Yolun Yarısına Gelip Hamile Kalamamış Arkadaşlar Buyrun Sohbete

kumsal kullanıcısından alıntı Mesajı göster
Her sene, Şaban ayının on beşinci Berat gecesinde, o senede olacak şeyler, ameller, ömürler, ölüm sebepleri, yükselmeler, alçalmalar, yani her şey Levh-i mahfuzda yazılır. Resulullah efendimiz, bu gece, çok ibadet, çok dua ederdi.

Hazret-i Âişe validemiz, (Ya Resulallah, Allahü teâlâ seni günah işlemekten muhafaza buyurduğu halde, neden Berat gecesinde çok ibadet ettin?) diye sordu. Peygamber efendimiz buyurdu ki:
(Şükredici kul olmayayım mı? Bu yıl içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir. Bu yıl içinde öleceklerin isimleri, bu gece özel deftere yazılır. Bu gece herkesin rızkı tertip olunur. Bu gece herkesin amelleri Allahü teâlâya arz olunur.) [Gunye]

Berat gecesi göklerin kapıları açılır, melekler müminlere müjde verir ve ibadete teşvik ederler.) [Nesai, Beyheki, A, Münziri]

(Şabanın 15. gecesini ibadetle, gündüzünü de oruçla geçirin! O gece Allahü teâlâ buyurur ki: “Af isteyen yok mu, affedeyim. Rızk isteyen yok mu, rızk vereyim. Dertli yok mu, sıhhat, afiyet vereyim. Ne isteyen varsa, istesin vereyim” Bu hâl, sabaha kadar devam eder.) [İbni Mace]

(Şaban ayının 15. gecesi, rahmet-i ilahi dünyayı kaplar, herkes affolur. Ancak haksız yere müslümanlara düşmanlık besleyen ve Allahü teâlâya ortak koşan mağfiret olunmaz.) [Beyheki]

(Berat gecesini ganimet, fırsat biliniz. Çünkü belli bir gecedir. Kadir gecesi çok büyük ise de, hangi gece olduğu belli değildir. Berat gecesinde çok ibadet ediniz. Yoksa kıyamette pişman olursunuz.) [S. Ebediyye]

(Ramazandan sonra en faziletli oruç, Şaban ayında tutulan oruçtur.) [Tirmizi]

(Şabanda üç gün oruç tutana, Hak teâlâ, Cennette bir yer hazırlar.) [Ey Oğul İlmihali]

(Şu beş gecede yapılan dua geri çevrilmez. Regaib gecesi, Berat gecesi, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı gecesi.) [İ.Asakir]

hani bana senağlama. bana not yazmamışsın sen beni sevmiyormusun fisfisfis ama ben seni çooooooooooooook seviyorum a.s.

bugece uygulayacğım bunu

şimdiden Rabbim kabul etsin arkadaşım tam ihlas ile aşk ile. :Saruboceq:

Şİmdİ Çıkmak zorundayım sevgİlİ patonum teŞrİf ettİler ayıp olmasın ona karŞı Çıkayım barİ:)))

patrona delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden delikafadulden

Allah eşinle sana uzun sağlıklı huzurlu bir yuva versin canım benim. zaten hepimiz aynı şeyleri düşünüp söylemiyormuyuz şayet rabbim emrettiyse verecek bize çocuğu. vermezsede her şerde birhayır vardır diycez. üzülmeyecekmiyizelbette üzülücez ama asla şirke girmiycez. isyana girmiycez. burada buluşmamızın sebebide bu değilmi zaten. aynı yolda yürüyor olmamız. aramızda olmana inan çok sevindim. vereliniortak olumunekankayizsmile

bizde seni seviyoruz belenaycım :1hug: a.s.

:)))))))))))))) kuuzm benim sana yazmammaışmıyım vallhi o kadar acele yazdım kii atladıklarım olmuşmu bilmem :)) yerim seni ben sosis :))))))))))))))))))))) fotoözelimmmmmmmmmmmmmmmmmm

iyiyiz aşkım sen nasılsın. çok yoğunum bugün ara ara girebiliyorum

canım bende eöyle birde bugün gece nesacfe içeceğim uyumammk için dua edeceğim tabbi rabbim nasip ederse canım eşiminde duaya çok ihtiycı var allahımm askerimizi poliismizi devletimiz devletimizi koruyanları korusn aminnnnnnnnnnnnnnnnnn

kumsalım eşim asker

ben kendimi çok buruk hissediyorum bugün kızlar:çok üzgünüm:

hayatım burk olma lütfen bak bugün 1yıllık kaderimzi yazılacak biz mutlu mutlu olallaımmki mutlu ve güzel şeyler yazılsın canım benim evet bekleme sürecindesin ya geriyor resmen seni çok iyi anlıyabiliyorum bebeğim ama bugün üüzntüye yer yok yaşamımızdayerimseniben

