Evet bu konuda tekrarlayan kimyasal gebelik yaşayan arkadaşlarında bilinçlenmesi çok iyi olur. Belkide omlarında benim gibi farkında olmadıkları genetik faktörlü çölyak gibi bir hastalığı vardırArkadaşlar çölyak erken menopoza sebep olabılıyormuş. Kanda bakılınca bazen kesin sonuc vermeyebiliyormuş. Bende yanlıs hatırlamıyorsam endoskopı ılede bakılmıştı.
Aynen ben çok şaşırmıştım doktor dediğinde. Şimdi nasılsın? Beslenmene dikkat ediyor musun?Evet bu konuda tekrarlayan kimyasal gebelik yaşayan arkadaşlarında bilinçlenmesi çok iyi olur. Belkide omlarında benim gibi farkında olmadıkları genetik faktörlü çölyak gibi bir hastalığı vardır
Yazmıssın yukarıda. Benım tanıdııgm bu durumu atlatanlar var. Allah yardımcın olsun.Evet bu konuda tekrarlayan kimyasal gebelik yaşayan arkadaşlarında bilinçlenmesi çok iyi olur. Belkide omlarında benim gibi farkında olmadıkları genetik faktörlü çölyak gibi bir hastalığı vardır
Ama çölyak hastalığı genetik bir hastalık. Eğer bir gün çölyak tanısı alırsa biri ölene kadar çölyaktır. Atlatamaz. Tedavisi diyet. Başka ilacı yok.Yazmıssın yukarıda. Benım tanıdııgm bu durumu atlatanlar var. Allah yardımcın olsun.
Çok dikkat ediyorum. Asla hazır paketli birşey kullanmıyorum. Peynirimi yağımı salçamı birebir yapan kişilerden satın alıyorum. Turşumu sirkesiz yapıyorum ( biliyorsun sirkenin fermantasyon sürecinde birçok firma bulgur kullanıyor ) sütümü alıp yoğurdumu kendim mayalıyorum. Çünkü bazı firmalar kıvam artırıcı olarak nişasta kullanıyor. Taş gibi yoğurtları oluyor o yüzden. Glütensiz un alıp ekmeğimi kendim yapıyorum. Birde bunların yanında yıllardır çölyaktan dolayı harap olmuş bağırsaklarım İçin probiyotik kullanıyorum. Probiyotik kullanmamı endoskopik yapan doktor söyledi.Aynen ben çok şaşırmıştım doktor dediğinde. Şimdi nasılsın? Beslenmene dikkat ediyor musun?
Bizim bi tanıdık cidden çölyaktı seneler sonra atlattı. Şimdi normal yiyebiliyor abartmamak kaydıyla. Geçti gitti dedi.Çok dikkat ediyorum. Asla hazır paketli birşey kullanmıyorum. Peynirimi yağımı salçamı birebir yapan kişilerden satın alıyorum. Turşumu sirkesiz yapıyorum ( biliyorsun sirkenin fermantasyon sürecinde birçok firma bulgur kullanıyor ) sütümü alıp yoğurdumu kendim mayalıyorum. Çünkü bazı firmalar kıvam artırıcı olarak nişasta kullanıyor. Taş gibi yoğurtları oluyor o yüzden. Glütensiz un alıp ekmeğimi kendim yapıyorum. Birde bunların yanında yıllardır çölyaktan dolayı harap olmuş bağırsaklarım İçin probiyotik kullanıyorum. Probiyotik kullanmamı endoskopik yapan doktor söyledi.
Bende birden 21 yaşında erken menepoza girdim ve bulunamiyorsa sebebi böyle etkileyen birsey vardir eminim ki gunu gunune gelen reglim birden bicak gibi kesildi dger ay menepozsun denildi cok cok zor gerçekten allah yardimcimiz olsun sizede hem diyetinizde hemde yavrunuzu en kisa zamanda kucağınıza almak icin32 yaşındayım. 3 ünü de aynı yerde yaptırdım. Doğuş tüp bebekte. Ben kliniği değiştirmedim. Çünkü diğer 2 denemem kimyasal gebelik oldu. Kimyasal gebeliklerde genetik bir sorun var mı diye araştırılıyor. Nitekim öylede çıktı sorun benden kaynaklı bu yaşıma kadar ben bir çölyak hastasıymışım fakat bilmiyordum. Testlerde çıktı. 6 ay glütensiz beslenme diyeti uyguladım.3 cü tedaviye öyle başladım. O yüzden diğer 2 kimyasal gebelikle sonuçlanan tedavilerde merkezi suçlayamıyorum. Artık bu tedaviden sonra karar veririm heralde ☺
Acaba bendemi çölyak hastasıyımArkadaşlar çölyak erken menopoza sebep olabılıyormuş. Kanda bakılınca bazen kesin sonuc vermeyebiliyormuş. Bende yanlıs hatırlamıyorsam endoskopı ılede bakılmıştı.
