. iş arkadaşlarının da teklif ettiğini duydum (samimilermi bilemem tabi). onlarınkinide kabul etmiyor. "millete anlatasıya, oturur yaparım. işim yokta onların yanlışlarını düzelteceğim" gibi sözler. çıkış yok, kabul etmekte, zor.

biraz anlayış diyorum sonuçta sizin için uğrasıyor bu adam hani biraz klasik olacak ama beterin beteri var canım.. bu olay yüzünden bozma moralini ve huzurunu..

Canım maalesef bu karakter meselesi.
Eşin hırslı biri ise onu vazgeçirmek pek de mümkün olmayabilir.
Anlaşılan işinde yükselmek istiyor. İş hayatı çok acımasız. O kendini bu şekilde işine vermese onun yerine başka birileri yükselecek. Eşin de hırslı bir insan olduğu için bunu kendine yediremeyebilir.

Sen bir şekilde onun eve iş getirmesini engellesen bu sefer de işinde başarısız olamayacak, mutsuz olacak ve bunu sana yansıtacak.
Belki de eşinin bir kariyer planı var ve hedeflediği noktaya geldiğinde işine bu kadar zaman ayırmaktan vazgeçecek. Sabretmekten başka çare yok gibi.
Bazen karşımızdakini olduğu gibi kabul etmekten başka çaremiz olmuyor. Sanırım en doğrusu bu.

Aaa bak ben bunu okumamıştım.
Nasıl yani iş yerinde herkes hayatını yaşıyor işleri eşin mi yapıyor?
Anlamadım ben bu işten bir şey.
Sebep nedir eşini ihmal etmesinde?
Bu işte bir gariplik var gibi geldi bana. :26:

canım bende eve iş götürmek zorundayım eşimle beraber yaparız o kıyamaz,sende eşien yardım edersen daha kısa sürede biter ve eglenmeye bol bol vaktin kalır, hayatı kasmaya ne gerek var ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…