bende yasinde bulamadım geçen kuran kitabimda buldumyasin kıtabımda yok bu benimmm
ben regl oldum ya katılamayacağım için çok üzgünüm tekrar okuruz dimi
yasin kıtabımda yok bu benimmm[/QUO
hayatım yasin kitalparının hiçbirinde yok Kur'anı Kerim'de bulabilirsin
FETİH,
SURELERİNİN
SIRLARI
Hazinetül Esrar
FETİH SURESİNİN FAZİLETLERİ VE ÖZELLİKLERİ
Resulüllah Efendimiz'in şöyle buyurduğu rivayet edilmiştir:
«Bu gece bana öyle bir sure indirildi ki, o sure benim için hem dünyadan, hem de dünyada bulunan her şeyden daha hayırlıdırr.»
Diğer bir rivayette ise:
«Üzerine güneş doğan her şeyden benim için daha hayırlıdır» buyuruluyor.
Sonra Resulüllah Efendimiz İnna Fetahna leke fethan mübiyna suresini okudu.
Konuyla ilgili diğer hadisler:
«Bedir savaşına ya da Hudeybiye musalahasma hazır olan bir adam elbette ki cehenneme girmiyecektir.»
Sahih-i Buhari
«Fetih suresini okuyan kimse, Muhammed Resulüllah ile birlikte Mekke fethine hazır olan kimse gibidir.»
İmam-ı Salebi
«Fetih suresini okuyan kimseye, Hudeybiye ağacının altında Muhammed (S.A.V.)'e biat eden kimse gibi sevab vardır.»
Ubeyd bin Kab Tefsiri
İbni Mes'ud (R.A.) diyor ki:
Resulüllah (S.A.V.) Efendimiz'in şöyle buyurduğu bana kadar ulaştı:
«Ramazan'ın birinci gecesinde kim nafile namaz kılıp namaz içinde Fetih sure*sini okursa, Allahü Teala o kimseyi bütün sene korur.» Yardım Allah'tandır.
Ruhul Beyan Tefsiri
Ebu Said el-Hudri (R.A.) ile Ebu Hüreyre (R.A.)'den yapılan rivayete göre ise Resulüllah (S.A.V.) Efendimiz'in şöy*le buyurduğu tesbit edilmiştir:
«Ramazan'ın birinci gecesi iki rek'at namaz kılınır. Her rek'atinde Fatiha ve İnna Fetahna sureleri okunur. Selam ve*rildikten ve İnna enzelna suresi on defa okunduktan sonra da Peygamber'e (S.A.V.) on defa salat ü selam getirilir.»
İhya Ulumiddin
Ariflerden bazısı şöyle demiştir:
«Ramazan hilali görüldüğünde (Ramazanın birinci gecesi kasdediliyor) Fetih suresini okuyan kimseye Cenab-ı Allah o sene rızık kapılarını genişletir Bu sureyi her gece okumaya devam eden kimse, rü'ya*sında Resulüllah (S.A.V.) Efendimiz'e biat etme mazhariyyetine erişir ve böylece Bey'atü'r-Rıdvan sevabına nail olur. Allah onu Bey'atü'r-Rıdvan ashabıyla hasreder ve kendisine dünya ve ahiret hayırlarından bir nice kapıları açar.»
Zayıf kimse bu sureyi çokça okursa güçlenir. Zillete düş müş kimse okursa izzet ve şeref bulur. Mağlub olmuş kimse okursa yardım görür. Sıkıntıda olan okursa Allah onun işlerini kolaylaştırır. Borçlu olan okursa borcu ödeme imkanına kavuşur. Zindanda olan okursa kurtulur. Gam ve kedere boğulmuş kimse okursa, Allahü Teala lütuf ve keremiyle onun gam ve kederini kaldırır.»
Havass-ı Kuran
Meşayihdan bir kısmının şöyle dediği rivayet olunmuştur:
Fetih suresi, arzulanan herhangi bir şeye kavuşmak için okunur. Korkulan herhangi bir şey'i defetmek için de okunur. Ancak şu tertibe riayet edilmesi gerekir: Üç gün içinde yirmi bin defa veya kırk bir defa okunur. Bu sayının üç, beş ya da yedi gün içinde tamamlanması da tavsiye edilmiştir.
