- 6 Ekim 2018
- 310
- 612
- 53
- 41
- Konu Sahibi sonradanizmirli
-
anne kolay kolay cocugunu atmaz. Ekonomik durumu yoksa babaya veriyorlar. Uvey anne de ona gore gelecek. İyi ya analar babalar bosansin sikintiyu cocuklar ceksin. Ne yani oz annesi bakmayacak uvey canini mi verecek hadi ordan. !!
Birincisi eşin çocuğu ile ilgili sizin göreviniz yok bence.
İçinizden gelir yaparsınızki yapmışsınız.
Aralarına yatma muhabbetine gelirsek
ben bebeklikten itibaren kendi çocuğumu dahi ayrı yatırırım.
Benim kastettiğim bazı kadınların eşlerin önceki evlilikten olan çocuklarına çöp bile vermesinden rahatsız olması, adamın çocuğuyla görüşmesinden zaman geçirmesinden rahatsız olması, babalık vasfını yerine getirmesini istememesi.
Mesela sizin örnek için konuşalım. Şu saatten sonra evinize kabul etmediğinize göre eşiniz hafta içi bazı akşamlar veya hafta sonu dışarda çocuğunu görmek zorunda.
Maddi yardımda bulunmak zorunda.
Bunları yapmasına engel olmayı düşünüyor musunuz? Cevap hayırsa yazdığım mesajın sizinle alakası olmadığını daha iyi anlamışsınızdır.
herşeyi anladım da bu beddualar olmuş mu hiç konu sahibi? Bi kere bu girift planı o çocuğun tek başına yaptığına nasıl bu kadar emin siniz? Çocuğu çok iyi tanıyorum demişsinizya biyerde; bunu yapmasına bu kadar şaşırdığınıza göre tanıyamamışsınız demekki söylemleriniz kendi içinde çelişiyo bi kere. İkincisi, parçalanmış ve annesi ruh hastası, babası dünyadan bi haber ve ileri derecede umursamaz olan bu zavallı çocuğun yaptıklarından (kendisi yapmış olduğunu varsayarak) gerçekten kendisi sorumlu olduğunu düşünebiliyosunuz yani?? bu çocuk 11 yaşında hanımefendi bilmem farkında mısınız? Bi hata yapmış evet önemli derecede büyük bi hata ama sonuç itibariyle kısa zamanda bi şekilde ortaya da çıkabilecek bi hata -ki öyle de olmuş. Hesabın arkadaş listesinin tamamına açıklayıcı bi mesaj yazıp topluca gönderirsiniz olur biter, fake hesap bi size açılmıyo emin olun, bunu değil üvey çocuk hiç tanımadığımız insanlar da yapabiliyo dünyanın sonu değil olayı kafanızda büyütüp büyütüp kinlenmeye resmen yer aramışsınız. Bu kadar beddua, bu kadar bi baba-oğulu koparma çabası falan doğru mu şimdi yani bu yaptığınız? değer mi? O çocuğun kimbilir içinde ne fırtınalar kopuyo nasıl bi psikolojide belki de hasta?? Belki de sadece annesini koruyo bilemezsiniz? bilemeyiz. Bu kadar katı olmayın. Sonuçta belki 3-5 gün 1 hafta rahatsız edildiniz gergin süreçler yaşadınız ama geri dönüşü olmayan bişey gelmedi sonuçta başınıza, hayat memat meselesi yok yani ortada. Hayvanlara işkence eden çocuklar oluyo bazen gazetelerde okuyosunuzdur. Ben o çocuklara da üzülüyorum mesela onu öyle yetiştiren ya da yetiştiremeyen ebeveynlere kızıyorum. Bu yanlışları yapan çocuklar zaten sevgisizlikten yapıyolar aklı selim insanlar tarafından yetiştirilmedikleri için bu hale geliyolar böyle doğmuyolar. yani şimdi siz diyosunuzya babasıyle ilişkisi yarım kalıcak diye? Çocukla babası dışarda arkadaş gibi vakit geçirerek ebeveyn ilişkisi olmaz. Bunun bayramı var seyranı var yarın öbür gün düğünü var, maddi yönünü hiç söylemiyorum bile resmen saçmalamışsınız evli insanların bütçesi bir olduğuna göre bal gibi de o çocuğa siz bakıcaksınız. Ha dersiniz ki ben kinciyim yapamam, o zaman size boşanmayı öneriyorum, çünkü size bunu yapan çocuğu sizin eşiniz yetiştirdi müştereken ve sizin de parmağınız var belki de annesinden fazla. O yüzden bi durun bi düşünün. Önce iğneyi kendinize batırın, sonra çuvaldızı elinize alın. Zaten sorunlu olan bi çocuğu bu kin ve öfkeyle ve babasından kısmen de olsa koparma çabasıyla hem o çocuğu tamamen kaybeder bu toplum hem de belki de daha büyük kötülükler yapacak bi yetişkine çevirirsiniz. Kin kini doğurur. Bu şekilde davranarak yarın sizden nefret eden belki de psikolojisi daha da bozuk manyak bi yetişkini elinde silahla kapınızda görmeyeceğinizin garantisi var mı? Bu çocuğu kazanın.
