- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.871
- 498
- Konu Sahibi sonradanizmirli
-
Kimse sizden çocuğa yardımcı olmanızı beklemiyor ki. Bu sizin sorununuz değil. Anne ve babası ilgilenecek çocukla. Tedavi edilmesi gerekiyorsa tedavi edilecek. Şikayetçi olduğunuza her şey ortaya çıkacak.Zorla ya da yönlendirmeyle yapıldıysa bunu da öğreneceğiz karakol bu sebeple araştırsın diye şikayetçi olduk. Çocuk inatla ve ısrarla ben yaptım diyor. Hissettirme kısmına gelince anlatılan karşındakinin anladığı kadardır. Benim fikrim kediler, köpekler nasıl sevildikerini hissediyorlarsa çocuklarda öyle söz konusu çocuk da sevildiğini, sahiplenildiini gayet iyi biliyordu, hissediyordu belki babasının karısı değil de komşu bir abla olsaydım bunu asla yapmayacaktı. Ben dünyanın en iyi insanıydım onun için.. Ama babasının karısıyım ve her şeyi üzerimde deneyebilir.Beni üzebilir, sınırlarımı zorlayabilir.. erken ergenlik belirtileri bunlar şayet ben bunu yaptığı halde hiç üstüne gitmeksizin psikoloğa götürsem bu olay düzelecek ama bu defa başka türlü deneyecek çünkü hala babasının karısıyım. Kızdığım, kırgın olduğum da bu benle kişisel hiç bir sorunu yokken sırf babasının karısı olduğumdan içten içten bunun kuruntusunu yapıyormuş.
Ayrıca neden ben bir başkasının çocuğu için ki bu kocamın çocuğu dahi olsa bu kadar emek vereyim. Evliya mıyım? Ermiş miyim? Ben de etten kemikten nefsten oluşuyorum. Kendinizi lütfen benim yerime koyun. Koyamıyorsanız susun lütfen tacize uğrayan, yıpranan, gece yarıları elin adamlarıyla muhattap olan benim
ben de bundan bahsediyorum işte. yetişkin biri emeğinize ihanet edebilir ama o yaşta bir çocuk bunu yapamaz. sizin terbiyenizle büyümüş, öylesine akıllı çocuk. Anlayamadığım nokta bu..
aynen oyle kardesını ölduren , arkadaslarıyla cete kurup bırını gozune kestırıp döven hırsızlık yapan cocuklar var bu yasta. kucuk bır yas degıl. kemık yası hesaplaması dıye bırsey var ıslahevlerı var. cezası neyse cekmek zorunda . annesıyle yaptıgını dusunmuyorum ama annesıyle bıle yapmıs olsa organıze iş oluyor mesele daha buyuk oluyor . o yasta tacız eden cocuklar var 10lu yaslarda oldugunu dusundugum bır cocugun sözlu tacızıne ugradım bugun11 yaşında bir çocuğun tamamen masum, günahsız olduğunu nerden çıkardınız ki? İlkokul çocukları bile öyle acımasız oluyor ki. Ben çok iyi hatırlıyorum ilkokul zamanlarımı, gayet de herşeyden haberdardı çocuklar. Ben bile bir çok şeyi bilirdim. Çocuk demek masum, günahsız melek değildir ki.
Çok uç örnek olacak ama geçenlerde (yurtdışında) bir çocuk öz kız kardeşini öldürdü, yaşı da bu civarlarda.