Fetih suresinin özelliklerinden biri de şudur :
İmam Fahruddin Razi (R.A.) diyor ki:
Cuma namazından sonra sünnetler de tamamen kılınıp tamamlanınca Fetih suresi yedi defa okunur. Sonra da Fettah ism-i şerifi bu surenin Ebced hesabiyle harfleri sayısınca (ki bu 483 sayısını göster*mektedir) söyler ve bu tertibe sair günlerde öğle namazından sonra ikinci cuma gelinceye kadar devam eder. Bunu yaparken de ara yerde dünya sözü söylemez ve dünya işleriyle meşgul olmaz Yedi gün böylece tamamlanınca maksad yerine gelmiş olur. O kimse arzusuna erişir. Arzu ettiği şeyler Allah'ın lutfu keremiyle ona baş eğmiş olur
nihacim paylaşımın için çok sağol. bak gördünmü bizbirimizden sadece nasıl hamile kalabileceğimizi değil herşeyi öğreniyoruz.
efnannaim canım nasılsın?
gizemmimm canım benim ömrümde asla ve asla unutamayacğım 4444 tefriyei okuduğum ilk ve tek insan ömrümde ilki gizmele yaşadım ve kızlara hediye etmiştik ben bunu ömrümce unutmamam kızlar
işte ben diğer topiğe misafir olarak katılırken bunu görmüştüm ve çok duygulanmıştım sonra girmeye karar vermiştim. gizemle senden çok etkilenmiştim
allah razı olsun
sen canını sıkma tabbiki yine okuruız bizçok ma çok k okuruz sıkma canını
ben regl oldum ya katılamayacağım için çok üzgünüm tekrar okuruz dimi
nihalim harika ya
oyyy busemmm da önumuzde kandil var yine bir kandil yaparız ayrıca sanada dua ediyoruz olumunekankayizsmile
valla inanarak ne okuduğumuzu bilerek okumak çok daha anlamlı olacağına inanyorum
fatoş valla çok şey paylaşıp çok şey öğreniyoruz naniknanik
busecan benim 4 günüm var canım adetime bu 4 günü iyi değerlendirmeliyim
fatoözelim evet yani gizemmii ömrümde asla ve asla unutmamam ve benim için muhtelem değerli tabbiki bütün kızlar değerli ama gizemle çok özel birşeyi paylaşmıştık tamamamen saf tertenmiz duygulardı rabbim kabul etsin
peki durum nee belirtiler felan ay heycanlandımm
ahsenimmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
efendiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimmmmmmmmmm serpiliiiiiiiiiiiiiiim ya msnden biriyle konuşuyordum burası açık kalmış :))))eyvahedigeldismileeyvahedigeldismileeyvahedigeldismile
busecan ben namaz kılıyorum sadce eğiince kasıklarımda ağrı oluyor ama bu genelde her ay oldu
sağol canım seninde kandilin mübarek olsun ağzına sağlık allah kabul etsinkandiliniz mübarek olsun dualarınızda bizi unutmayın
7 YASİN okudum eklerseniz sevinirim Rabbim kabul etsin inşallah
amiin inşallah canım hepimize nasip olur inşallahben geldimmmmmmmmm
kumsalcık rabbim o fotoları koymayı sanada napit etsin üzülme
serpilcim koçisin gibi butun askerede dualarım
foto benım ablamında şekeri çıkmıştı hamile iken gebelik şekeri herkezde var artık diyetisyene gitmeli
malesef ben bu konuda pek başarılı olamıyorumkumsalım canım bebğim balımmm bakk dinlee
o tarz haberlere kafana çevir ben şimdi öyle yapıyorum
hamile görünce kafamıçeviriyorum :))))) fesatlığımdan değil duygulanacğım diye
bebek görünce sadce göz kırpıp kafanı çevir ben öyle yapıyorum
bebbek ziyertlerine gidebilrsinm ama kısa tut bir randevunun olduğunu onuda araya sıkıştırdığını ima et kaç ben öyle yapıyorum :)
yani çokkkkkkkkkkkk şey yapıyorum tavisye edrim hımmm bunu daha yeni yapmaya başladımm işede yaradı tavsiye ederimm:)))
benimde rahmetli dedem çok kızardı babaannen süper bir eşleşme yapmışkaydirigubbakcemile3 mekanı cennet olsunrahmetli babanem şeytan kutusu derdi tv ye bende onun kurbanı oldum sempatiksalakcinni
yok canım sadece dün akşamdan beri sadece sağ tarafımda merdiven çıkarken eğilirken ağrım oluyor başka hiç birşey yokkumsalllll eyvahedigeldismile
nasıl durumlar var mı belirti
daha iyiyim canım öyle biranda herşey bitiyor sanki ama toparlanıyorum neysekiefnannaim canım nasılsın?
