buseeeeeeeeeeem naber canım
ebrar günaydın hayatım nasılsın
saftirik aramıza hoşgeldin canım
günaydın canımmmmmm a.s. nasılsın ?
günaydın kızlarrr nasılsınız ?
bugün ŞİVLİLİKKKKKKKK :lepi:
ŞİVLİLİĞİ bilen varmıııııııııı ben şekerimi isterimm
ŞİVLİLİK nedir bilmiyorum ben bilmiyorumkismile anlatırsan zevkle dinlerim hayatım olumunekankayizsmile
çok güzel bir şey ya. ben aslen malatyalıyım bizim oralarda bu dediğin şey kışın yapılırmış. çocuklar en güzel giysilerini giyinip mahallenin bir yerinde toplanırlar daha sonra bütün kapıları çalarmış içerden ne verilirse bisküvi, börek, keke, meyve, kuru yemiş ne bulurlarsa toplayıp daha sonra bir yerde toplanıp hep bi,rlikteoyunlar oynayıp topladıklarını yer içer eğlenirlermiş.Konyaya özel bi gelenek dün akşam fener alayı vardı bütün çocukalr ellerinde fenerlerle sokaklardaydı a.s lastik filan yakanlarda vardı baya hareketli bi akşam dı
bugünde şivlilik sabah 7.30 da başladı çocuklar sokakalara çıkmaya herkes bi gün önceden hazırlar şeker çikolata bisküvi gofret ne verecekse sabah gelen çocuklara dağıtırlar. çocuklar kapıdada bağırır şivlilikkkkkkk diye a.s
hepsi güzel güzel giyinmiş çok hoş hareketli bi gün yani şimdi sokakalar cıvıl cıvıl
gerçi ben dün biraz buruktum ya neyse hayırlısı diyelim kayınvaldem eltimin çocuklarına fener almış 3 tane böyle kendini garip hissediyosun eksik gibi sanki herkes çocuğuyla sokkalarda bugün küçük çocuklar anneleriyle filan garip bi duygu neyse şivlilik böyle bişey bende konyaya gelemden önce bilmiyodum ama çok hoş bence o yüzden
ŞİVLİLİLİKKKKKKKKKK
ayyyy canlarım ya yerim onların hepsini. kurban olurum çocukları yaratan Allaha.Bide küçük kızlar filan görecen akşam nasıl bağırıyolar
fener alayı fener alayı kızlar sarayı
erkeklere gelince maymun suratlı
tabi erkeklerde ayrı grup oluşturmuş onlarda
fener layı fener alyı erkek sarayı
kızlara gelince maymun suratlı
bi görsen biri fenerin içindeki mumu yakmış ağlıyor kaydirigubbakcemile3
çok güzel
çok güzel bir şey ya. ben aslen malatyalıyım bizim oralarda bu dediğin şey kışın yapılırmış. çocuklar en güzel giysilerini giyinip mahallenin bir yerinde toplanırlar daha sonra bütün kapıları çalarmış içerden ne verilirse bisküvi, börek, keke, meyve, kuru yemiş ne bulurlarsa toplayıp daha sonra bir yerde toplanıp hep bi,rlikteoyunlar oynayıp topladıklarını yer içer eğlenirlermiş.
ne kadar güzel gelenek göreneklerimiz. bir gün bir çocuğum olursa onu asla amerikan özentisi bir çocuk olarak büyütmüycem. tamamen türk gelenek göreneklerine göre örf adetlerimize göre yetiştiricem. yeni nesillerde kaybolmasın bu tür değerlerimiz.
o halde senin de şivliliğin kutlu olsun. ama üzme kendini daha ilerideki yıllarda inşalllah senin çocuğununda elinde fenerler yanında sen Sivlilik diye bağıra bağıra orada yürüyeceksiniz.
ayyyy canlarım ya yerim onların hepsini. kurban olurum çocukları yaratan Allaha.
ua27 hoşgeldin nasılsın canım
busecan35 sen nasılsın canım ?kandilin mübarek olsun a.s.
ua27 hoşgeldin canım kandilin mübarek olsun a.s.
günaydın kızlar
hepinizin kandili mübarek olsun Rabbim bu mübarek günde gönlünüzden geçenleri versin dualarınız kabul olsun amin.
hb canım saol kandılınız mubarek olsun dualarınız kabul olsun ınşlh hepınızın
ben bugun bıraz karamsarım yaaa ha oldum olcam gıbıı kacgundur sancım var cozemedım bılen varsa bana yardımcı olsa kızlarrr
inş. canım Rabbim hepimize bugünler hürmetine bu mübarek gece hürmetine hayırlı evlatlar verir.....bende senin gibi düşünüyorum özünü aslını bilen bi çocuk olmalı...rabbim hayırlısını versin :Saruboceq:
hb canım saoll senınde kandılın mubarek olsun duaların kabul olsunn ınşlh
ebrar sen konyaya nerden gittin. aslen nerelisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?