Hayırlı olsun, güzel haberlerini bekliyoruzDoktorum iyiydi gayet güler yüzlü ama çok görüşme şansım olmadı benim sağolsun kendi memleketimdeki doktorum ve aradaki iletişim uzmanı sorularımı cevapladı tatmin olmadığımda doktorumla birebir görüştüm artı gittiğimde de gördüm gerçekten çok yoğunlar. Bu kafa kişinin geldiğini tahmin etmiyordum açıkçası :) doktorum Mehmet emin kaptan'dı. Ekibide çok güler yüzlüydü. 3günlük embriyo transfer ediyorlar.açıkçası genetik testi bilmediğim için soramadım, umarım bi sorunla karşılaşmam. 5500euroya mal oluyor. Bide bana donörle ilgili seçenek sunmadılar bazı hastahaneler seçenek sunuyormuş. Benim şuan 4. Günüm bir hafta sonra test yapıcam .Ama beklemek çok zor sabredemiyorum
Emin olmak için 2 gün daha bekle. Sonra kanda yada idrarda muhakkak belli olurKızlar yarın transferin 10. Günü aceba test yapsam çıkarmı ben çok merak ediyorum? Sizler kaçıncı gün yaptınız?
5.güne geldiğinde embriyodan hücre alarak kromozomlara bakıyorlar fakat ne aradıklarını biliyorlarmı emin olamıyorum yani şöyle yumurtayı verenin genetik hastalıklarının bilinmesi lazım .bu genetik işini bende çok kafaya takmıştım ve bi sürü şey okudum geldiğim nokta insan milyonlarca genden oluşuyor ve hangi hastalığın yada durumum taşındığını öğrenmenin çok mümkün olmadığı olduAsi ruh merhaba, yumurtalara istenirse genetik test (pgt) uygulandigini duymustum.
Konu ile ilgili detayli bilgi verebilen olursa sevinirim. Bir de bu testler kibrista hangi merkezde yapiliyor?
Tesekkurler.
İki gün daha bekle, erken yaptırırsın değer sonradan yükselecek olur, düşük değer moralini bozar, iki gün sonra güzel haberlerini bekliyoruz :)Kızlar yarın transferin 10. Günü aceba test yapsam çıkarmı ben çok merak ediyorum? Sizler kaçıncı gün yaptınız?
5.güne geldiğinde embriyodan hücre alarak kromozomlara bakıyorlar fakat ne aradıklarını biliyorlarmı emin olamıyorum yani şöyle yumurtayı verenin genetik hastalıklarının bilinmesi lazım .bu genetik işini bende çok kafaya takmıştım ve bi sürü şey okudum geldiğim nokta insan milyonlarca genden oluşuyor ve hangi hastalığın yada durumum taşındığını öğrenmenin çok mümkün olmadığı oldu
5.güne geldiğinde embriyodan hücre alarak kromozomlara bakıyorlar fakat ne aradıklarını biliyorlarmı emin olamıyorum yani şöyle yumurtayı verenin genetik hastalıklarının bilinmesi lazım .bu genetik işini bende çok kafaya takmıştım ve bi sürü şey okudum geldiğim nokta insan milyonlarca genden oluşuyor ve hangi hastalığın yada durumum taşındığını öğrenmenin çok mümkün olmadığı oldu
Sevgili Amiraa, su an karar asamasindayim ve o kadar cok zor ki karar vermek. Benden bir parca olmayacagi beni uzuyor. Yumurtam hic yok degil yasim 41 ama kalitesi dusuk. Kac gecedir uykusuz kaliyorum kafami kurcaliyorum sabaha kadar. Benden bir parca olmayacak mi, genetiginde bir sorun olabilir mi, yumurtayi veren kisi bunu para karsiliginda verdigine gore egitim ve ahlak seviyesi nedir, genetiginde kotuluk veya ariza var midir, dogdugunda bana kizdiginda yada buna benzer birsey oldugunda ona bakisim farkli olur mu? Sorularina cevsplar ararken, diger yandan onu ben besleyip ben dunyaya getirecegim icin kisiligini nasil sekillendirirsem o sekilde bir birey olabilecegini de dusunuyorum. Asagida bir makalede yumurtayi tasiyan annenin messenger rna larinin bebegin hangi Dna sinin acilip hangilerinin kapanacagini belirledigine dair bir makale okudum. Bunun gibi bir suru malale var. Bebek anne karninda amneden mutlaka birseyler aliyor, genetigin cozulememis bir suru noktasi var cunku.Yinede tum dna lari benden alamayacagi dusuncesine saplanip duruyorum. Konuyla ilgili destek ve yorumlarinizi bekliyorum. Allahim bu yoldaki herkesle birlikte olsun.
