İspanyadan 3. Gün

Havalar güzel herkes dışarda oturuyor aysevinin dediği gibi balık ve deniz ürünleri yiye yiye bir hal oldum.sangriya da çok rahatlatıcı biraz çakır keyif yapıyor ama.. . 23 € ya kişi başı hop on hop off bileti ile tüm barselonayı dolaştık.. Gauidinin absurd dünyası ile Miro müzesi...
Birisi havaalanından gidişi sormuş..
Herşey çok basit. Havaalınında kapıdan çık sağa dön bekeleyenleri aş hafif sol sonra alt katta aero bus a bin iki kişi gidiş dönüş 19,45€ . Katalunya son durak in. İndiğin yerde yolun karşısında metro istasyonu var. Atomattan bilet al.
Yeşil hat L3 ile trinidat nova yönüne bin ve penitents durağına git oradan 5 dakika hastane...
Herşey basit. Dil konusuna gelince ingilizce olsa iyi olur ama onun dışında herkes çok yardımcı ve sabırlı..

Yarın benimde büyük gün. Bakalım kliniği nasıl bulacağım?? Bu arada klinik. Barselonadaki en zengin bölgede bulunuyor. Otobüsle bir tur attım. Çok hoş yeşilin bol olduğu eski zenginler bölgesinde. Birde 5 kmlik en uzun alışveriş caddesine yakın:)))

Sevgiyle kalın..

Efsune merhaba,
Görüşmeden önce keyifli bir Barcelona gezisi ne hoş.... Gün gün aktarımların da harika...Anisha ya sorduğum soruyu sana da sorayım ya da yarın öğrenebilir misin? Yumurtalar paylaştırılıyor mu? Çünkü Anishanın embriyo sayısı az gibi geldi... Sevgiler....

Slm fblı
Yumurta paylaştırmayı sorarım.

Aslında ne kadar çok yumurta olursa o kadar çok embryo demek o da dondurulmuşlar ile başka denemenin önünü açar..
Birde donöre yapılan testler önemli. Bana biraz az geldi yaptıkları konuşacağım..
Yaş 43 embryo sayısı 3 olurmu diyede soracağım. Ama anaishaya 2 embryo transfer ettiler..
Birde ben tandem deneme istiyorum sonuçta benim her regl döneminde düzenli yumurtam oluyor bakalım..
Buradaki insanlar türklere çok benziyor hatta daha koyu olanıda var açık sarışında ama genelde esmerler. Tarihlerinden anlaşılacağı gibi ve picasso, miro, gauidi ve dali ye bakınca etkileniyorsun.. sanata çok düşkünler sanata eğilimli birisinin yumurtasını istiyorum çocuğumda sanatçı olsun diye;)))

Yumurta paylastirimini sormussun eger dondurulmuslardan secersen boyle bisey var ve onun fiyati yari yariya daha ucuz. Benim suanda 3 adet daha embriyom var ama bu donor benim icin bulundu yani fresh yapilacakti paylasim istemedim kalan 3 embriyoda daha sonra kullanmam icin benim adima donduruldu. Efsune yapilan testleri az buldum yazmis ama hangi testlerden bahsetti anlamadim eger transfer oncesi testlerini kasdettiyse ben ve esim 2 sayfa test yaptirip gonderdik ayni sekilde donorede testler yapildi doktor Ramon bizzat kendi muayene etti ve donoru psikologla gorusturdu. Bu arada hastane gercektende cok guzel bir yerde yesillik dagin eteginde bir mahalle ve cok guzel bir yer,oldukcada buyuk bir ozel hastane umarim efsunede benim gibi memnun kalir.

Bu arada embriyo sayisi yasla dogru orantili 35 yas altina 2 embriyodan fazla koyma taraftari degiller bu hem bebekler hem de anne icin oldukca riskli. Efsune 43 yasinda oldugun icin sana 3 adet koyabilir. Bu arada sen kendi yumurtalarim var demissin peki sorun ne ? Seni yumurta donasyonuna iten sebep nedir belki gecmis yazilarinda yazmissindir ama ben bilmiyordum senin kendi yumurtalarinin oldugunu .

