Kivfa, Helun Tebrikler allah saglikla hayırlı sağlıklı evlatlarin izi kucagini za almayi nasip etsin.lutfen artık endişelenmeyin
VE hamileligini zin tadını çıkartın hersey harika olacak inşallah. Bende 7.kez tedaviye basladim insallah benimde sizinki gibi harika değerlerim olur
sevgilerimle
BENİM BEDENİM BENİM İNANCIM
Benim ahlakım
Benim aklım
Benim fikrim
Benim kararım
Benim tercihim
Benim hayatım
Benim günahım
Kime ne ......sana neee
Saygı duyun ve karışmayın ve yönetmeyin ve diretmeyin
Saygı
Her tercihe
Her karara her insana
Saygı
Ben özgürüm günahım sevabım kararım hepsi benim kime neeeeeee
sevgili arkadaşım;
Benim takıldığım bir konu var ' böyle dns. işine girmeyelim' diyorsun. Sen kendini ne zannediyorsun. Bunu söyleme cüretini nerden buluyorsun. Ve senin söyleminle saf saf vazgeçeceğimizi mi düşünüyorsun? Ve bunları yazarak cennette kendine bir kapı daha mı açacağını düşünüyorsun ?
Sen yapma istemiyorsan, ama kendi inancınla bizi lütfen yargılama buna asla hakkın yok. Biz böyle bir karara balıklama mı atladık sanıyorsun üzerinde düşünmeden. Hem kimin ne kadar dua edip etmediği de, seni değil o kişiyi ilgilendirir.
Lütfen bizleri fikrinle rahatsız etme...
bunu söyleme cüretini içimdeki acıdan buldum özür dilerim.düşünmeden öylemi?ben kafayi yiyecegım düşünmekten.koruyucu aile olmayı düşünüyorum kaç gündür.kaç deneme.o iğneler acılar.hayal kırıklıkları.ben yaşamadımmı sanıyosunuz.yapmayın allah aşkına.kendi inancım yok.ortak inancımız var.hepimiz müslümanız elh..nekadar dualar ettiğinizin farkındayım tıpkı benim gibi...cennet...okadar kolaymıki kazanmak.belkide kokusunu bile alamayacagım.ama bu imtihanlar işte bu yuzden...
yada hakkımızda herşeyin hayırlısı.hiç düşündünüzmü rabbimim hazinesi bukadar genişken.o sadece kün feyekün ol der ve her şey oluverirken.bizden bir evladı esirgermi hiç..var işte bir hayır var..bana nekadar kızsanızda küfretsenizde belkide sessizce bu yaşadıklarımızda hep bir hayır var.biz bu hayrı şuan göremiyoruz ama zaman eminim gösterecek.inş.bir evlat verir rabbim hepimizede hayrı ondan sonra görürüz..bu yazım benim gibi olan kardeşlerime son çağrım olsun ne olur..sanane demeyin.kızmayın bana..yada kızın.dökün içinizi sadece kalbinizdeki imanı ve inancı yitirmeyin yeter.
estagfurullah akıl vermek ne haddime..bizene derken.bende sizdenim yazımı tam okumadınız sanırım.ben üç beş çocugu olan biri değilimki belkide hiç olmayacak çocugum.inanın yazıgım yazıyı ağlayarak yazdım.insanın bu durumda olmasının acısını bizden başka kim anlar.akıl vermek.suclamak değil amacım gerçekten.sacede bu bizim imtihanımız ve bunu sabrımızla kazanalım istiyorum inş.birbirimize destek olarak.ama bu tür yollara girmeden.tercih tabiki sizin.eşinizle birlikte karar verdiğinizde kim engelleyebilir.benim acizane bi yazım sizi tabiki engellemez.engelleyemez.
dediğiniz gibi diğer bütün sosyal sorumluluk projelerinden bihaberim.onları anlamadıgımdan belkide.ben kendi derdimi biliyorum.ben sizi anlıyorum.oyuzden yazma geregi duydum.yoksa nette gezerken aaa bak sen şunlara gireyimde bi fetva vereyim diye yazmadım.işin içinde olmadan konuşan insanlardan nefret ediyorum.
