Yuhlanmaya, Fişlenmeye, Nefret söylemlerine maruz kalmaya geldim.

Kimse sizden çocuğa yardımcı olmanızı beklemiyor ki. Bu sizin sorununuz değil. Anne ve babası ilgilenecek çocukla. Tedavi edilmesi gerekiyorsa tedavi edilecek. Şikayetçi olduğunuza her şey ortaya çıkacak.
 
ben de bundan bahsediyorum işte. yetişkin biri emeğinize ihanet edebilir ama o yaşta bir çocuk bunu yapamaz. sizin terbiyenizle büyümüş, öylesine akıllı çocuk. Anlayamadığım nokta bu..

11 yaşında bir çocuğun tamamen masum, günahsız olduğunu nerden çıkardınız ki? İlkokul çocukları bile öyle acımasız oluyor ki. Ben çok iyi hatırlıyorum ilkokul zamanlarımı, gayet de herşeyden haberdardı çocuklar. Ben bile bir çok şeyi bilirdim. Çocuk demek masum, günahsız melek değildir ki.

Çok uç örnek olacak ama geçenlerde (yurtdışında) bir çocuk öz kız kardeşini öldürdü, yaşı da bu civarlarda.
 
Okurken ben de nefretle doldum. Git şikayet et veledi. Ondan ne köy olur ne kasaba. Cinsel içerikli konuşurken oyun oynamadığının gayet farkındaydı bence. Ya ortaya çıkmasaydı. eşiniz, abiniz, babanız vs sizi öldüredebilirdi namussuzlukla suçlayarak. Evlerden ırak böylesi. Bundan sonra bir damla su bile vermeyin.
 
aynen oyle kardesını ölduren , arkadaslarıyla cete kurup bırını gozune kestırıp döven hırsızlık yapan cocuklar var bu yasta. kucuk bır yas degıl. kemık yası hesaplaması dıye bırsey var ıslahevlerı var. cezası neyse cekmek zorunda . annesıyle yaptıgını dusunmuyorum ama annesıyle bıle yapmıs olsa organıze iş oluyor mesele daha buyuk oluyor . o yasta tacız eden cocuklar var 10lu yaslarda oldugunu dusundugum bır cocugun sözlu tacızıne ugradım bugun

offf popoya bak dedı bana
 

Zaten artık ergenlik yaşı iyice düştü, geçen arkadaşım 9 yaşındaki kızının ergenliğe girdiğini söyledi, zaten baksanız en az 14-15 dersiniz. Tüm çocuklar masumdur çiçektir böcektir mantığını asla doğru bulmuyorum.

İstemsiz güldüm kusura bakmayın off popoya bak nedir ya.
 
kesınlıkle katılıyorum sımdı zaman farklı herseye her gereklı ve gereksız bılgıye ulasmaları cok kolay cocuklar kendı aralarında neler konusuyor ılk okulda ortaokulda sıgara ıcen madde kullanan cocuklar var malesef ... ve bunun gıbı bırcok sey bızım zamanımızla sımdıkı zaman kesınlıkle aynı olmadıgı gıbı bır ınsan karakterıyle doguyor bu kanıtlanmıs bırsey
serı katıllerın elektrobeyın dalgaları ıncelendıgınde sinirlerın yogun oldugu lobun normal ınsanlardan daha fazla oldugu renklendırıldıgınde kırmızının yogun oldugu gorulmus buda ya genetık gecıs ya dogustan karakter olduguyla ılıskılendırılmıs

kendı dogurdugumuz cocuklar bıle aynı ana baba aynı kan aynı gobek bagı . bırı dıgerıne asla benzemıyor bırı ne kadar hırcınsa dıgerı bı okadar sakin olabılıyor cunku dogustan gelıyor karakter.
ortaokul cagındakı cocuklar okul basıp taramıyor mu okulu ? daha bugun okudum ogretmenını tacız eden yetmeyıp karısını da tacız eden ogrencıyı

bılmedıgımız neler var kımbılır
malesef
 

yanliz o cocuga sosyapat teshisi koyuldu, 13 yasinda oldugu icin de ceza aldi saniyorum.
ki annesi, dusunebiliyor musunuz, gercekten de yuz cevirmedi cocuguna, hapishanede ziyaretlerine devam etti, insanin akli almiyor gercekten bazen bazi hayatlari.

ama iste konu sahibine kendi cocugunuz olsa bu kadar kolay silemezdiniz, esiniz de silmemeli cocugunu derken tam da bunu demek istiyoruz. Konu sahibini asla suclayamam, ama baba cok cok daha fazla ilgilenmeli cocugu ile, gerekirse bu ugurda bosanmali da. Konu sahibinin hic bir sorumlulugu yok ama babanin cok cok var.
 
siz yanlis anlamissiniz ben sizin mesajinizi alinti yaparak yazmamistim. Yazan kisiye cevap yazmistim. genelde bosanan anneleri kotu olarak gosterdigi icin. Sizin meselenizle alakası yok
 

Bahsettiğimiz çocuğun annesi de kendi çocukken kendi anne babasını öldürmüş. Aynı kişiyi mi konuşuyoruz bilmiyorum ama bu olay çok yeni ve gerisini okumadım ilgilenmedim de.