Linki yapistiramadim. Google a asagidakini yazin cikiyor:
Infertile Mom's Genetics, Via MicroRNAs, Get Passed On To Her Egg Donation Child
Darksun ben bugün dayanamadım gittim gebelik testi aldımİki gün daha bekle, erken yaptırırsın değer sonradan yükselecek olur, düşük değer moralini bozar, iki gün sonra güzel haberlerini bekliyoruz :)
Amiraa, sen yaptirdin mi donasyonu? Ya da hala dusunuyor musun?5.güne geldiğinde embriyodan hücre alarak kromozomlara bakıyorlar fakat ne aradıklarını biliyorlarmı emin olamıyorum yani şöyle yumurtayı verenin genetik hastalıklarının bilinmesi lazım .bu genetik işini bende çok kafaya takmıştım ve bi sürü şey okudum geldiğim nokta insan milyonlarca genden oluşuyor ve hangi hastalığın yada durumum taşındığını öğrenmenin çok mümkün olmadığı oldu
Asi ruh, sen yaptirdin mi, hamile misin?Normal yolla cocugum olmuyorsa,hamilelik duygusunuda yasamak istiyorsan bundan baska yontemin yok,ilk once buna karar vermen lazim bence.Oyle cok ince dusunur arastirirsam ben kafayi yerim.Evlatlik alsan hicbir seyini bilmiyorsun.Senin icin onemli olanlar hamile kalip bebek dogurmaksa gerisini cok dusunme.
Mayıs ya da haziranda yapıcam benAmiraa, sen yaptirdin mi donasyonu? Ya da hala dusunuyor musun?
Ben de böyle düşünüyorumNormal yolla cocugum olmuyorsa,hamilelik duygusunuda yasamak istiyorsan bundan baska yontemin yok,ilk once buna karar vermen lazim bence.Oyle cok ince dusunur arastirirsam ben kafayi yerim.Evlatlik alsan hicbir seyini bilmiyorsun.Senin icin onemli olanlar hamile kalip bebek dogurmaksa gerisini cok dusunme.
Çok sevindim, gözün aydın, bu çok güzel bir haber :) idrarda kandan daha sonra çıkıyor ve senin idrarda silikte olsa çıktığına göre kanda beta hcg yuksek çıkacak demektir, kan testini sabırsızlıkla bekliyorum, inşallah bebegin ya da bebeklerin seninleDarksun ben bugün dayanamadım gittim gebelik testi aldımsilik ikinci çizgi çıktı sevineyim mi yoksa eken mi bilemedim
Ben de aklımda bir sürü soruyla başladım bu yolculuğa, kendi yumurtamı kullanamayacağımı kabullenmem kolay olmadı, tek emin olduğum anne olmak istediğimdi, evlat edinip daha sonra çok problemler yaşayan(sonradan bebeği geri aldılar) bir arkadaşım olduğu için bunu hiç düşünmedim, 3. donasyonda hamile kaldım, yaşayan arkadaşlarım bilir kolay bir işlem olmasına rağmen bekleme aşaması insanı mahveder.Pozitifi gördüğümde yaşadığım mutluluğu unutamam hem ağlayıp hem gülmenin nasıl bir şey olduğu anladım, ama o ilk kalp sesi herşeyi değiştirdi. O kesinlikle benim ,gözü kaşı nasıl olur bana benzer mi bilmem ama , o bana ruhuyla benzeyecek.Sevgili Amiraa, su an karar asamasindayim ve o kadar cok zor ki karar vermek. Benden bir parca olmayacagi beni uzuyor. Yumurtam hic yok degil yasim 41 ama kalitesi dusuk. Kac gecedir uykusuz kaliyorum kafami kurcaliyorum sabaha kadar. Benden bir parca olmayacak mi, genetiginde bir sorun olabilir mi, yumurtayi veren kisi bunu para karsiliginda verdigine gore egitim ve ahlak seviyesi nedir, genetiginde kotuluk veya ariza var midir, dogdugunda bana kizdiginda yada buna benzer birsey oldugunda ona bakisim farkli olur mu? Sorularina cevsplar ararken, diger yandan onu ben besleyip ben dunyaya getirecegim icin kisiligini nasil sekillendirirsem o sekilde bir birey olabilecegini de dusunuyorum. Asagida bir makalede yumurtayi tasiyan annenin messenger rna larinin bebegin hangi Dna sinin acilip hangilerinin kapanacagini belirledigine dair bir makale okudum. Bunun gibi bir suru malale var. Bebek anne karninda amneden mutlaka birseyler aliyor, genetigin cozulememis bir suru noktasi var cunku.Yinede tum dna lari benden alamayacagi dusuncesine saplanip duruyorum. Konuyla ilgili destek ve yorumlarinizi bekliyorum. Allahim bu yoldaki herkesle birlikte olsun.
Sana soyledim zaten merkezi ben cok memnun kaldim ilhi ve alakalari basari oranlari falan cokyuksekti %95 dediler bana guven verdiler aylardir hic negatif almamislar cok sukur bnde pozitifi gordum fiyatlar hemen hemen ayni fakat paket fiyati degisebilir tercihe bagli ben paket almamistim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?