bir kadın diyo üç beş sene çocuk düşünmüyolar olacak iş değil kavga ettim onunla nerden biliyosun dedimya düşünmediklerini belkide sana öyle diyen insanlar utanıyodur cocugum olmuyor demeye.bak benimde olmuyo napalım dedim..gerçekten insanlar okadar acımasızki bunu sizlerde iyi biliyosunuz bende.yüregimi dökmeye kalksam inanın acısını tarif edemem.ama sabır.birazcık sabır...biliyorum hepimiz sabrediyoruz..zaten hep allahın izniyle diye söze başlamıişsınız oyuzden yazımı anlarsınız diye düşünmüştüm.ama yine yüregimizdeki acıdan olsa gerek anlamamanız normal.yada ben yaranın üstüne geldim sanırım.ukalalık ettim hakkınızı helal edin..tercih sizin.sorumluluk sizin.imtihan sizin.yukarıda öyle yazmışsınızya.ama sizde benim kardeşimsiniz bunu tüm samimiyetle söylüyorum.inş.rabbim bu tür yanlışlara girmedn en uygun zamanda sağlıklı sıhhatli hayırlı evlat nasip etsin.cümlenize ve cümlemize....
Rabbim büyükcanım bak daha öncesinden de böyle bir konu geçmişti dayanamayıp yazdım yine dayanamadım çünkü senin içinde kötülük olduğunu sanmıyorum bak sana örnekleyim
kadın erken menopoz yumurta yok eş istiyor ne yapabilir boşansınmı ha birde kendi de anneliği tatmak istiyor zaten yanıp tutuşuyor emzirmek büyütmek sevdiği adamdan evlat sahibi oluyor tek fark gen haritası ondan olmuyor
sperm aynı şekilde diyeceksinki niye evlatlık değil yarın bir gün çıkıyor neleri görüyoruz artı birde toplumun bakışı evcilik oynuyormuşsun gibi algılanıyor... bizim bir komşu vardı çocuklarının evlatlık olduğunu öğrendim manyak manyak nasıl davradıklarını inceler oldum..
haa dini boyutu soy karışmaması allah korusun kardeş kardeşle mantığı emin ol buradaki tüm annelerin içinde öyle bir evlat sevgisi varki ileride bu duruma gösterecekleri titizliğe sen ben tahmin bile edemeyiz...inan kolay verilen bir karar değil bak bende 4. tedavim deyim embriyo biriktiriyorum olmadı bende düşüneceğim haa övündüğüm özelliklerim vardı onları da yetiştirirken sağlarım diye düşünüyorum soyada gelince çokda önemli değil paşa sayundan mı geliyorum diye düşünüyorum...
arkadaşlar öncelikle sunu belirteyimki beni yanlış anlamayın.senin tuzun kuru falanda demeyin.2 tüp denemem oldu olumsuz problem sayı ve morfoloji..ama morfolojı kotu olunca tüp te tutmuyomuş.3.denemeye ne maddi nede manevi gücüm kalmadı.ama zaman zaman yine deneyecegız inş.
.eşimle çocuk hasretinden yanıp tutuşuyoruz.artık öyle bi hale geldimki bazen gördüğüm çocukları kucagıma alıp seviyorum gezdiriyorum kızım oğlum diye hitap ediyorum 5dk.lığınada olsa kendi çocugum gibi hissediyorum öyle güzel bir duyguki sonra içim yanıyor...bazende çocuk görmek istemiyorum etrafımda.yeni doğum yapanların yanına gitmek istemiyorum.al sanada bulaşsın denılmesinden bıktım usandım.dualar güzeldir ama gözümün içine baka baka allah sizede versin sözünü duymak istemiyorum inanınki ,,gizli yapılsın.anormal bişeymiş gibi gözüme soksunlar istemiyorum çocugumun olmaması..
durumum bu..bir ilahiyatçı olarak söylemek istediğimse yumurta ve sperm donasyonunun caiz olmadıgı...yumurta baskasının yumurtası.spermde başkasının spermi.bunu dölleyip yıne bizim içimize verecekler ama özünün bizim olmaması sonucu değiştirmez..ben şuna şahit oldumki genelde bebekleri olmayan çiftler problem kimde olursa olsun birbirine aşık.bağlı olan çiftler.tabiki çocugu olanlar aşık değil demiyorum ..ama tüp denemelerine gittigimde birbirine aşkla ,umutla bakan çiftler gördüm.sevgisi gözlerinden taşan.tıpkı benim eşime olan aşkım gibi..eminin birçogunuz öylesiniz..bebekse aşklarımızın meyveleri değilmi..niçin aramıza başka meyveler sokalım.sadece rabbimize dua edelim.ben insanlardan cok bunaldım yukarıda yazdıgım gibi ama asla rabbime olan inancımı yıtirmedim.inş.bir gün olacak.hepimizin olacak.olmuyosada biz aşkımıza sımsıkı sarılıp bu gecici dünyanın keyfini çıkaracagız.belkide bu sabrımızla cenneti kazanacagız ve ahirette rabbim bize bol bol ihsan edecek inş.
