arkadaşlar bildiğim kadarıyla 3 ebmriyoyu berk beyin kliniğinde veriyorar. Diğer kliniklerde istek üzerine 4 ebmriyoda veriliyor.Şimdi şu durumda 4 yerine 3 olmasını bizim için çok önemi var.Bir doktor arkadaşım embriyo sayısını azaltmak baştan basarı şansını azda olsa azaltmak demek demişti. çok kafam karıştı .berk beyin kliniğinde denemek istiyorum ama 4 yerine 3 ebmriyo vermeleride canımı sıkıyor sonuçta tüm merkezlerin fiyatı aynı .lüüüüüüüüüüütfen bana akıl verin. hiç berk beyde 4 ebriyo konulduğunu duydunuz mu ne yapmalıyım bilemiyorum. malum az paralar ödemiyoruuz

Son düzenleme:
arkadaşlar bildiğim kadarıyla 3 ebmriyoyu berk beyin kliniğinde veriyorar. Diğer kliniklerde istek üzerine 4 ebmriyoda veriliyor.Şimdi şu durumda 4 yerine 3 olmasını bizim için çok önemi var.Bir doktor arkadaşım embriyo sayısını azaltmak baştan basarı şansını azda olsa azaltmak demek demişti. çok kafam karıştı .berk beyin kliniğinde denemek istiyorum ama 4 yerine 3 ebmriyo vermeleride canımı sıkıyor sonuçta tüm merkezlerin fiyatı aynı .lüüüüüüüüüüütfen bana akıl verin. hiç berk beyde 4 ebriyo konulduğunu duydunuz mu ne yapmalıyım bilemiyorum. malum az paralar ödemiyoruuz

Tresss,
bence olaya yanlış yerden bakıyorsun..
Herkes değil kriter.. Sadece kendinsin..
Sana uygununu doktorun bilir. Eğer güvenmiyorsan doktorunu değiştir.. Sonuçta doktora ne yapması gerektiğini dikte etmiş oluyorsun. Bildiğim kadarıyla mesleğn sağlık sektöründen değil...

Yaşın, deneme sayın, rahim ve değer durumuna göre karar veriliyor.. İkiz gebelik aslında riskli.. Tek gebeliği tercihediyor doktorlar ..
Birde bence onunda 4 verdiği hastaları var ama bu forumda değiller. Kime kaç embryo doktora kalmış bir şey..

Son düzenleme:
Gün 2
Çok güzel bir ülke.. Deniz ürünleri bizim damak tadımıza çok uygun.. Domuzdan korkanlar için bu çok iyi.. Herkes balık yiyor ve türkiyeye göre çok çok ucuz.. Tapas ları meze gibi düşünün.. Karides kalamar ahtopot ve bir çok çeşit midye..

İnsanlar bizim gibi esmer çok benziyoruz akdeniz iklimi işte.. Melezlerde var.. Sömürgeci tarihleri nedeniylede kozmopolitler..
Sakin huzurlu ulaşımı kolay hayatın sürekli gecelere aktığı bir şehir.. Marketlerde herşey bize göre ucuz..
Kapalı pazarlarınıda herşey gözünün önünde hazırlanıyor.. Kanlı canlı güzel insanlar..
La ramblas caddesinde en güzel alışveriş imkanları var. Metrosu bol.. Haritalar anlaşılır ve ulaşım kolay 9,45 € ödeyim kısa zonda 10 kere metroya biniyorsunuz. Merkeden hastaneye ulaşım çok kolay..
Picasso ve gauidi en ünlü sanatçılarından. Ben dali hayranıyım onun müzesi 2 saat uzaklıkta gelecek sefere ziyaret edeceğim.
İngilizce bilmeseniz bile ispanyolcada konuşmasanız elle kolla tüm işler halloluyor. Acayip sevdim ben buraları..
Alışveriş güzel küçük dükkanlar herşey var .
Güvenli bir ülke..
Kafa karışıklığına neden yok.. Kompleksiz stressiz bir yaşam var. Buda aslında bizim için deneme süresinde çok önemli.
Ben transferden sonra burada 1 hafta kalıp hiç sıkılmadan yaşayabilirim..

Doktor ve hastaneyi pazartesi akşam yazarım..