11 yaşındaki çocuğun cezai ehliyeti yoktur.
Sınır 12 yaş. 12 yaşın altındaki bir çocuğa ceza davası açılamaz. Bu durumda da konu sahibi annenin yaptırdığını ispatlamalı. Çünkü iddiası bu yönde.
Ekleme: Eksik yazmışım. Bu durumda derken anneye manevi tazminat davası açma durumunu kastettim.
Hayır 12 yaşının altındaki çocukların cezai ehliyeti yoktur. Kanunları açıp bakabilirsiniz.Var efendim.
Sınır 12 yaş. 12 yaşın altındaki bir çocuğa ceza davası açılamaz. Bu durumda da konu sahibi annenin yaptırdığını ispatlamalı. Çünkü iddiası bu yönde.
Ekleme: Eksik yazmışım. Bu durumda derken anneye manevi tazminat davası açma durumunu kastettim.
11 yaşında erkek bir çocuğun instagram da başka erkeklerle sanal seks benzeri yazışmalarının da olması gerçekten bir garip. Tamam sizi hedefe koymuş. Ama seçtiği yöntem de gerçekten bir enteresan.Bu kişilerle tek tek konuştum. Örnek vereyim bir tanesi bitliste türkçesini dahi doğru düzgün anlamadığım biri. Durumu anlattım ekran fotolarını alıp attı. Diğer kişi düzcede yaşıyor o da yolladı. Bir tane nerde yaşadığını söylemeyen bir vatantaş var evliyim ben hemen sildim konuşmaları beni aramayın yuvamı yıkarsınız dedi. Yuvası umrunda ya instagramda kadınlarla yazışıyor. Durum gerçekten çok iğrenç bir hal aldı.
Su an ofkenizi o kadar iyi anliyorum ki,sizi fazlasiyla şaşırtmış ve beklentinizin tam tersi bir durumla karsilasmis hatta sevdiginiz icinde fazlaca kırılmissiniz,ama bence biraz sakinlesin baba onunu aliyor diye ya da anne sebep oldu etkiledi diye onlarinda faturasini cocuga kesmeyin inaniyorumki oldukca mantikli davranacaksiniz ve 11 yasinda bir cocugun yaptigi her ne kadar kabul edilemez olsada bir sansı daha hakediyor en azindan esiniz icin ....lütfen bir muddet uzaklasin bu bir tatil de olabilir,uzerinden biraz zaman gecmeli...Taciz edilişimi dahi olgunlukla karşıyalayamadığım için üzgünüm. Sizin kadar hümanist olamadığım için de üzgünüm. Kinin kini doğurması, onun benden nefret etmesi şu saatten sonra umrumda mı sizce
Ben sebep olmadım, ben düzeltemem
Konu şefkat göstermekse üzgünüm önce kendime öz şefkat göstermeliyim zira bu bedeni sadece babasıyla evli olduğum için ruh sağlığı bozulmuş bir çocuk uğruna harab etmek, kendime ihanet.
