Yumurta donasyonu

• Konu Sahibi Konu Sahibi ttk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ileride çok pişman olabilirsin özellikle anne olunca çünkü onlar da senin çocuğun aclarmi toklarmi kimin elindeler hep merak içinde kalırsın ve emin ol o cocuklarinda hep bir yani eksik kalır

yapmayin..2 bin euro icin evlat satmaktan farksiz bu..
isin bide moral ve sosyal boyutu var hic girmek istemiyorum.
yarin bigun verdiginiz yumurtalardan dunyaya gelen cocugun sizin sonradan dogurdugunuz cocukla yolunun kesismeyecegi nerden malum?
ben turkiyede kendi halimde yasarken pragli bi adam bana asik olup evlenebiliyorsam bu dunyada hersey olur hersey.
yapmayin yapmayin..

bu saçmalık para için yapılacak şey değil.Hadi oda bir yana hatta herşeyi bir yana koyarsak sadece sizin yumurtalarınızdan dünyaya geleck bir çocuk müslüman yetiştirilmeyebilir ve nasıl yetiştirileceğinide bilemezsiniz ahirette bunun hesabını çocuğunuzda size sorar.

Oy maşallah!! Kaç yaşında arkadaşınız? Ne kadar sene bekledi? Bir de mesela daha büyük çocuk için başvursan daha mı kısa sürüyor süreç?

bildiğim kadarıyla Türkiyede çoğu kişi, bebek olsun istiyor bir de kız olsun istiyor.
erkek bebekte de sıra beklenmiyor pek diye düşünüyorum.

Paylaşacağım bilgilerden 100/100 emin değilim ama doktorumun anlattıkları bu yönde.

Vücudumuzdaki yumurta sayısı doğduğumuz andan itibaren belli. yani zamanla artmıyor. sağlıklı bir kadında her ay 1 yumurta gelişir. ama siz kullanacağınız ilaçlarla bu yumurta sayısını 10-15 adete yükselteceksiniz sadece bir ayda.
Bunu sadece 1 kez yapmanız belki çok şeyi değiştirmez ama devamı geldiğinde erken menapoz riskiniz var. Ayrıca kendi çocuğunuz olması için yıllarca beklemeniz gerekebilir, şu anda alacağınız para ilerde sizin için kabus olabilir.

İlerde kardeşlerin tanışma meselesine girmiyorum onu birçok arkadaş yazmış zaten.

Oldukça riskli bir durum ben olsaydım para için yumurtalarımı satmazdim. zira 1 tanesi bile çok değerli benim için.

ama o çocuğun kim olduğunu bilmeyeceksiniz
ilerde sizin büyüttüğünüz çocuk ile bağışla doğan çocuk biyolojik kardeş olduklarını bilmediklerini için evlenmek isterlerse yasalar bakacak bir sorun yok evlensinler ama sonra ne tür genetik sorunlar çıkabilir bunu hiç düşündünüz mü
etik ahlaki boyutunu söylemiyorum bile

para için bence çok mide bulandırıcı bişey.dünya için küçük yer derler ya sonra kardeş kardeşe aşık olursa kendi adıma ben yapmam böyle bişey.

bildiğim kadarıyla Türkiyede çoğu kişi, bebek olsun istiyor bir de kız olsun istiyor.
erkek bebekte de sıra beklenmiyor pek diye düşünüyorum.
Türkiye de erkek olmanın "dezavantaj" olduğu durumlar da var demek.
Canlarım ya, hepsi bir yuvaya kavuşsun inşallah. Gayet sağlıklı ailelerde büyümemize rağmen, hayat zor bir imtihan gibi geliyor bazen. O yavrucakların dayanacakları bir omuz bile yok

evlatlık almak dışında koruyucu ailelik müessesi de var.
çocukların velayeti kendi anne ve babalarında kalıyor, siz koruyucu ailesi oluyorsunuz.
kendi çocuklarımın gelişim evresinde ayrımcılık yapabileceğim gerekçesiyle düşünmüyorum ama onlar büyüyünce maadi durumum el verirse koruyucu aile olmak isterim (şimdiki görüşümle yani)

işin içinde para olmasa bunu yapar mıydınız
sanmıyorum bu yüzden bu bencillik

kan bağışı organ bağışı hayati şeyler ama bir insan çocuğu olmadan da yasayabilir

