- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
- Konu Sahibi yalnizkus_
-
Uzun zamandır hiçbişeyi bu kadar kıskanmamıştımMerhabalar ben gün içinde ne kadar hareket edip kendimi yormaya .çalışsam da tüm gün aktif olsam da akşam yarım saat otursam dinlenmiş oluyorum ve uyku saati geldiğinde uykuya çok isteksiz gidiyorum ve uyumakta güçlük çekiyorum. Uykuya erken dalsam bu sefer sabah çok erken uyanıyorum bazen gece aniden uyanıp kendimi içgüdüsel olarak ayaklarımı sallarken buluyorum. Bünyem bir türlü uykuyu sevmiyor. Babamda hep böyle erkenden kalkar genelde 6 - 6.5 saat uyur genetik galiba. Zorladığımda 6 saat uyuyorum 24 yaşında aktif bir genç için yetersiz bir süre deniliyor ama eksikliğini hissetmiyorum 7'ye tamamlamak için uyku takviyesi vs kullanmalı mıyım sizce yoksa uyku kişisel midir 6 saatlik uykuyla fiziksel ve zihinsel herhangi bir sorun yaşamadığım takdirde bu kadarıyla yetinmeli miyim?
Ah dışardan her şey güzel görünür gel bir de içerden bak :)
haklısınız bunları okuduktan sonra bir rahatladım gerçektenben gece 2.30-3 gibi yatıp sabah 9.30da kalkıyorum.
6-7 saat uyumuş oluyorum.
bir dönem daha da azaltıp 5 saat falan yapmak istedim bünyem kaldırmadı.
ama her akşam fiks saat 12 gibi uykum gelir direnirim uyumam
ertesi gün sersemlik ya da dikkat sorunu falan yaşamıyorsanız aynen böyle devam edin ne var ki bunda.
uyku iyi hoş ama aslında boşa geçen zaman bir açıdan bakınca.
hayır aslan burcuyum :)Acaba ikizler burcumusunuz
7-8 saat uyku ısrarcılarını dinleye dinleye evham yaptım demek ki boşu boşuna çünkü takıntılı olmak :) ama rahatlattınız teşekkür ederim6 saat az değil ki, ben de gece 2yi görmeden uyuyamam,sabah da ise gittiğim için 8i geçerken kalkarım . Toplam 6 saat falan uyku saatim
Hiç de az uyuyorum demiyorum.
Bence gayet normal. Herkesin bünyesi farklıdır.
Haklısınız ama tüm gün yorulunca bir dk oturmayınca da böyle tabi çocuk hele ki küçük çocuk farklı tabi eminim çok yorucu oluyordur Allah sabır, sıhhat versin sizlere ve evladınıza18 aylik oglum var bende yoruluyorum.cok yoruluyorum ama uyuyamiyorum o zamanizmirdeysen bize beklerim evde full oyun parkta 3 saat her gün yemek banyo vs yapimi da yaninda hediye . Yorulmazssn yüzüme tükür hahahah
Yok her zaman olmuyor genelde enerjimi atamadığımda, uykuya doyup uyumaya çalışınca ya da aniden uykum kaçıncaGeceleri aniden aysjalrını sallayarak uyanman, huzursuz ayak sendromu olabilirmi?
troidlere baktırmıştım bir ara normaldi aslındasuperwomen yasam tarzini yaz belki bizede ise yarar… tiroid lerin iyi mi calisio acep
huzursuz bacak sendromunu şöyle bir araştırdım da benim belirtilerle çok farklı ama haklısınız beyin kesinlikle kurulu bir saat zaten ne oluyorsa ondan oluyor :)Bacaklarinizi salliyorsaniz huzursuz bacak sendromunuz olabilir.
Birde kendinizi 6 saat uyuyorum diye sartlandirmayin.
Beyin kurulu saat gibidir.
Ah hiç memnun değilim ama bu durumdan ben de sizlere özeniyorum :)Şu an uykudan zor uyanan ve hep yorgun olan insanlar olarak üzerine çullanmak istediğimizi söylemek isterim. Git buradan.
Ne güzel bir yazı içime su serpti teşekkür ederim :)Demek ki sizin bünyeniz için yeterli. Sorun teşkil etmesi için Gün içinde uykunuz gelmesi gerekiyormuş.
“Doç. Dr. Akkoyunlu, uyku kalitesi veya süresinin yetersizliğinin nasıl tespit edileceğini ise şöyle anlattı:
7 saat, sağlıklı en az uykudur. 6 saat ve daha az uyku ise sağlığınızı bozmaya yetecek kritik düzey aşılmış demektir. Gün içinde yani uyanık kalmanız gereken dönemde uykunuz geliyorsa uyku problemi vardır. Mesela araba yolculuğunda, öğle yemeğinden sonra sessiz sakin bir ortamda eğer uykunuz geliyorsa artık uyku açısından bir doktor ile görüşmek gerekir sinyali olarak alınmalıdır. Uyku süresi ve kalitesi gençliğinizi, algınızı, sağlığınızı ve hatta hayatınızın süresini belirleyen müdahale edebileceğiniz çok önemli bir parametredir.”
