aile arasında yapıldı nişanımız onuda istemeye istemeye yaptı kı herseyi bahne etti hep ertelemeye calıstı falan annem biliyo babam zaten istemıyo ama bana bi şey dediği yok anneme çocuk iyi de ile kotu ben istemıyorum demiş annem de sureklı bu kadınla olmaz falan dıyo gecenler de bize oturmaya geldiklerinde annene ayda yılda bı gıdersın evlenınce lafını duyunca annem çıldırdı baya konustular annem açtı ağzını yumdu gözünü o gunden sonra annem için korkuttu beni o ne oyle ya falan demiş işte
konustum yada denedim diyelım sen taş olda basımı yar falan gibi seyler duydum gene değişen bi şey yok nişanlıma da bana anlatma annenle konustuğun sızın aranızda benımle konustugumuz seyler senınle bnm arasında kalmalı dıye dfalarca soyedım
evet hersey olabılr ılerde bende bundan korkuyorum çokbence kadından ziyade erkek arkadaşın üzerinde yoğunlaş. yarın evlenirsin bu sefer ailesinin sana dediklerini haklı bulmaya başlar.
Al iştediğer gelini kardesinin kızı onu kendı istemiş araları iyi zannediyodum yakında oturuyolar bırbırlerıne hergun beraberler şimdi kadın annesının yanına memlekete gitti o gidince arkasından demediği kalmadı ban anlatıyo bide söyle yapıyo bole yapıyo şu huyu kotu falan diye
bı ara kendisi direk beni karıstırmayın ne yaparsanız yapan dıyodu karısmak ıstemezmiş şimdi evlenınce karıscakmıshımmm, o zaman ailen ne derse onu yap , bence şimdiden böyleyse bu kadın senin aklını alır , evlilik zor çünkü, bi de sanırım nişanlın olayların dışında tutuyor kendisini ki böyle tipler bana hiç güven vermemiştir , seni seviyor istiyorsa ezdirmeyecek, sen he de geç diyerek çözülmez sorunlar, bu oğlandan hayır gelir mi bilemedim , ciddi bir konuşma yapmalısın .
bunu anladığımdan beri cok dır dır etmıyorum zaten annesi ile ilgilieet bi de nişanlınız annesinin dediklerini size yetiştiriyorsa emin olunki sizin söylediklerinizi de annesine söylüyordur , kadının eli bu bakımdan da güçlü
Kardeş gibi olan gelin sorunlu... Tamamen yabancı gelin sorunlu....yani aslında bence o aile sorunlu... Gelinlerinin mutsuz olması kaçınılmaz gibi...aynen bie isteye evlendirmiş bana da cok ters yanı akrabalar sonucta kardes gibi buyumusler bide
bı ara kendisi direk beni karıstırmayın ne yaparsanız yapan dıyodu karısmak ıstemezmiş şimdi evlenınce karıscakmıs
ilk zamanlar gercekten bı basının etını yıyodum sonra bu onu sıkmaya mutsuz etmeye basladıgnı farkettığımde bundan vazgectim. gercekten mutluluk ve huzur ıstediğim için evlenınce bunu sureklı vurguluyorumAl işteyahu boşver bak işte dediğim gibi ne olursa olsun huysuz geçimsiz insanı memnun edemezsin... Ogluyla aranız iyiyse moralini bozma çünkü o da farkında annesini senden iyi tanıdığı için... Ama elinden birşey gelemez.. Gelmesin de zaten bugün senin için anasına rest çeken yarın sıkıştı mı seni hiç tanımaz..sen fazla dirdir etmeden sıkıntılarını açarsın gerektiği zaman... Şunu da vurgula hep "tek isteğin eşinle mutlu olmak"
ne istediğini bilmiyo bırını goruyo hosuna gıdıyo onu ıstıyo mesela baska bırını gordugu zaman diğerinden de vazgeciyo oğuna soyluyo su kız var bu kız var bılmem ne faln diyeKardeş gibi olan gelin sorunlu... Tamamen yabancı gelin sorunlu....yani aslında bence o aile sorunlu... Gelinlerinin mutsuz olması kaçınılmaz gibi...
