Yoruldum..:(

Bölümümü severek okudum zaten.. Ama iş imkanının bu kadar kısıtlı oldugunu dusunmemıstım..
Bu sene kpss asılmak lazım sanırım..

Arkadaşım biz de sevgilimle özel sektör çalışanıyken tanıştık. Şimdi ben atandım bu sefer de o kendini kötü hissediyor. Demem o ki; sadece senin çabalamanla olmaz.
Bir başka konuya değinecek olursam, evet maddi imkanlar falan çok önemli ama her şey demek de değil. Sadece durumu iyi olanlar, evi olanlar falan mutlu evlilik yaşamıyor. Mecbur değilsin yani daha iyi bir işte çalışmaya. Evet belki başkalarına göre daha fazla zorlanırsın düğün yaparken ama bir şekilde altından kalkılır.

Son değinmek istediğim konu ise torpil konusu. Yanlış anlama beni lütfen ama ne şekilde muzdarip oldun sen torpilden? Yani kamuda bir kurumun sınavını kazanıp sırf torpil yüzünden elendin mi mesela? Var mı bunun gibi bir örneğin

Arkadaşım akşamları al eline vakia süresini oku , akşam ezanından sonra inan bana faydasını görürsün. Bilmiyorsan da aç türkçe çevirilmişini oku , yeter ki oku.

Kurslara gitmeyi dusundum fakat cok arkadasım gıttı bana bosa para harcamamı soyledıler.. Yazarak derken yanı nerden baslamam gerekıyor..

Mail yazmaya çalış veya hikaye yazmaya çalış. Uzun yazılar ile başlamana gerek yok yeter ki yaz.
Ben bu şekilde öğrendim ingilizceyi. Sadece yaz aynı zamanda da araştır grameri.

Gençsin henüz ileride daha iyi olacaktır.Bende torpillilerin mağduruydum ama asla pes etmedim.

İlk kpss den 79 puan almıştım. Yerleşemedim.
1000 tl asgari ücret alınırken ben 600 tl ile işe başladım haftasonu yoktu. Bir kaç yakın şehre iş baktım , çabaladım kendimi geliştirdim. İngilizce ve italyanca öğrendim. thy hostesliğe bile başvurdum. Alanım olmayan işlerde çalıştım. Sonra alanımla ilgili yabancı bir firmaya kendimi tanıtan onların yararına nasıl çalışacağımı. Hangi yetenekleriminden fayda sağlayacağımı anlatan bir önyazı ile cv gönderdim. İşe alındım.

Tüm fabrika benden sorumluydu eve gittiğimde stresten ve yorgunluktan bacaklarım titrerdi 2012 kpss ye hazırlandım günde 2 saat ile. 87,9 puan aldım.

Atanamıyordum işten çıkarıldım 2014 e hazırlandım 86,9 puan aldım.

2012 nin son atamasında 87,9 2012 ile atandım.Mühendis olmama rağmen düz memur olarak.

2014 puanımla da mühendis olarak atandım.

Ben kimsenin torpiline takılmıs degilim sadece haksızlıga gelemeyen yapıya sahıbım.. Ayrıca bu yasıma kadar kendım okuyup kendı paramı kazandım aıleme yuk olmadan.. Zaten kendımı nasıl gelıstırırım dıye dusundüğüm için bu sayfada sızlere sormak ıstedım bır yol bulamadıgım ıcın..
mesela ne eğitimn var, tevrüben ne daha fazla bilgi versen öneriler gelir. haksızlık onları ilgilendirir. şimdi bir sürü avukat var. babası zengin lüks buro açıyor, altına son model araba çekiyor. tanıdıkların işini gönderiyor. ben hiç tanımadığım bir şehre geliyorum. cebimde 5 kuruş yok. bu yoklukta iki oda tutuyorum. bebeğim masa üstünde yatıyor. ona beşik alamıyorum. vs.vs. hiç haksızlığa uğradığımı düşünmedim. oturdum ve düşündüm. ben insanlara kendimi nasıl tanıtacağım diye. yerel gazeteler mesajlar attım. biri döndü. 1 sene köşe yazısı yazdım. tüm kurum çalışanları tanıdı beni. hatta bir yazıdan sonra vali bey çağırdı benimle sohbet etti. kariyer.netten iş ilanlarını takip ettim. ziraat bankasının 2 yıl bu yolla ipoteklerini yaptım. elimde ki davalara o kadar özen gösterdim ki şimdi yaşadığım şehirde arkamdan neler neler söylüyorlarmış. bazen benim ünümü duyanlar geliyor ve arkamdan söylenenleti onlardan duyuyorum. yani oturup düşün. nerden başlamalıyım diye. doğru yöntemler bulmalısın.

Allah yardimcin olsun bu duygu durumunu cok iyi biliyorum.eger imkanin varsa yurt disina cik.burda kursa gitmeyle ingilizce ogrenilmiyor.en iyisi yurt disinda ogrenmek.bolumun icin yabanci dil cok onemli.bence tekrar universite okumana gerek yok.bolumun iyi yabanci dilini de eklersen biraz sabirla eminim daha iyi bir is bulabilirsin.

mesela ne eğitimn var, tevrüben ne daha fazla bilgi versen öneriler gelir. haksızlık onları ilgilendirir. şimdi bir sürü avukat var. babası zengin lüks buro açıyor, altına son model araba çekiyor. tanıdıkların işini gönderiyor. ben hiç tanımadığım bir şehre geliyorum. cebimde 5 kuruş yok. bu yoklukta iki oda tutuyorum. bebeğim masa üstünde yatıyor. ona beşik alamıyorum. vs.vs. hiç haksızlığa uğradığımı düşünmedim. oturdum ve düşündüm. ben insanlara kendimi nasıl tanıtacağım diye. yerel gazeteler mesajlar attım. biri döndü. 1 sene köşe yazısı yazdım. tüm kurum çalışanları tanıdı beni. hatta bir yazıdan sonra vali bey çağırdı benimle sohbet etti. kariyer.netten iş ilanlarını takip ettim. ziraat bankasının 2 yıl bu yolla ipoteklerini yaptım. elimde ki davalara o kadar özen gösterdim ki şimdi yaşadığım şehirde arkamdan neler neler söylüyorlarmış. bazen benim ünümü duyanlar geliyor ve arkamdan söylenenleti onlardan duyuyorum. yani oturup düşün. nerden başlamalıyım diye. doğru yöntemler bulmalısın.

Nerden başlamam gerektiği konusunda bir yol çizemiyorum.. Kpss hazırlansam olmayacak diye düşünüyorum ingilizce kursa gitsem olmayacak gibi kendimi alanımda geliştirmek istiyorum sankı oda umutsuz

Nerden başlamam gerektiği konusunda bir yol çizemiyorum.. Kpss hazırlansam olmayacak diye düşünüyorum ingilizce kursa gitsem olmayacak gibi kendimi alanımda geliştirmek istiyorum sankı oda umutsuz
oturup karar ver. kpss diyorsan o başka bir şey diyorsan o. karar verdiğin şeyin peşine düş. adım adım ilerle. pes etme. vazgeçme. kararını değiştirme. başarılı olmak istiyorsan karar ver ve adım at. başka türlü olmaz. yaparken de heyecanını yitirme. herşeyi bir kenara bırak ve yap.

Back
X