:Saruboceq: :Saruboceq: :Saruboceq: allah askerimize güç kuvvet sağlık versin. onlarsız bu ülke ne hallerde olurdu kimbilir. turkbayragi tüm askerlerin arasında allah seninde eşinin üzerinden elini çekmesin canım arkadaşım.

:)))))))))))))) kuuzm benim sana yazmammaışmıyım vallhi o kadar acele yazdım kii atladıklarım olmuşmu bilmem :)) yerim seni ben sosis :))))))))))))))))))))) fotoözelimmmmmmmmmmmmmmmmmm

opuyorumnanaktan

ben kendimi çok buruk hissediyorum bugün kızlar:çok üzgünüm:

kumsalım neden üzgünsün. dualara katılamayacağın içinmi. gülüm bugünleri bize gösteren rabbim inşallah daha iyilerinide gelecek yıl gösterecektir. lütfen içini rahat tut. hepimiz hepimizin duaları içerisindeyiz.

kızlar bu arada kızkardeşim 6 aylık hamile ve şekeri çok yüksek lütfen onada dua edelim

ebraraım kumsalım fatoözelim nihalim açık olanlar sizlersiniz nasılsınız bakalımm :)))

iyiyizcanımın içi olumunekankayizsmile

tüylerim diken diken odu hepiniz birbirinizden harikasınız

walla al benden de o kadar serpil ya. mısra ve sen ne iyi yaptınız bu topic için. allah razı olsun. hepinizi çooooooooooooook seviyorum.

MISRAAAAAAAAAAAAAAA SENİDE SEVİYORUM a.s.

fatoözelim tabbiki tüm hamilelrimize tüm annne adaylarımıza tüm hastalrımıza tüm haksız yere cezevinde olan kader mahkumlarına tüm sıkıntıda olan rabbimin kullarına dua edeceğiz dualarımızn arasındadad kendimize edeceğiz canım benim

ben diyorum kii Alalah hepinizden razı olsun burda kimse kimseyi tanımıyor kimsenin kimseden bir çıkarı yok ama hepimizn huzur bulduğu ve bulacağı bir liamn burası diyorum burda yaralarımızı tedavi edip zamanı gelince engin okyanuslara açılacağız

serpilcim sabahtan gayet iyiydim ama anne tarfındsan bi akrabamız doğum yapmış
faceye annelikle ilgili bişiler yazmış sonrada bir arkadaşın yeni doğan bebişinle fotolarını görünce senağlama ay toparlayyım kendimi hemen

yok canım resimler sözler dokundu azcuk
ben dulara katılıcam canım allah izin verirse
kardeşine geçmiş olsun diyetle normale dönüyor dikkatli olsun fatoşcum
bu arada tebrik ederim rabbim sağlıkla kucaklamayı nasip etsin

kandiliniz mübarek olsun dualarınızda bizi unutmayın

7 YASıN okudum eklerseniz sevinirim Rabbim kabul etsin inşallah

ben geldimmmmmmmmm

kumsalcık rabbim o fotoları koymayı sanada napit etsin üzülme

serpilcim koçisin gibi butun askerede dualarım

foto benım ablamında şekeri çıkmıştı hamile iken gebelik şekeri herkezde var artık diyetisyene gitmeli

kumsalım canım bebğim balımmm bakk dinlee

o tarz haberlere kafana çevir ben şimdi öyle yapıyorum

hamile görünce kafamıçeviriyorum :))))) fesatlığımdan değil duygulanacğım diye

bebek görünce sadce göz kırpıp kafanı çevir ben öyle yapıyorum

bebbek ziyertlerine gidebilrsinm ama kısa tut bir randevunun olduğunu onuda araya sıkıştırdığını ima et kaç ben öyle yapıyorum :)

yani çokkkkkkkkkkkk şey yapıyorum tavisye edrim hımmm bunu daha yeni yapmaya başladımm işede yaradı tavsiye ederimm:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…