Son düzenleme:
Hamile kalan arkadaslar ve bilginisa sende de oldu mu bilmiyorum bugün 10.gün ve sag tarafımda bütün gün bir sızı vardı niye böyle olmuştur acaba sanki çoook ağır bişey kaldırdım ve orada ağrı başlamış gibi ama hiç bişeyde kaldırmadım . Offf son 2 gün hayırlı haberler alsam bende senin gibi o kadar rahatlayacağım ki .

canım bende de oluyor buna benzer ağrılar. eğlilip kalkınca falan .. umarım iyi şeylere işaretdir.. az kaldı tahlil günümüze az :)

Erfat , uzun süredir görünmüyorsun nerlerdesin arkadaşım..
Moonrose, doğum ne zaman .Allahım gayret kuvvet versin .. sağlıkla bebişlerini kucaklarsın inşallah

Bana gönderdiği dökümanda yazan testler....Donore yapılacak testler:

Medical Characteristics
Blood group:
Hepatitis B, C, HIV and RPR negative
Karyotype; 46XX

Genetik test az gibi birde hatırlıyorum brükseldekinde daha fazla test vardı..

Bende yumurta var ama az çıkıyor tüp bebek denemelerinde ancak 1 yada 2 embryo oluşuyor yada hiç.. Artık denemekten ve beklemekten sıkıldığımız için donör yolunu seçtik. Spermde sorunlu bunarada. İki yerden kısmet kapalı:((

• Occupation: iş
• Education: eğitim
• Marital status – evli bekar
• Religion; din
• Children: çocuk varmı
• if no children, does she hope to have them in future?: ilerde düşünüyormu
• Physical characteristics
o Height: boy
o Build: yapı
o eye colour: göz rengi
o hair colour: saç rengi
o skin colour: deri rengi
• Ethnic group and that of both parents: etnik grup??
• Minor health problems (presuming major ones would exclude her from donation) ; minor sağlık sorunları varmı?
• Hobbies, interests and what she likes to do in her spare time: hobileri ilgi alanları
• Special skills : özellikleri
• Was she herself adopted: kendisi evlatlıkmıdır
• Reasons for donating: .neden donör oluyor
• How many times has she donated; kaçkere yumurta verdi
• Description of herself – imagining what a young person would like to know about her and her family: kendini tanımlaması

Son düzenleme:
• Occupation: iş
• Education: eğitim
• Marital status – evli bekar
• Religion; din
• Children: çocuk varmı
• if no children, does she hope to have them in future?: ilerde düşünüyormu
• Physical characteristics
o Height: boy
o Build: yapı
o eye colour: göz rengi
o hair colour: saç rengi
o skin colour: deri rengi
• Ethnic group and that of both parents: etnik grup??
• Minor health problems (presuming major ones would exclude her from donation) ; minor sağlık sorunları varmı?
• Hobbies, interests and what she likes to do in her spare time: hobileri ilgi alanları
• Special skills : özellikleri
• Was she herself adopted: kendisi evlatlıkmıdır
• Reasons for donating: .neden donör oluyor
• How many times has she donated; kaçkere yumurta verdi
• Description of herself – imagining what a young person would like to know about her and her family: kendini tanımlaması

çok iyi bence bu kadar cok bilgi vermeleri;
neden kıbrısta bir sır gibi saklanıyor başka kurumlar bu kadar açık verirken insanın kafsına soru işaretleri takılmaması elde değil...

Nilcim fsh düşmüş işte iyi.. eğer cyglo kesersen yine yükselir.. transferden önceki aşamada bir kaç ay kullanmanı istiyorlar benim bildiğim kadarıyla

evet bilginisa vyvlo kestiğimde yükselecektir bende öye düşünüyorum zaten e2 halen oldukca yüksek buda diğerlerinin ilaçla düştüğünün elenen ortada..

