- 16 Ekim 2018
- 1.837
- 3.462
- 133
Yaşadığınız sıkıntılar sizin tükenmişlik sendromuna girmenize sebep olmuş.Yoğun bir şekilde yaşıyorsanız.psikolojik destek mutlaka alın.Sıra beklemek istemiyorum diyorsunuz ama,o hastanede sıra beklerken bile sizden daha çok sıkıntılı olanları görüp halinize şükredeceksinizdir eminim.Birkaç günlüğünede olsa imkan varsa ortamınızı değiştirmenizi,ne kadar çıkmak istemesenizde yataktan erken kalkıp dışarıda yürüyüş yapıp gelmenizi,kafanızı fazla yormayacak ama,komik birşeyler okumanızı veya izlemenizi,insanlarla konuşmanızı tavsiye edebilirim.Bunlar şu an içinde bulunduğunuz sıkıntılı süreci atlatmanızı kolaylaştırır.Birde bol bol dua edin.Tavsiye edebileceklerim,aklıma gelenler bunlar.Allah yardımcınız olsun.Sıkıntılarınızı bir an evvel feraha çıkartsın inşalllah.Bir de intihar falan etmeyin sakın.Aklınıza bile getirmeyin.Hayat bazen zor olsada,yaşamak güzel.Bunu unutmayın.21. yy ölüm acısı en çok bir yıl sürer diyor N. Hikmet. Başkları endişelenmesin diye yaşamaya devam etmek zayıf bir düşünce. Geçer, endişem eş dost değil. Dinen yasak olması. Herhangi bir amacın peşinden gidecek gücü nereden buluyorsunuz? bunca hayal kırıklığından sonra ben bulamıyorum.
Evet anlıyorum,daha büyükleriylede karşılaşabilirsiniz...Büyük dertten kastınız nedir bilmiyorum ama oldukça zor bir hayatım var.
Yaşadığınız sıkıntılar sizin tükenmişlik sendromuna girmenize sebep olmuş.Yoğun bir şekilde yaşıyorsanız.psikolojik destek mutlaka alın.Sıra beklemek istemiyorum diyorsunuz ama,o hastanede sıra beklerken bile sizden daha çok sıkıntılı olanları görüp halinize şükredeceksinizdir eminim.Birkaç günlüğünede olsa imkan varsa ortamınızı değiştirmenizi,ne kadar çıkmak istemesenizde yataktan erken kalkıp dışarıda yürüyüş yapıp gelmenizi,kafanızı fazla yormayacak ama,komik birşeyler okumanızı veya izlemenizi,insanlarla konuşmanızı tavsiye edebilirim.Bunlar şu an içinde bulunduğunuz sıkıntılı süreci atlatmanızı kolaylaştırır.Birde bol bol dua edin.Tavsiye edebileceklerim,aklıma gelenler bunlar.Allah yardımcınız olsun.Sıkıntılarınızı bir an evvel feraha çıkartsın inşalllah.Bir de intihar falan etmeyin sakın.Aklınıza bile getirmeyin.Hayat bazen zor olsada,yaşamak güzel.Bunu unutmayın.
Haklısınız ama bunların hiçbirini yaşama imkanım olmadı zaten benim.
Ben ölmeyi hiç düşünmüyorum çok şükür yani başkaları endişelenmesin diye de yaşamıyorum. Sadece ölürsem onların çok üzüleceğini biliyorum çünkü ben onların yokluğunu düşününce... hayatı seviyorum her şeye rağmen güzel. Beni üzenlerden uzaklaşıyorum. Siz bi boşluktasınız umarım geçer.21. yy ölüm acısı en çok bir yıl sürer diyor N. Hikmet. Başkları endişelenmesin diye yaşamaya devam etmek zayıf bir düşünce. Geçer, endişem eş dost değil. Dinen yasak olması. Herhangi bir amacın peşinden gidecek gücü nereden buluyorsunuz? bunca hayal kırıklığından sonra ben bulamıyorum.
Ben hayat hakkında ne düşünürsen onu yaşayacağına inanıyorum.
Her şeye olumsuz bakan biri sanmıyorum ki güzel şeyler yaşasın ve mutlu olsun.
