Kendimi geçtim artık .sizlerin bebisleri olsun insallahhh o guzel haberlerinizi alalim canim mutlu olalim sizlerin mutlu olduğunu gideyim de bu bana yeter.
Herkes mutlu olsun kucaklarinız bebislerle dolsun rabbimden tek dileğim bu.

hsg ile polip lınamaz. histeroskopi denilen başka bir işlemle alınır. sende de mi polip çıktı? bende aynı durumdayım
Canım Dr yalan söyledi demek. Bayılarak hsg çektiler o sıra 2 polip gördüm alıverdim dedi kavanoz gibi birşey de odasında gösterdi. Tabi transfer olmadan önce idi. Pataloji için de 900 TL verdik özel bildik bir hastanede. Şimdi burada polip. Okuyunca tuhafıma gitti araştırdım histereskopi de oluyormuş kime güvenicez biz yaaa 6 senedir aynı Dr. Tabi son gebeliğinin 1.5 ayında uyandım değiştirdim bu doktoru

Ofis histeroskopi ile benim sadece iceriye baktilar
Hiçbir işlem yapılmadı. Bayiltmadilarda
Tanı amaçlı imiş. Kameradan baktık. Benimki ameliyatti.

Merhaba hanımlar bende iki tanede miyom varmış biri 30x22 diğeri 16x14 mm ölçülerinde doktor açık amaliyatile almayı önerdi kapalı amaliyat olmaz dedi, sizce kapalı amaliyat olmak için başka doktora gitmeli miyim. Açık amaliyatta iyileşme süresi çok uzunmuş, hangi yöntem rahme zarar vermez bilginiz varmıydı.

Kendimi geçtim artık .sizlerin bebisleri olsun insallahhh o guzel haberlerinizi alalim canim mutlu olalim sizlerin mutlu olduğunu gideyim de bu bana yeter.

Kendin için de bu güzel dilekleri dile. Hepimizin olsun hep birlikte mutlu olalım. Senin de güzel haberlerin çok yakında bizimle olacak. inanıyorum

Hsg rahim filmi çekilirken polip tespit edilip o sırada polip ler alınabilir mi böyle birşey başına gelen olan varmı yada ayrıca bir operasyon lamı alınır bilen varmı acaba

HSG rahim içinin düzgün, kanaların açık olup olmadığı, görünen bir patalojik durumun tesbiti için yapılan detaylı bir görüntüleme uygulamasıdır. Bu uygulama sırasında içeriye sokulan alet sayesinde de küçük yapışıklıklar düzeliyor. Hatta bu işlemden bir kaç ay sonra hamile kalan bir sürü kadın var.

Şayet HSG sırasında içeride görülen bir patalojik durum varsa onun için de hesteroskopi yapılıyor. Operatif ve tanısal olarak ikiye ayrılıyor. Operatif histeroskopide küçük polipler alınıyor. Tanısal histeroskopide ise emriyonun daha kolay tutunabilmesi için rahim içine küçük çizikler atılarak rahim kanlandırılıyor. Bu işlemden bir iki ay sonra da transfer yapılıyor. bu şekilde hamile kalma ihtimalinize bir %10-20 daha ekleniyor. Diyelim ki normal transferde şanşınız %50 bu işlemle %60 oluyor.

Bir de rahim içinde miyom kist falan varsa onlar bazen laparoskopi yöntemiyle veya açık ameliyatla alınıyor.

Eğer ki bebek istiyor ve doğal yolla sahip olamıyorsak işimiz çok zor. Bir sürü işlem, bir sürü ilaç. Kadın olmak gerçekten zor. Anne olmak bu yüzden çok kutsal. Hele ki tüp bebek ile anne oluyorsak bu anneliğin en üst kademesidir bence. Bu uğurda çektiklerimiz ortada. Allah hepimize nasip etsin inşallah...

Doğru diyosun canim amin inşallah hepimiz anne oluruz inşallah gözümüzün yaşları diner artık.