Mithat bereket vardı. Gazeteci, programcı. Sürmenaj diye bir hastalığa yakalandı, kas yorgunluğu. Yoğun çalışma temposu sonucunda günde 2 saat uyumuş ve uykusuzluktan dolayı bu hastalığa yakalanmış. Bu hastalık, uzun süreli yoğun tempo ve yetersiz uyku sonucu beyin ile bazı kaslar arasındaki iletişimin yavaşlamasına sebep oluyormuş. Düzeldi mi bilmiyorum. Yani fiziken zarar veren uyku günde 2-3 saatlik uykular.
Ben de uyuyanları kıskanıyorum ama hem de öyle bir kıskançlık ki 09:00'a 10:00'a kadar uyuyan yakınlarımı bezdiriyorum laflarımlaUzun zamandır hiçbişeyi bu kadar kıskanmamıştım
4 te yatıp 8 de kalkmak mı? bir kurumda çalışıyor olsanız nasıl olucak bu?Her vucudun uyku ihtiyacı farklıdır.
Biz ailecek hiç uyumayız. Ona rağmen bir çok kişiden daha sağlıklı ve dinç olduğumuzu düşünüyorum.
Eşimin hiç 5 ten sonra uyuduğunu bilmem. Ben sabah 4 yatıp 8 de kalkarım. Kızımı hiç bir doktor ilaçla bile uyutmayı başaramadı.
Demek ki vucudumuzun ihtiyacı yok diye düşünüyorum ben. Hatta az uyuyan, az yiyenlerin beyni daha hızlı çalışıyor, daha çabuk öğreniyorlar bir çok şeyi.
Bence şanslısınız. Keyfini sürün.
Uyku saatleriniz nasıl? Çok uyumak uykuyu getirir uykunuzu açmaz. Kerahat vaktinden önce yataktan kalkmak gerekKeşke bende sizin gibi olsam. Hep yorgun hissediyorum kendimi. Ne kadar uyursam uyuyum hep yorgun kalkıyorum yataktan.
O kadar bensiniz ki.. 37 yaşındayım değişmedim mutluyum halimden , az uyurum, saatim dolunca otomatim kalkarım. Aktif olmazsam boşa yaşamış sayarım, bence şanslıyızMerhabalar ben gün içinde ne kadar hareket edip kendimi yormaya .çalışsam da tüm gün aktif olsam da akşam yarım saat otursam dinlenmiş oluyorum ve uyku saati geldiğinde uykuya çok isteksiz gidiyorum ve uyumakta güçlük çekiyorum. Uykuya erken dalsam bu sefer sabah çok erken uyanıyorum bazen gece aniden uyanıp kendimi içgüdüsel olarak ayaklarımı sallarken buluyorum. Bünyem bir türlü uykuyu sevmiyor. Babamda hep böyle erkenden kalkar genelde 6 - 6.5 saat uyur genetik galiba. Zorladığımda 6 saat uyuyorum 24 yaşında aktif bir genç için yetersiz bir süre deniliyor ama eksikliğini hissetmiyorum 7'ye tamamlamak için uyku takviyesi vs kullanmalı mıyım sizce yoksa uyku kişisel midir 6 saatlik uykuyla fiziksel ve zihinsel herhangi bir sorun yaşamadığım takdirde bu kadarıyla yetinmeli miyim?
Ne guzel bol bol temizlik yapar, kitap okurdum öyle olsaydım.Merhabalar ben gün içinde ne kadar hareket edip kendimi yormaya .çalışsam da tüm gün aktif olsam da akşam yarım saat otursam dinlenmiş oluyorum ve uyku saati geldiğinde uykuya çok isteksiz gidiyorum ve uyumakta güçlük çekiyorum. Uykuya erken dalsam bu sefer sabah çok erken uyanıyorum bazen gece aniden uyanıp kendimi içgüdüsel olarak ayaklarımı sallarken buluyorum. Bünyem bir türlü uykuyu sevmiyor. Babamda hep böyle erkenden kalkar genelde 6 - 6.5 saat uyur genetik galiba. Zorladığımda 6 saat uyuyorum 24 yaşında aktif bir genç için yetersiz bir süre deniliyor ama eksikliğini hissetmiyorum 7'ye tamamlamak için uyku takviyesi vs kullanmalı mıyım sizce yoksa uyku kişisel midir 6 saatlik uykuyla fiziksel ve zihinsel herhangi bir sorun yaşamadığım takdirde bu kadarıyla yetinmeli miyim?