Hiç mi silkelenip dışarıda kafanı kaldırıp kuşların cıvıltısını, çocukların çığlıklarını dinleyip hayat herşeye rağmen güzel demiyorsun?
Bunun için mükemmel bir hayatının olmasına gerek yok ki. Biz de çalışıyoruz ama rahat değiliz.
Ben de bazen "nereye kadar böyle gidecek?" diye düşünüyorum. Ama bu girdaptan çıkmam şart olduğu için aklımdan uzaklaştırıyorum. Açıyorum bir müzik kafamı dağıtıyorum.
O sağlık bir defa gidince, depresyon kronik bir fiziksel hastalığa dönüşürse anlarsın kıymetini..
Tek başına çözemiyorsan tıbbi yardım alman şart. Ki ben de çok ağır hasta olmadıkça yaşam kalitesini etkilemedikçe antidepresan alınmasına karşıyım..
Şimdi belediyelerin de psikolojik danışmanlık hizmeti var. Araştır..
Gerçekten anlamadığım için soracağım. Kuşlar, böcekler, çocuklar, gün doğumu vs. nasıl oluyor da hayatınızı iyleştiriyor anlamıyorum sayınesergry . Bunları ben de görüyorum elbet, çocukları da çok severim. Ama bunların dünya da varlığı benim içinde bulunduğum durumu düzeltmemle hiç alakalı değil ya da sizin dediğiniz gibi kafamı dağıtmıyorlar.
Teşekkür ederim bu arada yanıtınız için.
Ben çok merak ediyorum.
Sizi ölümü bile istetecek neler yaşadınız, ya da yaşıyorsunuz?
Burada kimse bizi tanımıyor.
Lütfen dökün tüm dertlerinizi.
Görün nasıl rahatlayacaksınız.
Hatta siz dökün sonra biz dökelim.
Ben burada dertlerimi çok paylaştım ama çok da okudum..
Okudukça ciddi büyük dertlerimi bile umursamadığımı biliyorum..
Hep kendimizi değil, başkalarını da dinlemeliyiz bence..
Bunu yapıyor musunuz?
Allah kolaylık versin. Eklemeyi unuttum yukarı KYK'ya 15 bin lira borcum var. İcra kağıdı yollayıp duruyorlar. borçlu olmak kötü bir şey.2 senelik yüksekmeslekokuku bitirince bir hevesle dgs sınavına girdim. Ve kazandım. 3 senede bitirmem gerekn okulu 6 senede zor bitirdim, hem de öyle böyle değil. Öyle şeyler yaşadım ki.. Borç diyorsun ya öğrenciyjen babamdan aldığım 600 TL ile geçinitken (bunun içinde yurt parası da dahil) bir anda çok borca girdim. Aileme yansıtmadan ödemek için çalışmak zorunda kaldım. 3 ayda 5 iş değiştirdim, hepsi cinsel taciz yüzünden. Hayattan bıktığım bunaldıgım çekip gitmek istediğim anlarım oldu. Ama hayata tutundum, tutunmak zorundaydım. Kendimi teselli ettim hep. RABBİM KALDIRAMAYACAĞI YÜKÜ VERMEZMİŞ HİÇ BİR KULUNA, SABRET dedim kendime. Çok şükür okul bitti ama sıkıntılar bitmedi. Hayat bir sınav. Ve ben istediğim ufacık şeyi bile çok zor yollarla elde edebilen bir insanım. Ama ölümü düşünmek, intihar fikri kendimi hep aciz hissettirdi. Ailen değer vermiyorsa kız evladına değer veren peygamberimiz gelsin aklına. Hayata tutunacak bir şeyler bul kendine. Ya da sadece kendine tutun, inan bir gün bitiyor hepsi
Bilmem mi, ben hala borç ödüyorum. Daha dogrusu ödeyemiyorum. İnsanların beklentileri hep fazladır. Hep almak isterler. Bende kpss hazırlananlardanım, ailem kazan artık diyor ama ders çalışmam için hiç fırsat verilmiyorAllah kolaylık versin. Eklemeyi unuttum yukarı KYK'ya 15 bin lira borcum var. İcra kağıdı yollayıp duruyorlar. borçlu olmak kötü bir şey.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?