- 13 Ocak 2015
- 119
- 38
- 18
- Konu Sahibi uykuuperisii
-
Bende hep bunu savunmusumdur aslinda huzursuz bi evde buyutmektense cocuklarimi anne baba ayri buyusunler daha iyi derim hep. Ama dedigim gibi iki cocukla baba evine donmek koyuyo birazÇocuklarınız böyle bir ortamda daha kötü etkilenmez mi peki?Baba sorumsuz ,sözlerini tutmayan biri.Çalışıyor musunuz?İş bulma imkanınız var mı ?Bu adamla zor gibi.Bir daha yapar gene muhtemelen.O zaman alın karşınıza"Ben sana daha hiçbir şey demiyorum,seni vicdanınla baş başa bırakıyorum."deyin.İş bulabilseniz güzel olurdu ,ama bebeğiniz var küçük.Hmmm bilemiyorum,bence onu sallamayın ,mecaz olarak söylemiyorum.
Gerçekten sallamayın,belki öyle anlar artık,bilemedim boşanma durumunuz yoksa.
Cogu evli ama bende iki cocuk var oyle her yere her zaman cikamiyorum bazilari da kafama uymuyo zaten ki ben oyle bise yapsam bu defa iyice evin yolunu kaybeder.Gorustugu kisiler evli degil mi siz de esleriyle birseyler yapin eminim onlarin esleri de sikiliyordur.
Bence de katılıyorum.Bir şey derse kısa cevaplar verin.Sallamayın ,yokmuş gibi davranın.Bir şey derse de dersiniz "Sen bi yaptıklarına bak " diye.Susmak en güzel cevap gerçekten.Bende hep bunu savunmusumdur aslinda huzursuz bi evde buyutmektense cocuklarimi anne baba ayri buyusunler daha iyi derim hep. Ama dedigim gibi iki cocukla baba evine donmek koyuyo birazhayir calismiyorum zaten yasadigim yer kucuk pek calisma imkanim yok. Bosansak bile yine karisir yani beni burda calistirmaz engel olur. Artik bende sallamamayi dusunuyorum bilmiyorum ne kadar basarabilirsem artik. Cunku konussan olmuyo guler yuz gostersen olmuyo surat yapsan olmuyo. Konusunca dirdirci oluyorum. Bundan sonra susmak en guzel cevap aslinda.
Sanirim kendini vazgecilmez saniyo ayrilamam saniyo ki bu guvenceyi de ben verdim kendisine. Cocuklardan vazgecemeyecegimi cok iyi biliyo. AminnHem cocuklarini ihmal edip hem de onlari birak oyle git demesi ne kadar sacma. Madem seviyomus neden ilgilenmiyormus bence bi lafi siz gidemeyin diye soylemis. Allah kolaylik versin islah etsin esinizi de.
Maddi anlamda sorumsuzlugu yok. Karisina karsi sorumlulugu var manevi anlamda. Kufuru birak tek kotu soz duymadim agzindan bugune kadar ama yeni yeni basladi cok sinirlendigi zamanlarda. Gecen gun buyuk evladimin yaninda tartistik istemeden sinirlerime hakim olamadim. O minicik elleriyle o minicik yuregiyle gelip gozyaslarimi sildi sarildi bana. Buna yurek mi dayanir. O cocuga bunlari yasatmaya hakkimiz yok.Kendiniz diyorsunuz dusuncesiz sorumsuz.. Böyle bir adamin size ve cocuklariniza ne faydasi olur. Defalarca kere rahatsızlığınızi belirtmissiniz üstelik. Bakın ben de eşim her akşam yanımda olsun isterim babamizdan öyle gördük.. Ama baktım adamın da arkadaslarini görmek sosyalleşmek hakkı haftada 3-4 akşam çeşitli vesilelerle disarda oluyor ama alkol yok ayık kafa.. Eve gelince küfür yok . Bence bogmuyorsunuz.. Büyük evladiniz bunlara şahit oluyor psikolojisi ne alemde? Bi de adam haklı gibi cocuklari bırak cik demiş. Siz düşünün artık..
Cogu evli ama bende iki cocuk var oyle her yere her zaman cikamiyorum bazilari da kafama uymuyo zaten ki ben oyle bise yapsam bu defa iyice evin yolunu kaybeder.
Onceden de disariya cok duskundu evlenmeden once ama o duskunlugunun kalmadigini dusunuyodum artik. En son soz verdiginde 20 gun boyunca erkenden evine geldi oturup birlikte yemegimizi yedik cocuklarimizla ilgilendik vs.. o kadar huzurlu ve mutluyduk ki hic olmadigi kadar. Ne zaman patlak vericek die bekliyodum ki verdi de. Yaparim tabi eger yaza kadar evli kalabilirsek......Yazik degil mi size, evde iki cocuga bakmak kolay degil en azindan aksamlari biraz yukunuzu hafifletirdi.oncrden de mi boyleydi yoksa evde cocuk sesinden falan mi bunalip kacis yolu buldu. simdi olmaz velki ama yazin siz her aksam plan yapin cocuklari parka goturun oynatin illa biseyler yemek icmek gerekmiyor termosunuza cay koyun 2 liralik cekirdek bir gun misir patlatin... Yine disarda olsun ama sizinle olsun zamabla alisir diye dusunuyorum.
Arkadaşım sizi çok iyi anlıyorum biz de esimle azicik ses yükseltsek 2,5 yaşında kızım gelip beni teselliye çalışıyor ki bu kadarı bile çocukların ruhunda yara açmaya yetiyor. Yine kendimden örnek veriyorum ama eşim bir sebeple gelecem dediği saatten 1 saat geçsin ben ne oldu nerde kaldı başına bir hal mi geldi diye evde kendimi yiyorum ki bu boğmak değil. Herkesin haber almaya hakkı var ve sizinki bunu sarhos kafayla yapıyor. Evli ve çoluk çocuk sahibi bir adamın bu kadar dağıtmaya hakkı yok. Hayır gerçekten yok!Maddi anlamda sorumsuzlugu yok. Karisina karsi sorumlulugu var manevi anlamda. Kufuru birak tek kotu soz duymadim agzindan bugune kadar ama yeni yeni basladi cok sinirlendigi zamanlarda. Gecen gun buyuk evladimin yaninda tartistik istemeden sinirlerime hakim olamadim. O minicik elleriyle o minicik yuregiyle gelip gozyaslarimi sildi sarildi bana. Buna yurek mi dayanir. O cocuga bunlari yasatmaya hakkimiz yok.
Onceden de disariya cok duskundu evlenmeden once ama o duskunlugunun kalmadigini dusunuyodum artik. En son soz verdiginde 20 gun boyunca erkenden evine geldi oturup birlikte yemegimizi yedik cocuklarimizla ilgilendik vs.. o kadar huzurlu ve mutluyduk ki hic olmadigi kadar. Ne zaman patlak vericek die bekliyodum ki verdi de. Yaparim tabi eger yaza kadar evli kalabilirsek......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?