Yüksek doz gonalf yumurta kalitesini düşürür mü ? Deneyimli arkadaşlar yardımcı olur musunuz??

Maliyet gerçekten çok yüksek oldu. Bir kutuda 600 doz var benim tedavim 11 gün sürdü ve 9 kutu aldım. Doktor bir şey söylemedi e2me hiçbir zaman bakılmadı. Kendi araştırmalarım sonucu ben de çatlatma iğnesinin bozuk olabileceği kanısına vardım ama bunların hepsi tahmin. Sonuç olarak gerçekten kalitesiz yunurta da olabilir doktor hatası da olabilir çatlatma iğnesi de iyi muhafaza edilmemiş olabilir gibi gibi. Şuan için sonuç belli değil ama kalitesiz yumurtalardan sonra çok da umudum yok tabi bakalım görcez. Şimdilik brada doktor hastane ismi vermek istemedim sadece alanında duyulmuş ve bilinen bir doktor oldugunu söyleyebilirim istanbulda
Yani sizi kaygılandırmak istemem artık transfer olmuşsunuz inşallah hayırlısıyla gğzel sonuçlanır ve olumlu olur.
Ama e2 bakılmadan size nasıl taze transfer yaptılar. Benim 1 defa deneyimim oldu diğer deneyimli arkadaşlar daha iyi bilecektir ama benim o opu işlemimden sonra taze olamaz mıydı diye konuşurken e2 değeriniz 2700 lerde çok yüksek yapamazdık dondurulmuş olmalısınız dediler. 🤷🏻‍♀️
İnşllah güzel sonuçlanır siz bir daha bu yola girmezsiniz. 🙏🏻

Yani sizi kaygılandırmak istemem artık transfer olmuşsunuz inşallah hayırlısıyla gğzel sonuçlanır ve olumlu olur.
Ama e2 bakılmadan size nasıl taze transfer yaptılar. Benim 1 defa deneyimim oldu diğer deneyimli arkadaşlar daha iyi bilecektir ama benim o opu işlemimden sonra taze olamaz mıydı diye konuşurken e2 değeriniz 2700 lerde çok yüksek yapamazdık dondurulmuş olmalısınız dediler. 🤷🏻‍♀️
E2, Lh ve progesteron değerine bakılıp transfer olmuştum bende..
Dondurulmuş transfer olmuştum

Kaç kez tüp bebek denediniz?
Bende gonalf 225 ile başlandı.Surecle ilgili hiçbir bilgim yoktu sonucta negatif tabi.Benim asıl problemim stresken hormon ilaçları ile dahada arttı stresim.Stres faktörlü negatif diye düşündüm.
Tavuk etini bilmiyordum ve transferden sonrada yedim.Acaba o yüzden mi olmadı.
Ben artık tüp bebek tedavisi ilede doğal yollada hamile kalma ihtimalini yitirmistim ama siz doğal yolla hamile kaldığınızı söylüyorsunuz.
Neler yaptığınızı paylasabilirmisiniz
Evet tavuk eti kesinlikle yeme demişti benim doktorum , et olarak hindi eti önermişti..

Maliyet gerçekten çok yüksek oldu. Bir kutuda 600 doz var benim tedavim 11 gün sürdü ve 9 kutu aldım. Doktor bir şey söylemedi e2me hiçbir zaman bakılmadı. Kendi araştırmalarım sonucu ben de çatlatma iğnesinin bozuk olabileceği kanısına vardım ama bunların hepsi tahmin. Sonuç olarak gerçekten kalitesiz yunurta da olabilir doktor hatası da olabilir çatlatma iğnesi de iyi muhafaza edilmemiş olabilir gibi gibi. Şuan için sonuç belli değil ama kalitesiz yumurtalardan sonra çok da umudum yok tabi bakalım görcez. Şimdilik brada doktor hastane ismi vermek istemedim sadece alanında duyulmuş ve bilinen bir doktor oldugunu söyleyebilirim istanbulda
Çok yüksek bir doz kullanılmış..
e2 değerine bakılması gerekirdi ama işte her doktor farklı bilemiyorum anlayamadım

Amin inşallah❤️ Ben de farkındayım ya kaygılanmıyorum artık çünkü iş işten geçti ve tedavi sürecimdeki tek falso da bu değil buradan gördüğüm kadarıyla zaten. Ama yine de şimdilik yeni transfer oldugum için modumu çok düşürmemek adına doktorun deneyimlerine güvenmeyi tercih ediyorum bakalım pozitif sonuçlanırsa ne kadar farklı bir tedavi sürecinden geçmeme rağmen oldu diye anlatırım detayları ☺️