Merhaba efsune Ben donasyona ilk karar verdigimde kendimi cok yanliz hissediyordum kimseye anlatamamak Donasyon nasil birsey deneyenler var mi neler derken bu formu kesffettim.İlk sayfada ilk basta hemen efsune ismini gordum okudum okudukca yalniz olmadigimi gordum.diger arkafaslarimizla bana cok sey ogrettiniz.simdi formunn ilklerinden temel taslarindan olan efsune umarim ispanyada senin ilkin olur anneligi yasarsin. Efsune gelismelerini merakla ilgiyle takip ediyoruz baslangicin hayirli olsun..

Son düzenleme:
Merhaba efsune Ben donasyona ilk karar verdigimde kendimi cok yanliz hissediyordum kimseye anlatamamak Donasyon nasil birsey deneyenler var mi neler derken bu formu kesffettim.İlk sayfada ilk basta hemen efsune ismini gordum okudum okudukca yalniz olmadigimi gordum.diger arkafaslarimizla bana cok sey ogrettiniz.simdi formunn ilklerinden temel taslarindan olan efsune umarim ispanyada senin ilkin olur anneligi yasarsin. Efsune gelismelerini merakla ilgiyle takip ediyoruz baslangicin hayirli olsun..

Sevgili tress, bu forumda hiç kimse kimseden daha önemli değil. Hepimiz bir ve eşitiz. Burayı güçlü kılan bence forumun çok yönlülüğü ve katılımcılığı. Bayrak hep el değiştiriyor onun için yapıcı ve verici..
Ben merkezci değide bizcil bir forum..
Hiç bir farkımız yok ve yanlız değilsin.. Öyle çok aile varkı bu sorunla baş başa.. Sakın üzülüp enerjini boşa harcama..
Sevgiyle kal

Arkadaslar İspanya konusunda çekinecek aslında hiç bişey yok , diğer merkezleri bilmesemde eğer isterseniz Dr. Ramon size tercüman ayarlıyor iletişimde hiç bir sıkıntı yaşamıyorsunuz. Şehirde de kalma ve yemek için oldukça çok alternatif var,deniz ürünleri oldukça fazla oldugundan lezzet bakımından da yadırgamazsınız . Ben ilgiden de çok memnun kaldım efsune de dönüşte izlenimlerini paylaşacaktır mutlaka merkezle ilgili olarak aynı merkez ve doktorla görüşecek umarım oda benim kadar memnun kalır .

sevgili anishacım sana bu tedavinde indirim yapılacağını yazmıştın indirim yapıldımı nekadar verdin toplam ücret.birde tercüman ayarlandığını yazmışsın tercüman içinde ücret bizmi veriyoruz yoksa dr mu ayarlıyor onu yani ücretlimi.benimde aklımda ispanya var ama dil konusu beni tedirgin eden açıkçası.kırmızı pasaportumda var gitmem kolay olacak vizeyle uğraşmıycam birde uçaktan indiğin zaman merkez hava alanına yakınmı?fazla sordum ama kusura bakma canım.ispanya için en tecrübelisi sensin.senin pozitif haberini merakla bekliyenlerdenim.inşallah herşey gönlünce olsun arkadaşım...

Gün 2
Çok güzel bir ülke.. Deniz ürünleri bizim damak tadımıza çok uygun.. Domuzdan korkanlar için bu çok iyi.. Herkes balık yiyor ve türkiyeye göre çok çok ucuz.. Tapas ları meze gibi düşünün.. Karides kalamar ahtopot ve bir çok çeşit midye..

