bence bunlara hiç fırsat vermeden kestirip atın ben doru olanı bulurum falan deyin zira hepsi ayrı bir akıl karışıklığı hepsi ayrı bir sıkıntı. Kendin bulduğunda araştırdığında sonuç bir tek seni bağlıyor olunca çok daha rahat oluyorsun. Eşin bile tavsiye etse sonundaki olumsuzlukta ister istemez suçlayacak birilerini arıyorsun bunun sorumluluğu kendinde olursa katlanmak daha kolay oluyor ve aile içinde bir huzursuzluk olmasından kurtuluyorsun.. Tabi bu benim fikrim ben seçenekleri önce üçe sonra teke indirerek kendim karar verdim sonra da eşimle giderek merkezi gördük. en sonunda da buradaki doktoruma danıştım... karar verdiğim merkez bu diye. Şu an kararların bana ait olmasının rahatlığı var üzerimde...

ben de kendim karar verdim o yüzden kimseyi suçlayamam olumlu olumsuz kararımın da arkasındayım...doğru tespit..ama işte kırmadan tek tek herkese izah etmek sinir bozucu...üstüme tabela yazıp gezesim var..doktorum var..kıbrıstayım..evet donasyon son kararım...:)) ha bi de rüya görücüler var..o ayrı ekip genelde akraba oluyor:)herks gebe gördü beni bi de ben görsem ne iyi olcak:)

Herkes bunları yaşıyor demek ki :)

ben donasyon yaptıracağınız bilgisini siz ve eşinizden başkasının bilmemesi taraftarıyım. kendi açımdan değil. onların olacak çocuğuma bakış açılarının farklı olmasını istemediğimden. insanoğlu hiç belli olmaz bir çocuğa birileri o zaten senin gerçek anne ve ya gerçek baban bile değil diye bir cümle kurup tüm hayatını alt üst edebilir. zaten donasyon tüm bebek vs. hiç bir tedavi yöntemi ve süreci sen ve eşinden başkasını asla ilgilendirmez... bilgi paylaşabilirler ama karışmaya senin hangi süreçte ne yaşadığının şahidi olmaya hakları yok. bana göre buna en fazla eşlerin anneleri kimseyle paylaşmamak koşulu ile ortak olabilir. ben böyle düşünüyorum. bu ağır süreçte bu tarz insanları hayatından uzak tutmak bana göre en iyisi nekadar az şey bilirlerse o kadar iyi...

Herkes bunları yaşıyor demek ki :)
Açıkçası ben pek yaşamadım eşimle bile karar verdikten donör bulduktan sonra paylaştım. şimdiye kadar da ikimiz dışında sadece annelerin bilgisi var. o yüzden içimiz rahat. ki zaten sizin yapınıza genetiğinize yakın bir donörü sizden başkası neden seçsin. Buna eşiniz de dahil. Ben ırk seçimi dahil bir çok seçeneği gözden geçirerek seçtim. Eşime sadece özellikleri sormak kaldı. Sizin yerinize geçecek kişiyi seçiyorsunuz. Sizden başkasının söz sahibi olmaması gerek bence. Doktor da aynı şekilde birileri sürekli sizin içinizi inceliyor sürekli kaygıda olan ilaç alan umudunu kaybeden tekrar güç toplayan tekrar baştan başlayan yine yine yine aynı şeyleri yaşayıp güçlenen biziz bu süreçte kimsenin sorularına önerilerine itip kakmasına katlanmak zorunda da değiliz bu kadar basit.

katılıyorum...çok yakın arkadaşlarım paylaştıklarım ama keşek hiç söylemeseydim..yorucu oluyor...benim için annelik genetik mirasatan çok çok başka bişey...bin şükür 15 yaşında oğlum..ama bana zerre kadar benzemiyor..babsının kopyası..bu belki de yüzde on geçiş bile olsa bana benzeycek..çok konuşup kafa karıştırmaya hakkaten gerek yok aslında..daha fazla kişiye söyleme niyetinde de değilim zaten...dediğin gibi çileyi biz çekiyoruz..bi de insanların yormaına maruz kalmak istemiyorum..

Ah o seni rüyamda gördümcüler, hissediyorum bu sefer olcakcılar. Bir bitseler. Birde kafana takma takmayınca oluyormuş. Bilmemkimin kızı takmamış aaaa bir bakmış hamileciler var. En çok onlar bitsin istiyorum

Kızlar Bilginize 45+ yaş ve üstü için istenilen kardiyoloji ve dahiliye raporu sadece 6 ay gecerliymiş . Bu çok kötü yaa
. Bugün Haber geldi haziranda verdiğim tüm raporlarım süresini doldurmuş yenileri istendi benden. Canım sıkıldı .

Yurtdışında olupta bu raporları kolay alan varmı aramızda ?

Bizim Kıbrıs olayını sadece eşimle ben biliyoruz. Hiç kimseye söylemedik , söylemeyeceğiz. Tüp bebek tedavilerimde yaşadıklarım için yorum yaptım.

Bizim Kıbrıs olayını sadece eşimle ben biliyoruz. Hiç kimseye söylemedik , söylemeyeceğiz. Tüp bebek tedavilerimde yaşadıklarım için yorum yaptım.
En mantıklısı dünyaya bir çocuk getirmeye çalışıyoruz.. biz çocuk yapmak için seviştik demediğimiz gibi, biz tüp bebek veya donasyon veya aşılama deniyoruz bilgisini vermemize de gerek yok bence.. bu evli insanların özeli.. ister tüp bebek, ister donasyon, ister aşılama hiç kimseyi bu konuda bilgilendirmek zorunda hissetmememiz lazım.. en önemlisi de bize bunu empoze etmelerine izin vermememiz lazım. O bakışlar; eee bu defa ne yaptın? doktor nasıl geçti ?tutumu? sormak için kıvranmalar falan, bize açıklama zorunluluğu hissettiriyor ama kanmayın boş verin bilmesinler de sormasınlar da

Lucrin iğnesini yaptım bakalım 10 gün sonra tedaviye başlayacağız ilkinde tutarmı bilmem ama umarım tutar.
Donasyonu ilk transferinde tutanlar var mı?
Yoksa çoğunluk tekrar denemelerde mi arkadaşlar?

Lucrin iğnesini yaptım bakalım 10 gün sonra tedaviye başlayacağız ilkinde tutarmı bilmem ama umarım tutar.
Donasyonu ilk transferinde tutanlar var mı?
Yoksa çoğunluk tekrar denemelerde mi arkadaşlar?
ilk deneme de tutan şanslı bi azınlık var. Ama çoğunluk tekrar denemelerinde başarıya ulaşabiliyor

transfer ne zamn canım kaç tane ve kaçıcı gün koyacaklar
Canisi transferimin gunu yarin belli olacak. 3. Gun embriyosu olacak. Embriyolarimizi dondurdular suan 4 lu olarak. Mesela 2 transferde de tutmadi diyelim allah gostermesin. Yeniden yuklu para vermeyecegiz 1500 dolara tekrar yumurta donasyonu yapacaklar tabiki oyle 12 yumurta vermeyecekler ama her defasinda en az 3 embriyo transferi yapacaklar ben dogurana kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…