Yüksek doz gonalf yumurta kalitesini düşürür mü ? Deneyimli arkadaşlar yardımcı olur musunuz??

Ben ne öğrendiysem kk dan ögrendim.
Tup bebek tedavisi oldugumda ozelden yazıştığım bir arkadas vardı burda, cok iyi bi doktora gidiyordu.
Doktorundan ne öğrendiyse yazdı hep.
İlk ondan duydum yuksek doz başlamamasi gerektiğini vs vs sonrası araştırma.

Yumurta kalitesini desteklemeden tüp bebege asla baslamayin a c d e b12 folik asit, dhea hormonu, bol su, günde 1 saat yürüme, tavuk eti doğal değilse asla ama asla yemeyin ve ben doktorum onayiyla testere disli aslan pencesi cayi ictim yumurta kalitesine cok etkili. 2 ay bunlari kullanip daha sonra tup bebege baslayin.
İlk 3
Sonraki kontrol 5
Sonraki kontrol 7
Sonraki kontrol 9 yumurta oldu.
175 ile basladim 25şer 25şer deger arttirildi.

Aslinda bana tup bebek yapilmamasi gerekiyordu ameliyatimi olduktan sonra dogal yolla gebe kaldim ki bunu doktorlar biliyordu.
Fakat her iste hayir var misali
Yumurta kalitemi arttırdım 37 ve 38 yasinda dogal yolla gebelikle kızımı ve oglumu doğurdum.
MiyordBunları öğrenmesem belki cok uzun sure daha bekleyecektim gebe kalmak icin.

Yaşa çok fazla takılmayın 40 yaş ve sonrası ayrı bi grup fakat günümüz de inanin 20 li yaşlarda kadinlarin yumurtalari yok, kalitesi 0 ben neler gördüm nelere şahit oldum hastanelerde.
Kaç kez tüp bebek denediniz?
Bende gonalf 225 ile başlandı.Surecle ilgili hiçbir bilgim yoktu sonucta negatif tabi.Benim asıl problemim stresken hormon ilaçları ile dahada arttı stresim.Stres faktörlü negatif diye düşündüm.
Tavuk etini bilmiyordum ve transferden sonrada yedim.Acaba o yüzden mi olmadı.
Ben artık tüp bebek tedavisi ilede doğal yollada hamile kalma ihtimalini yitirmistim ama siz doğal yolla hamile kaldığınızı söylüyorsunuz.
Neler yaptığınızı paylasabilirmisiniz

İşte benim öncekinde 250 doza bile vücut öyle tavan yapan bi e2 değeri verdi ki
Ben açıkçası ondan da korktum hani iyice yükselip değer tavan olacak diye ama bilemiyorum yaşayıp göreceğiz düşünmenin pek bi mantığı yok 😂😂 sizin sonucunuz geldi mi
Bekliyorsunuz sanırım
Benimde 2700 küsur çıktı en son ama 11 yumurta toplandı 8 i olgunmuş.Ovutrelle Vurulmuştum bir kaç gün ağrım oldu geçti sonrasında .Off sorma ya benden bir gün önce opu olan arkadaşın sonucu çoktan çıkmış, benim birde 6.güne embriyom kaldı ya bekletmisler yeni grupla gitmiş embriyolar, yarına çıkar dediler sonuca ama doktor haftaya arar 🙄 Aşırı stresliyim ya sonuç ne çıkacak bilmiyorum

Benimde 2700 küsur çıktı en son ama 11 yumurta toplandı 8 i olgunmuş.Ovutrelle Vurulmuştum bir kaç gün ağrım oldu geçti sonrasında .Off sorma ya benden bir gün önce opu olan arkadaşın sonucu çoktan çıkmış, benim birde 6.güne embriyom kaldı ya bekletmisler yeni grupla gitmiş embriyolar, yarına çıkar dediler sonuca ama doktor haftaya arar 🙄 Aşırı stresliyim ya sonuç ne çıkacak bilmiyorum
İnşallah güzel çıkar stres yapmamaya çalışın dua edelim güzel sayıda gelsin 🙏🏻😌