Gastolojıyamı gitsem?Evet bu konuda tekrarlayan kimyasal gebelik yaşayan arkadaşlarında bilinçlenmesi çok iyi olur. Belkide omlarında benim gibi farkında olmadıkları genetik faktörlü çölyak gibi bir hastalığı vardır
Kanda bakılıyor ama kesın sonuc vermeyebiliyormuş. Bende Kanda ve gastroenterolojiye gittim endoskopı İle bakıldıAcaba bendemi çölyak hastasıyım
Onu nasıl teşhisi konuluyor?
Elifcim çölyak hastalığın bir belirtisi varmı?Ama çölyak hastalığı genetik bir hastalık. Eğer bir gün çölyak tanısı alırsa biri ölene kadar çölyaktır. Atlatamaz. Tedavisi diyet. Başka ilacı yok.
Doktor dediki Kanda negatif çıkan endoskopı İle pozıtıf cıkan var demıştı.Acaba bendemi çölyak hastasıyım
Bu defa eğer yine olmasa bende gastroya randevu alım baktırımDoktor dediki Kanda negatif çıkan endoskopı İle pozıtıf cıkan var demıştı.
Kızlar çok teşekkür ederimDoktor dediki Kanda negatif çıkan endoskopı İle pozıtıf cıkan var demıştı.
Git ıhmal etme. İnşallah bu son olacak. Sağlıkla devam eder. Sıkma canını.Bu defa eğer yine olmasa bende gastroya randevu alım baktırım
Vallah artık bu sebebi belli olmayan düşüklerden ve kimyasal gebeliklerden bıktım
Çölyakta kronik vitamin eksiklikleri oluyor. Özellikle B 12, D vitamini, çinko , DEMİR gibi, ferritin, gibi. Çölyakta bağırsaklarda glutene karşı bir alerji olduğu İçin çok düzenli beslensemde özellikle B 12 ve D vitaminin sürekli düşüyordu. İnsanı ayakta tutan temel vitaminlerin eksik olması da farkedelmeyek gibi değildi bende. Eğer birinde bu vitaminler sürekli eksik çıkıyorsa mutlaka bir emilim problemi vardır. Besinlerin vitamin emilimi ince bağırsakta gerçekleşir. Çölyakta bir ince bsğırsak hastalığıdır. Çölyak testi var kandan bakılıyor. Eğer o pozitifse inçe bağırsaktan endosobi ile parça alıp kesin tanıyı koyuyorlar.Acaba bendemi çölyak hastasıyım
Benim kabızlık ve yemeklerden sonra karın şişliği şikayetim vardı. Birde arada hazımsızlık gibi karın ağrılarım olurdu. Vitamin eksikliğide çıkınca doktor bir çölyak bakalım dedi. Önce dahiliyeye gittim o sevk ediyor gastroya. Biz direk gastroenterelojiden randevu alamıyoruz. Benim öğrendiğim birşey var. Türkiye’de 300 kişiden birinin çölyak olduğu fakat hastalığını bilmediği düşünülüyormuş.Gastolojıyamı gitsem?
Çok haklısın çölyakta vücudun bağışıklık sistemi kendi organlarına saldırıyor. Üreme organına saldırıp kusırlaştırıyor, böbrek üstü bezlerine saldırıp diabet hastası yapıyor, beyninde dahil büyün organlara saldırma ihtimali var. Fakat hastalığını bilir tam olarak eksiksiz diyetini yaparsa sorun olmuyor.Bende birden 21 yaşında erken menepoza girdim ve bulunamiyorsa sebebi böyle etkileyen birsey vardir eminim ki gunu gunune gelen reglim birden bicak gibi kesildi dger ay menepozsun denildi cok cok zor gerçekten allah yardimcimiz olsun sizede hem diyetinizde hemde yavrunuzu en kisa zamanda kucağınıza almak icin
Benim akrabam da öyleydi iyileştim diyerek herşeyi yiyordu ama çölyak iyileşmeyen bir hastalık. Eğer diyetini yapmazsa mide kanseri, bağırsak lenfoması yani kanseri, şeker hastalığı, eklem romatizması, karaciğer büyümesi, dalak büyümesi gibi çok ciddi sonuçları var. Hastalık hep vardır fakat uyuyan sinsi dönemleri olabilir. 6 aydır bu hastalık üzerine okumadığım yazı, üniversite araştırması, kitap kalmadı. Sonuç olarak kabullendim.Bizim bi tanıdık cidden çölyaktı seneler sonra atlattı. Şimdi normal yiyebiliyor abartmamak kaydıyla. Geçti gitti dedi.
Bilemedim. Siz yaşayan biri olarak daha dogrusunu bilirsiniz
Allah kolaylık versin.
ZAZA74 Kabızlık, yemeklerden sonra karında şişkinlik, bazen yediklerimi hazmedememe, hafif ağrılar. Birde vitamin eksiklikleriElifcim çölyak hastalığın bir belirtisi varmı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?