Hasan beyle görüştüğümde bana da kan grubumu vs bizzat kendi sordu ona gore donor seçmeliyiz demişti

Hamilelikde kesinlikle kahve ve çay içmek Yasak
Kafein bebeğin plezantasından içeriye girip metabolizmasını bozuyor buda erken doğum yada dogum kilosunun düşmesine sabep olabiliyor.
Bildiğimiz üzere kafein vucutdaki suyun atilımını hızlandırır .normalde bu bir sorun değilken hamilelikde bebeğin içinde bulunduğu suyuda kaybetme riski taşıyor.
Daha bir çok riskleri var ama kısaca böyle
Dilerim ki kimse sıgarada içmiyordur. Zira buna çok sinirleniyorum ber birimiz anne olmak için büyük uğraşlar veren kadınlarız değer mi kendi keyfimiz uğruna minicik canları daha anne karnında zehirlemeye.baslamaya.
Kafeinsiz kahveler var. onlardan içebilirsiniz.

zaza cım seninde kahve içtiğini okudum lütfenn içme.
O kuzucuk senin içinde büyüyo .Rabbimin izniyle sağlıkla al kucağına

Çok haklısın canım bir Türk kahvesi ve nescafe sever olarak tedaviye başlamadan 10 gün öncesinden ikisinide bıraktım çay zaten sevmem gebelik boyunca da ağzıma koymadım kafein uyarıcı etkisi var nede olsa zararlı

Merak ettimde erken menopozda olup adet olmayan biri logusalik yasiyormu yani hani 40 gün adet olma olayı
Allaaaah emzirirken adet olma ilacı icilmiyor mu ateşten catlarim
Ben erken menepozdayim ve donasyonla hamile kaldim dogum yaptim 40 adet gibi.kanamam oldu ama kizim.2 yasinda ve adet olmuyorum

Çok sevindim büyük geçmiş olsun. Biraz dinlenirseniz bence herşey yoluna girecek. gerginlik de çok iyi bir şey değil, gerildikçe damarlarına kadar fiziksel olarak geriliyor insan. Sakin ve huzurlu olmak için ne gerekiyorsa yapın ve etrafınızdakilere yaptırın.

Hangi kilinik senini ki bacim ben sprem donasyonu icin orayi dusunuyorum

Bilimsel olarak kahve ıcmenın kotu etkısı oldugu ıspatlanamamıs. Bayagı bır makale taradım. Doktorlarıma da sordum. Gunde 1 -2 cay ve bır kap kahve kesınlıkle OK.
Bunun dısında sıgaraya gelınce herkes her sey ıcın o yasak bu yasak cok kızıyorum dıyor ama malesef arkadasların psıkolojılerını dusununce gunde 3-4 dusuk nıkotınlı sıgara bıle OK dıyorlar hamıle oldugunu anlayana kadar kı surecte. Kasmayalım yargılamayalım.
Ucaga bınecegım bırazdan dusundum de ne yollardan gecıyorum. Anormal bır terleme var ben de ama oyle boyle degıl arkadaslar acayıp bır terleme onu dusunuyorusm sımdı eskıden hıc olmazdı bu ne demek sımdı?

Kızlar hasan hocayla konuştum dun direk beni aradı iyi bir konuşma yaptık direk doktorla olması da hoşuma gitti acıkcası.. cunku kıbrısta olan istanbulda kliniği olan doktor beni azarlamıştı cekınmiştim Galiba british için daha sıcak dusunmeye başladım. Fakat gecmişten okudugum kadarıyla cd56 testı yaptrdım kan yoluyla adrtımın 3. Gunu %14.1 cıktı.biraz yuksek galiba ne yapmam gerekiyo kızlar

Baküde kime gittiniz?

Merhaba bugün adetin 3 günü tahlillerde TSH 0.85 FSH 8.94 Prolaktin 19.4 Estradiol 5 LH 4.45 çıktı iki tanede miyom varmış biri 30x22 diğeri 16x14 mm Endo. Kalınlığı 1.87 çift duvar dedi doktor buradaki doktorun biri devlet hastanesi doktoru transfere engel derken özel hastane engel değil dedi ve Halil İbrahim Bey'in asistanı da doktorun engel olmadığını söylediğini söyledi ne yapmalıyım sizce miyomu aldırıp mı gitmeliyim yoksa küçük engel olmaz ara vermeden devam mı etmeliyim yaşayan oldumu bu durumu sormak istedim sizlere

Halil İbrahim neden azarladi

yeri nerede o önemli?

Kafeinin metabolizmayı hızlandırdığı bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek.
Yeni gelişmekte olan bi canlının metabolizma hızı belli bi oranda seyreder. Kafein plezantadan içeriye sızdığında hiç bi fark oluşturmayacağını söyleyen doktorun bilgisine şaşarım
Prof.Bülent traşın makalelerini okumanızı tavsiye ederim.
Ayrıca düşük nikotinli sigara bebeğin hücrelerini daha az sayıda mı öldürüyor? Sonuçda sıgaranında bebeğe zararlarını tartışmaya gerek görmeyeceğinize inanıyorum.

Kişi yanlışları bildiği halde onu yapmakda tabiki özgürdür.kimse kimseye karışmıyor.
Hepimizin anne olma uğrunda fedakarlıkları bir olamaz.
Bazı kişi Bebeğini zehirliyor bile olsa orada kendi rahatlığını, sıgaradan alacağı hazzın peşinde olur.
Bu resmen bencillikden başka bişey değildir.Annelikle bencillik asla yanyana anılamayan iki kelimedir.

insanın sınanmadığı bir konuda ahkam kesmesi kolaydır.
Ama ben sınandım.
Uzun yıllardır sıgara tiryakisi .kola kahve bağımlısıydım.
Anne olma isteği gönlüme düştü zaman hepsini bıraktım.
yıllar geçmıs.
Ve sıgara içen kişiler dilerim kurtulur.

Bilmiyorum ne sorduysam bi degişik cevaplar sinirliydi verdi yüzüme bakmadı. Boyle durumda insan biraz güler yüz bekliyo ne bılım
Ben de geçen hafta gitmiştim muayenehanesine istanbula, fazla ilgili gelmişti ama ukala bir tarafı var o kesin. Yapılan bütün işlemlere gereksiz dedi hiçbir şeyi beğenmedi en son mitokonri naklinde ikna etti ama eşimle konuştuk ona biraz saçma geldi daha sonra burdaki yorumlardan da çok olumlu düşüncelerim oluşmadı açıkçası ve vazgeçtim o merkezden. Ama tabi başarılı olduğu hastaları illaki var, hakkımızda hayırlısı o olsun hepimizin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…