Senin su anda durumun nedir nerde yaptirmistin canim?Canım olmamasının sebebi 3. Gün diye değildir benimde 3. Gündü ve üçü de tutmuştu. Nasip olmadı mı herşey bahane oluyor malesef.
3 gunluklerde dondurulmustu yani geride kalan embrionlar demek istedim canimÇok üzüldüm gerçekten bizim içinde moral bozukluğu oluyor ben 3.gün embriyosu olduğu için diye düşünüyorum yinede doktor daha iyi bilir madem dondurulmuş embriyo daha iyi ozaman döndürüp bidahaki ay transfer edilsin niye böyle bi risk alalım bunu anlayamadim
Senin su anda durumun nedir nerde yaptirmistin canim?
Bak bunlari duyuncada kafam karisiyor iste... 3. Gun embrio ile ilgili..
acikcasi benim ilk normal tup benek denemem 5. Gundu 2 yumurta verildi ve tuttu Kalamis tup bebekde.. daha sonraki sahin zeteroglu 3. Gun dondurulmus 1 yumurta sonuc negati, zaten sonrada kendi yumurtam olmadigi icin donasyona karar verdim
Canim benim tuttu 9. Haftada kalbi durdu kurtaj oldum sonra test yaptirdik parcaya down sendrom oldugu icin durmus.Peki tutdukdan sonra noldu da donasyon karar verdin? Aklim fikrim cok karisik zaten suan ucuncu gun embriosu oldugu icin tutunmamistir diye dua eder haldeyim... peki kizlar serum falan yaptirdim bi suru ilaclar serumu kendim yaptirdim acaba ilk adetdeni tekrar denesem yoksa bi kac ay veripte oyle yapsam neyi arastirsam baslamadan bilmiyorum kafam okadar karisikko...
Ben kyrenia (girne) tüp bebek merkezinde yaptırdım ilk denememizde 5. Gün dü kimyasal gebelik oldu 2. Deneme 3. Gündü üçüz oldu biri riskli diye 11. Haftada sonlandırıldı ama malesef 24. Haftada da rahim açıldığı için ikizlerim erken doğdular 12 saat yaşadılar sonrasında melek oldular. 4 aydır kendimi toparlamaya çalışıyorum. Doktor 6 ay ara vermemizi söyledi sonrasında bir kez daha denemek istiyorum. Ben klinikten çok memnunun başka bir yer düşünmüyorum her defasında yeni donör kullanıldı. Ben dondurulmasını istemedim çünkü hep son deneme diye diye baktım. İçinde bir kez onların varlığını hissettikten sonra Vazgeçmek imkansız gibi birşey oluyorSenin su anda durumun nedir nerde yaptirmistin canim?
Bak bunlari duyuncada kafam karisiyor iste... 3. Gun embrio ile ilgili..
acikcasi benim ilk normal tup benek denemem 5. Gundu 2 yumurta verildi ve tuttu Kalamis tup bebekde.. daha sonraki sahin zeteroglu 3. Gun dondurulmus 1 yumurta sonuc negati, zaten sonrada kendi yumurtam olmadigi icin donasyona karar verdim
Canim cok uzuldum gercekten .... haklisin vazgecilmiyor.. dinlen biraz topla kendini ve tekrar dene.. bence bu kez dondur lutfen .. bilmiyorum maddi durumun nedir? Ama en azindan birde ona uzulmezsin icin daha rahat olurBen kyrenia (girne) tüp bebek merkezinde yaptırdım ilk denememizde 5. Gün dü kimyasal gebelik oldu 2. Deneme 3. Gündü üçüz oldu biri riskli diye 11. Haftada sonlandırıldı ama malesef 24. Haftada da rahim açıldığı için ikizlerim erken doğdular 12 saat yaşadılar sonrasında melek oldular. 4 aydır kendimi toparlamaya çalışıyorum. Doktor 6 ay ara vermemizi söyledi sonrasında bir kez daha denemek istiyorum. Ben klinikten çok memnunun başka bir yer düşünmüyorum her defasında yeni donör kullanıldı. Ben dondurulmasını istemedim çünkü hep son deneme diye diye baktım. İçinde bir kez onların varlığını hissettikten sonra Vazgeçmek imkansız gibi birşey oluyor
