• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yolun yarısı...

Yeniden bir psikologla görüşmeyi deneyin. Stres anında kötü anıları hatırlayıp hatırlayıp geçmişin yasını tutmaya meyilli oluruz. Zor zamanlardan sonra yaşadığınız KPSS döneminin stresi hayatınızda şimdi ve geçmişe dair hoşlanmadığınız ne varsa zihninizde aynı anda canlandırıp acılarınızı tazeliyor olabilir. Bu nedenle hayatınızın her alanına yayılmış bir kaygı yaşıyor gibisiniz. Psikoloğu yeniden deneyin ve yol alamadığınızı hissederseniz güven veren bir psikiyatristle görüşerek gerekli görürse ilaç tedavisine başlayın.

Ben 28 yaşındayım evliyim ve önümüzdeki sene KPSS için calisacam mesela ben bile geçmiş görmüyorum git sen canım bı dertles falan ama yapma böyle gerçekten asılabilir kitap oku kitap okumakta bana çok iyi geliyor mesela

Ne güzel umudu kaybetmemek. Kitap okumayı çok seviyorum onlar bile birikti , en sonuncusu yarım kaldı. İnşallah düzelir ruh halim. Teşekkür ederim ..

Yani eşim destek bana yaparsın sen diyor neden yapmayayim ki neden herkes benden daha mi zeki mesela o yüzden sen daha küçüksün yaparsın bak ben KPSS caldirmaya bile dershane gidemedim çalıştım kendime baktım aileme baktım evlenmeden önce ve şimdi KPSS zamanı diyorum o yüzden lütfen böyle yapma canım

Yeniden bir psikologla görüşmeyi deneyin. Stres anında kötü anıları hatırlayıp hatırlayıp geçmişin yasını tutmaya meyilli oluruz. Zor zamanlardan sonra yaşadığınız KPSS döneminin stresi hayatınızda şimdi ve geçmişe dair hoşlanmadığınız ne varsa zihninizde aynı anda canlandırıp acılarınızı tazeliyor olabilir. Bu nedenle hayatınızın her alanına yayılmış bir kaygı yaşıyor gibisiniz. Psikoloğu yeniden deneyin ve yol alamadığınızı hissederseniz güven veren bir psikiyatristle görüşerek gerekli görürse ilaç tedavisine başlayın.

Aynen öyle. Herşey iyi derken geçmiş olayları düşünüp canımı sıkıyorum. Aileme sitem ediyorum içten içe. Herkesin beklentisi var kpss konusunda. Yetersiz hissediyorum. Psikoloğu düşünüyorum fakat ilaç konusunda karar veremiyorum daha kötü yapmıştı kullandığım zamanlarda. Tiklerim azaldı ama uyku hali arttı. Ama ilaç kullanmazsam tiklerimin artmasından da korkuyorum.

Yani eşim destek bana yaparsın sen diyor neden yapmayayim ki neden herkes benden daha mi zeki mesela o yüzden sen daha küçüksün yaparsın bak ben KPSS caldirmaya bile dershane gidemedim çalıştım kendime baktım aileme baktım evlenmeden önce ve şimdi KPSS zamanı diyorum o yüzden lütfen böyle yapma canım

Ne güzel ailenize destek olmanız. İnşallah bende başarabilirim. Teşekkür ederim :)

Aynen öyle. Herşey iyi derken geçmiş olayları düşünüp canımı sıkıyorum. Aileme sitem ediyorum içten içe. Herkesin beklentisi var kpss konusunda. Yetersiz hissediyorum. Psikoloğu düşünüyorum fakat ilaç konusunda karar veremiyorum daha kötü yapmıştı kullandığım zamanlarda. Tiklerim azaldı ama uyku hali arttı. Ama ilaç kullanmazsam tiklerimin artmasından da korkuyorum.
Tiklerinizin boyutunu tam olarak anlayamadım ama stres azaldıkça tikleriniz sönmese de muhtemelen geriler. Belki siz de farkettiniz şekil değiştirdiğini söylediğiniz tiklerinizden her biri farklı bir stresli yaşantınızın olduğu döneme denk gelmiştir büyük olasılıkla.

Eğer sizi çok rahatsız edecek boyutta tiklere sahipseniz fayda zarar durumunu iyi değerlendirip ilaçların yan etkisine katlanmalısınız. İlaçların yan etkisi başlangıçta nispeten rahatsız edici olur fakat zamanla daha az rahatsız edici hal alır. Örneğin uyku yan etkisinden çok rahatsız oluyorsanız doktorunuza bildirirsiniz aynı içerikte uyku yan etkisi az olan başka bir ilaçla devam edersiniz. Yalnız doktorunuz ilaç önerdiğinde gerçekten doktorun önerdiği süre kadar sabırla kullanmaya kararlı iseniz o zaman başlayın ilaç tedavisine. Başlayıp yarım bırakmak da farklı sonuçlar doğurabilir.

Psikoloğunuz tiklerinizin hafif seyrettiğini söylerse bir süre psikoterapi aldıktan sonra tiklerinizde gerileme olmalı. Psikoterapiye rağmen gerileme olmuyorsa psikiyatriste başvurun. Geçmiş olsun.

