lütfen hastane adı,doktorunu,telefonlarını ve diğer bilgileri de bana özelden veya buradan iletir misin canım.
43 yaşımdayım.
bahçeci/fulya tüp bebek merkezinde 2.negatifimi geçen perşembe aldım.
dünyamız başımıza yıkıldı.
maddi,psikolojik,fiziksel yıkım...
donasyon düşünüyoruz.
fresh yumurta ne demek canım?daha mı kaliteli?şansı daha mı fazla dondurulmuşa göre?
senin bu kaçıncı denemendi?
ne kadara maloldu.
bir de hepinize bir sorum olacak kıbrıs,ispanya da donasyon da enne yaşı sınırı var mı?45 diye sınırlandırılmış duydum doğru mu?
bir de hangi ülke ve merkezi önerirsiniz..
benim tüp bebeğe harcadığım 18.000(2 tüp bebek parası) hala bitmedi..
1 kez deneyebilirim son kez kredi çekip,bir daha maddi gücüm olmaz zaten,bu borçları 2-3 senede ancak ödeyebiliriz eşimle?
sizler tecrübelisiniz,nereyi önerirsiniz?
başarı oranı yüksek ve güvenilir nereye gideyim?
girit iyi midir?
bir de bu işi için ne kadar kredi çekeyim?
yardım cı olmanızı rica ediyorum.

canım senin kaçıncı denemendi?
hangi ülke,merkez ve hangi doktor?
ne kadara maloldu toplam?
senin şaşın kaç?
yumurta donasyonu mu?
2 tane bahçecide tüp bek denemem oldu.2.negatifimi geçen perşembe aldım eşimle.
dünyamız başımıza yıkıldı eşimle..
yaş sınırı var mı?
45 diye duydum benim yaşım da 43.

mrb'

4 emb konuldu. 37 yasindayim. Yumurta yetersizligi sorunum var. 4.500 Eur. Ucak, otel, ilaclar haric.Kibris Savas bey doktorum. 2. denemede basari sagladik.

Tavsiye olarak kabul edersen, fazla zaman kaybetmeden donasyonu denemelisin. Yas onemli degil densede ; donasyonda da yas her zaman onemli basariyi artirmak ve saglikli dogum yapabilmek icin .

canım ben varım sperm donesyonu ile hamileyim 19 haftalık ikiz kızlarıma darısı sana olsun doguş tüp bebekte firdevs hanıma yaptırdım görüşebilirsin firdevs hanımla burda başka arkadaşlarda gitti hepside olumlu sonuç aldı yaşım 37 sormak istedigin bişey varsa yardımcı olurum umarım tez zamanda sende anne ol..

Ben Hospital Quiron Barcelona hastanesine gidicem , doktorumun adı Ramon Aurell Ballesteros . İnternet sayfasında bütün bilgiler telefon ve mail adresleri var inceleyebilirsin . Bana burda gittiğim bütün doktorlar İspanyayı tavsiye etti ama bu allahın takdiri diye düşünüyorum doktor sadece vesile olacak . Bize 8.024 euro artı yol uçak masrafları . Fresh yumurta demek yeni toplanmış yurmurta yani dondurularak bekletilmiş değil , doktorum onun daha başarılı olacağını söyledi ama dondurulmuşun maliyeti yarı yarıya daha düşük . birde dondurulmuş olursa zaman olarak daha kısa sürede sana dönüyorlar ben mayıs gibi başvurdum benden ve eşimden bir sürü test istediler , ayrıca fiziki özelliklerimizi ve resimlerimizi aldılar , bana en benzeyen en uygun donörü bulmak bu zamanı buldu . kısmetse pazar akşamı uçuyoruz . Sonucu da güzel olur umarım .

kızlar erken menepoza giripte hormon kullanan varmı.ben kullanıyorum ama hala ateş basması oluyor hormon kullanmama rağmen. aranızda bu sorunu yaşayan varmı.bende yumurta donosyonu için savaş beye gitcem.herkesin hakkında hayırlı olsun.

canım benim sana daha ayrıntılı sormak istediklerim var ama özelden de mesaj atamıyormuşum henüz 100 mesajım olmadığından.açıkça buradan da sorabilirim ama ilk sayfalarda donasyon yasak olduğu için ceza yiyenler olmuş.o yüzden birkaçını sorayım
Firdevs hanım nerenin doktoru?iğneler ve transfer sonuna kadar kıbrısta mı kaldın yoksa takip Türkiyede bir doktola yapıldı da en son aşamada mı gittin?hangi şehirde yaşıyorsun?takimi ankarada yaptıracağım bir dr. var mı?
en önemlisi psikolojik boyutu nasıl hallettiniz?donasyona nasıl karar verdiniz?eşin mi teklif etti sen mi?çocukları olarak görüyor mu,yoksa başkasının çocuğu falan diye düşünmüyor değil mi?ben eğer yaptırırsam eşim ve ben bilelim başka bilen olamsın istiyorum.siz kimseye söylediniz mi bence söylemek sonradan sakıncalı durumlar doğurabilir değil mi?