Çok uzun yıllardır çalışıyorum zaten. Uykusuzluk yüzünden performansımın düştüğünü, ertesi gün yorgunluk belirtisi gösterdiğimi hiç bilmem.4 te yatıp 8 de kalkmak mı? bir kurumda çalışıyor olsanız nasıl olucak bu?
Burada 4 saat uyuyanları görünce gaza geldim 6 saat yeterde artar bileymiş :))Lavanta çayı ya da yağı kullanmayı deneyebilirsiniz
Hipertroidi olacak son insan olduğumu düşünüyorum aslında onca aktifliğe, sağlıklı beslenmeye rağmen hiçbir zaman deri kemik denecek zayıflıkta olmadım aktifliğimi ve beslenme tarzımı gören bu düzene göre deri kemik kalman lazımdı diyor 50 kiloyum. Son kan tahlili yaptığımda değerler normaldi ama en kısa zamanda tekrardan baktıracağım değerlere teşekkür ederimAslinda güzel bir sey arkadaslar da yazmislar ama siz yine de bir kan tahlili yaptirin ( yaptirmadiysaniz tabii) bazi hipertiroidi olanlar da duymustum bu vucut hareketliliguni,hizini,az uyumayi vs.
Maalesef kitap gazete okumak dışında yaptığım faydalı bir aktivite yokO kadar bensiniz ki.. 37 yaşındayım değişmedim mutluyum halimden , az uyurum, saatim dolunca otomatim kalkarım. Aktif olmazsam boşa yaşamış sayarım, bence şanslıyız
Ah nazar boncuklarını kendinize saklayın, ben almayayım kalsınçok imrendim
Çok uyuyanda ziyadesiyle yapabilir aslında bunları :)Ne guzel bol bol temizlik yapar, kitap okurdum öyle olsaydım.
Nokta atışı bu olsa gerek :) evet anksiyete. Bazen bu sorunumu ona bağlıyorum. Tanı almadım takıntı yaptıkça daha çok bastırıyor uykusuzluk ama diğer yandan da gün içinde hiç uykusuzluk çekmeyince uyanır uyanmaz enerjik olunca az uyuduğum günün akşamında bile hala yatağa isteksiz gidince hormonal de olabilir diye düşünüyorumBı tane kitap var yalnız aptallar 8 saat uyur diye
Yetişkin bir bireyin 5 saat uyuması yeterli .Ama su kısmı ilginç bence kactığınız düşünmek istemediğiniz birşey var gibi geldi .Bence buna odaklanın .Bı düşünün bakalım
Allah bağışlasın, sağlıkla büyüsün inşallah. Biraz büyüdükten sonra uyku düzeni oluşturursunuz umarım.6 saat az değil ki. Mesela benim çocuğum olduktan sonra 6 saat lüks bile gelmeye başladı. Kesintisiz 4 5 saat uyuyorsan kurtarırsın
İki haftada bir yaptığım cheat day günleri dışında şeker ilaveli ürünler, ekmek tüketmiyorum glüten çok az tüketiyorum oda bulgur gibi lifli yiyeceklerde. Meyveyi abartmıyorum, tahin, ceviz, badem, kabak çekirdeği gibi sağlıklı yağlar tüketiyorum tabiki ölçülü miktarlarda. En önemlisi şeker bence. Şekerli ürünlerin doz aşımı gerçekten yorgunluk yapabiliyor özellikle de günümüz sıcak yaz mevsimlerinde. Ama beslenme faktöründen ziyade spor ve yürüyüşün kesinlikle enerji verdiğine inanıyorum.Ne yiyor içiyorsanız bana da söyleyin. Kolum kalkmıyor yorgunluktan
9 aylık kızım da aynı sizin gibiMerhabalar ben gün içinde ne kadar hareket edip kendimi yormaya .çalışsam da tüm gün aktif olsam da akşam yarım saat otursam dinlenmiş oluyorum ve uyku saati geldiğinde uykuya çok isteksiz gidiyorum ve uyumakta güçlük çekiyorum. Uykuya erken dalsam bu sefer sabah çok erken uyanıyorum bazen gece aniden uyanıp kendimi içgüdüsel olarak ayaklarımı sallarken buluyorum. Bünyem bir türlü uykuyu sevmiyor. Babamda hep böyle erkenden kalkar genelde 6 - 6.5 saat uyur genetik galiba. Zorladığımda 6 saat uyuyorum 24 yaşında aktif bir genç için yetersiz bir süre deniliyor ama eksikliğini hissetmiyorum 7'ye tamamlamak için uyku takviyesi vs kullanmalı mıyım sizce yoksa uyku kişisel midir 6 saatlik uykuyla fiziksel ve zihinsel herhangi bir sorun yaşamadığım takdirde bu kadarıyla yetinmeli miyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?