aynen oyle kardesını ölduren , arkadaslarıyla cete kurup bırını gozune kestırıp döven hırsızlık yapan cocuklar var bu yasta. kucuk bır yas degıl. kemık yası hesaplaması dıye bırsey var ıslahevlerı var. cezası neyse cekmek zorunda . annesıyle yaptıgını dusunmuyorum ama annesıyle bıle yapmıs olsa organıze iş oluyor mesele daha buyuk oluyor . o yasta tacız eden cocuklar var 10lu yaslarda oldugunu dusundugum bır cocugun sözlu tacızıne ugradım bugun
offf popoya bak dedı bana
kesınlıkle katılıyorum sımdı zaman farklı herseye her gereklı ve gereksız bılgıye ulasmaları cok kolay cocuklar kendı aralarında neler konusuyor ılk okulda ortaokulda sıgara ıcen madde kullanan cocuklar var malesef ... ve bunun gıbı bırcok sey bızım zamanımızla sımdıkı zaman kesınlıkle aynı olmadıgı gıbı bır ınsan karakterıyle doguyor bu kanıtlanmıs bırseyZaten artık ergenlik yaşı iyice düştü, geçen arkadaşım 9 yaşındaki kızının ergenliğe girdiğini söyledi, zaten baksanız en az 14-15 dersiniz. Tüm çocuklar masumdur çiçektir böcektir mantığını asla doğru bulmuyorum.
İstemsiz güldüm kusura bakmayın off popoya bak nedir ya.
11 yaşında bir çocuğun tamamen masum, günahsız olduğunu nerden çıkardınız ki? İlkokul çocukları bile öyle acımasız oluyor ki. Ben çok iyi hatırlıyorum ilkokul zamanlarımı, gayet de herşeyden haberdardı çocuklar. Ben bile bir çok şeyi bilirdim. Çocuk demek masum, günahsız melek değildir ki.
Çok uç örnek olacak ama geçenlerde (yurtdışında) bir çocuk öz kız kardeşini öldürdü, yaşı da bu civarlarda.
siz yanlis anlamissiniz ben sizin mesajinizi alinti yaparak yazmamistim. Yazan kisiye cevap yazmistim. genelde bosanan anneleri kotu olarak gosterdigi icin. Sizin meselenizle alakası yokAnne bizim 2. evimizde kira vermeden oturuyor, yoksulluk nafakası alıyor kendisi için çünkü çalışmıyor. (medeni kanun nedeniyle süre sınırı yok) Rahmetli ailesinden kalan dul maaşı var ve ailesinden kalan bir evden kira geliri var. Çalışmıyor. Şimdi size soruyorum bu kadının maddi sıkıntısı var mı?
yanliz o cocuga sosyapat teshisi koyuldu, 13 yasinda oldugu icin de ceza aldi saniyorum.
ki annesi, dusunebiliyor musunuz, gercekten de yuz cevirmedi cocuguna, hapishanede ziyaretlerine devam etti, insanin akli almiyor gercekten bazen bazi hayatlari.
ama iste konu sahibine kendi cocugunuz olsa bu kadar kolay silemezdiniz, esiniz de silmemeli cocugunu derken tam da bunu demek istiyoruz. Konu sahibini asla suclayamam, ama baba cok cok daha fazla ilgilenmeli cocugu ile, gerekirse bu ugurda bosanmali da. Konu sahibinin hic bir sorumlulugu yok ama babanin cok cok var.
Bahsettiğimiz çocuğun annesi de kendi çocukken kendi anne babasını öldürmüş. Aynı kişiyi mi konuşuyoruz bilmiyorum ama bu olay çok yeni ve gerisini okumadım ilgilenmedim de.
Zaten olay bu, kendi çocuğu değil ve bu kadar empati kurmak çocuğun hayatını kurtarmak zorunda falan da değil. Fazla fazla yapmış ve çocuk burnundan getirmiş. Görmek istememekte haklı, çocuğun sorumluluğu öz ana babasında.