Amin inşallah❤️ Ben de farkındayım ya kaygılanmıyorum artık çünkü iş işten geçti ve tedavi sürecimdeki tek falso da bu değil buradan gördüğüm kadarıyla zaten. Ama yine de şimdilik yeni transfer oldugum için modumu çok düşürmemek adına doktorun deneyimlerine güvenmeyi tercih ediyorum bakalım pozitif sonuçlanırsa ne kadar farklı bir tedavi sürecinden geçmeme rağmen oldu diye anlatırım detayları ☺️
Evet hiç bozmayın moralinizi. Hakkinızda hayırlısı olsun inşallah 🙏🏻 😌

Çok yüksek bir doz kullanılmış..
e2 değerine bakılması gerekirdi ama işte her doktor farklı bilemiyorum anlayamadım
Evet sürece girdikten sonra ama diğer doktorlar da şöyle yapmış diğer hastane de böyle yapmış gibi bir ukalalığa da girmek istemiyor doktora karşı insan öyle ne derse boyun eğiyoruz. Bu süreçleri defalrca yaşayan arkadaşları gerçekten takdir ediyorum inanılmaz yıpratıcı ben ikinciyi aklımdan bile geçiremiyorum hem maddi hem manevi. Allah hepimizin gönlüne göre hayırlı olabı versin bu yolda daha fazla yıpranmayız inşallah. En mahrem yerimiz, hallaç pamuğuna döndü oynana oynana…

Ben ilk defa 450 doz kullanan gördüm inanır mısınız bayadır okuyorum buraları baya şaşırdım. Aslında rezerv durumunuz da baya güzelmiş 20
Yumurta çıktığına göre. İyi ki ohss olmamışsınız gerçi takşp etmişlerdir ara ara e2 değerinize bakarakta.
Yani işte aylık döngü de de farklılık oluyor denildiği gibi. Bende çok ümitsizliğe kapıldım sizin gibi aslında ama öyle olmamalıyız sanırım çünkü tedavi şekli ve tedavi olunan aydanda mı bilemiyorum bu embrşyo sayısı çok değişenler var.
Siz şimdi şuanda test gününü bekliyorsunuz o zaman değil mi transfer oldu dediğinize göre.
Bu mesajı görmemişim kusura bakma lütfen. Ohss riskine karşı transfer günü ultrasonla bakıldı ama çok şükür o açıdan herhangi bi sıkıntım yok şuan. Risk ne kadar devam ediyor bilemiyorum. Evet ben 14 martta transfer oldum 10 hücreli iki tane 3. Gün embriyosu. Daha çok yeni ve şimdiden beklemekten sıkıldım

Bu mesajı görmemişim kusura bakma lütfen. Ohss riskine karşı transfer günü ultrasonla bakıldı ama çok şükür o açıdan herhangi bi sıkıntım yok şuan. Risk ne kadar devam ediyor bilemiyorum. Evet ben 14 martta transfer oldum 10 hücreli iki tane 3. Gün embriyosu. Daha çok yeni ve şimdiden beklemekten sıkıldım
Yok Estağfirullah. Açıkçası bende ohss riski ne kadar gidiyor bilmiyorm ama olsaydı dediğiniz gibi opudan hemen sonra ağrı şişkinlik vs gibi belirtilerle belli ederdi kendini şükür ki bişey olmamış 🙏🏻
Beklemek bu işin en zor taraflarından biri bence. Sürekli bişeylere bekleniyor hiç bitmiyor bekleme süresi 🤷🏻‍♀️

Evet sürece girdikten sonra ama diğer doktorlar da şöyle yapmış diğer hastane de böyle yapmış gibi bir ukalalığa da girmek istemiyor doktora karşı insan öyle ne derse boyun eğiyoruz. Bu süreçleri defalrca yaşayan arkadaşları gerçekten takdir ediyorum inanılmaz yıpratıcı ben ikinciyi aklımdan bile geçiremiyorum hem maddi hem manevi. Allah hepimizin gönlüne göre hayırlı olabı versin bu yolda daha fazla yıpranmayız inşallah. En mahrem yerimiz, hallaç pamuğuna döndü oynana oynana…
Doğru zaten bazı doktorlar konuşturmuyor bile burda çok okudum..
Herkes farklı bir teknik kullanıyor bide kişiler farklı demekki o şekilde uygun gördü ..
Süreç zor , yıpratıcı..
İşte bir şekilde iki oluyor,üç oluyor..ama inşallah Rabb'im tek seferde sağlıkla pozitif görmeyi nasip etsin 🤲
Herkesin yardımcısı olsun..
Öyle ben hamile kaldım ilk transfer ile ama ilerlemedi kurtaj oldum..