nihalim olsun okursun müsait olduğunda canım
kumsalım iyim de bana
belanıyım hep güçlü ol
fatoözelim kardeşine rabbm yardımcısı olsun sağlıklı doğum nasip etsin takamsın kafasına
hpt_honey bebeğim şu kockarıya arada bir gözükk :))
busecanım kalbimzdesim senin patronu uygun olduğumuzda döveceğiz kızlarla
zeeytinim sıcaklarda dikkate et canım
sezenim kivimi özledim dersem inanaırömısın senin uğuran iannanım bize bu gece dua et
aylintim canım buralara gelmiyorsun biliyorum amam bilki dualarımızı hissedeceksin asil meleğim benim
çılgınım kocapopolum okurken herzamanki gibi nikin gözümün önünde dünyanın en güzel annesi olacağına ben yürekten inanıyorum
kızlar kusurabakmayın çoştumm işte yazıyorum idare edin güzel bir gün ve güzel insanlar olunca insan daha bir hasassa oluyor
belany busecan kumsal içleri kan ağlasada iyi görünmeye çalaışıyorlarya ben bunu hsisediyorumm
gizemimmde öyle
gizemmimm canım benim ömrümde asla ve asla unutamayacğım 4444 tefriyei okuduğum ilk ve tek insan ömrümde ilki gizmele yaşadım ve kızlara hediye etmiştik ben bunu ömrümce unutmamam kızlar
benimde korkum o nihalim bu gce inşallh amacaım okuyabildiğim kadarıyla okumak kızırmıızlara yakalanmadan ayyyy bababnnen doğru demiş ya vallhi şeytan icadıı benim eşimde interneti şeytan icadı olarak yorumluyor:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
canım arkadaşlarım benim hepinizi seviyorummmmmmmmmmmmmmopuyorumnanaktan
busecan benim 4 günüm var canım adetime bu 4 günü iyi değerlendirmeliyim
fatoözelim evet yani gizemmii ömrümde asla ve asla unutmamam ve benim için muhtelem değerli tabbiki bütün kızlar değerli ama gizemle çok özel birşeyi paylaşmıştık tamamamen saf tertenmiz duygulardı rabbim kabul etsin
oyyy busemmm da önumuzde kandil var yine bir kandil yaparız ayrıca sanada dua ediyoruz olumunekankayizsmile
valla inanarak ne okuduğumuzu bilerek okumak çok daha anlamlı olacağına inanyorum
fatoş valla çok şey paylaşıp çok şey öğreniyoruz naniknanik
canım hayıt kullandığım için oldukça rahatım 2 ay oluyor kullanalı
sadce bol bir akıntı var hiç bu kadar akıntım olmmaıştı ama hayıt kullanıcılarında oldu bu
sadce sol göğüsm haddf şiş ve hasas
başkada tınnnnnnn yokkkkkkkkkkkkk
:))))))))))))
yani hiç birşey yok analyacağın
gram belirti yok :)) sadce hafif göğüslerim hasaslaştı o kadar oda adet sendurumu olabilr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?