Yoğun tempoyla çalışan eşle birlikte olmak

arkadaşım bence büyütüyorsun.
sevgilimle ben de ileride ayda belki de 10 nöbetli bi işte çalışmak zorunda olacağız bir de bu nöbetler denk gelmezse birbirimizi bile göremeyeceğiz düşünün.
sizse evinize gelen çalışkan bir kocanız var hiç de olsa yüzünü görüyorsunuz, ne güzel ki bir işi var, ne güzel ki amaan bana ne diyen gevşek adamlardan değil, inanıyorum kariyerinde daha da ilerler bu titizlik elbet takdir görür. o iş getirdiğinde alın siz de kitabınızı siz bi köşede ders çalışın
sonra işiniz bitince bişeyler yaparsınız. sizi bilmem ama çalışmayan boş vaktinden bol bişeyi olmayan bir eşi mi tercih ederdiniz? öyle kocalar da çok var ne sorunlar yaşıyor bayanlar biraz forumda bakının derim.

Son düzenleme:
Benim eşim işi sebebiyle pazartesi sabah çıkıyor evden, cuma akşamı gidiyor. Yani haftanın 4 günü şehir dışında, 3 günü benimle uyuyor.
Resmi izinlerinde, tatillerinde bile telefonu 7/24 açıktır.
Gece saat 23.00 de telefon geldiğini ve eşimin raporlara sayılara gömüldüğünü bilirim.

Tabi benim eşim özel sektörde ve tüm bu çalışması ona bir şekilde dönüyor.
Ama ben ne yapıyorum biliyormusun?
Eşimle işini paylaşıyorum.
İşini dinliyorum, mesela pc de yapılacak bir şey varsa o söylüyor ben yapıyorum.
Paylaşmaya çalışıyorum yani.

Böylece hem beraber zaman geçiriyoruz hem de eşimin içi rahat oluyor.

Kİmi insanlar rahat, kimisi de bizim eşlerimizi gibi mükemmeliyetçi.
Onları değiştiremeyeceğimize göre,
Huzursuz, mutsuz ve yalnız olmaktansa işlerini paylaşmak daha iyi gibi geliyor...

Benim eşim işi sebebiyle pazartesi sabah çıkıyor evden, cuma akşamı gidiyor. Yani haftanın 4 günü şehir dışında, 3 günü benimle uyuyor.
Resmi izinlerinde, tatillerinde bile telefonu 7/24 açıktır.
Gece saat 23.00 de telefon geldiğini ve eşimin raporlara sayılara gömüldüğünü bilirim.

Tabi benim eşim özel sektörde ve tüm bu çalışması ona bir şekilde dönüyor.
Ama ben ne yapıyorum biliyormusun?
Eşimle işini paylaşıyorum.
İşini dinliyorum, mesela pc de yapılacak bir şey varsa o söylüyor ben yapıyorum.
Paylaşmaya çalışıyorum yani.

Böylece hem beraber zaman geçiriyoruz hem de eşimin içi rahat oluyor.

Kİmi insanlar rahat, kimisi de bizim eşlerimizi gibi mükemmeliyetçi.
Onları değiştiremeyeceğimize göre,
Huzursuz, mutsuz ve yalnız olmaktansa işlerini paylaşmak daha iyi gibi geliyor...

bende eşime yardım ediyor olsam sorun yapmam. ama eşim istemiyor. o öle sürekli çalışıp bende sessiz bir köşede oturamıyorum. eşimin diğerlerinin eşleri gibi mecburiyetide yok zaten. sorunda orada. mecbur olsa. çok çalıştı diye madalya felan verseler okk. ama yok öle birşey. çok çalıştıkça işi artıyor. hani iş yerinde çalışma, yat, işini yapma demem. helalinden kazanmalı. ama hem kendini hem de ailesini unutmamalı...

sende eşinin ilgisini işten alacak şekilde azıcık işve cilve yap bakalım bir hafta üstüste.. bakalım sonuç ne olacak :):)

bende ne çok şey denemişim:9:. hafta sonu aşkım diye tepki alıyorum. eşimede arada dediğim gibi "benle değilde işinle evlenseydin daha mutlu olurdun, aşkım". ama sonunda onu söyletti. "aa olurmu ben senle mutluyum", diyor.

ya aslında bağımlı olmamdan kaynaklanan bir sorun. en büyük sorunum o.

benım eşim hamıle oldugum dönem benı yanlız bırakmamak için ofisini eve taşidi.. ve evde yaptı tum işlerini... hatta dışarı bile beraber çıkardık iş için.. ne guzel gunlerdi.. yanında oturudum, sarılırdım, yapışık ikiz gıbı gezerdık evin içinde.. bana sureklı kızardı..:))) hızlı oturdun bebek rahatsız oldu, acı yeme, iş yapma diye...:)) en çok başbaşa kaldıgımız dönemdi..