Slm fblı

Aslında ne kadar çok yumurta olursa o kadar çok embryo demek o da dondurulmuşlar ile başka denemenin önünü açar..
Birde donöre yapılan testler önemli. Bana biraz az geldi yaptıkları konuşacağım..
Yaş 43 embryo sayısı 3 olurmu diyede soracağım. Ama anaishaya 2 embryo transfer ettiler..
Birde ben tandem deneme istiyorum sonuçta benim her regl döneminde düzenli yumurtam oluyor bakalım..
Buradaki insanlar türklere çok benziyor hatta daha koyu olanıda var açık sarışında ama genelde esmerler. Tarihlerinden anlaşılacağı gibi ve picasso, miro, gauidi ve dali ye bakınca etkileniyorsun.. sanata çok düşkünler sanata eğilimli birisinin yumurtasını istiyorum çocuğumda sanatçı olsun diye;))

efsuneciğim sanatcı olurmu biliemiyorum ama (allah gönlüne göre versin işallah istediğin gibi olur ama ) bence kesin latin danslarına eğilimi çok yüksek olur :)))))))

Merhaba kızlar

Bilginisa çok sevindim test sonucuna Allah tamamına erdirsin 7. Günde idrarda çıktığına göre test günü sonucun en az 250 civarında olur. Çünkü idrarda pozitif çıkması için bhcg nin en az 50 olması gerekir. Tebrik ederim arkadaşım belkide ikizdir:))

Efsuneciğim herşeyin hayırlısı olsun ne güzeldir şimdi oralar,... Bu klinik sanırım Barcelona'da.. Ben Madrid ve Barcelona'ya gördüm çok sevmiştim. Özellikle Madrid. De balık ürünleri inanılmaz ucuz ve bol ben hayatımda hiç bu kadar çok kalamar yediğimi hatırlamıyorum çok uçuzdu... Hele birde böyle balık ürünleri yapan pub tarzı yerle vardı ne istersen var herşey gözünün önünde seç beğen al... Ne yiyeceğimizi şaşırmıştık sanada afiyet olsun arkadaşım...:)

Bana gelince minnoşlarım iyiler oğlum artık gülücükler atmaya başladı içim eriyor, oğlumu yiyesim geliyor:)) kızımda epeyi büyüdü maşallah gelişimleri normal bebeklerden daha hızlı dedikleri gibi küçük doğanlar daha çabuk büyüyor.ikiz bebek olayı gerçekten çok güzel ama zor geçen hafta ikinci bakıcımız işi bıraktı ve ben işe gidemedim. Bir bakıcı yetmiyor çünkü, dün bir bakıcı işe başladı onu deniyorum. İnşallah gönlüme göre biri çıkar çünkü bebekleri emanet etmek çok ama çok zor.. Allah hepinize böyle dertler versin inşallah:) bizden haberler şimdilik böyle hepinizi öpüyorummmmm

aysevi merhaba;
evet bakıcı gerçekten bir sorun benim bir arkadaşım var oda cok problem yaşıyor ama bunlar güzel telaşlar allahım hepimize nasip etsin işallah ..sana birşey sormak istiyorum eczacısın diye hatırlıyorum birşey danışıcam benim yaşım 29 ve erken menepoz teşhisi konuldu kısmaetse mart sonu nisan başı dünya tüp bebek berk beyde transfer yapılacak doktorum bana cyclo verdi ben 3 aydır bu ilacı içiyorum internetten bu ilaç ile ilgili bir sürü yorum ve literatür okudum ister iistemez kafam karışıyor böyle olmasına ilacın yan etkilerinin cok fazla olduğu ve uzun süreli kullanımlarda meme kanseri ile ilgili bir cok problem ortaya cıkmaktaymış.ben bunu doktoruma sorduğumda ben birşeyin fazlasını vermeiyorum sana olmayan östörojen yerine koyuyoruzx fazlası olursa o zaman bu tür riskler olabilir dedi.ve menepoz yaşıma kadar bu ilacı içmeye devam edecekmişim yani bana diyork 40 yaşına kadar bu ilacı içeceksin sonrasında keseceğiz falan dedi.ben senin yorumunu gerçekten merak ediyorum bu ilaç hakkında bildiklerin varsa biraz paylaşırsan benimle sevinirim
sevgiyle kallll