Selam kızlar,

Şelale75 tebrik ederim.. İnşallah sağlıkla kucağına alır büyütürsün bebeğini..

incikboncuk sanırım transferin bugün-yarın olacak.. herşey yolunda gitsin..hayırlısı olsun...

Anisha sanada iyi yolculuklar olsun güle güle git güle güle gel:)

Ve yeni gelen arkadaşlar, hoşgeldiniz.. Ama sürekli aynı soruları tekrarlamaktansa baştan başlayarak eski sayfalara göz gezdirseniz sizlere cevap olarak verilecek 10-15 satır bilgiden çook daha fazlasını edinirsiniz.. Emin olun.. Hepimiz buraya bir şekilde bilgi almak/vermek için geldik ve sağolsun tecrübeli olanlarımız zamanında tüm bilgilerini aktardılar. Tekrar tekrar onlardan bunu istemeyelim lütfen..

Veee Rowina, Moonrose, bebeklerim gelin, var mıydı başka bebek bekleyenimiz Unuttuğum varsa özür

Herkes kendine iyi baksın, iyi davransın:) Görüşmek üzere....

Son düzenleme:

canım firdevs hanım kıbrısda doguş tüp bebekte doktor sen karar verirsen firdevs hanıma onunla telofonlaştınmı seni bulundugun yerde bir doktora yönlendirir bütün illerde anlaşmalı doktorları var ignelere başladınmı yumurta takibini ankaradaysan orda yaptırırsın çatlatma ignesi vurundunmu ertesigünü uçakla gideceksiniz havaalanında karşılanıyorsunuz otele götürüyorlar ertesi sabah yumurtaların toplanır 3 gün sonra trasver yapıyorlar valla bizim öyle oldu hiç zor degil önce insanın nasıl olucak filan diye gözünde büyüyor hiç öyle degil herşey çok basitti biz pazar gün gitmiştik cuma gün gecede döndük evimize kalınan otel çok rahat sabah akşam yemek var açık menü herşey güzeldi merkez doktorumuz da iyiydi nebileyim memnun kaldım ben eger parada önemliyse firdevs hanımla görüş derim çünkü başka merkezlerde igneler bize ait ilaç hariç 4000 ero 4,500 ero istediler firdevs hanım igne kendisinden 3.750 ye yaptı igneler sadece zaten 2.bin 3.bin tl ...valla piskolojimiz hamile olmadan önce daha bozuktuktu yıllardan beri bir tek sperm peşinden koştuk doktor doktor gezdik eşimin gereksiz yere amaliyatları her umutla başlanan tedaviler hüsranla sonuçlanması şuanda okadar farklıyızki eşim başkasının çocugu olarak düşünmüyor hergün bebişlerime iyi bak diye çıkıyor evden karnımı seviyor benimle beraber dogacakları günü iple çekiyor öyle düşünecek insan degil zaten kesinlikle zaten başkasının degiller eşimle benim valla aklıma bile gelmiyor kendiside aynı allahım bize bugünüde gösterdi deyip deyip seviyoruz karnımı kimseye söylenirmi eşimle aramızda öz annem dahi bilmiyor bilmeleride gerekmez zaten sizde söylemeyin ne gerek var bir kişi duydumu ondan ona gider sen kaç yaşındasın nekadarlık evlisin hee bu ikimizinde kararıydı ne ben onu zorladım ne o beni ikimizde çok istedik kendisi giderken tedaviye başlarken bendende hevesliydi halende aynı doktora kontrole giderken benden önce yola düşüyor napsın garibim varmı başka çare çocuksuzluk artık içimize işledi yaşayamadıklarımızı yaşıyoruz şuanda inşallah sag selamet kucagımızada almak nasip olur heveslerimiz kursagımızda kalmaz allah sanada versin..

Teşekkürler ama,ben güncel durum hakkında bilgi almak istiyorum.
Geçmiş sayfaları okudum zaten.
Sağolsunlar onlar da yardımcı oldular,oluyorlar,iyi ki de iyi niyetli insanlar var,sabırlarına sağlık..
Ben 43 yaşımdayım ve 2 negatif gördüm ,biri yeni..
Artık donasyon düşünüyorum,vakit kaybetmek istemiyorum.
Sabrım yok,zamanım yok boşa harcayacak.
Bir umut arıyorum,tecrübelerinden faydalanmak istiyorum,en doğru kararı vermek istiyorum ...bebeğime kavuşmak istiyorum.
herkesin amacı bu değil mi zaten?
Yıllardır kadınlar kulübüne girerim,kendi topiğimde bıkmadan,usanmadan bilgi veriyorum yeni gelenlere...
Bu iş anne olma,tüp bebek işi nasıl sabır işiyse ,burada birbirimize destek için varsak,herşeyi sorup,konuşabilmeliyiz.
Zaten umut arayan insanlara geçmiş sayfaları okuyun,tekrar aynı soruları sormayın diye lütfen uyarı yapmayın,buna gerek yok.
Hepimiz bilinçli insanlarız.
Lütfen birbirimize daha fazla tahammüllü ve sabırlı olalım.
Hepimiz bu yolda zaten çok yorulduk ve yıprandk zaten.
Çevremizden de ailemiz dışında destek gördüğümüz tek yer bu topikteki arkadaşlarımız.
Ve hassasız zaten fazlasıyla.

