canım bana ilk tedavimde 150 lik puregon vermıslerdi. şimdi ikinci tedavimde 225 lik puregon ile başladık.Patricia bende seninle ayni sorunu yasiyorum. suan Bahceci kliniginde tedavim devam ediyor 4. gunum bakalim insallah olur . Insallah seninde istedigin gibi sonuclanir . Senin gelismelerini takip edecegim .
arkadaşlar, benimde yumurta rezervim az. Endometriozis var... üç deneme yaptım, sonuncusunu yarın öğrenicem, ama çok ümitsizim. en ufak bir belirtim yok.
Asıl söylemek istediğim, üç değişik doktor her seferinde kısa protokol ve en yüksek dozu uyguladı.
1. denemede : 2 tanesi kaliteliydi, 1 embriyo oluştu (1. kalitede)
2. denemede: hepsi kalitesizdi.
3. denemede: 4 kaliteli vardı, 2 embriyo oluştu ama (2. kalitede)...
yumurta kalitesini artırmak adına geçici menopoz tedavisi oldum (üçüncü deneme öncesi) sonuç değişmedi, sadece 6 ay kaybettim, bir sürü sıkıntı yaşadım.
4. deneme için ne yapacağımı kime gideceğimi düşünmek bile çok yoruyor. Bıktım, maça hep mağlup başlamaktan bıktım..........
komşum 44 yaşında nur topu gibi ikizler doğurdu, şimdi o doktora gitmeyi düşünüyorum, eğer bir fayda görürsem herkese tavsiye ederim. komşum 20 yıl sonra evlat sahibi oldu, buda umutlarımı canlı tutuyor...
arkadaşım samsun da sanırım ben de samsunluyum bu arada ama istanbul da oturuyorum:)Patricia hayırlı olsun tedavin. İnşallah olumlu sonuçlanır. Ne önerdi Ulun Bey sana famera protokolü mü ?
Ben de 1-2 ay içinde gelmeyi düşünüyorum Umut'a. Benim de sorunum rezerv azlığı. Önceden Enver Bey famera protokolü önermişti ama bakalım ne diyecek Ulun Bey.. Tedavi aşamalarını paylaşırsan sevinirim. Durumumuz benzer, yol gösterici olması açısından..
Benim daha önceki denemem Anatolia'da oldu. Düşük rezerv için birşey özel birşey uygulanmadı orda. Uzun protokol başladnı yüksek doz kullandım. 6 yumurtam oldu, 4 olgun,1 döllendi. O da tutmadı. İnşallah Umut'ta güzel sonuçlar alırız. Allah bu yolda herkesin yüzünü güldürsün inşalllah..
Memorial'e gidecek arkadaşlara tavsiyeler....
1.Eğer FSH değeri 20'den fazlaysa tüp bebek yapmıyolar...Örnek ben;fsh'ım 26 çıktı diye dr.hanımefendi bir muayene etmeye bile tenezzül etmedi...İnsan bir bakar adetimin 3.günü folikül var mı yok mu diye!!
2.Dr.un bana dediği eğer fsh'ınız 16-17 olsa belki deneyebilirdik.....
3.Eğer erkek kaynaklı bir sorununuz varsa doğru merkez...
4.Eğer sorun benim gibi yumurta rezervi azlığı ve Fsh ise;benim gibi eşinizle gidip ERKEN MENOPUZUN AÇIKLAMASINI DİNLERSİNİZ...
5.Ordan çıkar çıkmaz başka bir merkeze gittim ve DOKTOR:Siz inandığınız müddetçe ve ben folikül gördüğüm müddetçe deneriz ve ALLAHTAN ÜMİT KESİLMEZ DİYEN Doktorları tercih edin...
gukem evet Samsun'dayım ben.. Tedavi için yolları aşındırıyorum ama bol bol :)
minikcan memorial ile ilgili yazdıklarını hayretle okudum. Düşük rezervli hastalar için yaklaşım belli ama muayeneye bile almaması şaşırtıcı ama. Sonuçta o değer her ay değişebiliyor ve FSH yüksek bile olsa foliküller gözükebiliyor. Şaşırdım ve üzüldüm açıkçası. Umarım iyi bir merkez bulursun. Aslında bu tarz hastalar için özellikle iyi olan bir merkez ve doktor isminde yoğunlaşılamadı değil mi ? Keşke bu konuda uzmanlaşmış kişiler olsa.. Sınırlı rezervimizle, kalan sınırlı tedavi haklarımızı doğru ellerde kullansak..