aysevi merhaba;
evet bakıcı gerçekten bir sorun benim bir arkadaşım var oda cok problem yaşıyor ama bunlar güzel telaşlar allahım hepimize nasip etsin işallah ..sana birşey sormak istiyorum eczacısın diye hatırlıyorum birşey danışıcam benim yaşım 29 ve erken menepoz teşhisi konuldu kısmaetse mart sonu nisan başı dünya tüp bebek berk beyde transfer yapılacak doktorum bana cyclo verdi ben 3 aydır bu ilacı içiyorum internetten bu ilaç ile ilgili bir sürü yorum ve literatür okudum ister iistemez kafam karışıyor böyle olmasına ilacın yan etkilerinin cok fazla olduğu ve uzun süreli kullanımlarda meme kanseri ile ilgili bir cok problem ortaya cıkmaktaymış.ben bunu doktoruma sorduğumda ben birşeyin fazlasını vermeiyorum sana olmayan östörojen yerine koyuyoruzx fazlası olursa o zaman bu tür riskler olabilir dedi.ve menepoz yaşıma kadar bu ilacı içmeye devam edecekmişim yani bana diyork 40 yaşına kadar bu ilacı içeceksin sonrasında keseceğiz falan dedi.ben senin yorumunu gerçekten merak ediyorum bu ilaç hakkında bildiklerin varsa biraz paylaşırsan benimle sevinirim
sevgiyle kallll

canım merhaba evet eczacıyım doğru hatırlıyorsun..cycloya gelince doktorun çok doğru söylemiş.için rahat kullanabilirsin.östrojen kadınlar için çok gerekli bir hormon.olmayınca yerine koyma tedavisi uygulanıyor.hatta bazı doktorlar menopozda da hormonu tavsiye ediyor.işte o zaman meme kanseri riski artıyor ama çok belirgin bir artış değil..yani menapozda kullanılıp kullanılmaması tartışılıyor.östrojenin vücutta fonksiyonu çok fazla.mesela kemikleri koruyor,menopozda osteoporoz riski bu yüzden artar.yani artık vücutta östrojen olmadığı için kemik kırılması riski çok fazla...bütün ilaçların prospektüsünü okuduğunda böyle şeyler yazar,yan etkisiz ilaç yoktur ama hepsini okursan ilaç kullanamazsın.zaten bu tüp bebek ilaçlarının hepsi kanser riskini artırıyor ama allah hepimizi korusun,mecburuz kullanmaya..

neden kıbrısta bir sır gibi saklanıyor başka kurumlar bu kadar açık verirken insanın kafsına soru işaretleri takılmaması elde değil...
Aranıza yeni katıldım vakit buldukça da yumurta donasyonu ile gebe kalanlar ile ilgili yorumları okumaya çalışıyorum. Ben 42 yaşında 5 tane tüp bebek denemiş fakat gebelik elde edememiş annelik için yanıp tutuşan bir kadınım. Araştırmalarım sonucu kıbrısta yumurta donasynu yapılan doğuş hastanesinde Dr. Fridevs uguz ile görüşme yaptım ve bu 1 aralıkta transefer yaptırmaya karar verdim. Neyin içine girdiğimi gerçekten bilmiyorum etik dir ya da değildir kısmı beni hiç alakadar etmiyor çünkü ANNE olmak istiyorum. Ancak yumurta donasyonu ile gebe kalıp doğuranlarla iletişime geçmek istiyorum.

