Böyle bir şeyi karşılayacak durumun yok. Devlet hastanelerinde bekleyecek kadar gücüm yok.Yardım alıyor musunuz?
Intihar düşüncesi çok bencilce değil mi? Çevrenizde değer verdiğiniz ya da size değer veren kimse yok mu? Onlara karşı bencillik etmiş olmaz mısınız? Ben doğal bir şekilde öldüğümde bile sevdiklerime vereceğim üzüntüyü düşünüp üzülüyorken... Bir amaç edinin. Hayata bağlanmak için sebeplerimiz olsun. Bomboş geçen bir ömürü yaşamak için tabiki bir çabanız olmaz.
pişmanlık yaşıyorsun üzülüyorsün aglıyorsun tembelleşiyorsun sıkıntı oluyor ama sen insansın bunlar hep olur artık rutin olmalı, pişmanlık tabiki var ama onunla barışmayı öğrenmelisin giden gelmez olan oldu ne yapabilrsin bazen kaderci olmak iyidir, kader de geç yenisi gelir .6 tane iş değiştim hepsinden gına nefret ederek çıktım ama yeni işe devam dedim nabucan. nefes alıyorsun ya ve sagllıklı vucudun varsa şükrediyorsun .bence biraz dua et içini ferahlat dışarı çık nefes al.kitap oku arkadaşların varsa bol bol görüş ihmal etme kendini,arkadaşlar terapidir gerçek arkadaslar .senden bir tane varMerhaba arkadaşlar.
Kısa tutup hemen konuya gireceğim. Hayata karşı kendimi çok yorgun hissediyorum. Okuyanlar hatırlar, birkaç ay önce hayatımın hiç yolunda gitmediğine dair bir konu açmıştım. Tabi değişen hiçbir şey olmadı hayatımda. İşsizlik, maddi sıkıntılar, işlerin yolunda gitmemesi aynı devam ediyor. Üst üste yaşadığım hayal kırıklıkları da cabası.
O kısmı geçersek eminim sizin de sorunlarınız oluyordur, nasıl toparlıyorsunuz? Nasıl yataktan kalkacak gücü buluyorsunuz kendinizde? Yeni bir işe başlayacak gücü nereden buluyorsunuz? Ya da pişmanlık duymadan nasıl yaşıyorsunuz?
Benim için anlaşılması zor bir konu, kimse yanlış anlamasın ciddiyim ve gerçekten anlamıyorum, çözüm de bulamıyorum, benim her günüm intihar düşüncesi ile geçiyor çünkü.
Çok pozitif bir bakış açısı. Güçlü biriymişsiniz.pişmanlık yaşıyorsun üzülüyorsün aglıyorsun tembelleşiyorsun sıkıntı oluyor ama sen insansın bunlar hep olur artık rutin olmalı, pişmanlık tabiki var ama onunla barışmayı öğrenmelisin giden gelmez olan oldu ne yapabilrsin bazen kaderci olmak iyidir, kader de geç yenisi gelir .6 tane iş değiştim hepsinden gına nefret ederek çıktım ama yeni işe devam dedim nabucan. nefes alıyorsun ya ve sagllıklı vucudun varsa şükrediyorsun .bence biraz dua et içini ferahlat dışarı çık nefes al.kitap oku arkadaşların varsa bol bol görüş ihmal etme kendini,arkadaşlar terapidir gerçek arkadaslar .senden bir tane var
Onlar da antideprasan verip başından salıyor. Ne kadar tandık bir tablo. Antideprasanların insanı iyleştirmediği biliniyor artık.depresyondasınız. devlet hastanelerinde beklenecek bir şey yok randevu alıp bi gün önce netten vaktinde gidiyorsunuz anlatıyorsunuz bu kadar basit.
zamanla öğreniyorsun .bol bol kitap oku inan ben çok yararının gördüm kitaplar gerçekten başka kapılara ufuklar açar insana.ve her insanı dinle hepsinin ayrı bir hikayesi var kendine o insanlardan pay çıkar .insanları düşün onların hayatlarını onlarında dertlerini illakı çevren ailen vardır. ama bi şekilde devam ediyorlar hayatlarını.Çok pozitif bir bakış açısı. Güçlü biriymişsiniz.
Büyük dertten kastınız nedir bilmiyorum ama oldukça zor bir hayatım var.Bir kaç yıl sonra daha büyük dertlerle uğraştığınızda şimdiki derdinizin ne kadar umursanmaması gerektiğini anlarsınız.
Onlar da antideprasan verip başından salıyor. Ne kadar tandık bir tablo. Antideprasanların insanı iyleştirmediği biliniyor artık.
Bazen herkes "ne için yaşıyorum?" diye düşünür.
Senin sorunun düşünecek çok fazla vaktinin olması. Çünkü çoğu kişi hayat telaşında pek düşünmez bunları..
Öğrencisindir ders ve sınav telaşı olur.
Mezun olursun iş güç telaşı başlar.
Birini seversin o kafanı meşgul eder.
Evlilik hazırlığı olur.
Evlenirsin geçim derdine düşersin.
Sonra bunu hamilelik, çocuk büyütme takip eder.
Ki bir kadının aklını en çok kurcalayan şey budur.
Yeri gelir kendini unutur çocuğunu düşünürsün..
Yani aslında hepimiz günümüzde depresif ruh halindeyiz ama bunu pek düşünmüyoruz. Baskılıyoruz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?