İlerde çocuk yaptın diyelim. Ve senin yumurtanda başkası çocuk yaptı. Bu 2 çocukta birbirini bulup evlenmeye karar verdi. Nolcak sonra??
donasyonun yasal olduğu ülkelerde evlilik için dna testi isteniyor.. Konu sahibi bence verin insanlara bi faydanız dokunur

Oy maşallah!! Kaç yaşında arkadaşınız? Ne kadar sene bekledi? Bir de mesela daha büyük çocuk için başvursan daha mı kısa sürüyor süreç?
1,5 sene falan sürdü sanırım tüm süreç ama çok emin değilim. Forumda evlat edinmek isteyenler bölümü var orada çok daha detaylı bilgi vardır. Anneyle babanın yaş ortalamasına göre çocuk yaşı belirleniyor diye biliyorum.Ama daha büyük çocuk için sıra daha çabuk gelir mi emin değilim.

Bir yerlerde varlığından habersiz olduğum evlatlarım olacağını bilmek yeterince itici geldi bana. Ben olsam yaptırmam tabii ki. Ama bu konuyu bu kadar savunduğunuza göre yaptıracaksınız belli. Para için yapılacak birşey değil, sırf insanlar mutlu olsun diye yapılsa bir nebze anlarım. Böyle bir şeyi para için yapmak ahlaksızca geldi bana.

Neden bilmiyorum urkutucu geldi...

Ilk defa ayni fikirdeyiz :) ayni zamanda urkutucude

Benim etiğime falan aykırı. Asla yapmazdım. Yapmama sebebim zaten diğer arkadaşlar tarafındanda ayrıntılı olarak açıklanmış.
Çocuğu olmayan aileler de evlat edinsinler. Böylece boynu bükük kalan o yavrucaklarda sevinir.
Ben yumurta verme olayının bir aileyi sevindirmekten ziyade ticari olduğunu düşünüyorum.
Çocuk yapıcam yumurta ver, sanki menemen yapıcam der gibi. Genetik faktörler, dini faktörler, vicdani faktörler tamamen unutulmaya başladı yani.

İşin içinde para olması durumu daha da itici hale getiriyor.
Parasız olması da yanlış bana göre, her türlü yanlış.

Ne dini inancıma ne etiğe ne kültüre hiçbişeye sığdıramadığım bir iş.
Değerlere verilen değerler azaldıkça daha neler duyacaz kim bilir

Tüp bebek diye gezerken ses etmeyenler, yumurta verene yardırıyor maşallah. Kendi isteğiyle yasal yoldan yapıyorsa sıkıntı yok, sırf senin yumurtandan olması da bi bağ oluşturmaz bence seninle. Ola ki kardeşlik bağı olayı falan da saçma, dna testi de geçerli sizin oralarda o olmadan evlenemiyorlar zaten....
Seçim senin, yap ya da yapma.

Bu işlem bekarete zarar veriyor diye biliyorum ama?bence bunun yerine bir cafede falan iş bulun.benim Alman bir arkadaşım gazete dağıtmaktan tutun da bebek bakıcılığına kadar birçok iş yapmıştı.

ya evlenmeden yaşarlarsa :)

ya da aile anlattı çocuğa diyelim, işte sen şu yöntemle doğdun diye.
ya çocukta bu travmaya yol açarsa, kimseyle sağlıklı ilişki kuramazsa.

ya da burada aklımıza gelmeyen farklı bir reaksiyon gösterirse çocuk.

ben bu alandaki tıbbi gelişmeleri kaygıyla izliyorum.
sanki doktorlar denek arıyorlarmış gibi geliyor. evet tıp ilerliyor ama ilerlemesine insanlar denek yapılıyor. o çocukların nasıl etkilendikleri izleniyor mu?
bebekken sağlığına bakılıyordur, sonra Allah kerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…