Sevgilerimle

Nillcim bende 33yasindayim 7senedir menepozdayim ve ilk ogrendigim andan bu yana hormon destegi aliyorum.Gecenlerde uzun sure kulndigim icin bendede korku olmustu ve iki ay kadar icmedim.hemen iki ay gibi zamanda rahim asiri inceldi isteksizlik ve daha bir suru belirtiler cikti .yani bizim durumumuzda disardan hormon õStrojen destegi sart . Bende hap seklinde deyilde bant seklinde kullaniyorum canim doktorlar genelde normal menepoz yasina kadar icilmesinden yanaa

Slm fblı

Buradaki insanlar türklere çok benziyor hatta daha koyu olanıda var açık sarışında ama genelde esmerler. Tarihlerinden anlaşılacağı gibi ve picasso, miro, gauidi ve dali ye bakınca etkileniyorsun.. sanata çok düşkünler sanata eğilimli birisinin yumurtasını istiyorum çocuğumda sanatçı olsun diye;)))

Şu yumurta paylaştırma işine gıcık oluyorum....... E tabi bu işler rant işi doktorlar için....Paylaştırma olunca birkaç blast iyi kalite embriyo kalıyor, sonuç da negatifse yeniden başa dön...:((( Neyse verdiğin bilgiler için teşekkürler....

Nilllll bencede kibrista donorlar hakkinda cok ketumlar yani bazi bilgileri sormazsan soylemiyorlar bile zaten bizler Kimligini falan ogrenmek istemiyoruz ki ...gercekten saglikli ve benzer bir kisi olsun baskada yapilacak bir sey yok sanirim..inanmaktan baska

Aranıza yeni katıldım vakit buldukça da yumurta donasyonu ile gebe kalanlar ile ilgili yorumları okumaya çalışıyorum. Ben 42 yaşında 5 tane tüp bebek denemiş fakat gebelik elde edememiş annelik için yanıp tutuşan bir kadınım. Araştırmalarım sonucu kıbrısta yumurta donasynu yapılan doğuş hastanesinde Dr. Fridevs uguz ile görüşme yaptım ve bu 1 aralıkta transefer yaptırmaya karar verdim. Neyin içine girdiğimi gerçekten bilmiyorum etik dir ya da değildir kısmı beni hiç alakadar etmiyor çünkü ANNE olmak istiyorum. Ancak yumurta donasyonu ile gebe kalıp doğuranlarla iletişime geçmek istiyorum.

Sevgilerimle

Foruma hoşgeldin Theo, doğru adrestesin ve burdaki herkes senin iletişim kaynağın...... Kararlılığın çok hoşuma gitti....:)) Sevgilerimle.....

Nillcim bende 33yasindayim 7senedir menepozdayim ve ilk ogrendigim andan bu yana hormon destegi aliyorum.Gecenlerde uzun sure kulndigim icin bendede korku olmustu ve iki ay kadar icmedim.hemen iki ay gibi zamanda rahim asiri inceldi isteksizlik ve daha bir suru belirtiler cikti .yani bizim durumumuzda disardan hormon õStrojen destegi sart . Bende hap seklinde deyilde bant seklinde kullaniyorum canim doktorlar genelde normal menepoz yasina kadar icilmesinden yanaa

evet kesinlikle kalsiyum acısındanda zengin besinler tüketmek gerekli tabi tress06 senin yazdıklarını okuyamadım sen yaptırdınmı donasyon yada tüp bebek denemen gibi birşey oldumu ?

evet kesinlikle kalsiyum acısındanda zengin besinler tüketmek gerekli tabi tress06 senin yazdıklarını okuyamadım sen yaptırdınmı donasyon yada tüp bebek denemen gibi birşey oldumu ?

Nilllcim Ben hic tup bebek denemedim bir kez berk beyde Donasyon denedim olmadi malesff .belki yanlis zamandi cok yogun stresli oldugum bir donemde denemistim belki onun etkisiydi olmadi simdi mart sonu gibi tekrar deniycem olana kadar da devamm canim :)

Back
X