İnsanlar bizim gibi esmer çok benziyoruz akdeniz iklimi işte.. Melezlerde var.. Sömürgeci tarihleri nedeniylede kozmopolitler..
Sakin huzurlu ulaşımı kolay hayatın sürekli gecelere aktığı bir şehir.. Marketlerde herşey bize göre ucuz..
Kapalı pazarlarınıda herşey gözünün önünde hazırlanıyor.. Kanlı canlı güzel insanlar..
La ramblas caddesinde en güzel alışveriş imkanları var. Metrosu bol.. Haritalar anlaşılır ve ulaşım kolay 9,45 € ödeyim kısa zonda 10 kere metroya biniyorsunuz. Merkeden hastaneye ulaşım çok kolay..
Picasso ve gauidi en ünlü sanatçılarından. Ben dali hayranıyım onun müzesi 2 saat uzaklıkta gelecek sefere ziyaret edeceğim.
İngilizce bilmeseniz bile ispanyolcada konuşmasanız elle kolla tüm işler halloluyor. Acayip sevdim ben buraları..
Alışveriş güzel küçük dükkanlar herşey var .
Güvenli bir ülke..
Kafa karışıklığına neden yok.. Kompleksiz stressiz bir yaşam var. Buda aslında bizim için deneme süresinde çok önemli.
Ben transferden sonra burada 1 hafta kalıp hiç sıkılmadan yaşayabilirim..

Doktor ve hastaneyi pazartesi akşam yazarım..
efsuneciğim gelişmelerini merakla bekliyoruz canım.

bende ayni durumudayim arkadasim, aslinda berk beye karar vermistim, ama simdi dogus sevket beyi yine düsünüyorum, aynen onlar 4 embyro veriyorlar diye..cünkü bizde burda 6 defa kendi yumurtalarimla basarisiz deneyi yaptigimiz icin. kafam hayli karisti benimde artik...berk bey in siniri 3 embyro, fazla kesinlikle vermiyorlar, sormustum ben.
tress - acaba dogus a mi gitsek :) bilimyorum simdi dogus bana cok iyi geliyor sanki...birde sayfalarini tekrar inceledim, o merkez daha büyük, daha cok donörleri varmis...napacagiz biz :)

Kızlar kafanız karışmasın garanti olsun diye 4 embriyo veriliyor amma bununda sakıncaları var elbette. Çoğul gebelil her zaman için bebekler ve anne açısından riskli olduğunu biliyorsunuz. Tüm doktorlar rahimde bir bebeğin sağlıklı şekilde gelişmesi konusunda hemfikirler.
düşünsenize 4 ya da 3 embriyo birden tutunursa onları taşımak anne içinde riskli. hem daha düşük gramajdada olabiliyorlar.
ikiz taşımak bile kolay değil.
sizler tedaviye ve doktorlarınıza güvenin. bir çok kriteri göz önünde bulunduruyorlar mutlaka.
2 ya da 3 transfer edilir biri tutar en sağlıklı olanı da budur bence..

1 tane olsun bizim olsun yaww :))

Canım indirim konusunda şöyle bişey oldu fresh yumurta tercih edersen fiyat 8000 Euro gibi bende bunu tercih etmiştim fakat benim o ay yanlış ilaç kullanmamdan dolayı eşimden sperm alıp embriyoları oluşturup 1 ay mecburen dondurdu ve bu durumda bizim masrafımız 8980 Euro civarı oluyordu ama bizden eski fiyatı aldı yani hatamdan dolayı oluşan zararı ödememiş olduk. Yalnız tercüman konusunda ek ücret istiyor mu onu bilemiyorum sadece bilgi olarak söyledi ama ben tercüman kullanmadığım için bilemiyorum. Çarşamba günü test günüm inşallah güzel haberler verebilirim size :)

Arkadaslar bilginisanın da yazdığı gibi 4 yumurta daha garanti gibi düşünmeyin bu çok riskli aslında benim doktorum 2 embriyo koydu , açıkçası bende sizin gibi düşünerek niye 3 değil diye ısrar ettim ama kesinlikle bu hem senin için hem bebekler için risk diyerek kabul etmedi. Kafanıza takmayın doktorunuza güvenin ....

Aslında 4 embriyo vermeleri biraz da yaşla ilgili. Ama ben de 4 transfer etmelerini isterdim. Bu kadar bekledikten sonra galiba insan risk alabiliyor. Dün markette ikiz kız çocukları vardı ve annelerinin canını çıkarıyorlardı adeta. Kadıncağız farklı meyveli yoğurt bile alamadı. Diğeri de ben de aynısından isterim diye tutturuyordu. Hep ikiz kızlarım olsun istemiştim kadının yüzünde mutluluktan çok yorgunluk ve bıkkınlık vardı üstelik çok da gençti ama belli ki ikizleri tek başına büyütüyordu. Çoğul gebeliklerde evde bir yardımcı şart bir akraba veya dışardan bir kadın sonra mı sonra daha büyük bir ev ve sonrası da olacaktır.... :)))