bnde cok duyuyorum erkekler yenı bı aıle kurduklarını gec benimsiyolarmıs kımısı hıc farkına bıle varmıyomus hala annem babam diyolarmıs yani erkekler işte kımısı cok annecı olabılıyoevet evlenince karışır ama kimin yanında durarak çünkü güya şuan tarafsız !! ben sana şunu diyeyim hep etrafımdan duydum ve kendimde evliliğimin ilk zamanları daha belirgin hissetmiştim , erkekler evlenince aile aşığı olup çıkıyorlar nedense , annem babam onlara gidelim samimiyet kurmak istemeler falan ,
Nişanlınızdan vazgeçebilirseniz geçin o haldene istediğini bilmiyo bırını goruyo hosuna gıdıyo onu ıstıyo mesela baska bırını gordugu zaman diğerinden de vazgeciyo oğuna soyluyo su kız var bu kız var bılmem ne faln diye
ne istediğini bilmiyo bırını goruyo hosuna gıdıyo onu ıstıyo mesela baska bırını gordugu zaman diğerinden de vazgeciyo oğuna soyluyo su kız var bu kız var bılmem ne faln diye
nişanlın seni savunmuyorsa annesinin dediklerine muhalefet etmiyorsa kadın ayrılacak gözüyle bakıyordur tabiki burda nişanlının tavrı önemli sana kaynanadan laf taşıyan inşalara uzak durman gerekir bunu bil bi kere senin ağzını arayıp ona laf götürmediklerine emin olamazsın tavrını mesafeni korumalısın..senin ne derdini görmüşte çilesine aşık olur diyebilmiş kaynanan oğlu için bilemedim..gördüğü bir şeyler var demekki diyesim gelir burada..kıssadan hisse ya kadın oğluna başkasını istiyor,ya kadın senle ilgili hiç yorum yapmıyor birileri kaynanayı malzeme niyetine kullanıp ağzından laf alıp ortalığı karıştırmaya çalışıyor,ya da kaynanan yılan kadar tehlikeli aşırı uzak durmak lazım oğlundan da zira armut dibine düşer..ya da sende sıkıntı var buraya doğrusunu yazmıyorsun olayın..şimdi biraz daha açıklayıcı olur musun?mustakbel kaynanam.. ne yapsam onun için bos agzımla kus tutsamda yaranamam gibi soyledıklerı yaptıkları artık ıyıce zoruma gidiyo her konuda her konusmada hep laf sokmalar oğluna sen onu beklersen evlilik için yandın falan demeler çogu gozumun içine baka baka baskasının yanında soylenen bi suru laf gecen gene oğluna bu kız bana uygun degıl yarın ayrılırsın yaptıgın masrafa yazık olur olmaz bu iş falan demıs bnde bunu duydum bi şey demiyorum kadın bnden buyuk saygım var fakat canım cok sıkılıyor kendıne cok guvenıyo ayrılvakmısız gozule bakıyo hep rahatsızlık verıcı bı sey bu yaeltisi kaynanama bu kızı alcakmısın dıye sordu bugun oda cevap olarak insan cılesıne asık olur oğlum ıstıyo evet alıcam dedı bozuldum cunku bni dert olarak goruyo seklınde anladım nişanlımsa anlamadım ne demek ıstedı dıye sordugumda bana ınsan kaderını yasar gibi bişey denek ıstedi diye cevap verdı bn mı abartıyorum bılmıyorum kı 2 yıldır beraberız aılesı ıle ılk tanıstıgım gun o kızla evlenırsen sana hakkımı helal etmem demıs bunu bana oğlu daha yenı soyluyo ne yaptım bilmıyorum kı daha once bı konu daha acmıstım onunla ılgılı off ya resmen evlılıgı dusunur oldum bu aile bu kadınla gider mı dıye nişanlıma sevgim sonsuz arada kalıp mutsuz olur mu kı ılerde dıye bı suru sorum var ne yapcam bilmiyorum
tabıkı de isterım istıyorum da sevilen saygı duyulan bırı olmak hiç istemediğm hayal etmediğim seyler cıktı karsıma vazgecebılır mıyım bılmıyorum kıNişanlınızdan vazgeçebilirseniz geçin o halde
Sizin kulağınıza kadar, nişanlınıza pazardan mal seçer gibi kız beğenmesinin lafları gelmesi bile yeter...