Bu sabah yaptigim igne cok canimi acitmisti icimde ya negativsen ya bosunays a u kadar aci diyordum suan bile aciyor canim progestoron ignesi sonra durdumda ya hamile kalipta olu dogursaydim ya dogurdugumda bi sorun olsaydida yasamasaydi icimde hiss etmen ustelik dogum yaralari 9 aylik umut dolu surec... suan bunu okuyorumda allah yardimcin olsun demekden baska elimden bisey gelmiyor nasilki arkadaslarmda bana yapa bilecekleri en iyi sekilde yardim oldular ... allahim bu sinavi gecmemise yardimci olsun artik bikmis tukenmis durumdayim bi tatafim bosan artik cocuk fikrinide at diyor diger tarafim daha yolun cok basindasin esini cok seviyorsjn guzel bi aile ola bilirsiniz sadece bi yavrunuz eksik onuda tamamlarsan hayatin cok guzel dolu dizgin gecicek yalniz yaslanip olmekdense.... esim suan bana kotu davranmiyo ama ona da cok uzukuyorum cok cole cekti benle beraber cok borc yaptik hepsini malsefki kendi cebimizden oduyoruz artik 3 denemeydi... 3de sil bastan... suanda tek temennim donmuslarim olmasi...Ben kyrenia (girne) tüp bebek merkezinde yaptırdım ilk denememizde 5. Gün dü kimyasal gebelik oldu 2. Deneme 3. Gündü üçüz oldu biri riskli diye 11. Haftada sonlandırıldı ama malesef 24. Haftada da rahim açıldığı için ikizlerim erken doğdular 12 saat yaşadılar sonrasında melek oldular. 4 aydır kendimi toparlamaya çalışıyorum. Doktor 6 ay ara vermemizi söyledi sonrasında bir kez daha denemek istiyorum. Ben klinikten çok memnunun başka bir yer düşünmüyorum her defasında yeni donör kullanıldı. Ben dondurulmasını istemedim çünkü hep son deneme diye diye baktım. İçinde bir kez onların varlığını hissettikten sonra Vazgeçmek imkansız gibi birşey oluyor
Oyle deme canim ya , her olanda olmayanda da bir hayir vardir benim 10.000 pound oldu inan doktugum para daha da vericem , bizde cok yiprandik maddi manevi. Esinde cocuk yuzunden bosucaksa bosasin sonucda sorun onda da olabilirdi... kaldiki sen yumurta donasyonu yapiyorsun senin rahimde duzgunse belki esinin sperm lerinede tekrar bakilmali... hic bir seyin garantisi yok.. rabbim veriyor sonrada almasini da biliyor .. herseyin hayirlisi .. sartlandirma kendini bunlara ... zamana birak. Rabbim hepimizin yardimcisi olsun...Bu sabah yaptigim igne cok canimi acitmisti icimde ya negativsen ya bosunays a u kadar aci diyordum suan bile aciyor canim progestoron ignesi sonra durdumda ya hamile kalipta olu dogursaydim ya dogurdugumda bi sorun olsaydida yasamasaydi icimde hiss etmen ustelik dogum yaralari 9 aylik umut dolu surec... suan bunu okuyorumda allah yardimcin olsun demekden baska elimden bisey gelmiyor nasilki arkadaslarmda bana yapa bilecekleri en iyi sekilde yardim oldular ... allahim bu sinavi gecmemise yardimci olsun artik bikmis tukenmis durumdayim bi tatafim bosan artik cocuk fikrinide at diyor diger tarafim daha yolun cok basindasin esini cok seviyorsjn guzel bi aile ola bilirsiniz sadece bi yavrunuz eksik onuda tamamlarsan hayatin cok guzel dolu dizgin gecicek yalniz yaslanip olmekdense.... esim suan bana kotu davranmiyo ama ona da cok uzukuyorum cok cole cekti benle beraber cok borc yaptik hepsini malsefki kendi cebimizden oduyoruz artik 3 denemeydi... 3de sil bastan... suanda tek temennim donmuslarim olmasi...