Aslında 4 embriyo vermeleri biraz da yaşla ilgili. Ama ben de 4 transfer etmelerini isterdim. Bu kadar bekledikten sonra galiba insan risk alabiliyor. Dün markette ikiz kız çocukları vardı ve annelerinin canını çıkarıyorlardı adeta. Kadıncağız farklı meyveli yoğurt bile alamadı. Diğeri de ben de aynısından isterim diye tutturuyordu. Hep ikiz kızlarım olsun istemiştim kadının yüzünde mutluluktan çok yorgunluk ve bıkkınlık vardı üstelik çok da gençti ama belli ki ikizleri tek başına büyütüyordu. Çoğul gebeliklerde evde bir yardımcı şart bir akraba veya dışardan bir kadın sonra mı sonra daha büyük bir ev ve sonrası da olacaktır.... :)))

bende ikiz hissediyorum diyorum ya, sanki benim ilerideki halimi anlatmışsın :)

benim annem kızkardeşim tüm akrabalarım bana uzakta oturuyor. kayınvalidem ve görümcelerimle de küsüz..

eh napalım allah verir kolaylığını.. tek desteğim sevgili eşim.. (Ayyy sanki olduda planı yaptım haha :))))

Arakdaslar,
su an Dogus merkez i arastiriyorum...internet sayfalarinda bilgi icin yazdigimda yabanci bayan Lyndsay diye biri benimle baglantiya gecti - ama problem olan Lyndsay hanim bana fiyati 5000 Euro dedi, ama asil Dogus merkezde fiyat 4500 Euro - sanirim iste Lyndsay Bayan koordine ettigi icin üzerine ekliyolar....o yüzden sizden, TR de yasayanlar yani, lütfen bana yardimci olun. Ben yüksek fiyati ödemek istemiyorum. Siz kiminle baglantiya gectiniz Dogus merkezinden? nedense dogus merkezin bir kac internet sayfasi var, o yüzden sanirim o bayana rastladim ben.
Ben Almanyada yasiyorum, ve biz istanbula gidip ordan Kibris da tedavi düsünüyoruz
Cok tesekkür ederim simdiden

ARkadasim, cok sagol verdigin bilgi icin özel mesajdan...oradan cevap yazamadim sana :) burdan tesekkür edeyim dedin..o dedigin bayanin da numarasini verbilirsen cok ama cok sevinirim!!

Merhaba kızlar

Bilginisa çok sevindim test sonucuna Allah tamamına erdirsin 7. Günde idrarda çıktığına göre test günü sonucun en az 250 civarında olur. Çünkü idrarda pozitif çıkması için bhcg nin en az 50 olması gerekir. Tebrik ederim arkadaşım belkide ikizdir:))

Efsuneciğim herşeyin hayırlısı olsun ne güzeldir şimdi oralar,... Bu klinik sanırım Barcelona'da.. Ben Madrid ve Barcelona'ya gördüm çok sevmiştim. Özellikle Madrid. De balık ürünleri inanılmaz ucuz ve bol ben hayatımda hiç bu kadar çok kalamar yediğimi hatırlamıyorum çok uçuzdu... Hele birde böyle balık ürünleri yapan pub tarzı yerle vardı ne istersen var herşey gözünün önünde seç beğen al... Ne yiyeceğimizi şaşırmıştık sanada afiyet olsun arkadaşım...:)

Bana gelince minnoşlarım iyiler oğlum artık gülücükler atmaya başladı içim eriyor, oğlumu yiyesim geliyor:)) kızımda epeyi büyüdü maşallah gelişimleri normal bebeklerden daha hızlı dedikleri gibi küçük doğanlar daha çabuk büyüyor.ikiz bebek olayı gerçekten çok güzel ama zor geçen hafta ikinci bakıcımız işi bıraktı ve ben işe gidemedim. Bir bakıcı yetmiyor çünkü, dün bir bakıcı işe başladı onu deniyorum. İnşallah gönlüme göre biri çıkar çünkü bebekleri emanet etmek çok ama çok zor.. Allah hepinize böyle dertler versin inşallah:) bizden haberler şimdilik böyle hepinizi öpüyorummmmm

