- 16 Ekim 2015
- 1.567
- 4.568
- 133
Tüm kalbimle diliyorum zazam inan bana tüm kalbimle kendim için ne kadar istiyorsam o kadar çok../Bende başladım ilaçkara 2 kAsım rahim kalınlığına bakıcaz
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Tüm kalbimle diliyorum zazam inan bana tüm kalbimle kendim için ne kadar istiyorsam o kadar çok../Bende başladım ilaçkara 2 kAsım rahim kalınlığına bakıcaz
haksızlık ediyor..tabiki evlenilir sorun olsa da..sizde de olabilirdi sorun siz bınun bilincinde olarak ne güzel düşünmüşsünüz eşiniz yanlış yapılıyor..evet çok çok zor bir fikir kabul etmesi zor..ama günah deyip sıyrılmak çok yanlış..asıl günah bir kadının anne olma hakkını elinden almak..ikna edersiniz zamanla...umarım ikna olurArkadaşlar merhaba yeni katıldım araniza bizdeki problemde eşimde hiç sperm olmaması ve ben bunu evlenmeden önce biliyordum söylemişti bana. evlatlık alırız demiştim o zamanki aklımla çünkü bu benim başımada gelebilirdi 3 yıllık evliyiz ve 1 yıldır bizde çocuk istiyoruz ama olmuyor tek çözüm sperm bankası. Eşim başta istemiyordu başkasının çocuğuna ne diye bakayım diyordu ama geçen ay tamam dedi kibrisa gidelim dedi sonra bi video izlemiş günahmış o yüzden vazgeçtik ve ben yıkıldım resmen çok umut etmiştim ama ömür boyu yanlız kalacağız
Sizin bir evladınız olsa idi de sevecekti.. evlatlık alsanızda seveceksınız. En azından evladımızın yüzde 50 genetıgını bılecegız ben doguracagım bu yolculukta benimle olacaksın bbası sen olacaksın va gibi anlatın zor biliyorum ama sizi seviyorsa beraber bir hayatta mutlulukla devam etmek istiyorsa, siz de evlat istiyorsanız o zaman kabul eder.Arkadaşlar merhaba yeni katıldım araniza bizdeki problemde eşimde hiç sperm olmaması ve ben bunu evlenmeden önce biliyordum söylemişti bana. evlatlık alırız demiştim o zamanki aklımla çünkü bu benim başımada gelebilirdi 3 yıllık evliyiz ve 1 yıldır bizde çocuk istiyoruz ama olmuyor tek çözüm sperm bankası. Eşim başta istemiyordu başkasının çocuğuna ne diye bakayım diyordu ama geçen ay tamam dedi kibrisa gidelim dedi sonra bi video izlemiş günahmış o yüzden vazgeçtik ve ben yıkıldım resmen çok umut etmiştim ama ömür boyu yanlız kalacağız
dogru 15 gunde bır facebookdan bırı mesaj atıyor ruyamda senı gordum hamıle idin yok erkek bebek vardı kucagında vs... Hayır yanı ben cocuk ıstıyorum fılnda demıyorum... evlenınce cocuk cocuk olunca ıkıncı cocuk toplum psıkolojısımız bu sanırsamAh canım ah..hep diyorum aşırı zor işimiz..umarım düşük çıkar da aksamaz transfer süreci..insanlara gelince hadsiz çok..ben ilk donasyonu yaptığımda evlenmemiştik henüz bu seferkinde evliyiz ama donasyon demedik tüp bebek dedik..kimse biliniyorken ne güzelmiş..şimdi söyledik diye negatif sürecini izah etmek ve geçmiş olsun mesajlarını telefonlarını karşılanmakla geçirdim..daha üç ay olmuş evleneli kimi görsem kimle karşılaşsam aynı muhabbet.:benim doktoruma git,bilimum koca karı ilaçları,yok seni rüyamda gördüm gebeydin,yok falımda hamile çıktı sana yordum...yahu ben üç aydır evliyim yani bildikleri üç aydır uğraşıyorum herkes kafayı mı yedi..size ne size ne...kaile almıyorum çoğunlukla he he deyip beynimi resetliyrım..ama toplumumuzda ne yazık ki kişisel sınırlar bilinmiyor herkes herşeyi konuşmaya yetkili görüyor kendini..ben çok kibar olamıyorum çok kısa net cevaplarla geçiştiriyorum gereğini yapıyoruz gerisini rabbim bilir diye susuyorlar..içime doğan oldu yüzde doksan..senin ilkinde olacak sorunsuz sıkıntısız..bize hamileyken dua edeceksin inşallah canım..lütfen bize yaz sonucu..