Peki donör çeşitliliği nasılmış bi araştırayım orayı da. Donörün resmini gördünüz mü?Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. Doktorumdan çok çok memnun kaldım. Yaklaşık 3 ay boyunca İstanbul dan takip ettiler, testlerimi, raporlarımı eksiksiz incelediler. Çok ilgili davrandılar ve 6 yerden fiyat aldık en uygunu burasıydı. (4000 euro+500 euro dondurma) Bana 2 tane embriyo transfer edildi ve 1 tane donduruldu. Donör de çok iyiydi 10 un üstünde 5.gün embriyosu vardı
Donor resmini isterseniz gorursunuz ben istemedim esimde istemedi... zaten bu durumu icime zor sindirmisken donoru gorup surekli cocugumu ona benzetmeye calisirsam vs ... gibi seylerden urktum... donor isterseniz turkde oluyor azeri de... benimkisi adet gunune uygun azeri idi. Bakude en az bir saglikli cocugu olma zorunlulugu var .. Kibrisda bu yok ornegin ... bu beni cok cezbetmisti.. ve donor yasi 21-27 ile sinirli...27 uzeri asla kabul edilmiyor benim donorum 23 yasinda bir cocugu var . Bakude hayat sartlari zor maaslar dusuk oldugu icin yumurtalarini satiyorlarmis. Ve donorler genelde azeri olanlar erken evlilik yapiyorlarmis.. boyle iste canim...Peki donör çeşitliliği nasılmış bi araştırayım orayı da. Donörün resmini gördünüz mü?
Farklı progesteron içeren ilaçlar veriliyorProgestan 200 kapsülde yardımcı madde olarak fıstık ezmesi yağı mevcut ya buna alerjimiz varsa fitil olarak kullandığımızda vücudumuz buna tepki veriyor mudur? Sonuçta uzun bir dönem kullanılıyorAlerji yaparsa kullanmamak mı gerekecek? Z Zaza74 ilacın kullanma talimatında da yazan bu durum ile karşılaşan oldu mu ve alerjik tepki olunca kapsülün kullanımı mı kesiliyor acaba?
Kızlar italyan prolutex pahalı iğne var 50 mg 7 ampul çok kolay emiliyor,göbekten yapılıyor yan etkisi yokkaçlık iğneydi cnm?
Off yaaaHayir belki yarin giderim yanina
Canım çok üzüldüm...ancak başına gelen anlar ne hissettiğini..bu son negatifin olsun..bikez daha gözden geçir herşyi..bakalım merkez ne diyecek..ne yazık ki benim üçüncü gün embriyosu ile ilgili ön yargım oluştu benim iki negatif de 3.gündü..bi konuşman lazım..sana tek söyleyeceğim bu günler geçecek..bebeğini kokladığın an tüm acılar geçmişte kalacak.vazgeçme..Bilemiyorum yarn gidicemcok uzgunun tarifi bile yok her ne kadar kendimi kotuye hazrladin desemde bitarafm iste aksam pasta alrz soyle yaparm boyle yaparimla geciyodu zaman... dogm tarihine kadar hesaplamistim
Canım çok üzüldüm...ancak başına gelen anlar ne hissettiğini..bu son negatifin olsun..bikez daha gözden geçir herşyi..bakalım merkez ne diyecek..ne yazık ki benim üçüncü gün embriyosu ile ilgili ön yargım oluştu benim iki negatif de 3.gündü..bi konuşman lazım..sana tek söyleyeceğim bu günler geçecek..bebeğini kokladığın an tüm acılar geçmişte kalacak.vazgeçme..
Sizin adınıza sevindim canım birbirini seven eşler olarak ne güzel işte yine dene tabii yılmak yok. benim 2 transfer arası 3 ay çünkü ilki düşük oldu hep 2 embriyo idi. İlki fresh şimdiki dondurulmuş olan ve şans daha yüksek doktorunla konuş,ne zaman derseDesteginiz icin tesekkurler dun negativden sonra asla doktora gitmem bidaha hicbisey yaptirmycam gerekirse bosanalim diyodum kendi kendime ama bugun uyandim ve hayatin o kadarda zor olmadigini dunuyorum bana verilen tek sinav umarim bu olur ve bu sinavdanda esimle alnimiz ak cikariz esim ne olr olsn yanindaym diyor yasi geciyo ben daha gencin ve sadece cocuk icin evlenen biri bunu soyluyosa qaliba artik gercekten beni seviyor simdi sizce ne kadar ara vereyim? Esime sordum adam hemen yarin transfer olmazmi diyo :)
Sadece progestan 200lük kapsülde mi fıstık yağı mevcut? 100lük kapsülün kullanım talimatına baktım yardımcı maddeler de fıstık yağı görmedim? Fıstığa alerji yada kuruyemiş alerjimiz varsa progestan iğne mi kullanmak gerekecek? progestan 50lik iğne içindekileri okudum onda da fıstık yağı görmedim. doğru mu Z Zaza74 'cım sen daha iyi bilirsin.Farklı progesteron içeren ilaçlar veriliyor
Mesela crinon jel
Prolutex iyne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?