şimdi gine yanımda olsada çalişşa.. nefesının sıcaklıgını hissetsem, evdeki varlıgını hissetsem, sesi yanklansa duvarlarda.. onunla beraber haber ve tartışma programlarını izlesem gine, banyoyu dagınık bıraksa,evın içinde evrak kaybedıp saatlerce beraber arasak.. yanımda olsa da kavga etsek gine, bana su getırse, salatanın sosunu hazırlasa... yanımda olsa başka bır şey istemem... nefesının kokusunu, ellerinin sıcaklıgını hıssetsem yeter... şimdi uzakta.. ne çok özluyorum... öyle çok özluyorum... sabır etmekten başka yapabilecek bır şey yok... kızımla beraber beklıyoruz gelişini

ben de öğretmenim ve eve iş getiriyorum diye kocam beni kapı önüne koymazsa iyidir :27:
akşam yemeğini yedikten sonra ben cup diye bilgisayarın başına hemen öğrencilerime etkinlik hazırla ödev hazırla o da yetmez evrak işleri :(( açıkçası bu durumdan memnun muyum tabiki de hayır ama işim okulda bitse (ki çoğu kez teneffüslerde bile çalışırım eve az iş gelsin diye :50:) yine bitmiyor bitmiyor her gün yeni bir dosya isteniyor :50:
iananın öğretmenliği çok seviyorum ama eve iş götürmeyen memurlara o kadar özeniyorum ki :50:
3 yaşındaki kızım bile bana "anne bilgisayara geç işini yap ben babamla oynayacam" diyor ne diyeyim:50:
dışarıdan; oh ne güzel öğretmen 3 ay (ki onun da doğrusu 2 aydır ama bir türlü öğrencilerle beraber tatile girmediğimizi ispatlayamadık ya o da ayrı bir mevzu :52:) , yarım gün okul , evine de işine de yetişir mantığı halen aynı ....

Bence ders çalışmak ağır geliyor sana, tembelsin, bunu kendine itiraf edemiyorsun bahaneler uyduruyorsun.

buna katılmadan edemicem ben de ders çalışmak istemediğimde evdeki herkese bahane bulurum
odam dağınık fln diye toplarım şimdi de masamla koltuğumu değiştiriyorum ergonomik olsun diye bi bahanem o kaldı onu da düzeltince mecbur kalıcam artık galiba çalışmaya:)

buna katılmadan edemicem ben de ders çalışmak istemediğimde evdeki herkese bahane bulurum
odam dağınık fln diye toplarım şimdi de masamla koltuğumu değiştiriyorum ergonomik olsun diye bi bahanem o kaldı onu da düzeltince mecbur kalıcam artık galiba çalışmaya:)

:52: doğru benim evde hizmetçilerim var. iş yerine değilde sabah akşam güne keyif için gidiyorum. tabi canım tembelim benn:27:

canım benim eşimde çok yoğun çalısıyor,uzun bizaman hep problem oldu bizdede bu,ekmek paramız,bizim için diyordum ama zaman zaman bende kızmadan duramıyordum,hatta biara baskalarına imrenmeye başlamıştım artık beraber vakit gecıren çiftlere.kendı ıcımde zaman gectıkce öyle bir buyutmusumkı bu meseleyı oyle bi içerlenmişimki artık etrafındakı ınsanları kıskanır oldum bayan olsun erkek olsun benden cok onlarla vakıt gecırıyor dıye,kı iş bu mecburen,demek ıstedıgım su kafayı yersın cok dusunursen,sende kendıne ugraslar bul,olumlu yanından dusun bak enazından ışte olsa evınde gelıyo yapıyo gozunun onunde,esı eve gelmeyıp sagda solda alem yapan okadar erkekler varkı o bayanları dusunmek lazım sukretmek lazım.Senı cok ıyı anlıyorum ama fevrı olma neolur,cok takılma.Benım aıle huzursuzluguma neden oldu bu,gecen senem burnumdan geldı.baktımkı sınır sahıbı oldum olmadık bıyerde sacmasapan bıyerde patladım esıme ve bunun sonucu uzun suren bı huzursuzluk oldu.cok sukur toparladık ama yok yerden yasandı yasananlar,Allah baska sıkıntı vermesın,mutlu ol inşallah...

canım benim eşimde çok yoğun çalısıyor,uzun bizaman hep problem oldu bizdede bu,ekmek paramız,bizim için diyordum ama zaman zaman bende kızmadan duramıyordum,hatta biara baskalarına imrenmeye başlamıştım artık beraber vakit gecıren çiftlere.kendı ıcımde zaman gectıkce öyle bir buyutmusumkı bu meseleyı oyle bi içerlenmişimki artık etrafındakı ınsanları kıskanır oldum bayan olsun erkek olsun benden cok onlarla vakıt gecırıyor dıye,kı iş bu mecburen,demek ıstedıgım su kafayı yersın cok dusunursen,sende kendıne ugraslar bul,olumlu yanından dusun bak enazından ışte olsa evınde gelıyo yapıyo gozunun onunde,esı eve gelmeyıp sagda solda alem yapan okadar erkekler varkı o bayanları dusunmek lazım sukretmek lazım.Senı cok ıyı anlıyorum ama fevrı olma neolur,cok takılma.Benım aıle huzursuzluguma neden oldu bu,gecen senem burnumdan geldı.baktımkı sınır sahıbı oldum olmadık bıyerde sacmasapan bıyerde patladım esıme ve bunun sonucu uzun suren bı huzursuzluk oldu.cok sukur toparladık ama yok yerden yasandı yasananlar,Allah baska sıkıntı vermesın,mutlu ol inşallah...

tabi haklısın ne yaparsak kendimize yapıyoruz. bazen şu sağ taraftakı atıp duran şey dinlemiyor. kırlıp, kırıyor. Allah beterinden korusun.

Back
X