oyuzden boyle donasyon işlerine lütfen girmeyelim.bu acıyı yasayan biri olarak söylüyorum yoksa karsıdan konuşmak çok kolay.hatta koruyucu aileliği bile düşünmeye başladım inanınki...dünyada herşey imtihan.bizlerin çocugu yok...bazılarının çok çocugu var ondan şikayetçi..bazılarının çocugu var babası ölmüş...bazıları okadar bakmış büyütmüş onlar buyuyunce anneyi atmiş keski doğurmaz olaydım diyolar.....anlayacagınız rabbimimiz bizim için en uygun olanını bilendir..bizler tedavi yollarına gidelim.dualar edelim.zekeriya as.ın karısının çocugu olmuyordu biliyosunuz çokta yaslanmıştı ama allah c.c.zekeriya as.ın duasını kabul etti ve onlara yahya as.evlat olarak verdi.....bu imtihan peygamberlerdede vardı onlar duaya sarıldı rabbim verdi.bizde sarılalım inş.bakalım rabbim neyler neylerse güzel eyler....
Çok sevindim adınıza kızlar. İnşallah herşeyiniz yolunda gider.
Portakal: Ben HIT de 4 ve Firdevs Hanım'da bir denemem oldu. Firdevs hanım daha canı yakın, ama HITinde tecrübesi var. Karar senin. Donasyonda sorun çıkmaz bence. Bence firdevslede konuş, içinin sesini dinle karar ver.
bu da benim hayatımdaki sınavlardan biri. ve Allahımın izniyle donasyonla çocuk sahibi olmayı deneyecem. Deneyecem diyorum çünkü Rabbim istemezse donasyonlada olmaz.. 3 Temmuzda başlıyoruz kısmetse. Çok heyecanlıyım yaşayabileceklerimi düşündükce ... Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun...
Herşey yolunda giderken, maalesef üzücü birşey oldu. Bugün öğleden sonra birden altımın ıslandığını farkettim, dışarıdaydım. Hemen tuvalete gittim, meğer kan gelmiş. Hemen eşim gelip aldı beni ve eve getirdi. Kızlar yine olmadı. Bu üçüncü düşüğüm. Öyle diyorum çünkü parçalar geldi. Evde dinleniyorum. Bende rahimde incelme sorunu çıkmıştı enson ama onun dışında bütün testler iyiydi. HIT embriyo kalitesindendir demişti en son. Çıldırmak üzereyim. Ne yapmamı önerirsiniz? Vazgeçeyim mi herşeyden? Kızımı çok seviyorum, kardeşi olsun istiyordum ama olmuyor işte. Zorlamasam mı artık? Bu benim kaderim, elindekiyle yetin mi demem lazım kendime?
Sizleride üzmek istemiyorum. Iyi haberler vermek isterdim. Iyi akşamlar..
Tedavin hayırlı olsun canım. İnşallah güzel haberler alırız senden
Herşey yolunda giderken, maalesef üzücü birşey oldu. Bugün öğleden sonra birden altımın ıslandığını farkettim, dışarıdaydım. Hemen tuvalete gittim, meğer kan gelmiş. Hemen eşim gelip aldı beni ve eve getirdi. Kızlar yine olmadı. Bu üçüncü düşüğüm. Öyle diyorum çünkü parçalar geldi. Evde dinleniyorum. Bende rahimde incelme sorunu çıkmıştı enson ama onun dışında bütün testler iyiydi. HIT embriyo kalitesindendir demişti en son. Çıldırmak üzereyim. Ne yapmamı önerirsiniz? Vazgeçeyim mi herşeyden? Kızımı çok seviyorum, kardeşi olsun istiyordum ama olmuyor işte. Zorlamasam mı artık? Bu benim kaderim, elindekiyle yetin mi demem lazım kendime?
Sizleride üzmek istemiyorum. Iyi haberler vermek isterdim. Iyi akşamlar..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?