m eden sonuçlar alırızhadi hayırlısı bir hafta filan olacak aramız sanırım. Hayırlısı insA
Eşim sırf ben üzülüyorum diye sperm bankasını onaylamıştı benden önce evlenmiş de olabilirdin o yüzden çocuğu kabul edebilirim diyordu ama biraz araştırmış ve dinine çok bağlıdır haram mış benim de başka çarem yok ki evlatlık almak istemiyorum kendi karnımda hissetmek istiyorum of eşimi sevmesem boşanırdım heralde çocuk sahibi olamamak gerçekten çok zormuş sürekli ağlamaktan yoruldumSizin bir evladınız olsa idi de sevecekti.. evlatlık alsanızda seveceksınız. En azından evladımızın yüzde 50 genetıgını bılecegız ben doguracagım bu yolculukta benimle olacaksın bbası sen olacaksın va gibi anlatın zor biliyorum ama sizi seviyorsa beraber bir hayatta mutlulukla devam etmek istiyorsa, siz de evlat istiyorsanız o zaman kabul eder.
Daha 27 yaşındasın bu benim elimde olan bi şey değil anne olmak istiyorsan boşanabiliriz bile dedi ki biz çok zor evlendik çok şeyi birlikte aştık umarım bunuda aşabiliriz benim üzülmeme dayanamıyor ama bu duruma da alışamıyorum ablamın biri yeni doğum yaptı diğeri de hamile sevinemiyorum bile. kimse bilmiyor çocuğumuz olmadığını sürekli içime atmaktan yoruldumhaksızlık ediyor..tabiki evlenilir sorun olsa da..sizde de olabilirdi sorun siz bınun bilincinde olarak ne güzel düşünmüşsünüz eşiniz yanlış yapılıyor..evet çok çok zor bir fikir kabul etmesi zor..ama günah deyip sıyrılmak çok yanlış..asıl günah bir kadının anne olma hakkını elinden almak..ikna edersiniz zamanla...umarım ikna olur
Üzülme kardeşim acaba eşini tedavi etmek şansı varmı?Daha 27 yaşındasın bu benim elimde olan bi şey değil anne olmak istiyorsan boşanabiliriz bile dedi ki biz çok zor evlendik çok şeyi birlikte aştık umarım bunuda aşabiliriz benim üzülmeme dayanamıyor ama bu duruma da alışamıyorum ablamın biri yeni doğum yaptı diğeri de hamile sevinemiyorum bile. kimse bilmiyor çocuğumuz olmadığını sürekli içime atmaktan yoruldum
Daha 27 yaşındasın bu benim elimde olan bi şey değil anne olmak istiyorsan boşanabiliriz bile dedi ki biz çok zor evlendik çok şeyi birlikte aştık umarım bunuda aşabiliriz benim üzülmeme dayanamıyor ama bu duruma da alışamıyorum ablamın biri yeni doğum yaptı diğeri de hamile sevinemiyorum bile. kimse bilmiyor çocuğumuz olmadığını sürekli içime atmaktan yoruldum
İnşallah yavruların sana sımsıkı tutunurArkadaşlar kusura bakmayın bugun geç kaldım yazmak için içim içime sığmıyor 10 tane 5. Güne giden embriyodan 7 tanesi 1 kalite süper embrio dediler ve 2 tane transfer ettiler bugun sabah saat 9 da transfer oldum. Allahım inşallah herşeyin hayırlısını veriri ve anne olurum. Olmayan herkese de nasip etsin. Yarın dönüyorum Bakü’den. Bakü de inanılmaz güzel bir yer çok beğendik eşimde bende. Merkez çok iyi 12 gün sonra birde pozitif gebeliğim olursa dünyalar benim olur inşallah Doğru karar vermişim derim hepinizin dualarına ihtiyacım var. İyi akşamlar.![]()