Selamlar benim tam olarak 11 gün boyunca 450 doz uygulandı. Gonal f 450den 450doz. Ben de çok şaşırdım yumuzta rezervim de çok iyi, aşılamada bile 75 doz ile çok iyi yumurta çıkıyordu 1 haftada. Sebebi neydi bilmiyorum velhasıl toplanan 20 yunurtadan 16sı boş çıktı 2si döllenmedi, ikisi de 3. Gün embriyo olarak transfer edildi. Doktorlarımız kendini ispatlamış doktorlar artık ortada bir hata var mı varsa da hata kimde Allah bilir
off bu ne ya, valla doktorunu merak ettim.

Merhabaa sizden bir konuda bilgi edinmek için yazıyorum kafamı karıştıran sorular var
Öncelikle hızlıca yaşadığım süreçten bahsedeyim ocakta tüp bebek yaptırdım ve negatif oldu. Açıkçası sebebini de yumurta kalitesizliğine bağladılar. Tek embriyo oluşmuş oda yeterli kalitede değildi.
Bu ay tekrar başlayacaktım ancak yumurtalık kisti oluştuğu için başlayamadık 1 ay beklememiz gerektiğini belirttiler herhangi bir doğum kontrol hapı vs şimdilik kullanmadan. Ancak şuan mevcuttaki yumurtalarım da küçük olduğu için biraz daha yüksek doz ile başlayacaklarını söylediler.
Şimdi asıl sorum şu.
1-Yumurta kalitesizliği olduğu düşünülen bir hastaya yeniden gonalf ile yumurta büyütme işlemi yapmak mantıklı mı. ?
2-Yoksa başka bir protokol uygulanıp yavaş şekilde daha kaliteli elde etmek için yöntemler var sanırım o şekilde havuz mu yapmaları daha mantıklı. ?

Bu 2. Deneme olduğu için mi bu şekilde yapıyorlar tanımak amaçlı sizce ?
Başından geçen deneyimli arkadaşlar varsa yardımcı olurlarsa gerçekten memnun olurum. En azından 1 ayım daha var ona göre müdahale etme şansım olur 🙏🏻
Merbaha bende 4 basariz deneme yaptım banada yüksek dozda gonalf kullandim günlük 300 ne gonapeptly meriofert 6 tane yumurtam çıktı 2 si boş ikisi döllenmedi hep bu şekilde ilerledi tedavilerim ... Siz kime başladınız yeni tedavi için biraz bahseder misiniz .. bu arada aret kamar ilaçsız tedavi ediyor diye okudum buradaki forumlar da ...

Merbaha bende 4 basariz deneme yaptım banada yüksek dozda gonalf kullandim günlük 300 ne gonapeptly meriofert 6 tane yumurtam çıktı 2 si boş ikisi döllenmedi hep bu şekilde ilerledi tedavilerim ... Siz kime başladınız yeni tedavi için biraz bahseder misiniz .. bu arada aret kamar ilaçsız tedavi ediyor diye okudum buradaki forumlar da ...
Merhaba ben gene aynı hastanede devam ediyorum 2. Tedavim olacak ama ertelendi bu ay maalesef. İçi sıvı dolu Kist ortaya çıkmış e2 değerimi çok yükselttiği için bu ay başlamadılar.
Ama hani başlayacak olsalardı o muayene de dozu söylemişlerdi. Sonradan bende bi doktora daha danıştım bu konuda doz çok fazla değil korkma değilse uyarım olmaz dediler.

Aret kamar konusunda evet klomen ile devam ediyormuş ve ay ay havuz yapıyor yumurta rezervi çok az olanlarda etkili bi yöntem sanırım 7-8 ay kadar sürüyor tedavi süreci anladığım kadarıyla .
Benimde rezervlerim az ama 2. Deneme olacağı için açıkçası niye böyle bi sonuç olduğu tam anlayamadık sizde biliyorsunuz deneme yanılma yolu biraz tüp bebek. Şimdilik o yüzden düşünmedim orayı.

Ay siz çok yaşayın gözlerim yaşlı tüm yazışmaları okurken son cümlenizi okurken gözümden gülmekten yaş geldi. Bugün aldığım kötü haberden sonra beni başka hiçbir şey güldürrmezdi

Merhaba,
Bende de yumurta kalitesizliği var ve doktorum iğne kullandırmak istemiyor. O yüzden iğnesiz devam ediyoruz. Özelikle yüksek doz iğnenin, yumurtası az olanlarda, yumurta kalitesizliği olanlarda veya yaşı ileri olanlarda yumurtanın kalitesini bozduğunu düşünüyor.
Merhaba doktorunuz istanbulda mı

Back
X