e
ben 5 yılllık evliyim.36 yaşındayım ,6 negatif mikro denemem var.genelde 12-15 aarası yumurtam oluyor spermler bozuk olunca embriyo kalitesiz oluyor ve tutunmuyor sanırım.eşim de sever sanırım ellerin cocuklarıyla bile bıkmadan,saatlerce oynuyor,seviyor çocukları.
siz toplamda kaç gün kaldınız kıbrısta,yumurta geliştren göbekten iğne döneminde falan kıbrısta mıydınız ,türkiye de mi?oteli biz mi ayarlıyoruz,merkez mi hangisi daha ucuza geliyor?ön görüşmeleri tel de mi yaotınız,yüz yüze mi?kaç kere gittiniz kıbrısa toplamda?

canım ön görüşme telde yaptık bütün tedavi sürecini telde ayarlandı yumurta toplanacagında gittik 5 gün kaldık orada ve oteli kendileri ayarlıyor anlaştıgın fiyatta otelde dahil uçak parası bize aitti sadece ignelerini yapıp hazırlanıp gideceksiniz zaten arasan doktor hepsini anlatıp yönlendirir bende 36.37 arası bişeyim aynı 12 yumurtam oldu çok şükür tutundu ikizlerim darısı sana..

merhaba arkadaşlar benimde 3 negatif denemem var 2 denemeden sonra bende donasyon embriyo ile düşünüyorum çünkü sorun bizde çift taraflı şimdiden sizleri zaman zaman takip ediyorum esas öğrenmek istedim bu yolla evlat sahibi olduğumuz zaman çocuğumuzun ilerdeki yasal hakları nedir olurda donasyon olduğu çıktı ki çok zor bir ihtimal değil ilerde ne biliyim bizlerden birine birşey oldu sen çekil mirasda hak sahibi olamazsın diye ortada kalmasın

ya belki komik gelecek ama inanın bu konuyu çok merak ediyorum bilgisi olan veya aranızda avukat olan varsa bilgilendirirse çok sevinirim...

çok haklısın arkadaşım.ben sayfaları en baştan yarıladım ortalara geldim ama hala istediğimi bulamamıştım ama yardımcı olan arkadaşlarıma ,bıkmadan usanmadan severek cevap verenlere de çoooook teşekkür ederim

bugün hayatımın şokunu yaşadım , pazar akşamı biliyorsunuz ispanya ya gidiyorduk , hersey hazırdı ve benim bugun doktor kontrolüm vardı endometrium ölçümü için . Veee doktor demez mi yanlış ilaç kullanmışsın bu şekilde olmaz diye . ispanyadaki doktorun asistanı beni uyarmamış , benim şuanda progynova diye bir ilaç içmem gerekiyormuş ama ben sürekli içtiğim cyclo progynova ile karıştırmışım ve onu içmişim , iki ilaç birbirinden farklıymış meğerse ben nerden bilebilirim beni uyarması gerekiyordu ve donasyon işlemim ekim sonuna kaldı , nasıl yıkıldım anlatamam bavulum bile hazırdı ama pazar akşamı yine gidicez eşimden sperm alacaklar , yumurtayla dölleyip hazırlayacaklar sonrada ben gidip donasyon işlemi yapılacak . eşimin izni kalmıyor çünkü ve iznini bu haftaya göre ayarladı değiştirmeside mümkün değil mecburen bir dahakine onsuz gidicem (( bu ne kısmet yahu kaç saattir şok içindeyim ...

Canım merhaba:)
Benim de geçen gün gebelik şekerime bakıldı ama biraz yüksek çıktı şimdi 100 gr yükleme yapılıp risk grubunda olup olmadığım araştırılacak...doktorum kontrolde bebişim için buna biz kısaca azman diyelim dedi:) haftasına göre hem boyu uzun hem de kilosu fazla dedi.. böyle giderse bir herkül annesi olacağım sanırım:) tekmelerinden de bunu belli ediyor zaten :)
oğluşum tüm forum teyzelerinin ellerinden öpüyor:) ve yeni arkadaşlar istiyor...

olsun sıkma canını.. vardır bunun da bir hikmeti...

türk anayasasına göre çocuğu doğuran annedir. ve her türlü annelik hakkına sahiptir.. nüfus cüzdanında soyadı babasının soyadıysa ve onun kütüğüne bağlıysa çocuk kanuni olarak her türlü miras hakkına da sahiptir.

olsun sıkma canını.. vardır bunun da bir hikmeti...

bende kendimi öyle avutuyorum , bunda da bir hayır vardır diye ama ciddi maddi zarara uğradık . uçak biletleri iptal oldu bunun için 50şer euro ceza ödedik , otel rezervasyondan para kesti . gitmeden zarara girdik . şimdi pazar akşamı gidip salı sabahı döneceğiz , eşm sperm verecek sonra ekim sonunda ben tekrar gideceğim . Allahımın bir bildiği vardır herhalde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…