Zaten olay bu, kendi çocuğu değil ve bu kadar empati kurmak çocuğun hayatını kurtarmak zorunda falan da değil. Fazla fazla yapmış ve çocuk burnundan getirmiş. Görmek istememekte haklı, çocuğun sorumluluğu öz ana babasında.
 

yok sanirim farkli bir olay bu.

tamam konu sahibi sinirinde ve rest cekmekte hakli da,
bu sekildeki cozum de cozum degil.
konu sahibi acisindan dusunulmesi gereken bir sey olmayabilir bu durum ama eninde sonunda ona da dokunacak bu yanlis cozum olmayan secimin sonuclari.

dusunsenize adam cocugundan vazgecerse (ki bir yorumda farkli bir sehire anneyle cocugun gideceginden bahsetti) o cocuk iyi mi olacak, tamam belki konu sahibini rahat birakacak ama baskasina belki bir kotuluk yapacak. O zaman baba olan kisi ne yapacak? Yani suan cocugun psikolojik olarak babaya ihtiyaci var, 11 yas erkek cocugu, cok cok buyuk bir sorun yasiyor, ki bu sorun cocugun kendi mizacindan da kaynaklaniyor olabilir, ama iste anne baba iseniz cocuklariniz resit olana kadar onlara sirtinizi donemezsiniz. Boyle bir hakkiniz ve secim sansiniz yok.
 
Ah be canım... çok üzüldüm ne diyeyim. Bunların çocuksuzu ile de evlensen aynı, normalde anası bacısı yeğeni rahat vermez, sana bir de eski eş ve üvey çocuk eklenmiş. Çekme kimsenin kahrını daha fazla. Öte yandan çocuk emeline ulaşmış oluyor ama yapacak bir şey yok.
 
Aşk!
 

Tabi ki öyle zaten baba sırtını dönsün demiyorum aksine babası ilgilenmeli. Sadece konu sahibinin bir sorumluğu yok..
 
11 yaşındaki çocuğun bu kadar şeyi tek başına yaptığına ben inanmıyorum annesi de işin içinde ama çocuk bence annesini korumak amaçlı söylemiyor olabilir.

Tek başına yapmışsa da çocuğun gerçekten yardıma ihtiyacı var. Yasadiklariniz için geçmiş olsun diyebilirim.
 
Kızgın olmakta yerin göğe haklısın fakat bu çocuğuda acıdım ben. Psikolojisi yerle bir yavrunun. Yazık nasıl bu hale gelmiş bu. Eşinle ayrılmayacaksan eğer onu affetmelisin annesi ve babası sen psikoloğa yardıma götürüp bu çocuğu da kendinizini de huzura eriştirmelisiniz. Lütfen ona yardım edin. Teşekkürler
 
Nefret etmekte sonuna kadar haklısınız ama beddua etmenin kime ne faydası var?
Çocuk gerçekten tek başına yaptıysa bunu gerçekten psikolojik olarak ciddi sorunları var demektir. Eşinizin rahatlığıda bi garip ne demek üzerinde durma
 
Emek verin, cunku sevdiginiz adamin cocugu, emek verin cunku ilerde dogacak cocuklarinizin abisi ....belki siz emek vermesenz bile babayi tesvik edin derim..cunku eve gelmesin oh bitti gitti olmayacak..hep hayatinizda karsisina cikaca. Hayal edin 10 yil snra ..ornek veriyorum bu cocuk kadina taciz tecavuzden ceza aldi..nasil hissedersiniz? bana ne deyip kapatamazsiniz, mutlaka sizi sizin evlatlarinizi etkileyecek.. bilmiyorum bana cok kestirip atiyormusunuz gibi geliyor.
 

Zaten insan kirginlikla ve iç acısıyla yapar bedduayi. Durup duruken neden yapsın ki ?
Vicdan ve merhametini unutmuş olması gerekir. Bu da anlık bir duygu değildir.

11 yaşındaki bir çocuğa asla edilmemesi gereken bir beddua bu. Okudukça içim ezildi.

Kabul edilemeyecek bir haksızlık yaşamış. Hazmetmesi zor. Ama ne olursa olsun çok ağır geldi bana okuduğumda son paragraf.
 
Haklısın fakat yanlış davranıyorsun. Telefonu değiştirseydin. Ne demek 11 yaşında çocuğu karakola şikayet etmek. Bunu kabullenmek mümkün mü. Yuh diyeceğim şahıs babası sonuçta evet sen yabancısın. Ama olur mu be kardeşim,psikolgagittinizmi çocukarada kalır kurar . Yapmayın bunu sen olgun ol iyi insan ol yine. Şikayetini geri al. Ve çocuğu psikoloğa götür. Eşinin tavrı ne bu durumda, bu iş savcılığa giderse evliiliğiniznasıl devam edecek aklım almıyor. Kızmana ha veriyorum empati yapıyorum fakat adımını ,çok büyük hata görüyorum o çocuğa acıyorum
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…