İnşallah güzel çıkar stres yapmamaya çalışın dua edelim güzel sayıda gelsin 🙏🏻😌
Ay inşallah zaten 3 tane gitti, 1 tane daha 6.gün embriyom gelişti ama b ile c arasında dedi embriyolog bize bıraktı kararı kalite olarak iyi değilmiş onu göndermedik inşallah pisman olmam çünkü maddi olarak çok zorladı

Ay inşallah zaten 3 tane gitti, 1 tane daha 6.gün embriyom gelişti ama b ile c arasında dedi embriyolog bize bıraktı kararı kalite olarak iyi değilmiş onu göndermedik inşallah pisman olmam çünkü maddi olarak çok zorladı
ınsallahhh cok guzel haberler alırsın, saglıkla döner ve sana evlat olur..
ılaç dozu konsuunda bende senın gıbı dusunuyorum her vucudun tepkısı farklı,
aynı anda ıkı kısıye 300 ıle başlatsan bıle sonunda yumurta gelısımı ve toplanan saglıklı yumurta sayısı farklı oluyor

ınsallahhh cok guzel haberler alırsın, saglıkla döner ve sana evlat olur..
ılaç dozu konsuunda bende senın gıbı dusunuyorum her vucudun tepkısı farklı,
aynı anda ıkı kısıye 300 ıle başlatsan bıle sonunda yumurta gelısımı ve toplanan saglıklı yumurta sayısı farklı oluyor
Aynen inşallah 🙏 çok stresliyim 3 yıldır tüp bebek sürecindeyim hiç bu kadar stres yapmamıştım bilmiyorum tevekkül edemiyorum bir türlü olumsuz haber almaktan çok korkuyorum 🥺

Aynen inşallah 🙏 çok stresliyim 3 yıldır tüp bebek sürecindeyim hiç bu kadar stres yapmamıştım bilmiyorum tevekkül edemiyorum bir türlü olumsuz haber almaktan çok korkuyorum 🥺
:( inşallah hayırlı haberler alırsın canım..
bızı ancak bız anlıyoruz..
biraz bırakmak lazım sanırım , bende çok zor bu kanıya vardım ama elimden geleni yapıyorum olmuyorsa bir sebebi vardır..
ve sabırla bekleyenlere sayısız mükafat verilir diye hadisler var, inanıyorum bunların bir mükafatı olacak..
bızde 5 yıldır evlıyız.. 4 yıldır süreçteyim.. asılma kımyasal,dıs gebelık,mol gebelık vs derken sanırım artık içimdeki ses daha baskın gelmeye başladı ..
elinden gelen yap ve dua et hayırlısını ,sağlıkla iste diye..
bende korkuyorum bu arada tekrar trasnferden,hamıle kalmaktan..
ınsallah düzelecek. :KK36:

Selamlar benim tam olarak 11 gün boyunca 450 doz uygulandı. Gonal f 450den 450doz. Ben de çok şaşırdım yumuzta rezervim de çok iyi, aşılamada bile 75 doz ile çok iyi yumurta çıkıyordu 1 haftada. Sebebi neydi bilmiyorum velhasıl toplanan 20 yunurtadan 16sı boş çıktı 2si döllenmedi, ikisi de 3. Gün embriyo olarak transfer edildi. Doktorlarımız kendini ispatlamış doktorlar artık ortada bir hata var mı varsa da hata kimde Allah bilir

Selamlar benim tam olarak 11 gün boyunca 450 doz uygulandı. Gonal f 450den 450doz. Ben de çok şaşırdım yumuzta rezervim de çok iyi, aşılamada bile 75 doz ile çok iyi yumurta çıkıyordu 1 haftada. Sebebi neydi bilmiyorum velhasıl toplanan 20 yunurtadan 16sı boş çıktı 2si döllenmedi, ikisi de 3. Gün embriyo olarak transfer edildi. Doktorlarımız kendini ispatlamış doktorlar artık ortada bir hata var mı varsa da hata kimde Allah bilir
aslında burda amaç sağlıklı olanları bulmak ..
doktorlarda ilaç dozlarını verıyor ama o ay ki bızım yumrutalama durumumuza göre de artıyor sayı ve kalıtesi..
asılamada durum cok farklı zaten orda cok yumurta olmasını ıstemezler cunku ıptal oluyor ..
hersey bir karmaşa tüp bebekte bilemiyorum ..
ınsallah hepımıze dogal yoldan saglıkla kavusuruz yavrularımıza , ya da tüp bebekle tek seferde :dua:

:KK43: inşallah hayırlı haberler alırsın canım..
bızı ancak bız anlıyoruz..
biraz bırakmak lazım sanırım , bende çok zor bu kanıya vardım ama elimden geleni yapıyorum olmuyorsa bir sebebi vardır..
ve sabırla bekleyenlere sayısız mükafat verilir diye hadisler var, inanıyorum bunların bir mükafatı olacak..
bızde 5 yıldır evlıyız.. 4 yıldır süreçteyim.. asılma kımyasal,dıs gebelık,mol gebelık vs derken sanırım artık içimdeki ses daha baskın gelmeye başladı ..
elinden gelen yap ve dua et hayırlısını ,sağlıkla iste diye..
bende korkuyorum bu arada tekrar trasnferden,hamıle kalmaktan..
ınsallah düzelecek. :KK36:
Amin canım inşallah zamanı var herhalde, inşallah rahatlayabilirim Allah'tan çalışıyorum yoksa evde kafayı yerdim.

Amin canım inşallah zamanı var herhalde, inşallah rahatlayabilirim Allah'tan çalışıyorum yoksa evde kafayı yerdim.
Vaktiniz varsa uzun yürüyüşler yapın Yakınınızda orman varsa çok daha güzel olur. Benim de transfere kadar başka işlemlerim var . O yüzden bekleme sürecim var. Bir iki gün önce başladım . İyi hissettirdi ,öneririm 🤗

Her gün 450 doz mu yaptınız her gün gonalf 450 bitmiş o zaman ki maliyeti de çok fazla.Eger amh yüksekse bu kadar yüksek doz vermemesi lazımdı, peki doktor sebebini söyledi mi ?Birde böyle birşeyde çatlatma iğnesinin saatiyle ilgili bir sıkıntı olabilir doktor erken saatte yumurtalar tam olgunlaşmadan opu yapmış olabilir veya çatlatma iğnesi bozuk çıkmış olabilir bir ihtimal.Nerde tedavi gördünüž ve en son E2 değeriniz kaçtı?

2 kez tüp bebek tedavi gördüm ilk olduğum merkezde yüksek dozlu ilaçlar kullandım adetin 3 günü başladım ve 2 tane yumurta toplandı ve embriyo oluşmadı bende başka bir merkeze gittim orada da uzun protokol tüp bebek tedavisine başlattı 1 ay öncesinden iğnelere başladım farklı farklı sonrasında 11 tane yumurta toplandı 7 taneside oluştu

aslında burda amaç sağlıklı olanları bulmak ..
doktorlarda ilaç dozlarını verıyor ama o ay ki bızım yumrutalama durumumuza göre de artıyor sayı ve kalıtesi..
asılamada durum cok farklı zaten orda cok yumurta olmasını ıstemezler cunku ıptal oluyor ..
hersey bir karmaşa tüp bebekte bilemiyorum ..
ınsallah hepımıze dogal yoldan saglıkla kavusuruz yavrularımıza , ya da tüp bebekle tek seferde :dua:
Amin inşallah, dediğin gibi tüp bebekte her şey bir karmaşa, en iyi doktorların bile üreme sistemlerini tam olarak çözdüklerini düşünmüyorum. Her şey deneme yanılma gibi. Nihayetinde de Allahın takdiri sonuçta. Hepimizin hakkında en hayırlısı olsun dilerim