En tehlikelisi bu. O noktada kendine güç vermeli insan. Çünkü çok müsaitiz ruh sağlığımızı bozmaya. Ben de çok sık böyle hissediyorum. Bir de inanılmaz yorgun. Bıktım tüm bu tedavilerden. Belki çok erken bıktım ama öyle yoğun yaşıyor ki insan bu duyguyu. İnfertilite, tüp bebek ile ilgili okumaktan, araştırmaktan ve sonuç yine aynı olursa diye o korkudan çok yoruluyor insan. Ama şu da var ki kaçıncı denemede kavuşan insanlar var. Bu bir sınav. Daha dirayetli olmak gerek. Zaman zaman kaybetsek de gücümüzü bir şeklide toparlanmak gerek. Ben hep şunu söylüyorum ki Allah beterinden korusun. Nasipte varsa olacak bebeğimiz, ama yoksa ne yapsak nafile. Biz sadece elimizden geleni yapmalıyız, gerisi Allahtan..
Bu arada sen sonuç bekliyorsun galiba değil mi badenur ? Belki de oldu ve boşuna bu ruh hali ne dersin :) İnşallah öyledir..
Kaçırmışım onu, üzüldüm senin için. Maalesef kısmetten öte yol yok. Reglin düzeni 1-2 ayda kendine geliyor, ona canını sıkma bence. O kadar hormon alınıyor, normal dengenin bozulması. Diğer konuya gelince o negatif nasıl üzüyor insanı biliyorum. Ama vakti gelmeden hiçbirşey olmuyor ve elden birşey gelmiyor maalesef. Demekki vakti değilmiş canım ama bu olmayacak anlamına gelmiyor. Bir gün, bir ay öyle bir vakit var ki belki hiç ummadığımız anda, vakti saati gelince olacak inşallah. Sadece biz henüz bilemiyoruz. O vakte kadar sağlımızdan olmamak adına kendimizi böyle motive etmeliyiz..
çok sağol, allah bu konuda kimseye üzüntü yaşatmasın, her isteyene versin........ kıymet bilmeyeceklere çocuk verirken her türlü acıya katlananları üzmesin, isyan gibi oldu ama öyle.... geçen gün haberlerde vardı, 1.5 yaşındaki çocuğu annesi döve döve kör etmiş, çocuk sosyal hizmetlere verilmiş, çöp kutusuna atılan mı? yoksa cami avlusuna bırakılan mı? istersin ... kadar örnek var ki...... bir de bu sayfalara içini dökenleri haber yapsınlar.......
Senin tedavin ne durumda? kendi derdimden halini sormayı ihmal ettim....
sevgilerimle,
Aynen öyle canım. Allah bilir tabi ama kıymet bilenlere versin Allah inşallah. Bu hasreti çekerken, böyle haberler duyunca kanım donuyor benim.
Benim şu anda tedavim yok canım beklemedeyim. Umut'a gideceğim büyük ihtimalle kararı verdim ama zaman olarak 2-3 ay daha var. Öncesinde ön görüşmeye gitmek istiyorum belki histereskopi önerir diye düşünüyorum. Ya da Dhea'yı duyuyorum, o da 3 ay kullanılıyormuş, o ara ona başlarım diye düşünüyorum gerekli görürse Ulun Bey. Ama bu kez çok gözümde büyüyor aşamalar, o gücü henüz bulamıyorum kendimde ve beklemedeyim bir süre daha. Tabi rezerv malum, zaman değerli, ne yapacağız bakalım. Allahım hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?