anlıyorum öfkelisiniz sürekli bi savunma halindesiniz ama ben sizi suçluyo değilim sanırım yanlış anladınız. Herneyse benimkisi size göre biraz fazla kaçmış bi "hümanist" yaklaşımdı demekki. Umarım "sadece babasıyla evli olduğunuz için" ilerde daha büyük problemlerle karşılaşmazsınız. Olaya biraz geniş bi pencereden bakabilirseniz eğer, o çocuğu kazanmak sizin o çok önemseiğiniz bedeninizin gelecekteki bütünlüğü için daha faydalı olabilir.. Çocuğun ruhunda psikopatlık varsa ve iyileştirilmezse sonuçlarına yine siz katlanmak zorunda kalabilirsiniz de o bakımdan söylüyorum.Taciz edilişimi dahi olgunlukla karşıyalayamadığım için üzgünüm. Sizin kadar hümanist olamadığım için de üzgünüm. Kinin kini doğurması, onun benden nefret etmesi şu saatten sonra umrumda mı sizce
Ben sebep olmadım, ben düzeltemem
Konu şefkat göstermekse üzgünüm önce kendime öz şefkat göstermeliyim zira bu bedeni sadece babasıyla evli olduğum için ruh sağlığı bozulmuş bir çocuk uğruna harab etmek, kendime ihanet.
Bir de dikkat ediyorum, çocuğu yerden yere vuranların daima yanındasınız ama çocuğa da anlayış gösterilmesi tarafında olanlara laf ediyorsunuz. Bu konu başlığında "Yuhlanmaya, Fişlenmeye, Nefret söylemlerine maruz kalmaya geldim." yazıyor fakat "belki hastayken başında beklerken tam hissettirememişsiniz anneliği" diyene de öfkeyle yanıt vermişsiniz.
Siz içinizdeki nefreti bitirmeden hiçbir zaman olayları netliğiyle göremezsiniz..
Bir çocuğun hayatı söz konusu burada. Zorla yaptırılımış olabilme ihtimalini düşünmüyüor musunuz? Ya böyle bir şey varsa. O çocuğun içinde yaşadıkları, yaşayacakları ne olacak. Tamamen yalnız belki şu anda. İleride yalancı, sahtekar bir adam mı olsun?
Size o olay yaşanana kadar bu derece içten davranan çocuğun bu şeyleri yapabileceğine ihtimal vermiyorum. Bunları düşündükten sonra içiniz hala nefret doluysa bence sorun kendinizde de arayabilirsiniz.. Bir insan bu ihtimalleri kulak arkası edip, bir çocuğun hayatına mal olabilecek bir konuyu yeterince araştırmadan sorgulamadan polise şikayet edemez ya.. yazık günah...
Ayrıca öz annesinin yorumu nedir bu olay karşısında? O kadın çekilsin sorguya bence...
11 yaşında bir çocuğun yaptığı suçların cezası anne ve babada aranır. Çocukta değil..
Olayda en buyuk suclu anne ve baba. Hadi anneyle bi alakaniz yok ama babasina toz kondurmayip bosanmayi düşünmüyorsunuz. Tek derdiniz cocugun babasiyla iliskisini en aza indirgemek. Madem evliliginize devam edeceksiniz o soruumsuz kocaniza cocugunu bir uzmana goturmeyi ikna edin.