Son düzenleme:
Arakdaslar,
su an Dogus merkez i arastiriyorum...internet sayfalarinda bilgi icin yazdigimda yabanci bayan Lyndsay diye biri benimle baglantiya gecti - ama problem olan Lyndsay hanim bana fiyati 5000 Euro dedi, ama asil Dogus merkezde fiyat 4500 Euro - sanirim iste Lyndsay Bayan koordine ettigi icin üzerine ekliyolar....o yüzden sizden, TR de yasayanlar yani, lütfen bana yardimci olun. Ben yüksek fiyati ödemek istemiyorum. Siz kiminle baglantiya gectiniz Dogus merkezinden? nedense dogus merkezin bir kac internet sayfasi var, o yüzden sanirim o bayana rastladim ben.
Ben Almanyada yasiyorum, ve biz istanbula gidip ordan Kibris da tedavi düsünüyoruz
Cok tesekkür ederim simdiden

ARkadasim, cok sagol verdigin bilgi icin özel mesajdan...oradan cevap yazamadim sana :) burdan tesekkür edeyim dedin..o dedigin bayanin da numarasini verbilirsen cok ama cok sevinirim!!

merhaba bu kişi ile ilgili bilgileri biz de öğrenebilirmiyiz, çünkü ben de araştırıyorum...

Hamile kalan arkadaslar ve bilginisa sende de oldu mu bilmiyorum bugün 10.gün ve sag tarafımda bütün gün bir sızı vardı niye böyle olmuştur acaba sanki çoook ağır bişey kaldırdım ve orada ağrı başlamış gibi ama hiç bişeyde kaldırmadım . Offf son 2 gün hayırlı haberler alsam bende senin gibi o kadar rahatlayacağım ki .

Hamile kalan arkadaslar ve bilginisa sende de oldu mu bilmiyorum bugün 10.gün ve sag tarafımda bütün gün bir sızı vardı niye böyle olmuştur acaba sanki çoook ağır bişey kaldırdım ve orada ağrı başlamış gibi ama hiç bişeyde kaldırmadım . Offf son 2 gün hayırlı haberler alsam bende senin gibi o kadar rahatlayacağım ki .

Sevgili Anisha,
Ümit ediyorum sen de pozitif haber vereceksin inşallah..... Kendinde sürekli belirti arama;herkeste aynı belirtiler olmayabiliyor. Kimilerinde hiçbir belirti olmuyor ama hamile kalabiliyor... Transferden sonraki günlerde ağrı veya batmalar olabiliyor....

Sana 2 embriyo transfer edildi. Geriye 3 embriyo mu kaldı dondurulan? O merkezde yumurtalar paylaştırılıyor mu? Sevgiler....

İspanyadan 3. Gün

Havalar güzel herkes dışarda oturuyor aysevinin dediği gibi balık ve deniz ürünleri yiye yiye bir hal oldum.sangriya da çok rahatlatıcı biraz çakır keyif yapıyor ama.. . 23 € ya kişi başı hop on hop off bileti ile tüm barselonayı dolaştık.. Gauidinin absurd dünyası ile Miro müzesi...
Birisi havaalanından gidişi sormuş..
Herşey çok basit. Havaalınında kapıdan çık sağa dön bekeleyenleri aş hafif sol sonra alt katta aero bus a bin iki kişi gidiş dönüş 19,45€ . Katalunya son durak in. İndiğin yerde yolun karşısında metro istasyonu var. Atomattan bilet al.
Yeşil hat L3 ile trinidat nova yönüne bin ve penitents durağına git oradan 5 dakika hastane...
Herşey basit. Dil konusuna gelince ingilizce olsa iyi olur ama onun dışında herkes çok yardımcı ve sabırlı..

Yarın benimde büyük gün. Bakalım kliniği nasıl bulacağım?? Bu arada klinik. Barselonadaki en zengin bölgede bulunuyor. Otobüsle bir tur attım. Çok hoş yeşilin bol olduğu eski zenginler bölgesinde. Birde 5 kmlik en uzun alışveriş caddesine yakın:)))

Sevgiyle kalın..

Back
X