Kendin için de bu güzel dilekleri dile. Hepimizin olsun hep birlikte mutlu olalım. Senin de güzel haberlerin çok yakında bizimle olacak. inanıyorum
Senide çok seviyorum biliyosun demi herkesin olduğu gibi sende bana çok destek oldun hep yanında oldun allah razı olsun sendende öbür arkadaşlardan da kuzum sende mutluluğu anne olmayı çok hak ediyosun herkes gibi rabbimden dilerim tüm dilekleriniz gerçekleşir bende istiyorum anne olmayı uykusuz kalmayı kokusunu içime çekmeyi iyice bir iyileseyim yaza doğru düzelince tedavimi olucam sizlerin güzel haberlerini aldıkça mutlu oluyorum iyi hissediyorum kendimi rabbim hepinizin kucağını boş bırakmasın.

❤❤❤❤❤

Sevgili arkadaslar
Hepimiz benzer duygulari umudu umutsuzlugu sürekli yaşayıp duruyoruz. Bir önerim var sizin dışınızda kimseyle patlasamadigimiz bu büyük sınavı ,Allah'ın imtihanını duayla goguslesek ? Fetih suresinin hikmeti çok büyük okusak mı herkes için bir bir niyet edip? Allah önce hepimize sağlık huzur versin sonrada emeklerimizi hayirlsiyla versin.

Dünde belirtmiştim, yine aynı şeyi tekrarlayacağım, bu konuda uzman birkaç doktordan fikir almanızı öneririm, açık yada kapalı mı olması gerekiyor? Miyomlar yerlerine göre isim alıyorlar, sizin ne tür ve tam olarak nerede miyomunuz bu önemli, buna göre de tedavi ve operasyon şekli değişiyor! Kapalı olan laparoskopik yani göbekten delikler açılarak yapılan, açık olana göre daha konforlu ve daha çabuk iyileşebilirsiniz ama yine de yer sayı büyüklük gibi etkenlere göre en az 3-6 ay arası dinlenmeniz gerekebilir. İç kısımda endometriumda olan miyomlar histeroskopi ile de alınabiliyor. Ben her iki şekilde de miyom aldırdım, laparoskopi ile birkaç adet toplamda 13 cm miyom çıkardılar ve kurtuldum, en az 4-5 ay dinlenmemi istediler. Miyomlar tedavi sürecinde ilaç etkisiyle büyümeye devam edebiliyor, hamilelikte de hormonlar etkisiyle aynı şekilde büyüme devam edebiliyor.

Canımm kendimden geçtim ne demek ? bak ben sana yürekden inanarak ve dua ederek söylüyorum s e n a n n e o l a c a k s ı n . Sen ve burdaki herkese okdr dua ediyorum ki hamileyim ne hamilelerle ne bebek kıyafeti başka şey değil bir yavrumu sağlıkla kucağıma almak bir de siz burdaki arkadaşlarımın anne olması iki duam var, hergün bakıyorum hepinize üzülüp ağlıyorum güzel hbrde seviniyorum, inanın biz aileyiz, çünkü çoğumuzun ailesi bile bilmiyor durumu ama biz birbirimize hep dua ediyoruz, hiç birimiz asla vazgeçmeyelim ❤

Canım benim allah razı olsun ınsallah canim ınsallah kurban olduğum rabbim ınsallah yüzümüzü güldürecek

Hayır çıkma ihtimali çok çok düşük. Bu kadar erken test yapıp canınızı sıkmayın lütfen
tamam :) Haklisiniz. Beklemeye devam . Bu sefer ben de acayip bir rahatlik var insA sonu husran olmaz. Yani biblo bebek gibi degilim gayet cool um isime gidiyorum araba kullaniyirum su an avm de yemek yiyotum mesela... Artik bir unarsizkik var sanirim. Ama iyi ki sizler varsiniz burasi benim kutsalim. Rabbim hepimizin yuzunu guldursun insAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…