Aşk!Daha ctesi gunu futbol kursuna gittik yeni sezon esofmanlar gelmis alir miyiz dedi gittik aldik idmanini izledik, ciktik yemek yedik beni kabullenemese her hafta idmanini izlemeye cagirir mi? Okulda veli toplantisina annesi/babasi gelmesin ben geleyim ister mi? Cani acisa abla diye aglar mi? Benim aklim almiyor kendimi kullanilmis, oynanmis gibi hissediyorum butun bunlari yapan cocuk bunu neden yapti? Cevabi bilmiyorum
yok sanirim farkli bir olay bu.
tamam konu sahibi sinirinde ve rest cekmekte hakli da,
bu sekildeki cozum de cozum degil.
konu sahibi acisindan dusunulmesi gereken bir sey olmayabilir bu durum ama eninde sonunda ona da dokunacak bu yanlis cozum olmayan secimin sonuclari.
dusunsenize adam cocugundan vazgecerse (ki bir yorumda farkli bir sehire anneyle cocugun gideceginden bahsetti) o cocuk iyi mi olacak, tamam belki konu sahibini rahat birakacak ama baskasina belki bir kotuluk yapacak. O zaman baba olan kisi ne yapacak? Yani suan cocugun psikolojik olarak babaya ihtiyaci var, 11 yas erkek cocugu, cok cok buyuk bir sorun yasiyor, ki bu sorun cocugun kendi mizacindan da kaynaklaniyor olabilir, ama iste anne baba iseniz cocuklariniz resit olana kadar onlara sirtinizi donemezsiniz. Boyle bir hakkiniz ve secim sansiniz yok.
Emek verin, cunku sevdiginiz adamin cocugu, emek verin cunku ilerde dogacak cocuklarinizin abisi ....belki siz emek vermesenz bile babayi tesvik edin derim..cunku eve gelmesin oh bitti gitti olmayacak..hep hayatinizda karsisina cikaca. Hayal edin 10 yil snra ..ornek veriyorum bu cocuk kadina taciz tecavuzden ceza aldi..nasil hissedersiniz? bana ne deyip kapatamazsiniz, mutlaka sizi sizin evlatlarinizi etkileyecek.. bilmiyorum bana cok kestirip atiyormusunuz gibi geliyor.Zorla ya da yönlendirmeyle yapıldıysa bunu da öğreneceğiz karakol bu sebeple araştırsın diye şikayetçi olduk. Çocuk inatla ve ısrarla ben yaptım diyor. Hissettirme kısmına gelince anlatılan karşındakinin anladığı kadardır. Benim fikrim kediler, köpekler nasıl sevildikerini hissediyorlarsa çocuklarda öyle söz konusu çocuk da sevildiğini, sahiplenildiini gayet iyi biliyordu, hissediyordu belki babasının karısı değil de komşu bir abla olsaydım bunu asla yapmayacaktı. Ben dünyanın en iyi insanıydım onun için.. Ama babasının karısıyım ve her şeyi üzerimde deneyebilir.Beni üzebilir, sınırlarımı zorlayabilir.. erken ergenlik belirtileri bunlar şayet ben bunu yaptığı halde hiç üstüne gitmeksizin psikoloğa götürsem bu olay düzelecek ama bu defa başka türlü deneyecek çünkü hala babasının karısıyım. Kızdığım, kırgın olduğum da bu benle kişisel hiç bir sorunu yokken sırf babasının karısı olduğumdan içten içten bunun kuruntusunu yapıyormuş.
Ayrıca neden ben bir başkasının çocuğu için ki bu kocamın çocuğu dahi olsa bu kadar emek vereyim. Evliya mıyım? Ermiş miyim? Ben de etten kemikten nefsten oluşuyorum. Kendinizi lütfen benim yerime koyun. Koyamıyorsanız susun lütfen tacize uğrayan, yıpranan, gece yarıları elin adamlarıyla muhattap olan benim
bunun kırgınlıkla ve iç acısıyla yapılmış bir beddua olduğunu unutmayın. sakinleştikçe öyle düşünmeyecektir hanımefendi. ama ne kadar empati yaparsak yapalım, yaşayan kadar yanmıyor içimiz, bilemiyoruz ne hissettiğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?