Her gün 450 doz mu yaptınız her gün gonalf 450 bitmiş o zaman ki maliyeti de çok fazla.Eger amh yüksekse bu kadar yüksek doz vermemesi lazımdı, peki doktor sebebini söyledi mi ?Birde böyle birşeyde çatlatma iğnesinin saatiyle ilgili bir sıkıntı olabilir doktor erken saatte yumurtalar tam olgunlaşmadan opu yapmış olabilir veya çatlatma iğnesi bozuk çıkmış olabilir bir ihtimal.Nerde tedavi gördünüž ve en son E2 değeriniz kaçtı?
Maliyet gerçekten çok yüksek oldu. Bir kutuda 600 doz var benim tedavim 11 gün sürdü ve 9 kutu aldım. Doktor bir şey söylemedi e2me hiçbir zaman bakılmadı. Kendi araştırmalarım sonucu ben de çatlatma iğnesinin bozuk olabileceği kanısına vardım ama bunların hepsi tahmin. Sonuç olarak gerçekten kalitesiz yunurta da olabilir doktor hatası da olabilir çatlatma iğnesi de iyi muhafaza edilmemiş olabilir gibi gibi. Şuan için sonuç belli değil ama kalitesiz yumurtalardan sonra çok da umudum yok tabi bakalım görcez. Şimdilik brada doktor hastane ismi vermek istemedim sadece alanında duyulmuş ve bilinen bir doktor oldugunu söyleyebilirim istanbulda

Amin inşallah, dediğin gibi tüp bebekte her şey bir karmaşa, en iyi doktorların bile üreme sistemlerini tam olarak çözdüklerini düşünmüyorum. Her şey deneme yanılma gibi. Nihayetinde de Allahın takdiri sonuçta. Hepimizin hakkında en hayırlısı olsun dilerim
bende oyle dusunuyorum ne yalan soyleyeyım ..
deneme yanılma yolu ıle gıdıyoruz bakalım .
Rabbım saglıkla, hayırlısı ile nasıp etsın heepımıze ..

Ben ilk defa 450 doz kullanan gördüm inanır mısınız bayadır okuyorum buraları baya şaşırdım. Aslında rezerv durumunuz da baya güzelmiş 20
Yumurta çıktığına göre. İyi ki ohss olmamışsınız gerçi takşp etmişlerdir ara ara e2 değerinize bakarakta.
Yani işte aylık döngü de de farklılık oluyor denildiği gibi. Bende çok ümitsizliğe kapıldım sizin gibi aslında ama öyle olmamalıyız sanırım çünkü tedavi şekli ve tedavi olunan aydanda mı bilemiyorum bu embrşyo sayısı çok değişenler var.
Siz şimdi şuanda test gününü bekliyorsunuz o zaman değil mi transfer oldu dediğinize göre.

Maliyet gerçekten çok yüksek oldu. Bir kutuda 600 doz var benim tedavim 11 gün sürdü ve 9 kutu aldım. Doktor bir şey söylemedi e2me hiçbir zaman bakılmadı. Kendi araştırmalarım sonucu ben de çatlatma iğnesinin bozuk olabileceği kanısına vardım ama bunların hepsi tahmin. Sonuç olarak gerçekten kalitesiz yunurta da olabilir doktor hatası da olabilir çatlatma iğnesi de iyi muhafaza edilmemiş olabilir gibi gibi. Şuan için sonuç belli değil ama kalitesiz yumurtalardan sonra çok da umudum yok tabi bakalım görcez. Şimdilik brada doktor hastane ismi vermek istemedim sadece alanında duyulmuş ve bilinen bir doktor oldugunu söyleyebilirim istanbulda
E2 degerinize bakılmaması çok ilginç.Ben daha önce öyle Bir durum yaşadım E2 çatlatma günü 1900 küsur çıktı, en son ultrasonda 17-21 mm civarında 7 folikül vardı.Toplam 8 yumurta toplandı, sadece 2 yumurta olgun dediler tabi ben şok.Sonrasinda doktor ilgilenmedi bile, yumurtların m1 seviyesinde kalmış dedi , demek ki opu zamanında veya iğneden sıkıntı vardı açıklama dahi yapılmadı >çatlatma iğnesinde sıkıntı olabilir dedi sadece.Birde gelişmeyen 5,güne gelmeyen o iki embriyoyu transfer ettiler belki de yaşamıyorlardı sırf para almak için.Belki de doktor erken opu yaptı, ama öncesinde yumurta toplama oldu ve sonrasında da oldu böyle bir sorun yaşamadım

Back
X