Sevilip, saygı göreceğiniz bir aileye gelin gitmek istemez misiniz? Olanlar çok çirkin, aileniz de haklı.
Benim görüşüm bu...
aynen herkes sıra oluyo sankı bnmle evlensın diye evlerını onunde oyle davranıyo malesefsanki bir oğlan onda var, tüm kızlarda sıraya girmiş bekliyorlar karar vermesini , tövbe tövbee
Bılmıyorum, bu ınsanları tanımıyorum ama sızın anlattıklarınızdan yola çıkarak; bu evliliği yapmanız halınde ılerıde duygusal ve belkı de fızıksel sıddete maruz kalabılecegınızı goruyorum. Evlenıp bosanmak çok zor olabılır, hele bır de çocuklar olursa...tabıkı de isterım istıyorum da sevilen saygı duyulan bırı olmak hiç istemediğm hayal etmediğim seyler cıktı karsıma vazgecebılır mıyım bılmıyorum kı
evet savunmuyo nısanlım benı karısmak ıstemıyo arada kalırım dıye. kadın ya yuzume soyuyo sozlerını yada oğlundan duyuyorum baska bırınden degıl yanı yukardada arkadasalara cevaplarımda bahsettım göz atarsanız daha net anlarsınız kadın oğluna sulalesınden yakından tanıdık bırını ıstıyo ben onlara gore yabancıyım bu en basından berı vardı kıloma taktı zayıfladım ne zayıflaması hiç gıtmemıs dedı ve verdiğim 17 kılo az degıldı oğlunu yanımda veya değilken hep baska bı kız konusunda yokladı bu kız ızmır kızı nasıl olur bılmem kı dedı benm için nısandan sonra diğer oğluyla bı tartısmamız oldu o gun oğluna bu kızı almak ıstedıgıne emın mısın yarın ayrılırsın yaptığın masrafa yazık olur dedı açık açık daha bı suru sey ben evine gıttığım zaman onu kaldırmıyorum yerınden ışı olunca hemen yapmaya calısıyorum kucuk kızının ödevlerı falan oldugunda yardım etmemı ıstedıgınde gerı cevirmiyorum saatlerce uğrastıgım oluyo ben ağzımla kus tıtsam yaranamam gibime geliyo ön yargıları çok benimle ilgili nısanlım babasına nasılda bak gelin buldum sana falan dedığınde kaynanamın evlenınce gorururm ben onu tas olsunda basımı yarsın dedığını bılıyorum sureklı bı sızın ıs olmucak sız evlenemezsınız hep agzında bu kelımeler var benle ıddaya bıle gırmeye kalktı ya sen cok guvenme oğluma ben istesem baskasını alırım var mısın ıddaya o benı cıgnemez dedi bunun gıbı seyler.nişanlın seni savunmuyorsa annesinin dediklerine muhalefet etmiyorsa kadın ayrılacak gözüyle bakıyordur tabiki burda nişanlının tavrı önemli sana kaynanadan laf taşıyan inşalara uzak durman gerekir bunu bil bi kere senin ağzını arayıp ona laf götürmediklerine emin olamazsın tavrını mesafeni korumalısın..senin ne derdini görmüşte çilesine aşık olur diyebilmiş kaynanan oğlu için bilemedim..gördüğü bir şeyler var demekki diyesim gelir burada..kıssadan hisse ya kadın oğluna başkasını istiyor,ya kadın senle ilgili hiç yorum yapmıyor birileri kaynanayı malzeme niyetine kullanıp ağzından laf alıp ortalığı karıştırmaya çalışıyor,ya da kaynanan yılan kadar tehlikeli aşırı uzak durmak lazım oğlundan da zira armut dibine düşer..ya da sende sıkıntı var buraya doğrusunu yazmıyorsun olayın..şimdi biraz daha açıklayıcı olur musun?