Hayırlı sonuçlar olsun ikisi de tıtsun inşallahArkadaşlar kusura bakmayın bugun geç kaldım yazmak için içim içime sığmıyor 10 tane 5. Güne giden embriyodan 7 tanesi 1 kalite süper embrio dediler ve 2 tane transfer ettiler bugun sabah saat 9 da transfer oldum. Allahım inşallah herşeyin hayırlısını veriri ve anne olurum. Olmayan herkese de nasip etsin. Yarın dönüyorum Bakü’den. Bakü de inanılmaz güzel bir yer çok beğendik eşimde bende. Merkez çok iyi 12 gün sonra birde pozitif gebeliğim olursa dünyalar benim olur inşallah Doğru karar vermişim derim hepinizin dualarına ihtiyacım var. İyi akşamlar.![]()
Valla SÜPER embriyoymus.Bu güne kadar bi çok kliniğe giden arkadaş emb ların nasıl oldugunu yazdı.Geneli bilimsel olarak aa ve ab seklinde embriyoları tanımlar.Nasıl bi klinikse embriyoları süper diye tanımlamış.Süpermen gibi sanırım : )Hayırlı sonuçlar olsun ikisi de tıtsun inşallah
batumi ttup bebek merkezi de donorun bilgilerini spor egitim is ananne baba meslegi boylari goz renkleri her turlu bilgiyi verdilerBen Cek cumhuriyetinde asagidaki yerlerle gorustum.asagi yukari gikirlerimi de yazacagim ama neden cek'e daha sicak baktigimi yazayım . Hic bir merkezi veya hic bir ulkeyi kotuleme niyetinde degilim. Sonucta herkes kendi icine sindigi yerde yapıyor tedavisini. Merkez veya ulke kotulemeye de karsiyim. Keza sizin kotulediginiz merkezde o anda tedavi gören biri olabilir ve o kisinin tedavisini moralini etkileyebilir. O yuzden merkez kotulememeye calisarak yorum yazmaya calisiyorum umarim becerebiloyotumdur. Keza hit le ilgili olumsuz bir tecrubemi paylasmistim ama doktorluguna bir lagim yok.fakat merkez secerken tecrubelerimizin de onemli oldugunu dusunerek paylaşıyorum. Neyse benim Cek 'i de arastirma sebebim fiyatlar kibris ile asagi yukari aynı,avrupa birliginin sıkı denetlemelerine tabi oldukları icin donor seciminde daha ozenli olabilecekleri gibi şahsi bir fikrim var. Ve belki daha durustturler diye bir baska umudum var.bu sebeple Cek cumhuriyetini arastiriyorum.Onvelikle Cek de donasyonu gönüllülerden aliyorlar.Yani kibrisdaki gibi para ile alinmiyor yumurtalar. Bu donorlerden fazla yumurta alabilmek için cokca ilac tedavisi uygulamadiklari ,ilav yuklemesini abartmadiklari yönünde düşündürdü beni. Dunyadaki her yerde bu is için ayni testleri yapiyorlar gördüğüm kadarıyla. Cekdeki bazi merkezlerde birsey dikkatimi cekti. Donorlerin hobileri,sportif durumlari,sevdigi kitaplar vb gibi bazi bilgilerini sizinlen paylaşıyorlar. Onsan donor kendine mumkun oldugu kadar yakin olsun istiyor ya o yuzden bu paylasim benim hosuma gitti. Ama her merkezde bu yok.haberiniz olsun.
Gelelim yorumlarima.
Reprofit diye bir merkez var.favorim orasi.Donorun egitim durumu,hobileri vb paylasiyor. Sigara icicilerinden donor secmiyorlar (bundan bir tek bu merkezin bahsettigini duydum) Ukraynadaki merkezler gibi yumurta garantisi degil embriyo gatantisi veriyor. 2 tane gradr 1 ve grade 2 embriyo garantisi veriyor ve embriyolar tutmaz ise ikincisinde indiriim yapiyor.tek saglikli embriyo cikarsa ucreti %40 indiriyor.Bu arada bu embriyo garantisi ve indirim isini Çek de pek cok merkez yapiyor. Benimle jemen iletisime gectiler ve cok bilgili ve ilgiliydiler.