Bütün yazılanları okuyamadım fakat sizin sorununuzu baştan sona okudum. Eşinizin bu durum karşısında tutumu ne oldu.?Hafife alınacak bir olay değil.Kaldı ki sizin psikolojiniz yerle bir olmuş olmalı. Tanımadığımız sapık ruhlu erkekler(profilde kadın fotoğrafı görmesi yeterli onlar için) naber diye msj attığında bile ben etkileniyorum .Nefretinizde çok haklısınız.Zorla ya da yönlendirmeyle yapıldıysa bunu da öğreneceğiz karakol bu sebeple araştırsın diye şikayetçi olduk. Çocuk inatla ve ısrarla ben yaptım diyor. Hissettirme kısmına gelince anlatılan karşındakinin anladığı kadardır. Benim fikrim kediler, köpekler nasıl sevildikerini hissediyorlarsa çocuklarda öyle söz konusu çocuk da sevildiğini, sahiplenildiini gayet iyi biliyordu, hissediyordu belki babasının karısı değil de komşu bir abla olsaydım bunu asla yapmayacaktı. Ben dünyanın en iyi insanıydım onun için.. Ama babasının karısıyım ve her şeyi üzerimde deneyebilir.Beni üzebilir, sınırlarımı zorlayabilir.. erken ergenlik belirtileri bunlar şayet ben bunu yaptığı halde hiç üstüne gitmeksizin psikoloğa götürsem bu olay düzelecek ama bu defa başka türlü deneyecek çünkü hala babasının karısıyım. Kızdığım, kırgın olduğum da bu benle kişisel hiç bir sorunu yokken sırf babasının karısı olduğumdan içten içten bunun kuruntusunu yapıyormuş.
Ayrıca neden ben bir başkasının çocuğu için ki bu kocamın çocuğu dahi olsa bu kadar emek vereyim. Evliya mıyım? Ermiş miyim? Ben de etten kemikten nefsten oluşuyorum. Kendinizi lütfen benim yerime koyun. Koyamıyorsanız susun lütfen tacize uğrayan, yıpranan, gece yarıları elin adamlarıyla muhattap olan benim
Bir şey çıkacağını sanmıyorum ama konu sahibi deneyebilir tabii şansını. Anne de baba da ebeveyn. İkisi ortak öder.Peki 12 yaş altı bir çocuğun verdiği zarardan kim sorumlu olur. Ebeveynleri değil mi? Çocuğun yaptığını ispatladiktan sonra çocuğun yarattığı sıkıntı için ebeveynden tazminat istenemez mi? Bu durumda annen yaptı diye ispatlamasina gerek olmaz diye düşünüyorum.
ben de bundan bahsediyorum işte. yetişkin biri emeğinize ihanet edebilir ama o yaşta bir çocuk bunu yapamaz. sizin terbiyenizle büyümüş, öylesine akıllı çocuk. Anlayamadığım nokta bu..Kendine alıştırdığın, emek harcadığın şeyden sonsuza dek sorumlu olursun. Küçük prens
ben hayatımı bu mottoda yaşıyorum ve emek verdiğim yerden sınanıyorum. Dilerim sizin şu hayatta hiç emekleriniz zayi olmaz, hayal kırıklığınız olmaz, kalbiniz acımaz.
Çok farklıymış gerçekten.Benim kocama toz konduramamak gibi bir kelimem yok. Boşanmayı düşünmüyorum dedim hepsi bu
Bu bilmek değil mi canım benim ben de biliyorum eşimin benden önceki evliliginden iki çocuğu olduğunu ama bana bunu yapsalar önünde eşim de duramaz zaten hukuki yola basvururuz birlikteBurada ikinci eş ne eziyete maruz kalırsa kalsın adamın çocuğunu bilerek evlendin mecbursun herşeyi çekmeye diyen o kadar çok insan var ki emin olun bu konuda da azarlanacak ve yuhlanacağım
Zaten üzgünsünüz daha çok üzülmeyin diye yazmadım ama ben zaten eninde sonunda ya boşanacağınızı ya da kendi kendinizi yiyeceğinizi düşüyorum. Çünkü evlat bu. Yarın ilkokul mezuniyeti olacak babası gidecek. Üniversiteyi kazanacak beraber sevinecek. Düğününü yapacak oynayacak. Boşanmazsanız olayların dışında homurdanan üvey anne olursunuz. Ha diğer seçenek affetmek. Ama buna yanaşmıyorsunuz. Bir şey diyemem.Ben kaybettiğimi düşünmüyorum. Babasının evi diye bir şey yok o evin hanımı benim ve o çocuk benim evime ge le mez
Silip atıyorum çünkü ömrümde ilk defa taciz edildim. Dilerim hiç böyle bir şey ile sınanmazsınız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?