Tiklerinizin boyutunu tam olarak anlayamadım ama stres azaldıkça tikleriniz sönmese de muhtemelen geriler. Belki siz de farkettiniz şekil değiştirdiğini söylediğiniz tiklerinizden her biri farklı bir stresli yaşantınızın olduğu döneme denk gelmiştir büyük olasılıkla.

Eğer sizi çok rahatsız edecek boyutta tiklere sahipseniz fayda zarar durumunu iyi değerlendirip ilaçların yan etkisine katlanmalısınız. İlaçların yan etkisi başlangıçta nispeten rahatsız edici olur fakat zamanla daha az rahatsız edici hal alır. Örneğin uyku yan etkisinden çok rahatsız oluyorsanız doktorunuza bildirirsiniz aynı içerikte uyku yan etkisi az olan başka bir ilaçla devam edersiniz. Yalnız doktorunuz ilaç önerdiğinde gerçekten doktorun önerdiği süre kadar sabırla kullanmaya kararlı iseniz o zaman başlayın ilaç tedavisine. Başlayıp yarım bırakmak da farklı sonuçlar doğurabilir.

Psikoloğunuz tiklerinizin hafif seyrettiğini söylerse bir süre psikoterapi aldıktan sonra tiklerinizde gerileme olmalı. Psikoterapiye rağmen gerileme olmuyorsa psikiyatriste başvurun. Geçmiş olsun.

Evet tiklerim stres dönemlerinde ortaya çıkıyor. Teşekkür ederim tavsiyeleriniz için..

Eve kapanmaya devam ederseniz işsiz, arkadaşsız, oksijensiz, renksiz, sessiz olmaya devam edeceksiniz. Neden kendinizi buna mahkum edesiniz ki? Dışarı çıkıp yürüyün takın kulağınıxa kulaklık. Alın bir kahve oturun iş ilanlarına bakın. Spor yapın, arkadaş edinin. Varsa maddi imkanınız kurslara gidin hatta belediyelerin böyle imkanları var kullanın. İş aradınız bulamadınız mı? Olsun en azından denemiş olacaksınız. Evde tv karşısında battaniyenin altında geçip giden günleriniz asla geri gelmez. Bence kk ya yazdığınız cümleleri bile renklendirin hayata renk katmaya böyle başlayın :KK73:

Merhaba hanımlar.
Başlıktan anlaşılacağı üzere yolun yarısı gibi hissediyorum oysa yaşım 22. Herşey çok anlamsız geliyor . Yataktan çıkmak istemiyorum. Bana ait olan 24 saatim var ve ben kendim için hiç bir şey yapmıyorum. Kpss'ye 2. Kez girdim atanamadım hala, sanki tüm umutlar bitmiş gibi. Henüz çalışmıyorum ve kendimi işe yaramaz hissediyorum.
Çocukluğumda ailem tarafından hep bir baskı altındaydım ve hala öyleyim. Onları çok seviyorum ama kızmaktan da kendimi alamıyorum. Özgüvensiz yetiştirildim. Hep başkalarıyla karşılaştırılma hissettim. Küçüklüğümden beri tiklerim var. Her dönem farklı şekillerde ortaya çıktı. Bu konuda ailem ya kızdı için yada dalga geçip taklidimi yaptılar. Yeni anlıyorum aslında ne kadar yaralandığımı.
Şu sıralar bir garip hallerdeyim. Oturmaya bile halim yok. Sürekli yatma isteği. Evden 1 hafta hiç çıkmadığım oluyor. Kalabalık yerlerde çok kasıyorum. Metroda bile kendimi sıkıyorum. Bir kitapçıya girip istediğim kitabı incelemeye bile çekiniyorum. Her zaman sağlığım için şükür ediyorum ama hayatım çok sıkıcı geliyor. Yapmak istediğim şeyleri erteliyorum, bahane buluyorum. Yaşantımı sürekli başka yaşantılar ile kıyaslıyorum . Etrafıma negatif enerji vermeye başladım.
Nasıl çıkarım bu durumdan tavsiyeleriniz nelerdir? Teşekkür ederim.
sosyal fobi oluşmaya başlamadan önce özgüvenini yeniden kazanman gerek. Kimse kimseden üstün değil emin ol kimseninde bir benzeri yok bu dünyada. ve insan nefes alıyorsa hala umut var demektir. toparlanma zamanı; sabah ilk işin sağlam bir duşa girmek, güzelce hazırlanmak ve bugün ne yapmak istiyorum diye kendine sormak olsun. 1. gün canın ne istiyorsa onu yap. yatamakmı istiyor yat gitsin ne istiyorsan onu yap. ve akşam yatmadan önce hayata dair planlarını belirle gelecekten ne istiyorsun? ve aklına gelen ilk planı hayata geçirmek olsun sabah ilk işin. diyelim memur olmak istiyorum dedin. bunun için ne gerek kpssde en iyi olmak; bunun için çalışmak gerek. memur olunca üstüne başına yeni kıyafetlerde alman gerekecek, belki şehir dışına atanacaksın bunun için biraz birikime ihtiyacın olacak, bunun için ne yapmak gerek işe girip kendi paranı kazanman. demekki sabah ilk iş memur olana kadar geçici kendine uygun bir iş bulmak gerek. böylece hayatın içine dahil olmuş olacaksın. aslında tüm mantık bu ne istediğini belirlemek ve bunun için ne yapman gerektiğini bulur bulmaz atağa geçmek.

Back
X