Ikinci en iyi merkezler (bana gore tabi) Repromeda ve Unica.Bu iki merkezinde embriyo garantisi ve belli oranlarda ucret indirimi politikasi var. Hobiler vb burada da paylasiliyor. Repromeda compatibility test diye birseyden bahsetti. Donor ile esminin uyumuna bakiloyormus bu testte. Bu test uyumlu cikarsa tedaviyi drvam ettiriyorlarmis yoksa baska donore geciyorlarmis.belki siz biliyorsunuzdur.ben ilk kez duydum bu testi.Bir de IVFZlin diye bir merkez var.bu da benim 3.numaram.
canim cok uzuldum durumuna Allahim sana bagislasin meleginiHaklısın zaza Rabbim bu bebeği bana bağışlar inşallah
ben Bulent tirasa gittim acibadem maslakta ama beni batmanda muayene etti amh 0.05 oldugu icin sans yok dedi. birde oradan aglayarak ciktim. Ama Halit Firat Erden vardi vefat etti o da bana dedi ki ben seni dogurtturacam kiz gel bana demisti gidemeden vvefat etti Allah rahmet eylesinbirşeye takıldım yine.. şimdi doktorlar diyorkı hep yumura yoksa bitti. bazı ünlü doktorlarda ilaç dolarıyla bir iki üç yumurta çıkarabildiklerinden bahsediyor. menopozda bile. recai pabuccu, timur gürgan gibi.. bu doktorlara ya da ünlü kliniklere gidip tedavi olanlar var mı buralar da? çünkü bu merkezlerde tahminimce cok pahallı.. bunlarda yoracaktı bütceyi
Aynen benim de o dikatimı çekti süper embriyo hani bu işin içinde olmasak hadi dicez de bu işin içindeyizValla SÜPER embriyoymus.Bu güne kadar bi çok kliniğe giden arkadaş emb ların nasıl oldugunu yazdı.Geneli bilimsel olarak aa ve ab seklinde embriyoları tanımlar.Nasıl bi klinikse embriyoları süper diye tanımlamış.Süpermen gibi sanırım : )
Bence süper emriyoları 2 koyuyolardır 6 oluyodur : )
ikiside iutsun insallahArkadaşlar kusura bakmayın bugun geç kaldım yazmak için içim içime sığmıyor 10 tane 5. Güne giden embriyodan 7 tanesi 1 kalite süper embrio dediler ve 2 tane transfer ettiler bugun sabah saat 9 da transfer oldum. Allahım inşallah herşeyin hayırlısını veriri ve anne olurum. Olmayan herkese de nasip etsin. Yarın dönüyorum Bakü’den. Bakü de inanılmaz güzel bir yer çok beğendik eşimde bende. Merkez çok iyi 12 gün sonra birde pozitif gebeliğim olursa dünyalar benim olur inşallah Doğru karar vermişim derim hepinizin dualarına ihtiyacım var. İyi akşamlar.![]()
iyi demek istemislerdir sanirimValla SÜPER embriyoymus.Bu güne kadar bi çok kliniğe giden arkadaş emb ların nasıl oldugunu yazdı.Geneli bilimsel olarak aa ve ab seklinde embriyoları tanımlar.Nasıl bi klinikse embriyoları süper diye tanımlamış.Süpermen gibi sanırım : )
Bence süper emriyoları 2 koyuyolardır 6 oluyodur : )
Yazdiklarinizi okuyunca kendimi gordum sanki. Benimde erkek arkadasim var daha evlenmedim. Doktor bana da cocugun olmaz gibi biseler dedi. Bemde herseyi soyledim. Anlattim. Evlenmek istiyor dert etmiyor. Fakat ilerde cocukla ilgili cok sknti yasarsak. Simdi kabul etti ama sizin gibi cocuk cocuk derse.. donasyonu anlattim sonra knsrz bunlari cok erken felan dedi. Karsiyim felan demedi. InsAlllah sizinde gonlunuzce olur hersey..Daha 27 yaşındasın bu benim elimde olan bi şey değil anne olmak istiyorsan boşanabiliriz bile dedi ki biz çok zor evlendik çok şeyi birlikte aştık umarım bunuda aşabiliriz benim üzülmeme dayanamıyor ama bu duruma da alışamıyorum ablamın biri yeni doğum yaptı diğeri de hamile sevinemiyorum bile. kimse bilmiyor çocuğumuz olmadığını sürekli içime atmaktan yoruldum