peki geleceği göremiyor musun bu durumda ben size şöyle söyleyim kimse boşanacağını bile bile evlenmez ama bu tip bir kaynana sizi boşayana kadar uğraşır nitekim bir arkadaşımın böyle olmuştu..bence çok ince düşünmeniz lazım bu konuyu..nişanlınız erkek gibi davranmıyor benim gözümde..ama yine de son kararı verecek olan sizsiniz..evet savunmuyo nısanlım benı karısmak ıstemıyo arada kalırım dıye. kadın ya yuzume soyuyo sozlerını yada oğlundan duyuyorum baska bırınden degıl yanı yukardada arkadasalara cevaplarımda bahsettım göz atarsanız daha net anlarsınız kadın oğluna sulalesınden yakından tanıdık bırını ıstıyo ben onlara gore yabancıyım bu en basından berı vardı kıloma taktı zayıfladım ne zayıflaması hiç gıtmemıs dedı ve verdiğim 17 kılo az degıldı oğlunu yanımda veya değilken hep baska bı kız konusunda yokladı bu kız ızmır kızı nasıl olur bılmem kı dedı benm için nısandan sonra diğer oğluyla bı tartısmamız oldu o gun oğluna bu kızı almak ıstedıgıne emın mısın yarın ayrılırsın yaptığın masrafa yazık olur dedı açık açık daha bı suru sey ben evine gıttığım zaman onu kaldırmıyorum yerınden ışı olunca hemen yapmaya calısıyorum kucuk kızının ödevlerı falan oldugunda yardım etmemı ıstedıgınde gerı cevirmiyorum saatlerce uğrastıgım oluyo ben ağzımla kus tıtsam yaranamam gibime geliyo ön yargıları çok benimle ilgili nısanlım babasına nasılda bak gelin buldum sana falan dedığınde kaynanamın evlenınce gorururm ben onu tas olsunda basımı yarsın dedığını bılıyorum sureklı bı sızın ıs olmucak sız evlenemezsınız hep agzında bu kelımeler var benle ıddaya bıle gırmeye kalktı ya sen cok guvenme oğluma ben istesem baskasını alırım var mısın ıddaya o benı cıgnemez dedi bunun gıbı seyler.
ayıca neden yanlıs anlatıyo olayım kı derdımı paylasıp akıl almak derdım nasıl bı yol çızcegıme karar vermek ama haklısın bende mutlaka karsılık bı seyler olmustur dıye dusunurum ama gercekten değil ben ağzımı acıp kolay kolay cevap vermem bı kac defa acık acık omasada soyledıgım seyler oldu tabıkı de bunu da ınkar edemem ama bu soyledıklerım onun soyledıklerıne cevap olaraktı atesı koruklryen ben olmadım hıç bı zaman
tabıkıde ne bnm ailem atılabılır ne onun aılesı ya duzelıcek yada mecbur bıtıcek bugun olmasada bu evlensem bıle degısmezse hep aynı sonuc olcak gibiBılmıyorum, bu ınsanları tanımıyorum ama sızın anlattıklarınızdan yola çıkarak; bu evliliği yapmanız halınde ılerıde duygusal ve belkı de fızıksel sıddete maruz kalabılecegınızı goruyorum. Evlenıp bosanmak çok zor olabılır, hele bır de çocuklar olursa...
Bakın ben de evlıyım, çocuklarım var ve dıyorum kı; aıle cok onemlı. Dış kapının dış mandalı değiller bunu bılesınız. Evınızde huzur ıstıyorsanız; ailelerin anlasıp kaynasması ve bırbırlerının cocuklarını sevıp sayması çok önemlı.
Mınıcık bır kızım var, onu gozum gıbı bakıp buyutuyorum, ileri de eşi, eşinin ailesi aşağılasın, değer vermesin, saymasın diye mi? Ne demek annenle kırk yılda bır görüşürsün demek? Yetimhaneden mi alıyorlar sizi de, anne babanızı görmeyeceksiniz? Başınıza gelebilecekleri iyice düşünün, bu forumda bir sürü konu var, benzer öykü var okuyabilirseniz çok iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?